Naisten Futsal-liigan otteluraportit 2022-2023
 10.12.2022

RaiFu - YIlves

2 - 4   ( 2 - 3 )


Ylöjärven Ilves päätti syyskierroksen osaltaan voitokkaasti kaatamalla vieraspelissään RaiFu:n lukemin 2-4 (2-3). Ottelu käynnistyi puolin ja toisin tunnustelevissa merkeissä joukkueiden prässätessä melko korkealta. YIlves pyrki aluksi rakentelemaan hyökkäyksiä alhaalta asti RaiFu:n turvautuessa enemmän pitkiin heittoavauksiin ja riistojen jälkeisiin vastahyökkäyksiin. YIlveksen avausmaali oli lähellä 3. minuutilla, kun Jenna Oksasen kaukolaukaus kilahti tolppaan. YIlves sai ajoittain hyvää painetta RaiFu:n maalille ja Oksanen oli uudestaan hyvässä maalipaikassa 5. peliminuutilla päästyään riistonsa jälkeen laukomaan kaarelta. Pallo suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin.

YIlveksen avausosuma oli jälleen lähellä hetkeä myöhemmin, kun Siiri Kurppa pääsi vapaapotkun jälkitilanteessa irtopalloon aivan maalin edustalla, mutta veto suuntautui ohi. Kun YIlves ei saanut paikoistaan palloa sisään, hyödynsi RaiFu ensimmäisen tilaisuutensa täydellisesti. Mirena Pihlin löysä roikkupallo rajapotkusta yllätti hieman maaliltaan ulkona olleeen Helena Unkurin 1-0 ajassa 6:01. YIlveksen kuittaus tuli kuitenkin nopeasti. Ensin Rosa Sirén pääsi korkean prässin seurauksena yrittämään ratkaisua kaarelta ja lopulta Senni Virenin matala kaukolaukaus rajapotkun jälkeen kimposi Eveliina Koskelan torjunnan kautta sisään 1-1 ajassa 6:50.

RaiFu:n Jenna Osa laukoi 8. minuutilla rajapotkutilanteessa kaukaa ja Helena Unkuri joutui jälleen torjuntatöihin. Kotijoukkue käytti seuranneen kulmapotkutilanteen tarkasti hyödykseen, kun YIlves ei onnistunut purkamaan painetta ja Tiiu Lehtonen pääsi laukomaan pienestä kulmasta ohi Helena Unkurin 2-1 ajassa 7:53. YIlveksen tasoitus oli lähellä heti aloituksen jälkeen, kun Elisa Ilottu pääsi ohjaamaan paluupalloa aivan maaliviivalta. Eveliina Koskela selvitti kuitenkin tilanteen ja numerot pysyivät ennallaan. Ilottu pelattiin avopaikkaan puolisen minuuttia myöhemmin, mutta laukaus suuntautui maalin ohi. Sini Sutinen pääsi kääntymään ja laukomaan hieman kaaren ulkopuolelta 12. minuutilla, mutta tämäkin veto oli vailla osoitetta.

Lopulta Jenna Oksanen toi YIlveksen tasoihin 2-2 ohjaamalla Elisa Ilotun poikkisyötön taka-alueelta sisään ajassa 12:20. YIlves haki jakson loppupuolella aktiivisesti johto-osumaa, mutta maalintekoyritykset jäivät melko ponnettomiksi RaiFu:n pakottaessa vieraat lähinnä kaukolaukausiin. RaiFu sen sijaan oli vähällä onnistua vastahyökkäyksensä päätteeksi 19. minuutilla, mutta Helena Unkurin oikea-aikainen vastaantulo piti lukemat ennallaan. YIlveksen oman alueen pehmeähkö pelaaminen oli kostautua vielä viimeisella minuutilla, kun Tiiu Lehtonen pääsi YIlveksen rajapotkuun ja laukomaan vapaasti keskeltä. YIlves-puolustus ehti kuitenkin blokkaamaan maalintekoyrityksen viime hetkellä. RaiFu:n rikkeet täyttyivät vielä ennen taukoa ja pallo vietiin kertaalleen 10 metrin pisteelle. Riia Seppälän kova ja tarkka laukaus yläkulmaan siirsi YIlveksen ensimmäistä kertaa johtoon 2-3 ajassa 19:35 ja tämä jäi myös taukotilanteeksi.

RaiFu nosti ja terävöitti prässiään toisen jakson alussa ja sai painettua peliä YIlveksen alueelle. Ensimmäinen maalintekotilanne aukeni kuitenkin YIlvekselle, kun Jenni Häkli iski RaiFu:n oman alueen harhasyöttöön ja pääsi laukomaan pariinkin kertaan. Raisiolaisten puolustus ehti kuitenkin blokkaamaan yritykset. Vieraiden seuraava tilaisuus lisämaaliin avautui 25. minuutilla, kun Senni Virenin poikkisyöttö tavoitti taka-alueelta Jenna Oksasen, jonka sijoitus avopaikasta sujahti kuitenkin tolpan väärälle puolelle. YIlves sai maalivahdille palautuksen seurauksena hyväkseen epäsuoran vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 10 metristä. Riia Seppälän pommi kimpoili RaiFu:n muurin kautta kulmapotkuksi ja numerot säilyivät ennallaan. YIlveksen ote kenttätapahtumista vahvistui ja peliä käytiinkin pääosin RaiFu:n alueella, mutta palloa ei useista lupaavista aihioista huolimatta saatu sisään.

YIlveksen parantunut liike ja pelinopeus palkittiin kuitenkin ajassa 28:42, kun Senni Virén löysi nopealla diagonaalisyötöllään vasemmasta laidasta Rosa Sirénin, joka leikkasi keskelle ja laukoi 10 metristä voimalla alanurkkaan 2-4. YIlveksen viides osuma oli lähellä hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Jenni Häklin matala laukaus kilahti tolppaan. RaiFu:n paras tilanne avautui lähes välittömästi, kun Tiiu Lehtonen iski YIlveksen avaukseen ja tarjoili oikealta poikittaissyöttöä maalin edustalle. Helena Unkuri onnistui kuitenkin syötönkatkossa ja sai pallon haltuunsa. YIlveksen nopea hyökkäys 34. minuutilla oli johtaa lisäosumaan, kun RaiFu-puolustus onnistui torjumaan vasta maaliviivalta ensin Jenni Häklin ja heti perään Esra Erdenin laukauksen.

Kotijoukkue turvautui lentävän maalivahdin käyttöön viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta ylivoimapelillä. YIlves puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti ja pakotti RaiFu:n pallottelemaan pääosin muodon ulkopuolella. Senni Viren pääsi 37. minuutilla irtopalloon ja laukoi kohti kotijoukkueen tyhjää maalia, mutta tarkkuus jätti toivomisen varaa. Myös Helena Unkurille avautui tilaisuus maalintekoon, mutta torjunnan jälkeinen avauspotku suuntautui muutaman metrin ohi tyhjän maalin. Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa, haki Ylöjärven Ilves Raisiosta täydet sarjapisteet lopulta lukemin 2-4 (2-3)06:01  1 - 0 Mirena Pihl (Iina Hämäläinen)
06:50  1 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)
07:53  2 - 1 Tiiu Lehtonen
12:20  2 - 2 Jenna Oksanen (Elisa Ilottu)
19:35  2 - 3 Riia Seppälä (10m)
28:42  2 - 4 Rosa Sirén (Senni Viren)

RaiFu: Eveliina Koskela, Iina Hämäläinen, Mirena Pihl, Ella Mäki, Tiiu Lehtonen / Sanja Ketola, Freja Ketola, Emmi Reinikainen, Tekla Valkeapää, Jenna Osa, Emilii Ellilä, Elsa Leppälä, Kia-Mari Muurinen

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenna Oksanen, Riia Seppälä / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: RaiFu: Mirena Pihl / YIlves: Senni Viren


 3.12.2022

FTK-Tornio - YIlves

1 - 3   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan vieraskentällä FTK-Torniota vastaan hankalan alun jälkeen lukemin 1-3 (0-0). Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja Tiia Juntikka pelattiin pitkällä syötöllä vetopaikkaan oikealta jo ensimmäisellä minuutilla. YIlveksen onneksi laukaus suuntautui kuitenkin takatolpan ohi. FTK hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja, eikä YIlves saanut omaa pallollista peliään kulkemaan. Vieraat joutuivatkin turvautumaan lähinnä kaukolaukausiin, joilla Senja Keisu ei ollut yllätettävissä. FTK:n avausmaali oli lähellä 5. minuutilla, kun Jenni Suhosen vapaapotku keskiympyrän yläkaarelta ohjautui YIlves-puolustuksen kautta ylärimaan ja edelleen maalin edustalle. YIlves selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Jakson puolivälissä YIlveksen liikkuminen oli edelleen vaisua ja pallollinen pelaaminen huolimatonta syöttöjen ja laukausten laadun jättäessä paljonkin toivomisen varaa. YIlvekselle avautui ensimmäinen kelvollinen maalipaikka vasta 17. minuutilla, kun Heidi Linjamaa ja Rosa Sirén pääsivät muutamaan kertaan laukomaan lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta FTK-puolustus Senja Keisu viimeisenä lukkonaan onnistui kuitenkin blokkaamaan yritykset. Hetkeä myöhemmin Senni Viren laukoi voimalla kaukaa, mutta Senja Keisu onnistui jälleen torjunnassaan pienestä maskista huolimatta. Esra Erden pääsi vielä jatkamaan Emiilia Syväsen pitkää avausheittoa, mutta ohjaus suuntautui maalin ohi. Niinpä tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa 0-0.

FTK aloitti myös toisen jakson terävästi ja Tiia Juntikka pyörähti vetopaikkaan, kun puolisen minuuttia oli pelattu. Emiilia Syväsen torjunta piti kuitenkin lukemat ennallaan. YIlveksen avauspelaamisen huolimattomuus oli kostautua 23. minuutilla, kun Tiia Juntikka pääsi irtopalloon ja laukoi kaarelta. YIlves-puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan vedon kulmapotkuksi. Paine YIlveksen alueella kuitenkin jatkui ja Jenni Suhonen oli vähällä avata FTK:n maalitilin minuuttia myöhemmin päästyään vapaasti laukomaan kaarelta kulmapotkun jälkeen. YIlveksen onneksi laukaus suuntautui karkeasti yli ja ohi maalin.

Heti seuraavassa tilanteessa YIlveksen Elisa Ilottu pelattiin keskeltä läpiajoon, mutta Senja Keisu venytti tärkeän jalkatorjunnan alakulmasta. YIlves nosti ja terävöitti prässiään ja sai vähitellen peliään kulkemaan paremmin, mutta vastaavasti vieraiden selustaan avautui enemmän tilaa vastaiskuille. YIlveksen keskialueen pallonmenetys 26. minuutilla vapautti Tiia Juntikan puolittaiselle karkumatkalle ja YIlves-puolustus joutui rikkomaan vapaapotkun arvoisesti noin 10 metrissä. Vieraiden onneksi seuranneesta erikoistilanteesta ei syntynyt mitään vaarallisempaa. YIlveksen avausosuma sen sijaan oli lähellä 28. minuutilla, kun Elisa Ilottu sai jalkansa auki ja laukoi kaaren ulkopuolelta tolppaan. YIlveksen parantunut liike ja syöttöpeli palkittiin ajassa 28:19, kun Sini Sutinen laukoi pallon rajapotkun jälkeen Heidi Linjamaan pudotuksesta ohi Senja Keisun 0-1.

Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä vain minuuttia myöhemmin, kun Sini Sutinen pääsi irtopalloon FTK:n alueella, käytti pallon laidassa Jenna Oksasella ja laukoi Oksasen syötöstä illan toisen osumansa 0-2 ajassa 29:31. YIlveksen hyvä ote pelistä jatkui ja Senni Viren oli vähällä ohjata Mia Pajusen matalan diagonaalisyötön "takavasaralla" sisään vielä ennen jakson puoliväliä. YIlveksen pelitempo nopeutui huomattavasti ja painopiste siirtyi jakson lopulla FTK-Tornion alueelle. Jenna Oksasta rikottiin 34. minuutilla vapaapotkun arvoisesti vasemmalla aivan kaaren tuntumassa. Siiri Kurpan kova veto kilpistyi kuitenkin FTK-muuriin. Seuranneesta rajapotkusta Mia Pajusen laukaus kilahti tolppaan ja numerot pysyivät ennallaan.

Hetkeä myöhemmin FTK sai hyväkseen kulmapotkun ja Jenni Suhosen maannuoliainen 10 metristä yllätti maalin vastakkaiseen kulmaan liikkumassa olleen Emiilia Syväsen ja painui sisään 1-2 ajassa 34:18. FTK otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Jenna Oksanen pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia lähes välittömästi aloituksen jälkeen, mutta YIlveksen harmiksi veto suuntautui vasemmalta ohi. Emiilia Syvänen pääsi yrittämään vastaavaa puolisen minuuttia myöhemmin, mutta ei myöskään onnistunut maalinteossa. YIlves sai kuitenkin tilanteesta hyväkseen kulmapotkun FTK-pelaajan osuttua palloon. Jenna Oksanen toimitti pallon Siiri Kurpan syötöstä maaliin ja kasvatti YIlveksen johdon jo 1-3:een ajassa 36:23.

FTK-Tornio jatkoi ylivoimapeliään aina tilaisuuden tullen, mutta YIlveksen puolustusmuoto pysyi tiiviinä, eikä Emiilia Syvänen ollut enää yllätettävissä. Vieraille avautui vielä muutama maukas tilaisuus kasvattaa johtoaan, mutta lisämaaleja ei enää nähty, joten YIlves kuittasi täydet sarjapisteet matkaansa lopulta lukemin 1-3 (0-0)28:19  0 - 1 Sini Sutinen (Heidi Linjamaa)
29:31  0 - 2 Sini Sutinen (Jenna Oksanen)
34:18  1 - 2 Jenni Suhonen (Noora Alajärvi)
36:23  1 - 3 Jenna Oksanen (Siiri Kurppa)

FTK-Tornio: Senja Keisu, Jenni Suhonen, Minda Ala-Aho, Tiia Juntikka, Iida Jaako / Noora Alajärvi, Emma Frantti, Charlotta Simonaho, Noora Kurtti

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Riia seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: FTK-Tornio: Tiia Juntikka / YIlves: Emiilia Syvänen


 27.11.2022

YIlves - GFT

0 - 3   ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilves kärsi kauden ensimmäisen tappionsa kotisalissaan GFT:lle lukemin 0-3 (0-1). Hyvin levänneenä otteluun päässyt GFT otti kenttätapahtumat hallintaansa heti alkuvihellyksestä, eikä YIlves kyennyt kunnolla vastaamaan vieraiden terävään liikkeeseen ja aggressiiviseen koko kentän prässiin otteluruuhkan painaessa jaloissa. GFT hallitsi peliä ensimmäisten minuuttien aikana melko suvereenisti YIlveksen kenttäpuoliskolla kotijoukkueen keskittyessä tiiviiseen puolustuspelaamiseen ja laukausten blokkaamiseen.

Alun kovan paineen hellitettyä myös YIlves pääsi nostamaan peliään ja Heidi Linjamaa oli avata kotijoukkueen maalitilin jo 3. minuutilla päästyään kääntymään ja laukomaan alueen sisältä, mutta veto suuntautui etutolppaan. Jenni Niemelä venytti paraatitorjunnan Senni Virenin kovan etukulmaan suuntautuneen laukauksen eteen hetkeä myöhemmin ja lukemat pysyivät ennallaan. GFT sai vapaapotkun hyvästä paikasta 4. minuutilla, mutta YIlves-puolustus ja Saara Viitanen selvittivät tilanteen. Jakson puoliväliin mennessä peli muuttui melko rikkonaiseksi keskialueen väännöksi, minkä seurauksena molemmat joukkueet turvautuivat lähinnä kaukolaukauksiin. Maalivahdit olivat kuitenkin tehtäviensä tasalla, eivätkä olleet yllätettävissä.

Avausjakson puhuttavin tilanne nähtiin 9. minuutilla, kun Senni Virenin kova kaukolaukaus osui GFT-pelaajan käteen alueen sisällä. Kotijoukkueen voimakkaasta protestoinnista huolimatta palloa ei viety pilkulle, vaan peliä jatkettiin maaliheitolla. Sandra Lind pääsi hetkeä myöhemmin jatkamaan irtopalloa sisään lähietäisyydeltä, mutta Saara Viitanen ehti pallon tielle. YIlvekselle avautui vastaava tilanne 11. minuutilla, kun Elisa Ilottu pääsi Jenni Niemelän torjunnasta kimmonneeseen paluupalloon, mutta Niemelä ehti viime hetkellä peittämään laukauksen. Jakson loppupuolella GFT nosti prässiään ja Maria Mäntylä pääsi kaarella irtopalloon ja laukoi kohti etunurkkaa, mutta Saara Viitasen jalkatorjunta pelasti kotijoukkueen vielä takaiskulta.

Paine YIlveksen alueella kasvoi ja Sandra Lind pääsi 16. minuutilla kääntymään ja laukomaan kaarelta, mutta Saara Viitanen veti jälleen pitemmän korren. Senni Viren voitti pallon keskialueella ja laukoi kuljeutuksensa päätteeksi voimalla kohti alakulmaa, mutta Jenni Niemelä onnistui ohjaamaan pallon tolpan kautta ohi. Elisa Ilottu löysi diagonaalisyötöllään Senni Virenin kaarelta, mutta Jenni Niemelä peitti maalintekoyrityksen vastaantulollaan. Vieraat onnistuivat maalinteossa juuri ennen taukoa, kun Sandra Lind kääntyi pallon kanssa ja löysi takatolpalle aivan vapaaksi unohtuneen Heta Huhtaniskan. Huhtaniskan ohjaus ohi Saara Viitasen siirsi GFT:n taukojohtoon 0-1 ajassa 19:39.

YIlves aloitti toisen puoliajan pirteästi ja Senni Viren laukoi kuljetuksensa päätteeksi vain muutaman sekunnin pelin jälkeen. Esra Erden toi YIlvekselle hieman lisää juoksuvoimaa ja kotijoukkue sai jakson alussa hyvää painetta GFT:n alueelle. GFT kesti kuitenkin paineen, eikä YIlveksen viimeisten ratkaisujen laatu ollut riittävällä tasolla. Vierasjoukkue sai pallon jo kaukolaukauksella tolppaan ja kasvatti johtoaan ajassa 25:16, kun Emilia Jokisalo pääsi keskialueella irtopalloon ja laukoi nousunsa päätteeksi takakulmaan lukemiksi 0-2. GFT sai maalista lisää virtaa ja rakensi YIlves-maalille pienen mylläkän 27. minuutilla. Esra Erdenin purkupallo oli vähällä yllättää ulkona maalistaan olleen Jenni Niemelän, mutta pallo kilahti YIlveksen harmiksi tolppaan.

YIlves haki kavennusta aktiivisesti ja Jenni Häklin laukaus 29. minuutilla kävi jälleen tolpassa. Hetkeä myöhemmin GFT-puolustus pelasi toistamiseen palloa kädellään aivan alueen rajalla, mutta tälläkään kertaa käsivirhettä ei vihelletty. YIlveksen huolimaton avauspelaaminen kostautui jakson puolivälin jälkeen, kun GFT sai rajapotkun YIlveksen alueelta. Sandra Lind ohjasi Emilia Jokisalon diagonaalisytötön maalin edustalta ohi Saara Viitasen 0-3 ajassa 30:17. YIlves jatkoi kavennusmaalin hakemista aktiivisesti ja turvautui viimeisten minuuttien aikana lentävän maalivahdin käyttöön. GFT puolusti kuitenkin aluettaan kurinalaisesti ja kun Jenni Niemelä poimi myös YIlveksen kaukolaukaukset, matkasivat täydet kolme sarjapistettä Espooseen tuloksella 0-3 (0-1).19:39  0 - 1 Heta Huhtaniska (Sandra Lind)
25:16  0 - 2 Emilia Jokisalo (Heta Huhtaniska)
30:17  0 - 3 Sandra Lind (Emilia Jokisalo)

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Rosa Sirén, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Esra Erden, Emiilia Syvänen, Helena Unkuri

GFT: Jenni Niemelä, Sandra Lind, Tia Painilainen, Maria Mäntylä, Emilia Jokisalo / Jenni Talvela, Sani Isokivijärvi, Oosa Fjäder, Hanna Posa, Tiia Elonsalo, Heta Huhtaniska, Teresa Delia

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / GFT: Emilia Jokisalo


 26.11.2022

YIlves - KaDy

1 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilveksen voittoputki sai jatkoa, kun joukkue kaatoi kotisalissaan Kampuksen Dynamon tiukan taistelun jälkeen niukimmalla mahdollisella erolla maalein 1-0 (0-0). Molemmat joukkueet aloittivat ottelun aktiivisella koko kentän prässillä. Kentän molemmissa päissä tapahtui jo ensimmäisellä minuutilla, kun ensin Heidi Malkki laukoi niukasti ohi YIlves-maalin takatolpan ja heti perään Heidi Linjamaan sijoitus painui ohi Maria Halla-Ahon vartioiman KaDy-maalin. Peli aaltoili päästä päähän ja ensimmäinen vaarallisempi maalintekotilanne avautui YIlvekselle 3. minuutilla, kun Senni Virenin poikittaissyöttö tavoitti kaarelta Jenni Häklin, jonka laukauksen Maria Halla-Aho onnistui kuitenkin torjumaan.

Vähitellen peliote siirtyi hienokseltaan YIlvekselle, joka yritti murtautua läpi KaDy:n tiiviin puolustusmuodon. KaDy pyrki hyökkäämään joko riistojen jälkeisillä nopeilla vastahyökkäyksillä, pitkillä heittoavauksilla pivotille tai laitojen kautta haastamalla. Emmi Rauhala tarjoili Henni Parkkiselle loistosyötön kaarelle 6. minuutilla, mutta Emiilia Syvänen onnistui kotijoukkueen onneksi peittämään laukauksen. YIlvekselle tarjottiin 8. minuutilla lyhyen ajan sisään kahta erinomaista tilaisuutta johto-osumaan. Ensin kotijoukkue sai hyväkseen epäsuoran vapaapotkun kaarelta maalivahdin ylitettyä aikarajan pallon kanssa. Senni Virenin kova pommi suuntautui kuitenkin maalin yli. Lähes välittömästi Rosa Siréniä rikottiin alueella rangaistuspotkun arvoisesti, mutta loistovireessä ollut Maria Halla-Aho onnistui torjunnassaan.

YIlveksen kolmas loistopaikka syntyi vielä ennen jakson puoliväliä, kun Esra Erden pääsi vapaasti laukomaan kaarelta Jenni Häklin pudotuksesta, mutta laukaus painui yli maalin, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa. YIlves onnistui jakson loppupuolella rakentamaan useammankin hyvän tilanteen ja laukoi hanakasti kohti KaDy-maalia, mutta vieraiden puolustus blokkasi vetoja uhrautuvasti ja Maria Halla-Aho selvitti torjunnoillaan kiperät tilanteet. Kotijoukkue sai vielä lupaavan erikoistilanteen ennen taukoa, kun Heidi Linjamaata rikottiin kaaren tuntumassa. YIlveksen vapaapotkukuvio toimi hyvin, mutta jälleen kerran jyväskyläläisten puolustus ehti blokkaamaan laukauksen. KaDy sai vielä painetta YIlves-maalille, kun Emiilia Syvänen onnistui häirittynäkin vangitsemaan Iina Markkasen keskiympyrästä laukoman vapaapotkun. Kun Maria Halla-Aho sai vielä kätensä tielle Jenni Häklin lähietäisyydeltä ampuman laukauksen tielle, päättyi avausjakso maalittomaan tasatilanteeseen 0-0.

Toisen jakson aluksi Kampuksen Dynamo nosti selvästi peliään, terävöitti prässiään ja sai parempaa otetta pelistä. Vieraiden aktiivisempi hyökkäyspelaaminen avasi toisaalta YIlvekselle enemmän tilaa selustaan. YIlves onnistuikin hyödyntämään lisätilan nopeasti, kun Jenni Häkli pyörähti vasemmassa laidassa vapaaksi ja laukoi kärkkärillä takakulmaan tilanteeksi 1-0 ajassa 22:25. KaDy haki tasoitusmaalia aktiivisesti ja hätyytteli muutamaan otteseen YIlveksen maalia, mutta Emiilia Syvänen selvitti tilanteet. Kotijoukkue oli vähällä kasvattaa johtoaan 26. minuutilla, kun Rosa Sirén pääsi pariinkin kertaan vapaasti laukomaan lähietäisyydeltä. Maria Halla-Aho peitti kuitenkin ensimmäisen yrityksen ja toinen laukaus kilahti tolppaan.

Toinen jakso eteni yli puolivälin tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hakiessa aktiivisesti maalia. Molemmat maalivahdit olivat kuitenkin huippuvireessä ja pitivät maalinsa koskemattomana. Pivot Esra Erden tarjoili Senni Virenille avopaikan kaarelta 34. minuutilla, mutta laukaus suuntautui kotijoukkueen harmiksi ohi maalin. Emmi Rauhala pääsi ohjaamaan maalin etukulmalta KaDy:n kulmapotkutilanteessa hetkeä myöhemmin, mutta Emiilia Syvänen onnistui jälleen torjunnassaan. Kampuksen Dynamon tasoitus oli lähellä 36. minuutilla, kun Anna-Kaisa Hannuksela laukoi vastapalloon yli ulkona maaliltaan olleen Emiilia Syväsen. Syvänen venytti kuitenkin akrobaattisen jalkatorjunnan ja sai ohjattua pallon ohi maalin.

Kampuksen Dynamo otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa. KaDyn ylivoimapeli pyöri melko hyvin, mutta YIlves puolusti keskialuetta tarkasti ja pakotti vieraat muodon ulkopuolelle. Emmi Rauhala pääsi pyörähtämään keskeltä vapaaksi ja laukoi kaarelta 38. minuutilla, mutta Emiilia Syvänen vangitsi pelivälineen. YIlves onnistui kuluttamaan aikaa kellosta ja kun lisämaaleja ei nähty, jäivät täydet kolme sarjapistettä Ylöjärvelle lopulta tuloksella 1-0 (0-0).22:25  1 - 0 Jenni Häkli (Mia Pajunen)

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Riia Seppälä, Saara Viitanen, Helena Unkuri

KaDy: Maria Halla-Aho, Heidi Malkki, Henni Parkkinen, Emmi Rauhala, Iina Markkanen / Anna-Kaisa Hannuksela, Sofi Salonen, Sanni Toivanen, Essi Kaattari, Alina Nieminen, Saana Kakkonen, Hanna-Mari Pietilä, Taimi Hakkarainen, Kerttu Markkanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Jenni Häkli / KaDy: Heidi Malkki


 19.11.2022

YIlves - EBK

8 - 0   ( 6 - 0 )


Ylöjärven Ilves kasvatti pistepottiaan ottamalla kotikentällään selkeän voiton EBK:sta lukemin 8-0 (6-0). YIlves aloitti ottelun tehokkaasti, kun Senni Viren pääsi riistoon omalla alueellaan, kuljetti koko kentän läpi laukoi oikeaan alakulmaa 1-0 jo ajassa 0:47. Kotijoukkue pyöritti peliä EBK:n alueella ja haki tiloja espoolaisten puolustusmuodon sisältä. Vierasjoukkue puolestaan hyödynsi pivot-pelaajiaan ja hankkimiaan hyökkäyspään erikoistilanteita. Ottelu ehti vanheta aikaan 2:57, kun Heidi Linjamaa laukoi Senni Virenin rajapotkusta lukemiksi jo 2-0. Maalien jälkeen YIlveksen ote pelistä parani ja avausjakson puoliväliin mennessä joukkue oli rakentanut jo tukun loistavia maalipaikkoja.

Hyvään torjuntavireeseen päässyt Tytti Hurmekoski pelasti kuitenkin EBK:n useammalta varmaltakin näyttäneeltä takaiskulta ja piti vierasjoukkuetta loistotorjunnoillaan sitkeästi pelissä mukana. Pallo kävi tolpassa useammankin kerran, mutta EBK:n maali varjeltui kuin noiduttuna ja lukemat pysyivät itsepintaisesti ennallaan. Jakson loppua kohden EBK panosti yhä enemmän riistojen jälkeisiin nopeisiin vastaiskuihin ja hyökkäyspään erikoistilanteisiin. YIlveksen puolustus Saara Viitanen viimeisenä lukkonaan pelasi kuitenkin uhrautuvasti ja esti vaarallisempien tilanteiden avautumisen. YIlveksen hyvin maalipaikkojen tuhlailu päättyi lopulta vasta ajassa 16:25, kun kentälle vaihdettu Rosa Sirén tykitti pallon keskiympyrän yläkaarelta Siiri Kurpan rajapotkutarjoilusta ohi maskin taakse jääneen Tytti Hurmekosken kasvattaen kotijoukkueen johdon jo 3-0:aan.

Heidi Linjamaa vei YIlveksen nopean kahden kosketuksen hyökkäyksen päätteeksi jo turvallisen tuntuiseen 4-0 -johtoon Saara Viitasen ja Senni Virenin vahvasta esityöstä, kun peliä oli käyty 18:14. Lopullisen niitin ottelulle iskivät jakson viimeisellä minuutilla ensin Elisa Ilottu jatkamalla Saara Viitasen heittoavauksen taidokkaasti yhdellä kosketuksella sisään 5-0 ajassa 19:24 ja heti perään Siiri Kurppa, joka laukoi riistonsa jälkeen liigauransa avausmaalin 6-0 tarkasti yläkulmaan, kun kellossa oli 19:39. Tämä jäi myös taukotulokseksi.

Toiselle puoliajalle EBK terävöitti prässipeliään ja onnistui aiempaa paremmin rikkomaan YIlveksen pallollista peliä. Kotijoukkue osui kuitenkin jakson alkupuolella, kun Rosa Sirén toimitti pallon Jenna Oksasen diagonaalisyötöstä toisella yrittämällä ohi Tytti Hurmekosken 7-0 ajassa 22:00. Tämän jälkeen YIlves nosti jalkaa kaasulta ja lepuutti otteluruuhkassa eniten urakoineita kenttäpelaajiaan. Peli oli melko rikkonaista keskialueen painia ja EBK:n parhaat hetket osuivat jakson puolivälin tienoilla, jolloin vieraat saivat peräjälkeen useamman lupaavan maaliaihion. YIlveksen puolustus ja Saara Viitanen pitivät kuitenkin kotijoukkueen maalin koskemattomana. Toinen puoliaika eteni viimeiselle minuutille maalittomana, mutta lopussa YIlves osui vielä kertaalleen, kun Ella Lehtonen toimitti Rosa Sirénin laukauksesta kimmonneen paluupallon maaliin 8-0 ajassa 39:29. Näin täydet 3 sarjapistettä jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 8-0 (6-0).00:47  1 - 0 Senni Viren
02:57  2 - 0 Heidi Linjamaa (Senni Viren)
16:25  3 - 0 Rosa Sirén (Siiri Kurppa)
18:14  4 - 0 Heidi Linjamaa (Senni Viren)
19:24  5 - 0 Elisa Ilottu (Saara Viitanen)
19:39  6 - 0 Siiri Kurppa
22:00  7 - 0 Rosa Sirén (Jenna Oksanen)
39:29  8 - 0 Ella Lehtonen (Rosa Sirén)

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Elisa Ilottu, Heidi Linjamaa, Riia seppälä / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Emiilia Syvänen, Helena Unkuri

EBK: Tytti Hurmekoski, Elina Raekallio, Marika Eerikäinen, Emilia Jaatinen, Emma Partonen / Amanda Pitkänen, Mathilda Carpelan, Sanni Keränen, Madeleine Carpelan, Emmi Mäkinen, Iida Peltola

Parhaat pelaajat: YIlves: Saara Viitanen / EBK: Sanni Keränen


 17.11.2022

HIFK FS - YIlves

2 - 4 ja. 2 - 2   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves otti kauden kuudennen voittonsa kaatamalla vieraskentällä HIFK FS:n jatkoajan jälkeen lukemin 2-4 ja. 2-2 (1-1). YIlves aloitti arki-illan myöhäisottelun korkealla prässillä ja sai painopistettä HIFK FS:n alueelle ensimmäisten minuuttien aikana. Kotijoukkue pyrki prässäämään keskialueella, mutta pudotti tarvittaessa puolustusmuotoon antaen YIlveksen pyörittää peliä. YIlveksen aktiivinen prässäys tuotti tulosta 5. minuutilla, kun joukkue iski HIFK:n oman alueen rajapotkuun ja voitti rajapotkun itselleen. Rosa Sirén reagoi nopeasti ja löysi syötöllään tilanteeseen nousseen Senni Virenin, jonka tarkka laukaus noin 10 metristä yllätti maskin taakse jääneen Tytti Mikkolan 0-1 ajassa 4:24.

HIFK FS pääsi jakson puoliväliin mennessä paremmin mukaan peliin ja sai muutamaan otteeseen hyvää painetta Emiilia Syväsen vartioiman maalin edustalle. YIlveksen puolustus oli kuitenkin hereillä ja selvitti tilanteet. YIlvekselle avautui HIFK FS:n kulmapotkun jälkeen lupaava 2v1 -vastahyökkäys, jonka päätteeksi Jenni Häklin sijoitus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Esra Erden murtautui keskeltä puolittaiseen läpiajoon 13. minuutilla, mutta HIFK:n puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan laukauksen. Peli aaltoili tasaisesti päästä päähän, mutta YIlveksen rakentamat tilanteet olivat vaarallisempia. 15. minuutilla Jenna Oksanen oli vähällä ohjata Senni Virenin laukauksen maalin edestä sisään, mutta pallo sujahti hieman takatolpan ohi.

Tahmea parketti teki tepposet kesken YIlveksen pallonhallinnan ja HIFK:n Jenni Huttunen pääsi riistoon ja syöttämään päädystä poikittain maalin edustalle. YIlves puolusti koko tilanteen ehkäpä turhan pehmeästi ja lopulta Hanna Halosen ohjaus kaaren sisältä painui ohi Emiilia Syväsen 1-1 ajassa 15:32. Kotijoukkue sai tasoitusosumasta uutta virtaa ja hätyytteli heti perään YIlves-maalia pariinkin otteeseen. Emiilia Syvänen onnistui kuitenkin torjunnoissaan ja piti lukemat ennallaan. HIFK:n hyvä ote kesti aina jakson loppuun saakka pelin pyöriessä viimeisillä minuuteilla suurelta osin YIlveksen puolustusalueella. Pallo kolahti kertaalleen jo torjunnan kautta ristikkoonkin, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin tasatilanteessa 1-1.

YIlvekselle avautui erinomainen tilaisuus heti toisen jakson alussa, kun Jenni Häkli pääsi HIFK FS:n kulmapotkutilanteen jälkeen keskeltä karkumatkalle. Tytti Mikkola tuli kuitenkin rohkeasti vastaan aina keskiympyrään saakka ja onnistui riistämään pallon. HIFK nosti prässiään ja sai pelin hallintaansa YIlveksen pallollisen pelaamisen takeltelun myötä. Molemmat maalivahdit osallistuivat aktiivisesti pelin rakenteluun kuljettamalla palloa keskialueelle ja turvautuivat tilaisuuden tullen myös pitkiin heittoavauksiin kohti pivot-pelaajia. YIlveksen johto-osuma oli lähellä 25. minuutilla, kun Jenna Oksanen jatkoi Emiilia Syväsen pitkän avauspotkun päällään ylärimaan. 26. minuutilla YIlves sai vapaapotkun hyvästä paikasta noin 12 metrin etäisyydeltä, mutta HIFK-puolustus selvitti tällä kertaa tilanteen.

Hetkeä myöhemmin Jenna Oksanen prässäsi pallon itselleen ja pääsi laukomaan kaarelta, mutta jälleen kerran HIFK-puolustus ehti blokkaamaan yrityksen. Kotijoukkue siirtyi ottelussa 2-1 -johtoon hetkeä myöhemmin, kun YIlveksen puolustus ei onnistunut kunnolla purkamaan kulmapotkun jälkitilannetta ja Karoliina Kröger pääsi lopulta tuikkaamaan Emiilia Syväsen torjunnasta kimmonneen paluupallon pienestä kulmasta sisään ajassa 27:53. HIFK FS sai maalin jälkeen pelin hallintaansa ja YIlveksen maalintekoyritykset jäivät varsin ponnettomiksi joko epätarkkojen kaukolaukausten tai kotijoukkueen uhrautuvan blokkauspelin seurauksena. Sini Sutisen kova ja matala laukaus 36. minuutilla oli kuitenkin yllättää Tytti Mikkolan, joka onnistui torjunnassaan alakulmasta. YIlves onnistui lopulta maalinteossa ajassa 36:33, kun Jenna Oksanen otti pitkän hyökkäyksen päätteeksi Esra Erdenin korkean poikittaissyötön taidokkaasti alas ja laukoi kaarelta tilanteeksi 2-2. Kumpikin joukkue haki voitto-osumaa aktiivisesti vielä viimeisten minuuttien aikana, mutta varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 2-2. Toista sarjapistettä lähdettiin siten ratkomaan 5 minuutin jatkoajalle.

Kotijoukkue aloitti jatkoajan terävästi, kun Hanna Halonen iski heti YIlveksen löysähköön aloitukseen ja pääsi laukomaan kaarelta. Emiilia Syvänen oli kuitenkin valppaana ja onnistui torjunnassaan. HIFK lähti pyörittämään ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla 42. minuutilla ja Emiilia Syvänen pääsi jo kertaalleen yrittämään ratkaisua tyhjään maaliin, mutta avauspotku suuntautui maalin ohi. Kotijoukkue jatkoi ylivoiman pyöritystä hetkeä myöhemmin, jolloin Senni Viren onnistui prässämään pallon itselleen ja laukoi tyhjiin tilanteeksi 2-3 ajassa 42:37. Viren oli toistaa temppunsa lähes välittömästi, mutta tällä kertaa HIFK-puolustus ehti liukumaan pallon sivurajasta yli. YIlves osui kuitenkin vielä kertaalleen, kun Emiilia Syvänen toimitti pallon torjuntansa jälkeen tyhjään maaliin 2-4 ajassa 44:17. Kun lisämaaleja ei jatkoajan viimeisillä hetkillä nähty, kuittasi Ylöjärven Ilves matkaansa kaksi sarjapistettä tuloksella 2-4 ja. 2-2 (1-1).04:24  0 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)
15:32  1 - 1 Hanna Halonen (Jenni Huttunen)
27:53  2 - 1 Karoliina Kröger (Hanna Halonen)
36:33  2 - 2 Jenna Oksanen (Esra Erden)
42:37  2 - 3 Senni Viren
44:17  2 - 4 Emiilia Syvänen

HIFK FS: Tytti Mikkola, Iina Ahola, Tuula Siren, Selja Laine, Selma Rantala / Karoliina Kröger, Anniina Ponkkonen, Saana Vestola, Hanna Halonen, Jeni Huttunen, Kreta Karttunen, Dali Meller

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: HIFK FS: Jenni Huttunen / YIlves: Rosa Sirén


 13.11.2022

FC Halikko - YIlves

1 - 4   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilveksen voittoputki jatkui FC Halikon vieraana lukemilla 1-4 (0-2). FC Halikko vetäytyi aluksi omalle alueelleen puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka rakensi ensimmäisen lupaavan tilanteen jo 2. minuutilla, kun Mia Pajusen matala laukaus sujahti vain hitusen ohi. Peliä käytiin ensimmäisten minuuttien aikana pääosin FC Halikon päädyssä YIlveksen hakiessa ratkaisuja kaukolaukauksilla ja erikoistilanteilla. Pilvi Junnila piti torjunnoillaan kuitenkin maalinsa koskemattomana. Ylöjärven Ilves avasi maalitilinsä ajassa 4:36, kun Rosa Sirénin rajapotku omalta alueelta tavoitti vastakkaisesta kulmasta Senni Virenin, jonka poikittaissyötostä Jenni Häkli laukoi tilanteeksi 0-1.

Pelin kuva pysyi ennallaan aina jakson puoliväliin asti YIlveksen pelatessa pitkiä hyökkäyksiä ja FC Halikon kärkkyessä tilaisuuksia riistojen jälkeisiin nopeisiin ja teräviin vastahyökkäyksiin. FC Halikon ensimmäinen vaarallisempi tilaisuus avautui 9. minuutilla, kun joukkue sai suoran vapaapotkun noin 10 metristä. Laukaus suuntautui kuitenkin karkeasti maali yli. Kotijoukkue terävöitti prässipeliään ja pääsikin hetkeksi hieman paremmin osalliseksi kenttätapahtumista, mutta seuraava tilanne avautui 14. minuutilla YIlvekselle, joka sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta hieman kaaren ulkopuolelta. Rosa Sirén laukoi keskeltä, mutta Pilvi Junnila onnistui torjunnassaan pienen maskinkin takaa, eikä palloa saatu jatkotilanteestakaan sisään.

FC Halikon tasoitusosuma oli lähellä 15. minuutilla, kun YIlveksen selustaan liikkunut ja merkkaamatta jäänyt Annika Peippo pääsi nokikkain Saara Viitasen kanssa Laura Lehtosen pitkän diagonaalisyötön vapauttamana. Viitanen luki kuitenkin tilanteen hyvin ja onnistui torjumaan laukauksen. Kotijoukkueen kuudennen kumulatiivisen rikkomuksen seurauksena pallo vietiin 10 metrin pisteelle hetkeä myöhemmin. Senni Viren asettui pallon taakse ja laukoi voimalla tarkasti oikeaan alakulmaan tilanteeksi 0-2 ajassa 16:33. YIlveksen kolmas maali oli lähellä 19. minuutilla, kun Siiri Kurpan ohjaus Sini Sutisen kaukolaukauksesta kilahti ylärimaan. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maaliteossa, siirryttiin tauolle YIlveksen johdolla lukemissa 0-2.

FC Halikko aloitti toisen puoliajan pirteästi, kun Annika Peippo pyörähti laidalla vapaaksi ja laukoi vihaisesti heti ensimmäisellä minuutilla. Saara Viitanen onnistui kuitenkin torjunnassaan. Kotijoukkueen aktiivisuus oli tuottaa tulosta 23. minuutilla Annika Peipon yrittäessä maalin edustalta kulmapotkutilanteessa. Saara Viitanen ei kuitenkaan ollut yllätettävissä ja lukemat pysyivät ennallaan. FC Halikko sai kuitenkin kuparisensa rikki hetkeä myöhemmin, kun Peippo voitti kaksinkamppailutilanteen kaarella, kääntyi ja laukoi oikeaan alakulmaan 2-1 ajassa 24:08.

Toinen jakso eteni yli puolivälin aiempaa tasaisemmissa merkeissä FC Halikon nostettua selvästi peliään. Kumpikin joukkue puolusti kuitenkin aluettaan tarkasti, eikä kovin vaarallisia tilanteita syntynyt. Lopulta YIlveksen lievä hallinta tuotti tulosta, kun Senni Virenin korkea diagonaalisyöttö ohjautui FC Halikon omasta pelaajasta maaliin 1-3, kun peliä oli käyty 32:33. Elli Laaksonen pelattiin seinäsyötöllä vasemmalta vetopaikkaan 35. minuutilla, mutta laukaus suuntautui Ylveksen onneksi takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin Jenna Oksanen pääsi riistoon ja laukoi läpiajonsa päätteeksi kaarelta hieman ohi maalin. Lähes välittömästi Oksanen vapautti syötöllään Mia Pajusen avopaikkaan, mutta Pilvi Junnilan paraatipelastus piti lukemat ennallaan.

Kotijoukkue otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa. FC Halikon ylivoimapeli pyörikin aluksi mallikkaasti, mutta ajassa 37:34 Sini Sutinen pääsi alueen sisällä irtopalloon ja toimitti pelivälineen komealla laukauksella tyhjään maaliin kasvattaen YIlveksen johdon jo 1-4:ään. YIlves onnistui lopussa pitämään palloa pitkän tovin ja syömään aikaa kellosta. Jenna Oksanen pelattiin vielä viimeisellä minuutilla nopealla syöttökombinaatiolla avopaikkaan, mutta Pilvi Junnila oli tällä kertaa ohittamaton. Kun Saara Viitasen avauspotku kohti tyhjää maalia kilahti vielä tolppaan, eikä lisäosumia nähty, matkasivat täydet kolme sarjapistettä Ylöjärvelle tuloksella 1-4 (0-2).04:36  0 - 1 Jenni Häkli (Senni Viren)
16:33  0 - 2 Senni Viren (10m)
24:08  1 - 2 Annika Peippo (Laura Lehtonen)
32:33  1 - 3 OM
37:34  1 - 4 Sini Sutinen

FC Halikko: Pilvi Junnila, Annika Peippo, Nella Saukkio, Elli Laaksonen, Laura Lehtonen / Ronja Salmi, Anni Korhonen, Olivia Haapanen, Olivia Simula, Emma Rinta-Paavola, Katariina Marttila, Emma Rahko

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Mia Pajunen / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Riia Seppälä, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: FC Halikko: Laura Lehtonen / YIlves: Senni Viren   Naisten Futsal-liigan otteluraportit 2022-2023
 5.11.2022

MuSaFutsal - YIlves

2 - 3 vm (0-1), ja. 2 - 2,  1 - 1  ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves jatkoi voitokkaita otteitaan kaatamalla MuSaFutsalin vieraskentällä Porissa tiukan taistelun jälkeen lukemin 2-3 vm (0-1), ja. 2-2, 1-1 (1-1). YIlves oli vähällä avata maalitilinsä 2. minuutilla, kun Emiilia Syväsen pitkä heittoavaus tavoitti MuSaFutsalin selustasta Jenna Oksasen, joka pääsi yrittämään ratkaisua kaarelta. Porilaisten puolustus ehti kuitenkin häiritsemään ja Siiri Lilja onnistui torjunnassaan. Ottelun ensimmäiset minuutit sujuivat YIlveksen lievässä hallinnassa, vaikka varsinaisia maalintekotilanteita ei nähty kummassakaan päässä kenttää. Molemmat joukkueet pyrkivät etenemään suoraviivaisesti selustojen tyhjiä tiloja hyödyntäen. MuSaFutsal otti aikalisän 8. minuutilla ja lähti muutoksilla hakemaan parempaa otetta pelistä.

Aikalisä tuottikin tulosta, kun kotijoukkue sai välittömästi hyväkseen ensin hyökkäysalueen rajapotkun ja sen jälkeen kulmapotkun. YIlveksen puolustus ei ollut tilanteessa täysin hereillä ja Netta Hannula pääsi maalin edustalta vapaasti ohjaamaan Sini Lauermaan kulmapotkun sisään 1-0 ajassa 8:05. Porilaisten toinen maali oli lähellä heti perään, kun Elina Setälä pääsi jatkamaan Siiri Liljan pitkää heittoavausta, mutta Emiilia Syvänen onnistui vastaantulollaan peittämään. YIlves sai rivinsä ojennukseen ja rakensi jakson puolivälin tienoilla pari lupaavaa tilannetta, mutta ei onnistunut vielä rikkomaan kuparistaan.

Ottelu aaltoili tasaisesti päästä päähän ja molemmat joukkueet puolustivat aluettaan tiiviisti. YIlves onnistui lopulta murtamaan porilaisten puolustuksen, kun Jenni Häkli pyörähti pitkän hyökkäyksen päätteeksi vasemmalta päätyyn ja tarjoili poikittaissyötön Mia Pajuselle, joka ohjasi ahdistettunakin pallon sisään 1-1 ajassa 17:56. Avausjakson viimeisillä minuuteilla ei nähty enää maaleja, joten tauolle siirrytiin tasatilanteessa 1-1.

MuSaFutsal aloitti toisen jakson vahvasti ja painoi pelin parin ensimmäisen minuutin ajaksi YIlveksen päätyyn. Anni-Elina Luotonen pääsi laukomaan vihaisesti kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Emiilia Syvänen sai kätensä ajoissa pallon tielle. Vähitellen myös YIlves sai peliään kulkemaan ja pääsi pivotin kautta kokeilemaan Siiri Liljan torjuntavirettä pariinkin otteeseen. Mia Pajunen pelattiin vastahyökkäyksessä puolittaiselle karkumatkalle 25. minuutilla, mutta pallo karkasi jalasta ratkaisevalla hetkellä. 28. minuutilla Ella Lehtonen pääsi laukomaan kaarelta pivot Heidi Linjamaan tarjoilusta, mutta Siiri Lilja onnistui vastaantulollaan peittämään, eikä tulostaululle tullut asiaa.

MuSaFutsalin Jasmin Ylikraka oli päästä ohjaamaan Netta Hannulan diagonaalisyöttöä maalin edustalta 31. minuutilla, mutta ei aivan ulottunut palloon. Hetkeä myöhemmin Esra Erden laukoi kaarelta Jenni Häklin pudotukseen, mutta MuSaFutsalin puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan. 34. minuutilla Heidi Linjamaata rikottiin ja YIlves sai vapaapotkun noin 11 metristä. Netta Hannula peitti Senni Virenin kovan laukauksen ennen maaliviivaa. Hetkeä myöhemmin MuSaFutsal karkasi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi maalin edustalle vapaaksi unohtunut Minttu Ylikraka pääsi ohjaamaan Netta Hannulan poikittaissyöttöä, mutta Emiilia Syvänen piti maalinsa koskemattomana. Hannula itse oli asialla seuraavassa vastahyökkäyksessä laukomalla pallon kaukaa tolppaan, mutta lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan.

Sini Lauermaa pääsi yrittämään kaarelta rajapotkun jälkitilanteessa 37. minuutilla, mutta laukoi ohi. Elina Setälä laukoi vastaavassa tilanteessa pienestä kulmasta, mutta Emiilia Syvänen torjui. MuSaFutsalin virhetili täyttyi 38. minuutilla ja YIlves sai lupaavan vapaapotkun hyökkäysalueeltaan rajan tuntumasta, mutta tilanne kuivui lopulta kokoon. Paine YIlves-päädyssä jatkui, kun kotijoukkue pääsi katkoon ja kontrasi nopeasti vastaan. Emiilia Syvänen torjui ensin Netta Hannulan kovan vedon ja Hannulan uusi yritys reboundiin suuntautui vieraiden onneksi maalin yli.

MuSaFutsalin kuudes rikkomus hyökkäysalueella tuotti YIlvekselle 10 metrin vapaapotkun vielä 39. minuutilla. Senni Viren laukoi kovaa, mutta Siiri Lilja onnistui tärkeässä torjunnassaan. Kotijoukkue otti vielä aikalisän 10 sekuntia ennen täyttä aikaa ja sommitteli hyökkäyspään rajapotkukuviotaan. YIlves puolusti tilanteen kuitenkin tiiviisti ja myös varsinainen peliaika päättyi tasalukemiin 1-1. Niinpä ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

YIlveksen huolimaton pelin avaaminen oli kostautua heti jatkoajan ensimmäisellä minuutilla, kun Netta Hannula pääsi katkonsa jälkeen vapaasti laukomaan kaarelta. YIlves-puolustus onnistui selvittämään tilanteen, mutta kotijoukkue hyödynsi saamansa kulmapotkutilanteen heti perään 42. minuutilla. Netta Hannula voitti pienen pystypainin pelialueen kulmassa ja tarjoili poikittaissyötön Elina Setälälle, joka ohjasi pallon YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta ohi Emiilia Syväsen 2-1 ajassa 41:52. YIlvekselle tarjoutui tilaisuus nopeaan kuittaukseen puolisen minuuttia myöhemmin, kun MuSaFutsal rikkoi ja pallo vietiin jälleen 10 metrin pisteelle. Senni Viren asettui pallon taakse ja laukoi täällä kertaa voimalla ylåkulmaan tilanteeksi 2-2, kun kellossa oli 42:27. Minttu Ylikraka pääsi vielä yrittämään maalintekoa vastahyökkäyksen päätteeksi 45. minuutilla, mutta Emiilia Syvänen ja YIlves-puolustus onnistuivat estämään aikeet.

YIlveksen pehmeä oman alueen pelaaminen oli kostautua aivan viime hetkillä ja YIlves-puolustus joutui siivoamaan palloa maaliviivalta Jasmin Ylikrakan kääntölaukauksen jälkeen. YIlves sai vielä hyväkseen hyökkäyspään rajapotkun viitisen sekuntia ennen täyttä aikaa ja otti aikalisän kuvioiden sopimiseksi. Erikoistilanne pelattiin kuitenkin huolimattomasti ja jatkoaikakin päättyi tasatilanteeseen lukemin 2-2. Toisen sarjapisteen kohtalo ratkaistiin siten lopulta voittomaalikilpailulla. Siinä ratkaisu venyi neljänteen vuoropariin, jossa YIlveksen Rosa Sirén ainoana onnistui maalinteossa. Kun Emiilia Syvänen torjui kotijoukkueen viidennen yrityksen, kuittasi YIlves huipputasaista ottelusta matkaansa toisenkin sarjapisteen tuloksella 2-3, vm. (0-1), ja. 2-2, 1-1 (1-1).08:05  1 - 0 Netta Hannula (Sini Lauermaa)
17:56  1 - 1 Mia Pajunen (Jenni Häkli)
41:52  2 - 1 Elina Setälä (Netta Hannula)
42:27  2 - 2 Senni Viren (10m)

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Anni-Elina Luotonen, Elina Setälä, Netta Hannula, Sini Lauermaa / Jasmin Ylikraka, Minttu Ylikraka, Martta Perälä

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: MusaFutsal: Siiri Lilja / YIlves: Jenni Häkli


 26.10.2022

Ilves FS - YIlves

2 - 5   ( 1 - 3 )


Ylöjärven Ilves jatkoi voittoputkeaan kaatamalla paikallisottelussa vieraskentällä Ilves FS:n maalein 2-5 (1-3). Ottelu sai dramaattisen alun, kun Ilves FS:n maalin suulla aloittanut Heidi Tahvanainen torjui Esra Erdenin maalilaukauksen kädellään alueen ulkopuolella kentältäpoiston arvoisesti, kun peliä oli käyty vain muutamia sekunteja. Senni Viren toimitti tilanteesta tuomitun vapaapotkun ohi Tahvanaisen tilalle vaihdetun Lotta Hiihtolan ja siirsi YIlveksen 0-1 -johtoon ajassa 0:13. Maalin johdosta Ilves FS sai jatkaa ottelua täysilukuisena.

YIlves hallitsi ottelun alkua hienokseltaan prässäten melko ylhäältä Ilves FS:n hakiessa pitkillä heittoavauksilla hyökkäyspään erikoistilanteita. Tulostaululle tuli asiaa seuraavan kerran ajassa 5:05, kun Jenna Oksanen iski Ilves FS:n pelin avaukseen, prässäsi pallon itselleen ja toimitti sen maalin edustalle vapaaksi jääneelle Esra Erdenille, joka sijoitti poikittaissyötön varmasti sisään 0-2.

Ilves FS nosti prässiään ja sai luotua hetkittäistä painetta myös vierasjoukkueen päätyyn. YIlves puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti ja pyrki tilaisuuden tullen iskemään terävästi vastaan. YIlveksen pallonhallintajaksojen aikana myös Ilves FS puolusti tiiviisti pakottaen vieraat hakemaan ratkaisuja kauempaa. Ilves FS otti aikalisän hieman ennen jakson puoliväliä pyrkien pääsemään paremmin peliin mukaan. Aikalisä tuottikin tulosta ja Ilves FS sai hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita, mutta ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Emiilia Syvästä.

Ilves FS:n ensimmäinen vaarallisempi tilaisuus avautui 13. minuutilla, kun YIlves hukkasi pallon keskialueella ja seuranneesta 2v1 -vastahyökkäyksestä Matilda Herranen pääsi ohjaamaan poikittaissyöttöä kaarelta. Emiilia Syvänen piti kuitenkin lukemat ennallaan. YIlves kasvatti johtoaan heti tilanteen jälkeen, kun Siiri Kurpan painava kaukolaukaus kimmahti Lotta Hiihtolan torjunnasta maalin edustalle vapaaksi jääneelle Jenna Oksaselle, joka siirsi pallon sisään 0-3 ajassa 12:58.

Kotijoukkueen kuittaus nähtiin lähes välittömästi, kun YIlves-puolustus joutui rikkomaan Maria Härköstä aivan rangaistusalueen rajalla. Matilda Herrasen kova pommi Liisa Kuulojan tarjoilusta kavensi tilanteeksi 1-3, kun kellossa oli 13:40. Kavennusmaalin jälkeen Ilves FS nosti prässiään ja sai aiempaa paremman otteen pelistä, kun vastaavasti YIlveksen pelin avaaminen alkoi jossain määrin kangerrella. Ilves FS:n toinen osuma oli lähellä 17. minuutilla, kun Matilda Herranen sai jalkansa vapaaksi ja laukoi vihaisesti kaaren ulkopuolelta, mutta Emiilia Syvänen onnistui tärkeässä torjunnassaan. Syväsen loistovire jatkui jakson loppuun saakka, kun Nella Hartikainen pääsi viimeisellä minuutilla laukomaan kulmapotkutilanteessa pariinkin kertaan aivan maalin edustalta. Kun YIlves kesti lopun paineen, eikä lisämaaleja nähty, siirryttiin tauolle tilanteessa 1-3.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti ja painoi heti pelin Ilves FS:n päätyyn. Hyökkäyspään useatkaan erikoistilanteet eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Ilves FS sen sijaan hyödynsi rajapotkunsa, kun Kiia Laineen laukaus Liisa Kuulojan tarjoilusta muutti suuntaa YIlves-puolustuksesta ja yllätti Emiilia Syväsen 2-3 ajassa 22:46. YIlveksen vastaus tuli parisen minuuttia myöhemmin keskialueen vapaapotkun yhteydessä, kun Siiri Kurpan diagonaalisyöttö tavoitti maalin edustalta Jenni Häklin, jonka nopea kääntölaukaus muutti tilanteeksi 2-4 ajassa 24:14.

YIlves sai maalin jälkeen jälleen hyvän otteen pelistä ja paine Lotta Hiihtolan maalilla kasvoi vähitellen. Lopulta Senni Viren sai rajapotkun jälkitilanteessa jalkansa auki ja laukoi tarkasti oikeaan alakulmaan 2-5, kun peliä oli käyty 26:15. Ilves FS terävöitti prässiään ja peli muuttui jakson puolivälin jälkeen melko rikkonaiseksi. Molemmille joukkueille avautui puolittaisia tilanteita lisäosumiin, mutta maalivahdit onnistuivat torjunnoissaan. Ilves FS turvautui lentävään maalivahtiin viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja pyöritti ylivoimapeliään YIlveksen alueella. Vieraat puolustivat kuitenkin aluettaan tarkasti, eikä Emiilia Syvänen ollut enää yllätettävissä. Niinpä täydet kolme sarjapistettä jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 2-5 (1-3).00:13  0 - 1 Senni Viren
05:01  0 - 2 Esra Erden (Jenna Oksanen)
12:58  0 - 3 Jenna Oksanen (Siiri Kurppa)
13:40  1 - 3 Matilda Herranen (Liisa Kuuloja)
22:46  2 - 3 Kiia Laine (Liisa Kuuloja)
24:14  2 - 4 Jenni Häkli (Siiri Kurppa)
26:15  2 - 5 Senni Viren (Elisa Ilottu)

Ilves FS: Heidi Tahvanainen, Minna Kivelä, Maria Härkönen, Matilda Herranen, Liisa Kuuloja / Sanni Ryhänen, Veera Räkköläinen, Manta Räsänen, Julia Jokiranta, Noora Renström, Jonna Uusipaasto, Kiia Laine, Nella Hartikainen

YIlves: Emiilia Syvänen, Siiri Kurppa, Mia Pajunen, Esra Erden, Jenna Oksanen /Senni Viren, Ella Lehtonen, Rosa Sirén, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: Ilves FS: Maria Härkönen / YIlves: Emiilia Syvänen


 8.10.2022

YIlves- PJK

5 - 1   ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves otti kauden toisen voittonsa kaatamalla kotisalissaan PJK:n lukemin 5-1 (2-1). YIlves sai otteluun erinomaisen alun, kun Elisa Ilottu sijoitti pallon ohi Tiia Ropasen 1-0 Ella Lehtosen pystysyötöstä, kun peliä oli käyty vain 1:23. PJK vetäytyi aluksi omalle alueelleen puolustusmuotoon ja haki riistojen jälkeen tilaisuuksia teräviin vastahyökkäyksiin. Tiia Ropanen tavoitteli YIlves-maalin edustalle hakeutuneita pivoteja pitkillä heittoavauksillaan, jotka aiheuttivat jonkin verran päänvaivaa kotijoukkueen maalia vartioineelle Emiilia Syväselle. Peli aaltoili päästä päähän ja PJK sai hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita.

YIlves onnistui kasvattamaan johtoaan ajassa 6:49, kun PJK:n pitkä heittoavaus puskettiin takaisin keskiympyrään, jossa Heidi Linjamaa pudotti pallon pystyyn liikkuneelle Rosa Sirénille. Sirén eteni pallon kanssa oikealta ja nosti pelivälineen hallitusti tolpan kautta sisään ohi kaarelle vastaan tulleen Tiia Ropasen 2-0. Maalin jälkeen peliote siirtyi YIlvekselle, joka pyöritti peliä pitkät tovit PJK:n alueella. Vieraat puolustivat kuitenkin aluettaan tiiviisti ja Tiia Ropanen hoiteli YIlveksen kaukolaukaukset eleettömästi. Paine PJK-päädyssä kasvoi ja Siiri Kurpan kova kaukoveto kilahti jo ristikkoon 11. minuutilla. PJK otti pian aikalisän pyrkien pääsemään peliin paremmin mukaan.

Aikalisän jälkeen PJK nosti selvästi prässiään, mikä vaikeutti YIlveksen pelin rakentelua. Korkea prässi tuottikin tulosta ja PJK sai painetta Emiilia Syväsen maalille. Lopulta PJK:n pystysyöttö tavoitti pivot Essi Salosen, joka pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta. Pallo kimposi Emiilia Syväsen torjunnasta maalin edustalle, josta Linnea Nuutila ohjasi tilanteeksi 2-1 ajassa 13:06. YIlveksen vahva ote jatkui ja joukkueelle avautui jakson loppupuolella tukku erinomaisia tilaisuuksia lisämaaleihin, mutta viimeistelystä puuttui paras terävyys ja Tiia Ropanen otti muutaman paraatitorjunnan pitäen vierasjoukkuetta pelissä mukana. Hyvistä paikoista huolimatta ei avausjaksolla nähty enää maaleja, joten tauolle siirryttiin YIlveksen niukassa johdossa lukemin 2-1.

Toisellä jaksolla peliote siirtyi hienokseltaan PJK:lle, joka pyrki hyökkäämään suoraviivaisesti ja puolustamaan etenkin keskialuetta tiiviisti. Peli oli melko rikkonaista ja YIlveksellä oli pieniä vaikeuksia läpäistä keskialuetta kontrolloidusti. Esra Erden oli päästä ohjaamaan Senni Virenin poikittaissyöttöä sisään 25. minuutilla, mutta PJK-puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan. Heidi Linjamaa oli hetkeä myöhemmin vähällä ohjata Siiri Kurpan diagonaalisyötön maaliin, mutta ei aivan ulottunut palloon. 29. minuutilla oli Esra Erdenin vuoro yrittää Emiilia Syväsen pitkån heittoavauksen ohjausta läheltä, mutta pallo sujahti maalin ohi. Myös PJK onnistui rakentamaan aiempaa enemmän aihioita YIlves-päädyssä, mutta lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan. Lopulta Emiilia Syvänen onnistui tarkalla avauspotkullaan yllättämään hieman maaliltaan ulkona olleen Tiia Ropasen ja kasvatti kotijoukkueen johtoa 3-1:een ajassa 29:45.

YIlves sai vaihtojen myötä uutta virtaa peliinsä ja pari minuuttia myöhemmin Jenna Oksanen voitti pallon keskialueella, käynnisti nopean vastahyökkäyksen ja laukoi lopulta kauden avausmaalinsa takatolpalta Senni Virenin syötöstä 4-1, kun kellossa oli 31:19. Jakson loppupuolella YIlveksen peli alkoi jälleen kulkea ja maalipaikkoja aukesi nopeaan tahtiin. Viimeistelyn kliinisyys jätti kuitenkin vielä toivomisen varaa. PJK turvautui lentävän maalivahdin käyttöön viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa mikä avasi YIlvekselle muutaman maukkaan tilaisuuden lisämaaliin. Ottelun viimeinen osuma näki päivänvalon vasta ajassa 39:25, kun Heidi Linjamaa ohjasi lähietäisyydeltä Senni Virenin poikittaissyötön sisään 5-1. Lisämaaleja ei enää nähty, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 5-1 (2-1).01:23  1 - 0 Elisa Ilottu (Ella Lehtonen)
06:49  2 - 0 Rosa Sirén (Heidi Linjamaa)
13:06  2 - 1 Linnea Nuutila (Essi Salonen)
29:45  3 - 1 Emiilia Syvänen
31:19  4 - 1 Jenna Oksanen (Senni Viren)
39:25  5 - 1 Heidi Linjamaa (Senni Viren)

YIlves: Emiilia Syvänen, Senni Viren, Rosa Sirén, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä / Siiri Kurppa, Ella Lehtonen, Jenni Häkli, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Helena Unkuri

PJK: Tiia Ropanen, Sanna Koskinen, Juulia Roth, Anne Riekki, Josefiina Järä / Iina Haapanen, Linnea Nuutila, Essi Salonen, Eveliina Järä, Lilli Sandström

Parhaat pelaajat: YIlves: Heidi Linjamaa / PJK: Essi Salonen

Kotijoukkueen legedaarisin suoritus: Emiilia Syvänen


 24.9.2022

YIlves- FC Sport

2 - 1   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves aloitti futsal-liigakautensa 2022-2023 voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan FC Sportin tiukan taistelun jälkeeen lukemin 2-1 (0-0). FC Sport aloitti vetäytymällä alueelleen luovuttaen pallon hallinnan YIlvekselle. Vaasalaiset pitivät puolustusmuotoaan tiiviinä, iskivät terävää prässiä ja blokkasivat YIlveksen laukauksia kovalla prosentilla. Peliä käytiin ensi minuuteilla pääosin YIlveksen komennossa, mutta kotijoukkue ei löytänyt kunnolla tiloja FC Sportin muodon sisältä ja Lotta Rosenström hoiteli kauempaa lähteneet laukaukset eleettömästi.

YIlves pääsi jakson puoliväliin mennessä pariin otteeseen murtautumaan nokikkan Lotta Rosenströmin kanssa, mutta palloa ei saatu loistopaikoista sisään. YIlveksen avausmaali oli jälleen lähellä 13. minuutilla, kun Rosa Sirénin kantapääohjaus kilahti tolppaan. FC Sport pyrki välillä iskemään suoraviivaisesti vastaan ja onnistuikin muutamaan otteeseen hätyyttelemään Helena Unkurin vartioimaa maalia. YIlveksen maalintekoyrityksiä vaivasi laukausten epätarkkuus ja pallollisten ratkaisujen hitaus. Peli muuttui vähitellen fyysisemmäksi ja vaasalaiset osoittivat vahvuuttaan kaksinkamppailutilanteissa. YIlves rakensi muutaman maukkaan maalintekotilanteen vielä ennen taukoa, mutta ei saanut kuparistaan rikki. FC Sportin paras tilaisuus avautui jakson viimeisillä hetkillä, kun vieraat saivat suoran vapaapotkun hieman kaaren ulkopuolelta. YIlves-puolustus onnistui kuitenkin peittämään ja tauolle siirryttiin siten tasatilanteessa 0-0.

Pelin kuva säilyi toisen jakson alussa pitkälti ennallaan ja Mia Pajunen pelattiin näyttävällä kombinaatiolla avopaikkaan 22. minuutilla, mutta Lotta Rosenströmin gamesaver-torjunta piti lukemat ennallaan. Hetkeä myöhemmin Senni Virenin kova kaukolaukaus kilahti takarautaan, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa. Ottelun avausmaali näki päivänvalon lopulta ajassa 22:42, kun vaihdosta kentälle tullut Elisa Ilottu hassutti vaasalaisten puolustuksen, malttoi veivata jalkansa auki ja sijoitti läheltä tilanteeksi 1-0.

Maalin jälkeen vieraat terävöittivät prässipeliään ja hakivat aktiivisesti tasoitusta. Peliote siirtyi jossain määrin FC Sportille ja paine Helena Unkurin maalilla kasvoi vaarallisten tilanteiden myötä. Lopulta ajassa 29:57 Kaisa Kuivila pääsi kulmapotkun jälkitilanteessa laukomaan Helena Unkurin torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään tasoittaen tilanteeksi 1-1. Tasoitusmaali antoi vaasalaisille uutta virtaa ja YIlveksen pallollinen pelaaminen muuttui hermostuneeksi ja virheherkäksi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kokoamaan itsensä ja tilanteita alkoi jälleen avautua Lotta Rosenströmin maalille. 32. minuutilla Elisa Ilottu ohjasi pallon ylärimaan ja Esra Erden pelattiin hetkeä myöhemmin läpiajoon, mutta tilanne säilyi itsepintaisesti ennallaan.

YIlves onnistui kuitenkin lopulta maalinteossa, kun Heidi Linjamaa pääsi Senni Virenin kovan kaukolaukauksen paluupalloon ja sijoitti pelivälineen ohi Lotta Rosenströmin 2-1 ajassa 36:56. FC Sport jatkoi takaa-ajoa ottelun viimeisiin hetkiin välillä lentävään maalivahtiinkin turvautuen, mutta ei onnistunut enää yllättämään vahvoja otteita esittänyttä Helena Unkuria. Niinpä kauden avausottelun täydet sarjapisteet jäivät lopulta Ylöjärvelle tuloksella 2-1 (0-0).22:42  1 - 0 Elisa Ilottu
29:57  1 - 1 Kaisa Kuivila
36:56  2 - 1 Heidi Linjamaa

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Esra Erden / Senni Viren, Siiri Kurppa, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Jenna Oksanen, Riia Seppälä, Emiilia Syvänen, Saara Viitanen

FC Sport: Lotta Rosenström, Erica Niemi, Enni Kortesniemi, Vilma Rosenström, Jessica Karjalainen, Roosa Ojala, Maiju Kuivila, Ronja Kaunisniemi

Parhaat pelaajat: YIlves: Elisa Ilottu / FC Sport: Jessica Karjalainen

Kotijoukkueen legedaarisin suoritus: Helena Unkuri   Naisten Futsal-liigan otteluraportit 2021-2022
 30.4.2022

Pronssiottelu  HIFK FS - YIlves

3 - 2   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilves päätti futsal-liigakautensa niukkaan 3-2 (1-2) -tappioon pronssiottelussa HIFK FS:lle. Ottelu käynnistyi puolin ja toisin tunnustelun ja tarkan puolustuspelin merkeissä pallon hallinnan vaihdellessä joukkueelta toiselle. Ensimmäisten minuuttien jälkeen ote alkoi siirtyä hienokseltaan YIlvekselle, joka rakensi tilanteita Tytti Mikkolan maalille. Muutaman lupaavan aihion jälkeen YIlves avasi maalitilinsä ajassa 8:59, kun Senni Virenin kova laukaus oikeasta laidasta löysi tiensä maalin takakulmaan 0-1. Avausosuma antoi YIlvekselle lisää virtaa ja toinen maali oli lähellä hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Emmi Rauhalan sijoitus kaarelta kilahti tolppaan. Hetkeä myöhemmin Heidi Linjamaa oli vähällä puskea Helena Unkurin pitkän heittoavauksen sisään, mutta seuranneesta vastahyökkäyksestä avautui HIFK FS:lle loistopaikka, kun Karoliina Kröger pelattiin nokikkain Helena Unkurin kanssa. YIlveksen onneksi Krögerin sijoitus livahti hieman ohi maalista.

Ylöjärven Ilves nosti prässiään ja se tuottikin tulosta, kun Esra Erden pääsi riistoon, eteni kaarelle ja laukoi pallon etuyläkulmaan 0-2 ajassa 12:37. HIFK tuli kuitenkin peliin mukaan ajassa 15:06, kun YIlves menetti pallon keskialueella ja Jasmine Stubbe pääsi etenemään oikeaan päätyyn. Selja Laine ohjasi Stubben poikittaissyötön YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta ohi Helena Unkurin 1-2. HIFK FS sai kavennusmaalista hetkeksi parempaa otetta pelistä, mutta jakson loppua kohti YIlvekselle avautui useita erinomaisia tilaisuuksia kasvattaa johtoaan.

Emmi Rauhala pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta 17. minuutilla, mutta Tytti Mikkola onnistui torjunnassaan. Mia Pajunen murtautui keskeltä avopaikkaan puolisen minuuttia myöhemmin, mutta Mikkola veti tälläkin kertaa pitemmän korren. Esra Erden pääsi 19. minuutilla riistonsa jälkeen laukomaan kaarelta ja heti perään harhasyötöstä kaaren sisältäkin. Lisäksi jatkotilanteessa Mikkolan torjunnasta kimmonneeseen paluupalloon ehti vielä Emmi Rauhalakin, mutta kumpikaan ei onnistunut maalinteossa. YIlveksen paras tilanne avautui Mia Pajuselle, joka pääsi pienen mylläkän jälkeen sijoittamaan palloa kaarelta tyhjiin vain puolisen minuuttia ennen taukoa, mutta pallo osui YIlves-kannattajien harmiksi ylärimaan. Niinpä tauolle siirryttiin hyvistä tilanteista huolimatta YIlveksen niukassa johdossa 1-2.

HIFK FS tuli toiselle jaksolle paremmalla jalalla ja otti vahvan otteen pelistä samalla, kun YIlveksen pelaaminen passivoitui. Paine vieraiden päädyssä jatkui tauotta ensimmäisten minuuttien ajan. Silti YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan rajapotkutilanteessa 24.minuutilla, mutta Tytti Mikkola onnistui torjunnassaan. HIFK:n parantunut liike ja terävämpi prässipeli siirsivät kuitenkin pelin hallinnan selvästi HIFK:lle, vaikka YIlves onnistuikin pitkään puolustamaan aluettaan tiiviisti kotijoukkueen muutamaa aihiota lukuun ottamatta. YIlvekselle tarjoutui jälleen erinomainen tilaisuus lisämaaliin, kun Heidi Linjamaa pelattiin pystysyötöllä tekopaikkaan hieman ennen jakson puoliväliä. Linjamaan laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Lopulta jatkuva paine YIlves-päädyssä kasvoi liian suureksi ja Hilla Romppasen kulmapotku tavoitti Hanna Halosen, joka laukoi pallon 10 metristä sisään ajassa 30:07 tasoittaen tilanteeksi 2-2.

YIlveksen kuittaus oli lähellä kulmapotkun jålkitilanteessa minuuttia myöhemmin, kun Esra Erdenin kova laukaus päätyi Tytti Mikkolan torjunnan kautta keskialueelle. Emmi Rauhalalle avautui erinomainen tilaisuus maalintekoon 34. minuutilla, kun Helena Unkurin kaukolaukaus putosi Tytti Mikkolan torjunnasta maalin eteen pelattavaksi, mutta Rauhalan sijoitus sujahti maalin ohi. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 35:57, kun Hilla Romppanen nousi vasemmalta ja syötti poikittain Hanna Haloselle, joka iski pallon sisään 3-2. YIlves turvautui aikalisän jälkeen vielä lentävän maalivahdin käyttöön, mutta ei saanut ylivoimapeliään pyörimään kelvollisesti. Niinpä HIFK FS vei pronssiottelun nimiinsä tuloksella 3-2 (0-2) ja Ylöjärven Ilves sijoittui naisten futsal-liigassa neljänneksi. Tähän otteluun päättyi myös joukkueen kapteenin Elina Korsumäen pitkä ja menestyksekäs futsal-liigaura, johon mahtui mm. nelinkertainen naisten futsal-liigamestaruus, sekä hopea- ja pronssimitalit Ilves FS:n paidassa.08:59  0 - 1 Senni Viren (Helena Unkuri)
12:37  0 - 2 Esra Erden
15:06  1 - 2 Selja Laine (Jasmine Stubbe)
30:07  2 - 2 Hanna Halonen (Hilla Romppanen)
35:57  3 - 2 Hanna Halonen (Hilla Romppanen)

HIFK FS: Tytti Mikkola, Karoliina Krögern, Hilla Romppanen, Hanna Halonen / Jasmine Stubbe, Tuula Siren, Selja Laine, Heidi Lindström, Kreta Karttunen, Minja Kolkka

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Mia Pajunen / Senni viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: HIFK FS: Hilla Romppanen / YIlves: Elina Korsumäki


 24.4.2022

Välierä #4  YIlves - MuSaFutsal

2 - 6   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan tiukan taistelun jälkeen MuSaFutsalille välieräsarjan neljännessä ottelussa lopulta lukemin 2-6 (1-2). Edellisestä kohtaamisesta liikkumistaan ja prässipelaamistaan terävöittänyt MuSaFutsal otti pelin hienokseltaan haltuunsa, vaikka peli aaltoilikin aluksi nopeatempoisena päädystä päätyyn. Ottelun avausmaali oli lähellä 5. minuutilla, kun ensin MuSaFutsal rakensi vaarallisen tilanteen YIlves-maalille ja YIlves nopean vastahyökkäyksen päätteeksi MuSaFutsalin maalille, mutta molemmat maalivahdit pitivät maalinsa koskemattomana.

Avausjakso eteni vauhdikkaana aina hieman yli puolenvälin, ennen kuin ottelun avausmaali nähtiin. Anni-Elina Luotonen pääsi riistoon YIlveksen puolustuksen pienen haparoinnin seurauksena ja toimitti pallon ohi Helena Unkurin 0-1 ajassa 11:56. Kovalla asenteella pelanneen vierasjoukkueen virhetili täyttyi kuitenkin muutaman minuutin kuluttua ja pallo vietiin 10 metrin pisteelle. Senni Viren laukoi pallon voimalla ohi Siiri Liljan tasoittaen tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 16:44. MuSaFutsal löysi vielä jakson lopulla lisää virtaa tekemiseensä ja loi painetta YIlveksen maalille. Pallo kävi jo kertaalleen ristikossakin ennen kuin Netta Hannula ohjasi Anni-Elina Luotosen laukauksen kulmapotkutilanteessa takavasaralla sisään aivan maalin edustalta 1-2 ajassa 18:23. Vieraat olivat vähällä osua vielä muutama sekunti ennen taukoa, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaa´n ja tauolle siirryttiin tilanteessa 1-2.

Toisella jaksolla MuSaFutsal paransi prässipelaamistaan vielä entisestään, mikä vei parasta terää YIlveksen pallolliselta pelaamiselta. Senni Viren pääsi 24.minuutilla ohjaamaan Rosa Sirénin pystysyöttöä aivan Siiri Liljan edestä, mutta ei kotiyleisön harmiksi onnistunut maalinteossa. Esra Erdenille avautui erinomainen tilaisuus tasoitukseen vielä ennen jakson puoliväliä, mutta numerot pysyivät itsepintaisesti ennallaan. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin kylmää vettä ajassa 31:29, kun Anni-Elina Luotonen iski YIlveksen pelinavaukseen ja Netta Hannula laukoi pallon tarkasti ohi Helena Unkurin siirtäen MuSaFutsalin jo 1-3 -johtoon. YIlves oli vähällä kuitata osuman välittömästi, mutta Siiri Lilja venytti tärkeän jalkatorjunnan Riia Seppälän alanurkkalaukauksen eteen.

YIlves otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli tuottikin nopeasti tulosta, kun Ella Lehtonen laukoi Senni Virenin syötöstä kavennuksen 2-3 ja toi YIlveksen uudelleen peliin mukaan. Kotijoukkueen riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Netta Hannula onnistui riistossaan minuuttia myöhemmin ja täydensi hattutemppunsa toimittamalla pallon tyhjään YIlves-maaliin 2-4 ajassa 36:33. Hannula toisti temppunsa heti aloituksen jälkeen ja ratkaisi ottelun sijoittamalla tyhjiin jo 2-5, kun peliä oli käyty 36:44. YIlves haki lisämaalia lentävällä maalivahdilla loppuun saakka, mutta ei enää onnistunut maalinteossa. Loppulukemat 2-6 iski Iina Heikkilä vain hetkeä ennen päätössummeria ajassa 39:55. Niinpä MuSaFutsal kuittasi nimiinsä välieräsarjan neljännen ottelun lukemin 2-6 (1-2) ja selvitti tiensä finaalisarjaan otteluvoitoin 3-1. Ylöjärven Ilveksen pelit jatkuvat yksiosaisella pronssiottelulla, joka pelataan toisen otteluparin ratkaisun perusteella joko Helsingissä tai Torniossa.11:56  0 - 1 Anni-Elina Luotonen
16:44  1 - 1 Senni Viren (10m)
18:23  1 - 2 Netta Hannula (Anni-Elina Luotonen)
31:29  1 - 3 Netta Hannula
35:36  2 - 3 Ella Lehtonen (Senni Viren)
36:33  2 - 4 Netta Hannula
36:44  2 - 5 Netta Hannula
39:55  2 - 6 Iina Heikkilä

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Mia Pajunen / Senni viren, Rosa Sirén, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Elina setälä, Milla Ljungman, Netta Hannula, Anni-Elina Luotonen / Jasmin Ylikraka, Elli Helander, Minttu Ylikraka, Helmiina Luoma, Iina Heikkilä, Martta Perälä

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / MuSaFutsal: Anni-Elina Luotonen


 21.4.2022

Välierä #3  YIlves - MuSaFutsal

4 - 2   ( 2 - 0 )


Ylöjärven Ilves haki ensimmäisen voittonsa välieräsarjassa MuSaFutsalista kotisalissaan lukemin 4-2 (2-0). YIlves aloitti korkealla prässillä pyrkien ottamaan MuSaFutsalilta tilaa ja aikaa pois ja saikin alussa mukavasti painetta Siiri Liljan vartioimalle maalille. Emmi Rauhala pelattiin hyvään vetopaikkaan 3. minuutilla, mutta MuSa-puolustus ehti häiritsemään ja laukaus jäi vaisuksi. Hetkeä myöhemmin Iiina Heikkilä murtautui oikealta nokikkain Helena Unkurin kanssa, joka onnistui kuitenkin peittämään maalintekoyrityksen.

Netta Hannula pääsi 7. minuutilla riistoon vasemmalla ja laukoi kaarelta, mutta Helena Unkuri piti maalinsa koskemattomana. Ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 8:14, kun Riia Seppälä otti Helena Unkurin heittoavauksen alas ja pudotti laitaan Rosa Sirénille, jonka kova ja matala laukaus yllätti maskin taakse jääneen Siiri Liljan 1-0. Esra Erdenin vapaapotku oli vähällä upota sisään hetkeä myöhemmin, mutta porilaisten puolustus onnistui torjumaan laukauksen maaliviivalta. YIlves hallitsi palloa hienokseltaan ja pyrki löytämään tiloja MuSaFutsalin puolustusmuodon keskeltä. YIlveksen korkea prässi tuotti tulosta ajassa 15:07, kun Ella Lehtonen iski MuSaFutsalin pelinavaukseen ja Rosa Sirén pääsi riistonsa jälkeen laukomaan kaarelta yläriman kautta tilanteeksi 2-0.

Jakson viimeiset minuutit mentiin YIlveksen lievässä hallinnassa ja kotijoukkueen kolmas maali oli erittäin lähellä vielä puolisentoista minuuttia ennen taukoa, kun Heidi Linjamaan diagonaalisyöttö livahti porilaispuolustuksen läpi takatolpalle vapaaksi unohtuneelle Riia Seppälälle, joka ei kotiyleisön harmiksi kuitenkaan onnistunut toimittamaan palloa tyhjään maaliin, vaan MuSa-puolustus ehti pelastamaan tilanteen. Vierasjoukkue haki kavennusta vimmalla ja paineisti Helena Unkuria jakson loppuhetkillä useaan otteeseen. Unkuri oli kuitenkin hyvällä pelipäällä ja napsi tukun tärkeitä torjuntoja ja kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäi 2-0 myös taukotilanteeksi.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti ja sai heti useita vaarallisia laukauksia kohti maalia. Siiri Lilja ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. Jasmin Ylikraka pelattiin vetopaikkaan kaarelle, mutta Helena Unkuri tuli oikea-aikaisesti vastaan ja peitti laukauksen. Hetkeä myöhemmin Ylikrakan laukaus vasemmalta kimmahti tolpan kautta ulos. MuSaFutsal suoraviivaisti peliään ja pyrki etenemään laitojen kautta. YIlves-puolustus luki kuitenkin tilanteet hyvin ja pystyi blokkaamaan laukauksia ja syöttöyrityksiä. Ylöjärven Ilves kasvatti johtoaan nopealla rajapotkukuviolla, jossa MuSa-puolustus sahattiin näyttävällä seinäsyöttökombinaatiolla rikki ja Mia Pajunen iski avopaikasta varmasti sisään 3-0 ajassa 24:07.

Kotijoukkueen neljäs maali oli erittäin lähellä minuttia myöhemmin, kun Rosa Sirén liukui takatolpalla Heidi Linjamaan diagonaalisyöttöön, mutta ei kotiyleisön harmiksi osunut palloon. Elina Setälä pelattiin nokikkain Helena Unkurin kanssa, mutta Unkuri veti tilanteessa pitemmån korren ja esti MuSaFutsalin avausmaalin syntymisen. YIlves onnistui jälleen maalinteossa ajssa 26:19, kun Elina Korsumäen poikittaissyöttö rajapotkutilanteessa tavoitti maalin edestä Esra Erdenin, jonka onnistui tuikata pallo kaarelta etukulmaan 4-0. MuSaFutsal otti maalin jälkeen aikalisän tavoitteenaan aloittaa takaa-ajo. Paine Helena Unkurin maalilla kasvoi tasakentällisillä pelattaessa, mutta porilaiset eivät saaneet kuparista rikki millään. Toisessa päässä kenttää Emmi Rauhala pääsi kääntymään ja laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus sujahti hieman ohi.

MuSaFutsal turvautuikin lopulta lentävän maalivahdin käyttöön aikaisessa vaiheessa ja lähti hakemaan kavennusta ylivoimalla. Porilaisten ylivoimapyöritys sujui mallikkaasti ja Elina Setälän kaukolaukaus ohjautui takatolpan kautta sisään 4-1, kun ylivoimaa oli pelattu vain runsas minuutti ajassa 33:30. YIlves pyrki rikkomaan peliä ja kuluttamaan aikaa kellosta. MuSan ylivoimapeli katkeilikin tuon tuosta ja YIlves sai myös pidettyä palloa itsellään. MuSaFutsal sai suoran vapaapotkun noin 10 metristä ja Anni-Elina Luotosen kova ja matala laukaus yllätti Helena Unkurin 4-2, kun kellossa oli 37:22. MuSaFutsal jatkoi ylivoimapeliään loppuun saakka, mutta ei enää onnistunut maaliteossa. Niinpä Ylöjärven ilves kuittasi nimiinsä välieräsarjan kolmannen ottelun lukemin 4-2 (2-0) ja kavensi ottelusarjan voittotilanteeksi 1-2.08:14  1 - 0 Rosa Sirén (Riia Seppälä)
15:07  2 - 0 Rosa Sirén
24:07  3 - 0 Mia Pajunen (Emmi Rauhala)
26:19  4 - 0 Esra Erden (Elina Korsumäki)
33:30  4 - 1 Elina Setälä (Iina Heikkilä)
37:22  4 - 2 Anni-Elina Luotonen

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Mia Pajunen / Senni viren, Rosa Sirén, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Elina setälä, Milla Ljungman, Netta Hannula, Anni-Elina Luotonen / Jasmin Ylikraka, Elli Helander, Minttu Ylikraka, Helmiina Luoma, Iina Heikkilä, Martta Perälä

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / MuSaFutsal: Iina Heikkilä


 17.4.2022

Välierä #2  MuSaFutsal - YIlves

4 - 1   ( 3 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan toistamiseen MuSaFutsalin vieraana välieräsarjassa lukemin 4-1 (3-0). YIlves nosti prässiään edelliseen peliin verrattuna ja saikin aluksi pidettyä pelitapahtumia kauempana omasta päädystään. Vieraiden selustaan jäi luonnollisesti enemmän tilaa, minkä MuSaFutsal hyödynsi ajassa 4:27, kun pallo pelattiin vasempaan laitaan Anni-Elina Luotoselle, jonka nopean poikittaissyötön Iina Heikkilä ohjasi kaarelta sisään 1-0. YIlves oli vähällä kuitata avausmaalin saman tien, kun Heidi Linjamaa pääsi kulmapotkutilanteessa ohjaamaan Senni Virenin kaukovetoa maalin edustalta, mutta ei vieraiden harmiksi osunut palloon. MuSaFutsal sen sijaan iski toistamiseen vain minuutti edellisestä, kun pallo ohjautui kulmapotkutilanteessa YIlveksen omasta pelaajasta ohi Helena Unkurin 2-0, kun peliä oli käyty 5:24.

MuSaFutsal liikutti palloa nopeasti ja pystyi ohittamaan YIlveksen prässin melko helposti. YIlveksen pallolliset hetket jäivät lyhyiksi, mutta vierailla oli pari maukasta tilaisuutta kavennusmaaleihin vielä ennen jakson puoliväliä. Martta Perälä ei ollut kuitenkaan yllätettävissä. Toisessa päässä kenttää Jasmin Ylikraka oli vähällä ohjata Elina Setälän poikittaissyötön sisään, mutta ei ratkaisevalla hetkellä ulottunut palloon. Kotijoukkue kuittasi missatun tilaisuuden kuitenkin parin minuutin kuluttua, kun Ylikrakan sisarukset sahasivat poikittaissyötöillään YIlves-puolustuksen rikki ja lopulta Minttu Ylikraka ohjasi Jasmin Ylikrakan diagonaalisyötön takatolpalta sisään 3-0 ajassa 12:39.

Jakson loppupuolella YIlves sai hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita ja Emmi Rauhala oli vähällä avata vieraiden maalitilin 15. minuutilla päästyään ohjaamaan Mia Pajusen matalaa kaukovetoa maalin edustalta. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan enää osunut avausjaksolla, joten tauolle siirryttiin MuSaFutsalin johtaessa lukemin 3-0.

YIlves tuli toiselle jaksolle vahvasti ja avasi maalitilinsä vain 23 sekunnin jälkeen. Emmi Rauhala haastoi keskellä ja kaksinkamppailun irtopallo päätyi Ella Lehtoselle, joka vapautti Rauhalan keskeltä maalintekoon 3-1 ajassa 20:23. YIlves paransi liikkumistaan, pelitempoaan ja prässipeliään ja sai ensimmäisten viiden minuutin ajaksi hyvän otteen pelistä. YIlvekselle tarjottiin loistotilaisuutta tulla peliin mukaan, kun Senni Viren kaadettiin rangaistusalueella pari minuuttia kavennusmaalin jälkeen ja pallo vietiin pilkulle. Virenin laukaus suuntautui kuitenkin keskelle päin Martta Perälää, joka onnistui torjumaan myös Virenin uuden yrityksen paluupallosta. Rosa Sirén ehti vielä yrittää kolmannenkin kerran, mutta MuSa-puolustus ehti jo hätiin ja numerot säilyivät ennallaan.

Peliä käytiin suurelta osin kotijoukkueen alueella ja Mia Pajunen pääsi ohjaamaan Emmi Rauhalan poikittaissyöttöä sisään 25. minuutilla, mutta tuloksetta. Rosa Sirén missasi niukasti pallon kulmapotkutilanteessa muutamaa sekuntia myöhemmin. YIlves sai hyväkseen useita peräkkäisiä hyökkäyspään erikoistilanteita, mutta ei onnistunut yllättämään Martta Perälää. MuSaFutsal sai pelinsä kulkemaan paremmin vasta jakson puolivälin jälkeen, jolloin muutama vaarallinen tilanne aukeni YIlveksen päätyyn. Helmiina Luoman ohjaus 33. minuutilla sujahti vasemmalta ohi ja heti perään Anni-Elina Luotonen laukoi pallon ohi oikealta. Luoma liukui keskeltä poikittaissyöttöön minuuttia myöhemmin, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaan.

YIlves haki kavennusta aktiivisesti, mutta hyökkäysalueen viimeiset ratkaisut olivat heikkoja, eikä jakson alkupuolen kaltaista painetta enää syntynyt porilaisten maalille. MuSaFutsal pyrki iskemään riistojen jälkeen nopeasti vastaan ja Anni-Elina Luotonen pääsi ohjaaamaan poikittaissyöttöä takatolpalta 35. minuutilla, mutta pallo ohjautui tälläkin kertaa ohi maalista. YIlves otti aikalisän 38. minuutilla ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. MuSaFutsalin prässipelaaminen oli kuitenkin laadukasta, eikä YIlves saanut ylivoimapeliään aluksi pyörimään. Kotijoukkue sen sijaan iski ottelun lopullisen niitin tasakentällisillä ajassa 37:39, kun Anni-Elina Luotonen otti pitkän avauksen oikealla laidalla alas ja laukoi kohti maalia. Puolustuksesta kimmonnut paluupallo päätyi uudelleen Luotoselle, joka laukoi läheltä etuyläkulmaan tilanteeksi 4-1.

YIlves jatkoi ylivoiman pyörittämistä ja oli vähällä onnistua maalinteossa vielä viimeisellä minuutilla, kun ensin Rosa Sirén pääsi laukomaan läheltä ja puolisen minuuttia myöhemmin Senni Virenin kaukoveto muutti suuntaa porilaispuolustuksesta vain hieman ohi tyhjän maalin. Koska tilastomerkintöjä ei enää syntynyt, kuittasi MuSaFutsal nimiinsä välieräsarjan toisenkin ottelun lukemin 4-1 (3-0). Loppuottelupaikka on siten ensimmäistä kertaa katkolla MuSaFutsalille torstaina Ylöjärven Ilveksen kotisalissa.04:27  1 - 0 Iina Heikkilä (Anni-Elina Luotonen)
05:24  2 - 0 OM
12:39  3 - 0 Minttu Ylikraka (Jasmin Ylikraka)
20:24  3 - 1 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
37:39  4 - 1 Anni-Elina Luotonen

MuSaFutsal: Martta Perälä, Elina setälä, Milla Ljungman, Netta Hannula, Minttu Ylikraka / Nea Siren, Jasmin Ylikraka, Anni-Elina Luotonen, Helmiina Luoma, Iina Heikkilä, Siiri Lilja

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Riia Seppälä / Senni viren, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: MuSaFutsal: Netta Hannula / YIlves: Rosa Sirén


 16.4.2022

Välierä #1  MuSaFutsal - YIlves

7 - 1   ( 2 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan välieräsarjan ensimmäisellä kierroksella MuSaFutsalille selvin lukemin 7-1 (2-0). YIlves vetäytyi heti alussa omalle alueelleen puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan MuSaFutsalille. Kotijoukkue saikin pallonhallinnan myötä pientä painetta YIlveksen päätyyn, mutta tuloksena oli lähinnä muutama hyökkäysalueen erikoistilanne. YIlves pyrki hyödyntämään porilaisten selustaan jäävää tyhjää tilaa terävillä vastahyökkäyksillään ja pääsikin pariin otteeseen yrittämään maalintekoa. Siiri Lilja joutui torjumaan Emmi Rauhalan läpiajon vasemmalta ja heti perään Helena Unkuri toisessa päässä kenttää venytti tärkeän torjunnan MuSaFutsalin vastahyökkäyksen päätteeksi.

Peli eteni MuSaFutsalin hallinnassa, mutta YIlves puolusti aluettaan tiiviisti ja blokkasi uhrautuvasti niin poikittaissyöttöjä kuin laukausyrityksiäkin. Senni Viren karkasi Helena Unkurin heittoavauksen vapauttamana keskeltä puolittain läpi hieman ennen jakson puoliväliä pakottaen MuSa-puolustuksen rikkomaan. Viren laukoi suoran vapaapotkun noin 7 metristä ristikon kautta takaisin kentälle, eikä tilastomerkintää syntynyt. Hetkeä myöhemmin Elina Setälä pääsi ohjaamaan poikittaissyöttöä avopaikasta, mutta Helena Unkuri onnistui torjunnassaan.

Jakson puolivälin jälkeen peliote siirtyi vähitellen yhä vahvemmin kotijoukkueelle, eikä YIlves enää juurikaan päässyt vierailemaan MuSan päädyssä. Paine YIlveksen alueella kasvoi ja Netta Hannula oli jo vähällä avata maalitilinsä, mutta luuti avopaikasta ohi pallosta. Hetkeä myöhemmin Anni-Elina Luotonen pääsi kulmapotkutilanteessa YIlveksen pienen herpaantumisen takia puskemaan vapaasti etukulmasta lukemiksi 1-0 ajassa 13:52. MuSaFutsal sai maalista lisää virtaa ja oli vähällä osua toistamiseen kulmapotkutilanteesta puolisen minuuttia myöhemmin. Helena Unkuri oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja piti maalinsa koskemattomana.

Porilaiset tulivat jakson lopun vahvasti ja Jasmin Ylikraka pelattiin poikittaissyötöllä avopaikkaan, mutta sijoitti pallon YIlveksen onneksi takatolpan ohi. MuSaFutsalin hyvät otteet palkittiin kuitenkin vielä ennen taukoa, kun Netta Hannula pääsi YIlves-puolustuksesta kimmonneeseen irtopalloon ja laukoi 10 metristä ohi maskin taakse jääneen Helena Unkurin 2-0, kun pelikellossa oli 19:22. Lisäosumie ei avausjaksolla nähty, joten 2-0 jäi myös taukotilanteeksi.

Toisella jaksolla peli jatkui YIlveksen alun nopean kavennusyrityksen jälkeen MuSaFutsalin pallonhallinnalla ja hyökkäyspään erikoistilanteilla. Tappioasemassa YIlves joutui vähitellen avaamaan peliään, mikä tarjosi kotijoukkueelle tilaisuuksia iskeä selustaan. MuSaFutsal kasvattikin johtoaan ajassa 23:50, kun kaaren sisään vapaaksi jäänyt Netta Hannula käänsi laidalta tulleen poikittaissyötön tarkasti etuyläkulmaan 3-0. YIlves tuli vielä peliin mukaan, kun Heidi Linjamaa otti Helena Unkurin pitkän heittoavauksen alas, pudotti viereen Ella Lehtoselle, joka laukoi nousunsa päätteeksi oikeaan yläkulmaan kavennuksen 3-1 ajassa 25:28.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin runsaan minuutin kuluttua, kun Heidi Linjamaa oli vähällä tuoda YIlveksen maalin päähän, mutta ei vieraiden harmiksi aivan ulottunut poikkisyöttöön porilaisten maalin edustalla. Kotijoukkue sen sijaan hyödynsi YIlveksen puolustusalueelle saamansa lisätilan ja rankaisi vieraita vielä neljästi. Ensin Anni-Elina Luotonen sijoitti kaarelta Jasmin Ylikrakan poikkisyötöstä tilanteeksi 4-1 ajassa 27:39 ja Milla Ljungman ohjasi Elina setälän esityöstä 5-1, kun kellossa oli 31:16. Kotijoukkueen parin hukatun loistopaikan jälkeen Jasmin Ylikraka pääsi riistoon ja laukoi takakulmaan 6-1 ajassa 34:27. Loppunumerot 7-1 sinetöi Helmiina Luoma päästyään Helena Unkurin torjunnasta kimmonneeseen paluupalloon ajassa 35:26. Näin MuSaFutsal vei välieräsarjan ensimmäisen ottelun nimiinsä ansaitusti lukemilla 7-1 (2-0).13:52  1 - 0 Anni-Elina Luotonen (Jasmin Ylikraka)
19:22  2 - 0 Netta Hannula
23:50  3 - 0 Netta Hannula (Jasmin Ylikraka)
25:28  3 - 1 Ella Lehtonen (Heidi Linjamaa)
27:39  4 - 1 Anni-Elina Luotonen (Jasmin Ylikraka)
31:16  5 - 1 Milla Ljungman (Elina Setälä)
34:27  6 - 1 Jasmin Ylikraka
35:26  7 - 1 Helmiina Luoma

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Elina setälä, Milla Ljungman, Netta Hannula, Minttu Ylikraka / Nea Siren, Jasmin Ylikraka, Anni-Elina Luotonen, Helmiina Luoma, Iina Heikkilä, Martta Perälä

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Senni viren, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: MuSaFutsal: Jasmin Ylikraka / YIlves: Heidi Linjamaa


 9.4.2022

Puolivälierä #3  YIlves - GFT

5 - 3   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilves päätti puolivälieräsarjansa voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan GFT:n lukemin 5-3 (1-2) ja eteni ensimmäistä kertaa liigahistoriassaan mitalipeleihin voitoin 2-1. Kotijoukkue aloitti ottelun aiempaa terävämmällä ja korkeammalla prässillä ja sai hyvän otteen pelistä heti ensi minuuteilla. YIlves pyrki rakentamaan peliä alhaalta ja liikutti palloa tarpeeksi nopeasti mikä helpotti GFT:n korkean prässin ohittamista. Maria Mäntylän prässi oli tuottaa tulosta 5. minuutilla, mutta YIlves-puolustus selvitti uhkaavan tilanteen. GFT toimitti palloa suoraviivaisesti kohti Helena Unkuria ja kärkkyi torjunnan paluupalloja aggressiivisesti maalin edustalla.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon YIlveksen pitkän hyökkäyksen päätteeksi ajassa 6:21, kun Riia Seppälän pystysyöttö tavoitti GFT:n selustaan liikkuneen Senni Virenin, joka hassutti GFT-puolustuksen ja tuikkasi kärkkärillä oikeaan alakulmaan tilanteeksi 1-0. GFT:n kuittaus oli lähellä saman tien, kun Emilia Jokisalo pelattiin keskeltä vetopaikkaan. Helena Unkuri nappasi kuitenkin tärkeän torjunnan ja lukemat säilyivät ennallaan. GFT sai hetkeksi paremman otteen pelistä ja laukoi muutamaan otteeseen vaarallisesti kohti YIlves-maalia, mutta ei onnistunut yllättämään Helena Unkuria. YIlveksen toinen maali oli lähellä vielä ennen jakson puoliväliä, kun GFT:n selustaan vapaaksi unohtunut Heidi Linjamaa pääsi ohjaamaan Riia Seppälän matalaa laukausta aivan Jenni Niemelän edestä, mutta pallo sujahti maalin ohi.

YIlveksen hyvä ote jatkui ja Sini Sutisen kaukolaukaus kilahti tolppaan 12. minuutilla, mutta seuraavasta maalista vastasi GFT. Hanna Posa pääsi laukomaan kaukaa Jonna Kykkäsen rajapotkutarjoilusta ja Sani Isokivijärvi ohjasi matalan laukauksen maalin edestä sisään 1-1 ajassa 14:26. YIlves oli vähällä kuitata tasoituksen hetimiten, kun Heidi Linjamaa missasi täpärästi Rosa Sirénin kulmapotkun aivan maalin edestä. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin kylmää vettä ajassa 16:41, kun Sandra Lind jatkoi Emilia Jokisalon luupin päällään poikittain Maria Mäntylän juoksulinjalle. Mäntylä sijoitti pallon täydestä vauhdista yhdellä kosketuksella ohi Helena Unkurin siirtäen GFT:n ensimmäistä kertaa johtoon 1-2. GFT sai johto-osumansa siivittämänä hetkeksi vahvemman otteen pelistä ja paineisti jakson viimeisillä minuutilla Helena Unkuria. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa, joten tauolle siirryttiin GFT:n niukassa 1-2 -johdossa.

YIlves aloitti toisen jakson väkevästi ja sai heti ensimmäisellä minuutilla mylläkkää GFT-maalille. Sini Sutisen laukaus muutti GFT-puolustuksesta suuntaa ja pallo kimposi tolpan kautta uudelleen pelattavaksi. Sutinen pääsi yrittämään uudelleen ja tällä kertaa laukaus ohjautui pelaajamassan keskeltä ohi Jenni Niemelän 2-2, kun kellossa oli 20:56. Rosa Sirén laukoi hetkeä myöhemmin 10 metristä vihaisesti kohti maalia, mutta Jenni Niemelä ehti heittäytyä pallon tielle. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Heidi Linjamaa onnistui survomaan pallon maaliin siirtäen YIlveksen uudelleen kuskin paikalle 3-2 ajassa 21:53. Pelin kontrolli siirtyi YIlvekselle, joka puolusti johtoaan uhrautuvasti blokaten ja terävästi prässäten. GFT:lla alkoi vähitellen jalka painaa sen verran, että YIlves voitti kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla ja pystyi pitämään vieraat kaukana vaara-alueilta. Helena Unkuri oli hyvässä vireessä ja napsi eleettömästi GFT:n kaukolaukaukset.

YIlveksen vahva ote palkittiin ajassa 28:35, kun Riia Seppälä laukoi pallon suoraan Senni Virenin rajapotkusta takanurkkaan siirtäen kotijoukkueen jo 4-2 -johtoon. GFT otti aikalisän kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. GFT:n ylivoimapyöritys alkoi kuitenkin takellellen ja YIlves onnistui rikkomaan peliä aggressiivisella koko kentän prässillään. Panosten kasvaessa myös otteet kentällä kovenivat ja joukkueiden virhetilit kasvoivat nopeaan tahtiin. GFT:n nostaessa peliään avautui YIlvekselle tilaisuuksia vastahyökkäyksiin ja Jenni Niemelä joutui venyttämään paraatitorjunnan Senni Virenin kääntölaukauksen eteen 33. minuutilla. Seuranneesta kulmapotkusta Heidi Linjamaa ohjasi pallon takatolpalta sisään 5-2 ajassa 32:50.

GFT pyöritti ylivoimaa aina tilaisuuden tullen, mutta YIlveksen puolustusmuoto säilyi tiiviinä ja kotijoukkue pystyi myös pitämään palloa ja syömään aikaa kellosta. Heidi Linjamaa puski Helena Unkurin pitkän avauspotkun maalin edustalta tolppaan vielä parisen minuuttia ennen täyttä aikaa. GFT onnistui kuitenkin maalinteossa vastaavassa tilanteessa vielä kertaalleen, kun Jonna Kykkänen sai päänsä väliin Jenni Niemelän pitkään avausheittoon ja onnistui päättämään ansiokkaan futsal-liigauransa makeimmalla mahdollisella tavalla kavennusmaaliin 5-3, kun kellossa oli 39:16. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, kuittasi Ylöjärven Ilves puolivälieräsarjan viimeisen ottelun nimiinsä lukemilla 5-3 (1-2) ja eteni mitalipeleihin neljän parhaan joukkoon voitoin 2-1.06:21  1 - 0 Senni Viren (Riia Seppälä)
14:26  1 - 1 Sani Isokivijärvi (Hanna Posa)
16:41  1 - 2 Maria Mäntylä (Sandra Lind)
20:56  2 - 2 Sini Sutinen
21:53  3 - 2 Heidi Linjamaa (Riia Seppälä)
28:35  4 - 2 Riia Seppälä (Senni Viren)
32:50  5 - 2 Heidi Linjamaa (Rosa Sirén)
39:16  5 - 3 Jonna Kykkänen

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala / Senni viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

GFT: Jenni Niemelä, Jenni Talvela, Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä, Sandra Lind / Maiju Hirvonen, Sani Isokivijärvi, Jonna Kykkänen, Hanna Posa, Karoliina Heinonen

Parhaat pelaajat: YIlves: Esra Erden / GFT: Jonna Kykkänen


 9.4.2022

Puolivälierä #2  YIlves - GFT

1 - 5   ( 0 - 3 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan GFT:lle puolivälierien toisessa osaottelussa kotisalissaan lukemin 1-5 (0-3). Pakkovoiton edessä ollut GFT otti ohjat käsiinsä heti alkuvihellyksestä ja paineisti välittömästi Helena Unkuria, joka onnistui kuitenkin pitämään maalinsa koskemattomana. Espoolaiset ottivat YIlvekseltä tilan ja ajan pois terävällä koko kentän prässillään, eikä YIlves päässyt kontrolloidusti pois alueeltaan. Ottelu eteni GFT:n hallinnassa ja tilanteita syntyi YIlves-päätyyn, jossa Helena Unkuri joutui toistuvasti torjuntatöihin. Muutaman erinomaisen hukatun tilaisuuden jälkeen vieraat avasivat maalitlinsä ajassa 7:25, kun Maiju Hirvonen pääsi keskellä riistoon, kontrasi terävästi vastaan ja tarjoili viereen Hanna Posalle, jonka poikittaissyötön Sandra Lind liukui takatolpalta YIlves-puolustuksen kautta sisään 0-1.

Maalin jälkeen YIlves-puolustuksen peli sekosi hetkeksi ja GFT:lle avautui parikin loistopaikkaa lisäosumaan ja lopulta kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä vain minuuttia myöhemmin,kun Emilia Jokisalon kova ja matala kaukolaukaus rajapotkutilanteessa painui takakulmaan ohi Helena Unkurin 0-2 ajassa 8:32. YIlves otti toisen takaiskumaalin jälkeen aikalisän ja yritti saada peliä paremmin kontrolliin. Aikalisä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, sillä Emilia Jokisalo pelattiin läpiajoon lähes välittömästi aikalisän päätyttyä. Helena Unkuri onnistui peittämään, mutta YIlveksen pakka oli edelleen pahasti sekaisin ja Sandra Lind pääsi seuraavassa hetkessä vapaasti laukomaan tolppaan.

GFT:n aktiivinen liike ja aggressiivinen prässi rikkoivat YIlveksen pallollista pelaamista pahemman kerran, eikä kotijoukkue saanut hyökkäyspään erikoistilanteistakaan juuri laukauksia kohti Jenni Niemelän vartiomaa maalia. YIlves joutui hakemaan ratkaisuja kaukolaukauksilla, joita GFT-puolustus ehti kuitenkin uhrautuvasti blokkaamaan. GFT kasvatti johtoaan jakson puolivälin jälkeen, kun Jenni Talvela ohjasi Maiju Hirvosen kulmapotkun maalin edestä sisään 0-3, kun peliä oli käyty 12:44. YIlves yritti saada kuparista rikki vielä jakson loppupuolella, mutta ei onnistunut muutamasta lupaavasta aihiosta huolimatta yllättämään Jenni Niemelää. Kun myöskään GFT ei saanut kasvatettua maalitiliään, siirryttiin tauolle GFT:n johdolla lukemin 0-3.

YIlves aloitti toisen jakson pirteästi ja Senni Viren kolisutteli jo maalikehikoita kaukolaukauksellaan runsaan minuutin kuluttua. Kotijoukkue loi aikaisempaa enemmän tilanteita GFT-maalille, mutta ei saanut palloa ohi Jenni Niemelän. YIlveksen parantuneesta peliotteesta huolimatta maalinteossa onnistui seuraavaksi GFT, kun YIlveksen selustaan liikkunut Maria Mäntylä ohjasi Emilia Jokisalon pitkän rajapotkun yhdellä kosketuksella ohi Helena Unkurin 0-4 ajassa 25:55. YIlves sai kuparisensa lopulta rikki hetkeä myöhemmin, kun Senni Virenin painava vapaapotku löysi tiensä pelaajamassan läpi 1-4 ajassa 26:28.

Kotijoukkue haki kavennusta aktiivisesti pienellä riskilläkin, mikä avasi GFT:lle tilaisuuksia vastahyökkäyksiin. Hyvästä paineesta huolimatta YIlves ei onnistunut tasakentällisillä ohittamaan Jenni Niemelää, joten joukkue turvautui lentävän maalivahdin käyttöön kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa. YIlveksen ylivoimapeli oli saada katastrofaalisen alun, kun Maiju Hirvonen pääsi katkoon ja toimitti pallon tyhjän maalin tolppaan. Paluupallon pääsi ensimmäisenä Sandra Lind, joka laukoi niin ikään tolppaan. YIlveksen pallollinen pelaaminen oli liian hidasta, joten GFT:n muoto pysyi tiiviinä. Ottelun lopullinen niitti syntyi ajassa 34:57, kun Maiju Hirvonen ohjasi Emilia Jokisalon antaman kulmapotkun sisään 1-5.

YIlves jatkoi kavennuksen hakemista ylivoimalla, mutta yritys jäi tuloksettomaksi ja kun GFT:kään ei enää onnistunut maalinteossa, tasoittivat vieraat puolivälieräsarjan 1-1:een loppulukemilla 1-5 (0-3). Näin lopullinen ratkaisu siirtyi seuraavaan keskinäiseen kohtaamiseen.07:25  0 - 1 OM
08:32  0 - 2 Emilia Jokisalo (Jenni Talvela)
12:44  0 - 3 Jenni Talvela (Maiju Hirvonen)
25:55  0 - 4 Maria Mäntylä (Emilia Jokisalo)
26:28  1 - 4 Senni Viren
34:57  1 - 5 Maiju Hirvonen (Emilia Jokisalo)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Riia Seppälä / Senni viren, Rosa Sirén, Sini Sutinen, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

GFT: Jenni Niemelä, Jenni Talvela, Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä, Sandra Lind / Maiju Hirvonen, Sani Isokivijärvi, Jonna Kykkänen, Hanna Posa, Karoliina Heinonen

Parhaat pelaajat: YIlves: Helena Unkuri / GFT: Emilia Jokisalo


 2.4.2022

Puolivälierä #1  GFT - YIlves

2 - 4   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves aloitti liigahistorian ensimmäisen pudotuspelisarjansa voitokkaasti kaatamalla GFT:n kautta aikain ensimmäistä kertaa vieraskentällä lukemin 2-4 (0-2). Kotijoukkue avasi ottelun vahvasti ja painoi aluksi pelin YIlveksen alueelle. YIlves kesti kuitenkin alun paineen ja sai oman pallollisen pelinsä kulkemaan ja tilanteita Jenni Niemelän vartiomalle maalille. Ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui kuitenkin kotijoukkueelle 5. minuutilla, kun Hanna Posa pääsi laidalla riistoon ja tarjoili keskelle Sini Isokivijärvelle, jonka laukaus kaarelta sujahti kuitenkin YIlveksen onneksi ohi. Muutaman lupaavan aihion jälkeen YIlves avasi maalitilinsä ajassa 5:30, kun Senni Viren pääsi katkoon, kontrasi nopeasti vastaan ja tarjoili viereen Rosa Sirénille, joka sijoitti varmasti ohi Jenni Niemelän 0-1.

GFT:n kuittaus oli lähellä välittömästi aloituksen jälkeen Emilia Jokisalon laukauksen viuhuessa vain hitusen ohi yläkulmasta. Kotijoukkue sai otetta kenttätapahtumista ja Jokisalo oli uudelleen asialla pari minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa Helena Unkuri venytti tärkeän jalkatorjunnan aivan alanurkasta pitäen maalinsa koskemattomana. GFT:n lievästä hallinnasta huolimatta YIlves kasvatti johtoaan vielä ennen jakson puoliväliä, kun Senni Viren pommitti suoraan Rosa Sirénin rajapotkutarjoilusta lukemiksi 0-2, kun peliä oli käyty 8:31.

Toisen maalin jälkeen ote siirtyi jälleen hetkeksi YIlvekselle, joka sai jälleen painetta GFT:n päätyyn. Heidi Linjamaa pääsi yrittämään lisäosumaa nopean vastahyökkäyksen päätteeksi jakson puolivälin tienoilla, mutta Jenni Niemelä onnistui torjunnassaan. Esra Erden pelattiin avopaikkaan kaaren ulkopuolelle hetkeä myöhemmin, mutta Jenni Niemelä veti jälleen pitemmän korren. Jakson loppupuolella pelin hallinta siirtyi vahvemmin GFT:lle, jonka korkea prässi alkoi vaikeuttaa YIlveksen pelin rakentelua ja kasvattaa painetta Helena Unkurin maalilla. Rosa Sirén joutui jo kertaalleen siivoamaan palloa maaliviivalta 14. minuutilla ja hetkeä myöhemmin Emilia Jokisalon vapaapotku noin 10 metristä kilahti vasempaan tolppaankin. GFT:n hyvistä paikoista huolimatta YIlves kesti ilman takaiskuja, joten 0-2 jäi myös taukotilanteeksi.

GFT terävöitti prässipeliään ja loi kovaa painetta YIlveksen alueelle heti toisen jakson alussa. Kotijoukkueen kavennus olikin lähellä 22. minuutilla, kun Jenni Talvela kurkotti takatolpalla Emilia Jokisalon poikittaissyöttöön, mutta ei YIlveksen onneksi osunut palloon. GFT:n alkurynnistyksen laannuttua myös vieraat saivat omaa peliään kulkemaan ja sen myötä hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita. Nämä tuottivatkin tulosta ajassa 26:07, kun Emmi Rauhala ohjasi rajapotkutilanteessa Sini Sutisen kovan poikittaissyötön takatolpalta sisään 0-3.

GFT:n avausosuma oli lähellä 29.minuutilla, kun Maria Mäntylän ohjaus lipui Helena Unkurin ohi kohti tyhjää maalia, mutta Senni Viren ehti ajoissa hätiin. Jenni Niemelä puolestaan venytti tärkeän jalkatorjunnan Rosa Sirénin kovan alanurkkalaukauksen eteen hetkeä myöhemmin ja onnistui myös peittämään Ella Lehtosen läpiajon vielä ennen jakson puoliväliä. YIlves kasvatti kuitenkin johtoaan ajassa 30:35, kun Emmi Rauhala pääsi keskellä riistoon, kontrasi väkevästi vastaan ja tarjoili viereen Ella Lehtoselle, joka paikkasi edellisen tilanteensa ja sijoitti lukemiksi jo 0-4.

GFT turvautui lentävän maalivahdin käyttöön välittömästi maalin jälkeen ja alkoi hakea kavennusta ylivoimalla. GFT:n ylivoimapeli lähti pyörimään sujuvasti, mutta YIlves puolusti johtoaan tiiviisti ja blokkasi laukausyrityksiä uhrautuvasti saaden välillä myös lepotaukoja pallokontrollin kautta. Kotijoukkue sai lopulta kuparisensa rikki ajassa 33:39, kun Sandra Lind ohjasi Emilia Jokisalon kaukolaukauksen aivan Helena Unkurin edestä sisään 1-4. GFT jatkoi maalin jälkeen ylivoimapeliään mikä toisaalta avasi YIlvekselle pari hyvää tilaisuutta ratkaista ottelu tyhjään maaliin. GFT-puolustus ehti kuitenkin katkomaan yritykset ja lopulta kotijoukkueen ylivoimapeli tuotti jälleen tulosta Jenni Talvelan sijoittaessa takatolpalta lukemiksi 2-4 Jonna Kykkäsen poikittaissyötöstä ajassa 37:11.

GFT jatkoi takaa-ajoaan lentävällä maalivahdilla loppuun saakka, mutta ei enää onnistunut yllättämään Helena Unkuria. Niinpä YIlves kuittasi puolivälieräsarjan ensimmäisen ottelun nimiinsä lopulta tuloksella 2-4 (0-2). Pääsy mitalipeleihin on siten katkolla Ylöjärven Ilvekselle ensimmäistä kertaa jo seuraavassa kotiottelussa.05:30  0 - 1 Rosa Sirén (Senni Viren)
08:31  0 - 2 Senni Viren (Rosa Sirén)
26:07  0 - 3 Emmi Rauhala (Sini Sutinen)
30:35  0 - 4 Ella Lehtonen (Emmi Rauhala)
33:39  1 - 4 Emilia Jokisalo (Maria Mäntylä)
37:11  2 - 4 Jenni Talvela (Jonna Kykkänen)

GFT: Jenni Niemelä, Jenni Talvela, Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä, Sandra Lind / Sani Isokivijärvi , Jonna Kykkänen, Hanna Posa, Karoliina Heinonen

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala / Senni viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: GFT: Jenni Talvela / YIlves: Ella Lehtonen 19.3.2022

PJK -YIlves

1 - 5   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves päätti naisten futsal-liigan runkosarjansa voitokkaasti kaatamalla paikallisottelussa PJK:n vieraskentällä selvin lukemin 1-5 (1-1). PJK aloitti ottelun tarkalla puolustuspelaamisella pyrkien kontraamaan nopeasti vastaan YIlveksen pallonmenetysten jälkeen. Taktiikka olikin tuottaa tulosta, kun joukkueelle avautui useampi läpiajotilanne heti ensimmäisten minuuttien aikana. Helena Unkuri YIlves-maalissa onnistui kuitenkin estämään kotijoukkueen aikeet. YIlves joutui pallonhallinnasta huolimatta pyörittämään peliä aluksi suurimmalta osin PJK:n muodon ulkopuolella, eikä saanut juuri laukauksia kohti Tiia Ropasen vartioimaa maalia.

YIlves kehitti ensimmäisen pienen maalinedusmylläkän 6. minuutilla, mutta PJK-puolustus onnistui sumputtamaan keskustan sen verran tiiviisti tukkoon, että Riia Seppälän kärkkäri viuhui vasemmalta ohi. Jakson puolivälisssä Emmi Rauhala pääsi kääntymään pallon kanssa PJK:n muodon sisällä ja tarjoili viereen Esra Erdenille, jonka laukaus kaarelta suuntautui kuitenkin ohi maalista. YIlveksen hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalista vastasi PJK, kun Julia Jokiranta voitti pallon YIlveksen hyökkäysalueen rajapotkutilanteessa ja karkasi oikealta laidalta läpiajoon. Helena Unkuri tuli kaarelle vastaan, mutta pallo löysi tiensä yli maaliviivan 1-0 ajassa 10:30.

PJK sai johto-osumasta hetkeksi parempaa otetta pelistä ja rakensi lyhyessä ajassa muutaman vaarallisen tilanteen YIlves-päädyssä. Helena Unkuri piti kuitenkin tärkeillä torjunnoillaan YIlvestä pelissä mukana. Vähitellen YIlveksen pallollinen pelaaminen ja liike paranivat ja tilanteita alkoi avautua myös kotijoukkueen maalille. Vieraat saivat hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita ja Rosa Sirén pelattiin jo kertaalleen avopaikkaan 14. minuutilla, mutta viimeistelyn laatu ei ollut vielä riittävä. Heidi Linjamaa prässäsi ylhäältä Tiia Ropasta ja oli vähällä onnistua maalinteossa 16. minuutilla. YIlves sai kuparisensa rikki vielä ennen taukoa, kun Ella Lehtonen pääsi keskellä Tiia Ropasen pystyavaukseen, käytti pallon laidassa Heidi Linjamaalla ja ohjasi Linjamaan seinäsyötöstä tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 18:50. Lisäosumia ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

PJK oli vähällä onnistua heti toisen jakson alussa, kun Sanna Koskisen kaukolaukaus rajapotkutilanteessa kolahti ylärimaan. Tilanteen jälkeen YIlves otti pelin vahvasti hallintaansa ja siirtyi ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ajassa 21:16, kun Sini Sutinen ohjasi kauden avausosumasa Senni Virenin poikittaissyötöstä takatolpalta sisään 1-2. Kapealla rosterilla peliin lähteneen PJK:n jalka alkoi painaa, joten YIlves sai palloja entistä useammin PJK:n muodon sisään ja pommitti aktiivisesti kohti Tiia Ropasen maalia. Lopulta Sini Sutisen pystyavaus tavoitti laidalla Emmi Rauhalan, joka pyörähti vartioinnistaan vapaaksi ja laukoi kärkkärillä oikeaan alakulmaan tilanteeksi jo 1-3, kun peliä oli käyty 26:51. YIlves sai maalista lisää virtaa peliinsä ja rakensi lyhyessä ajassa useita erinomaisia tilanteita PJK:n maalille ennen kuin Riia Seppälä laukoi maalinedusmylläkän keskeltä irtopallon verkkoon 1-4 ajassa 28:46.

PJK otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta aikaisessa vaiheessa lentävällä maalivahdilla. YIlves puolusti johtoaan tiiviisti ja Helena Unkurille avautui muutama tilaisuus toimittaa palloa tyhjään PJK-maaliin ennen onnistumistaan 1-5 ajassa 29:48. PJK jatkoi ylivoimapeliään aina tilanteen salliessa ja YIlves pääsi vielä muutaman kerran yrittämään lisämaalia tyhjiin, mutta PJK-puolustus ehti blokkaamaan yritykset. Kun viimeisen 10-minuuttisen aikana kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, matkasivat täydet sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta tuloksella 1-5 (1-1).

Voiton myötä Ylöjärven Ilves varmisti 39 pisteellään itselleen runkosarjan neljännen sijan ja kotiedun kevään pudotuspeleihin, joihin joukkue saa vastaansa GFT:n.10:30  1 - 0 Julia Jokiranta
18:50  1 - 1 Ella Lehtonen (Heidi Linjamaa)
21:16  1 - 2 Sini Sutinen (Senni Viren)
26:51  1 - 3 Emmi Rauhala (Sini Sutinen)
28:46  1 - 4 Riia Seppälä
29:48  1 - 5 Helena Unkuri

PJK: Tiia Ropanen, Sanna Koskinen, Julia Jokiranta, Anne Riekki, Essi Koiranen / Minna Kivelä, Leena Lepikonmäki

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Riia Seppälä / Senni viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: PJK: Julia Jokiranta / YIlves: Ella Lehtonen


 13.3.2022

YIlves- FC Sport-j

2 - 1 vm. 1 - 0, ja. 1 - 1, 1 - 1  (1 -1 )


Ylöjärven Ilves päätti runkosarjan viimeisen kotiottelunsa voitokkaasti kaatamalla FC Sport-j:n voittomaalikilpailun jälkeen tuloksella 2-1 vm. 1-0, ja. 1-1, 1-1 (1-1). YIlves aloitti ottelun vahvasti ja laukoi ensimmäisten minuuttien aikana useasti kohti Lotta Rosenströmin vartioimaa maalia. Rosenström oli kuitenkin hyvällä pelipäällä ja onnistui torjunnoissaan. YIlveksen avausmaali oli lähellä 4. minuutilla, kun Elina Korsumäki voitti pallon laidassa ja syötti Heidi Linjamaan keskelle avopaikkaan. Lotta Rosenström onnistui kuitenkin peittämään maalintekoyrityksen ja toinen yritys paluupallosta suuntautui yli maalin. FC Sport-j pysyi tiivissä puolustusmuodossa omalla alueellaan ja haki tilaisuuksia teräviin vastahyökkäyksiin.

Jakson puoliväliin saakka peliä käytiin suurimmalta osaltaan vaasalaisten päädyssä YIlveksen hakiessa tiloja vieraiden muodon sisältä, eikä Saara Viitanen toisessa päässä kenttää joutunut juurikaan torjuntatöihin. YIlveksen hallinnasta huolimatta ottelun avausmaalista vastasi FC Sport-j. Anni Rintasen pitkä avauspotku löysi YIlveksen selustasta Maiju Kuivilan, joka laukoi ohi Saara Viitasen 0-1 ajassa 11:12. YIlveksen vastaus tuli kuitenkin nopeasti, kun Senni Virenin kova pommi vasemmalta löysi tiensä maalin takakulmaan 1-1 ajassa 11:41.

Ottelu jatkui maalien jälkeen YIlveksen komennossa ja kotijoukkue rakenteli korkean prässin avulla tilanteita tasaiseen tahtiin. Rosa Sirén pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta 15. minuutilla, mutta Lotta Rosenström oli ohittamaton. Hetkeä myöhemmin YIlves pääsi yrittämään johtomaalia kahdenkin pelaajan voimin, kun Senni Viren tarjoili maukkaan poikittaissyötön aivan maalin edustalle. Vaasalaisten onneksi kumpikaan YIlves-pelaaja ei osunut palloon ja tämäkin tilanne kuivui kokoon.YIlves tulitti jakson lopulla kohti maalia läheltä ja kaukaa, mutta viimeistely ei ollut riittävän kliinistä ja huikeaan vireeseen päässyt Lotta Rosenström esitti tukun tärkeitä torjuntoja pitäen joukkuettaan pelissä kiinni. Kun lisämaaleja ei nähty, siirryttin tauolle tasatilanteessa 1-1.

Tauon jälkeen FC Sport-j nosti prässiään ja pystyi rikkomaan YIlveksen pallollista pelaamista, jossa viimeisten ratkaisujen laatu alkoi ottelun edetessä pudota. Emmi Rauhala oli vähällä viedä YIlveksen johtoon 32. minuutilla, kun pallo vieri Lotta Rosenströmin torjunnasta kohti maaliviivaa, mutta vaasalaisten puolustus ehti viime hetkellä hätiin ja numerot pysyivät ennallaan. Peli muuttui loppua kohden fyysisemmäksi ja FC Sport-j:n virhetili täyttyi nopeaan tahtiin. Heidi Linjamaa kaadettiin rangaistusalueella 34, minuutilla, mutta tästä tilanteesta ei vihelletty rikettä. YIlves haki voitto-osumaa vimmatusti, mutta Lotta Rosenström onnistui torjunnoisssaan ja FC Sport-j:n puolustus blokkasi vetoja uhrautuvasti. FC Sport-j kesti paineen loppuun saakka, joten varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 1-1 ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui FC Sport-j:lle, kun Emma Pettissalo pääsi jatkamaan Niina Kiviniemen matalaa laukausta maalin edustalta kulmapotkutilanteessa. Saara Viitasen reaktiotorjunta piti kuitenkin numerot ennallaan. YIlveksen paras paikka avautui jatkoajan puolivälissä Mia Pajuselle, joka pelattiin nopealla syöttökombinaatiolla avopaikkaan kaarelle. Lotta Rosenström luki kuitenkin tämänkin tilanteen hyvin ja liukui peittämään laukauksen. Kun jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, haettiin ratkaisu lopulta voittomaalikilpailulla. Siinä YIlveksen Elisa Ilottu onnistui ainoana upottamaan pallon sisään neljännessä vuoroparissa ja YIlves kuittasi toisenkin sarjapisteen tuloksella 2-1 vm. 1-0, ja. 1-1, 1-1 (1-1).11:12  0 - 1 Maiju Kuivila (Anni Rintanen)
11:41  1 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)

YIlves: Saara Viitanen, Senni viren, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

FC Sport-j: Lotta Rosenström, Enni Kortesniemi, Emma Pettissalo, Niina Kiviniemi, Anni Rintanen / Maiju Kuivila, Annika Leminen, Maarit Vitikka

Parhaat pelaajat: YIlves: Emmi Rauhala / FC Sport-j: Lotta Rosenström


 12.3.2022

YIlves- FC Nokia

4 - 1  ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves varmisti paikkansa kevään pudotuspeleihin kaatamalla kotisalissaan FC Nokian lukemin 4-1 (2-1). Ylhäältä terävästi prässännyt ja nopeisiin suunnanmuutoksiin pyrkinyt FC Nokia onnistui aluksi rikkomaan YIlveksen pelin avaamista ja saikin kovaa painetta kotijoukkueen alueelle. Pahimman rynnistyksen jälkeen Ylves sai lopulta pallollisen pelinsä kulkemaan paremmin ja vieraat vetäytyivät pallonmenetysten jälkeen nopeasti omalle alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon peittämään YIlveksen laukausyrityksiä uhrautuvasti. Muutaman hukatun aihion jälkeen YIlves onnistui avaamaan maalitilinsä, kun Mia Pajunen ohjasi Heidi Linjamaan tarjoileman poikittaissyötön takatolpalta sisään 1-0, kun peliä oli käyty 4:42.

Kotijoukkueen pieni huolimattomuus pelin rakentelussa kostautui pari minuuttia myöhemmin, kun Elli Koivula pääsi riistoon ja ohitti sijoituksellaan Helena Unkurin nopean vastaiskunsa päätteeksi 1-1 ajassa 6:14. Tasoituksesta huolimatta peli jatkui YIlveksen vahvassa komennossa ja tilanteita avautui Emmi Kortesmaan vartioimalle maalille tasaiseen tahtiin. 9. minuutilla Senni Viren pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta FC Nokian puolustus pääsi viime hetkellä vedon tielle. Heidi Linjamaan ohjaus avaopaikasta sujahti takatolpan ohi hetkeä myöhemmin. Lena Ojala pelattiin pitkällä avauksella nokikkain Helena Unkurin kanssa vielä ennen jakson puoliväliä, mutta numerot säilyivät ennallaan. YIlves pyöritti peliä FC Nokian alueella ja laukoi hanakasti kohti maalia läheltä ja kaukaa, mutta Emmi Kortesmaa onnistui torjunnoissaan kovalla prosentilla. Lopulta pivot Heidi Linjamaa otti Helena Unkurin pitkän pystysyötön alas, kääntyi ja laukoi taidokkaasti Kortesmaan torjunnan kautta sisään siirtäen YIlveksen 2-1 -johtoon, kun pelikellossa oli 15:52.

YIlvekselle tarjoutui erinomainen tilaisuus kasvattaa johtoaan suorasta vapaapotkusta 17. minuutilla. Emmi Kortesmaa sai kuitenkin kätensä kohti takanurkkaa suuntautuneen laukauksen eteen. Emmi Rauhala pääsi ohjaamaan torjunnasta kimmonnutta irtopalloa läheltä sisään, mutta Kortesmaa sai vangittua pelivälineen viime hetkellä. Kun tulostaululle ei enää tullut asiaa, siirryttiin tauolle YIlveksen johtaessa niukasti lukemin 2-1.

Toinen jakso jatkui pitkälti samalla kaavalla. YIlves sai heti alkuun jälleen suoran vapaapotkun noin 10 metristä. Emmi Kortesmaa venytti tälläkin kertaa paraatitorjunnan Senni Virenin kovan laukauksen eteen ja piti joukkuettaan pelissä mukana. Lena Ojala pelattiin keskeltä puolittaiselle karkumatkalle hetkeä myöhemmin, mutta Helena Unkurin oikea-aikaisen vastaantulon ansiosta YIlves säästyi takaiskulta. YIlves pommitti kohti FC Nokian maalia ja Heidi Linjamaa pääsi ohjaamaan Sini Sutisen kovaa ja matalaa laukausta aivan maalin edustalta, mutta pallo suuntautui pystypuun väärälle puolelle.

YIlveksen aktiivisuus palkittiin lopulta ajasa 24:43, kun Emmi Rauhala ohjasi nopean hyökkäyksen päätteeksi suoraan Mia Pajusen poikittaissyötöstä tilanteeksi 3-1. Heidi Linjamaa pääsi jatkamaan Helena Unkurin pystyavausta aivan Emmi Kortesmaan edestä, mutta Kortesmaa onnistui peittämään ja jatkotilanteesta Linjamaan ohjaus Sini Sutisen syöttöön ohjautui tolpan kautta ohi. YIlves-puolustuksen selustaan liikkunut Elli Koivula pääsi vuorostaan ohjaamaan Sini Sulosen diagonaalisyöttöä, mutta Helena Unkuri oli hereillä ja onnistui peittämään yrityksen.

YIlveksellä oli useampi laadukas tilaisuus lisämaaliin vielä ennen jakson puoliväliä, mutta Emmi Kortesmaa oli hyvässä torjuntavireessä ja piti vierasjoukkuetta pystyssä puolustuksen viimeisenä lukkona. YIlves kasvatti pelinopeuttaan ja tilanteita alkoi syntyä aikaisempaa useammin. Viimeistelyn kliinisyys jätti kuitenkin toivomisen varaa ja FC Nokia sinnitteli iskuetäisyydellä aina viimeisille minuuteille saakka. Vieraat turvautuivat lentävän maalivahdin käyttöön nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Helena Unkurilla oli hyvä tilaisuus ratkaista ottelu lopullisesti, mutta avauspotku tyhjään maaliin suuntautui kotiyleisön harmiksi hieman ohi. YIlves onnistui kuitenkin rikkomaan vieraiden ylivoimapelaamista ja rakensi tasakentällisillä nopean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Mia Pajunen laukoi suoraan Esra Erdenin diagonaalisyötöstä tilanteeksi 4-1 ajassa 37:10. Kun viimeisten minuuttien aikana kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät täydet sarjapisteet lopulta Ylöjärvelle tuloksella 4-1 (2-1).04:42  1 - 0 Mia Pajunen (Heidi Linjamaa)
06:14  1 - 1 Elli Koivula
15:52  2 - 1 Heidi Linjamaa (Helena Unkuri)
24:43  3 - 1 Emmi Rauhala (Mia Pajunen)
37:10  4 - 1 Mia Pajunen (Esra Erden)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Sini Sutinen

FC Nokia: Emmi Kortesmaa, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Lena Ojala´/ Ella Saranpää, Tilda Pyykkönen, Oosa Fjäder, Jenna Koskinen, Jonna Sulonen, Essi Ikonen, Emiilia Syvänen

Parhaat pelaajat: YIlves: Mia Pajunen / FC Nokia: Emmi Kortesmaa


 6.3.2022

MuSaFutsal - YIlves

3 - 1  ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan runkosarjan voittonsa jo aiemmin varmistaneelle MuSaFutsalille vieraskentällä lukemin 3-1 (1-1). Kotijoukkue aloitti heti korkealla prässillä ja pakotti YIlveksen vetäytymään puolustusmuotoon omalle alueelleen. Peli pyöri alkuhetkien aikana YIlveksen kenttäpuoliskolla, eikä YIlves päässyt hyökkäämään kontrolloidusti ennen neljättä peliminuuttia. Muutaman hyvän aihion jälkeen kotijoukkue sai kuparisensa rikki nopean hyökkäyksen päätteeksi ajassa 6:18, kun Minttu Ylikraka ohjasi maalin edestä Helmiina Luoman poikittaissyötön sisään 1-0.

Avausmaalin jälkeen myös YIlvekselle avautui parin minuutin sisällä muutama lupaava tilaisuus, mutta viimeisten ratkaisujen laatu oli heikko, eikä tulostaululle tullut asiaa. Kotijoukkue sai jakson puolivälin tienoilla pari oivallista tilannetta kasvattaa johtoaan, mutta Helena Unkuri oli hyvässä torjuntavireessä ja myös porilaisten paras sihti oli hakusessa. Anni-Elina Luotonen pääsi ohjaamaan palloa takatolpalta sisään, mutta laukoi YIlveksen onneksi ohi. Hetkeä myöhemmin MuSaFutsalin selustaan vapaaksi unohtunut Rosa Sirén pelattiin pitkällä syötöllä vapaaseen maalintekopaikkaan, mutta Siiri Lilja onnistui peittämään. Puolisen minuuttia myöhemmin Helena Unkuri pääsi yrittämään tasoitusta avauspotkulla kohti porilaisten tyhjää maalia, mutta YIlveksen harmiksi pallo sujahti maalin ohi.

Peli pyöri suurimmalta osaltaan YIlveksen alueella ja vieraiden pallolliset jaksot jäivät MuSaFutsalin terävän prässin vuoksi lyhyiksi. Hyökkäysalueen pallonmenetykset olivat kostautua useampaan otteeseen, kun MuSaFutsal kontrasi terävästi vastaan. Helena Unkuri piti kuitenkin YIlvestä pelissä mukana ja selvitti useamman kiperän tilanteen. Jakson loppua kohden vieraat saivat peliään kulkemaan hieman paremmin ja onnistuivat hankkimaan muutaman hyökkäyspään erikoistilanteen. YIlves onnistui lopulta avaamaan maalitilinsä ajassa 15:15, kun Senni Virenin painava kaukolaukaus keskialueen rajapotkutilanteessa painui ohi maskin taakse jääneen Siiri Liljan 1-1. MuSaFutsal jatkoi hyvää ja liikkuvaa pelaamistaan ja onnistui rakentamaan muutaman avopaikan vielä ennen taukoa. Porilaisten viimeistely oli kuitenkin pehmeää, eikä palloa enää saatu sisään, joten tauolle siiryttiin tasatilanteessa 1-1.

YIlves nosti hieman prässiään toisen jakson aluksi ja Emmi Rauhala pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä heti ensimmäisellä minuutilla. MuSa-puolustus onnistui kuitenkin blokkaamaan vedon. YIlveksen nostaessa peliään avautui MuSaFutsalille tilaisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. Kaksikko Ylikraka-Setälä oli vähällä onnistua 24. minuutilla ja Setälä vapaaksi pyörähdettyään vielä hetkeä myöhemmin, mutta lukemat pysyivät ennallaan. 25. minuutilla selustaan merkkaamatta jäänyt Emmi Rauhala pelattiin nopeilla syötöillä vapaaseen maalintekopaikkaan kaarelle, mutta laukaus suuntautui etukulman ohi. Porilaisten johto-osuma oli lähellä vielä ennen jakson puoliväliä, kun Netta Hannulan laukaus kimpoili Helena Unkurin torjunnasta tolpan kautta takaisin kentälle. YIlves otti jakson puolivälissä aikalisän pyrkien saamaan parempaa kontrollia pelistä.

MuSaFutsal onnistui lopulta maalinteossa ajassa 35:28, kun Minttu Ylikraka pelattiin nopealla syöttökombinaatiolla nokikkain Helena Unkurin kanssa. Tällä kertaa Ylikraka onnistui ohittamaan Unkurin ja kotijoukkue siirtyi 2-1 -johtoon. YIlves turvautui lentävän maalivahdin käyttöön kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti pyörittämään ylivoimapeliä. YIlveksen ylivoimapelaaminen käynnistyi kuitenkin hieman yskähdellen ja porilaiset pääsivät pallonmenetyksen jälkeen yrittämään lisäosumaa tyhjään maaliin, mutta vieraiden onneksi ilman tulosta. YIlves rakensi vielä avopaikan tasoitukseen, kun Emmi Rauhala pääsi jatkamaan takatolpalta Ella Lehtosen poikittaissyöttöä suoraan ilmasta sisään. YIlveksen harmiksi pallo ohjautui kuitenkin yli maalin. MuSaFutsal kaunisteli vielä numerot puolisen minuutia ennen täyttä aikaa, kun Siiri Liljan pitkä avaus lipsahti YIlves-puolustuksen läpi tyhjään maaliin 3-1 ajassa 39:27. Kun lisämaaleja ei enää syntynyt, jäivät täydet sarjapisteet lopulta Poriin tuloksella 3-1 (1-1).06:18  1 - 0 Minttu Ylikraka (Helmiina Luoma)
15:15  1 - 1 Senni Viren (Rosa Sirén)
35:28  2 - 1 Minttu Ylikraka (Netta Hannula)
39:27  3 - 1 Siiri Lilja

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Anni-Elina Luotonen, Elina Setälä, Milla Ljungman, Iina Heikkilä / Netta Hannula, Minttu Ylikraka, Helmiina Luoma, Martta Perälä

YIlves: Helena Unkuri, Senni Viren, Rosa Sirén, Emmi Rauhala, Riia Seppälä / Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: MuSaFutsal: Minttu Ylikraka / YIlves: Helena Unkuri


 27.2.2022

YIlves - GFT

5 - 2  ( 3 - 1 )


Ylöjärven Ilves otti liigahistoriansa ensimmäiset pisteet GFT:ltä kaatamalla espoolaisryhmän kotisalissaan lukemin 5-2 (3-1). YIlves aloitti ottelun korkealla prässillä pyrkien rikkomaan vieraiden avauspelaamista. Prässi tuottikin tulosta nopeasti hyökkäysalueen rajapotkun muodossa. Elina Korsumäki laukoi Esra Erdenin tarjoilusta pallon yläriman kautta sisään 1-0, kun peliä oli käyty vasta 2:07. Pelin painopiste siirtyi GFT:n alueelle, josta vierailla oli vaikeuksia päästä kontrolloidusti etenemään ja YIlves laukoi hanakasti kohti Jenni Niemelän vartiomaa maalia. Heidi Linjamaa pääsi 5. minuutilla ohjaamaan Senni Virenin rajapotkua aivan maalin edustalta, mutta Jenni Niemelä onnistui peittämään.

GFT:n muutaman terävän vastahyökkäyksen jälkeen YIlves rakensi nopean kombinaation, jonka päätteeksi Esra Erden pääsi laukomaan avopaikasta vasemmalta. Laukaus nousi kuitenkin hieman maalin yli. YIlvekselle tarjoutui erinomainen tilaisuus kasvattaa johtoaan vielä ennen jakson puoliväliä, kun GFT:n maalivahti ylitti 4 sekunnin aikarajan epäsuoran vapaapotkun arvoisesti. Jenni Niemelä onnistui kuitenkin vastaantulollaan peittämään laukauksen, eikä tilastomerkintää syntynyt. Kotijoukkueen hyvistä aihioista huolimatta maalinteossa onnistui seuraavaksi GFT. Emilia Jokisalo nousi vasemmalta ja löysi diagonaalisyötöllään YIlveksen muodon keskelle vapaaksi jääneen Jenni Talvelan, joka ohjasi pallon kaarelta ohi Helena Unkurin 1-1 ajassa 10:20.

Tasoitusosuman jälkeen GFT nosti prässiään ja sai hetkeksi parempaa otetta pelistä. Samalla kuitenkin vieraiden selustaan avautui lisää tilaa, minkä YIlves käytti hyväkseen, kun Esra Erden laukoi tarkasti vasempaan alakulmaan Elina Korsumäen maukkaasta diagonaalisyötöstä 2-1, kun peliä oli käyty 13:51. Vieraiden niskaan kaadetiin lisää kylmää vettä vain puolitoista minuuttia myöhemmin, kun Esra Erden vapautti keskialueen "takavasarallaan" Mia Pajusen maalipaikkaan. Pajusen hallittu sijoitus ohitti Jenni Niemelän ja YIlves kasvatti johtonsa jo 3-1:een ajassa 15:31. Jakson viimeisillä minuuteilla peli muuttui astetta fyysisemmäksi ja joukkueiden virhesaldot kasvoivat. Kumpikin joukkue puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti, eikä lisämaaleja nähty, joten tauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

GFT aloitti toisen jakson vahvasti ja haki aktiivisesti kavennusosumaa painamalla pelin YIlveksen alueelle. Helena Unkuri joutui venyttämään huipputorjuntoja pariinkin otteeseen, eikä YIlveksen pelin avaaminen ottanut onnistuakseen esimmäisillä minuuteilla. Vähitellen YIlves nosti jälleen prässiään ja iski GFT:n pelinavaukseen 25. minuutilla kollektiivisesti. Rosa Sirénin vahva esityö johti GFT:n poikittaissyöttöön oman maalin edustalla ja Senni Viren onnistui katkonsa jälkeen tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä sisään 4-1 ajassa 24:59. Viren iski toistamiseen heti avauspotkun jälkeen päästyään ensin keskialueella riistoon ja laukomalla kuljetuksensa päätteeksi tarkasti vasempaan alakulmaan 5-1 vain 7 sekuntia edellisestä pelikellon näyttäessä 25:06.

GFT sisuuntui YIlveksen nopeista maaleista ja vyörytti jakson puoliväliin mennessä lyhyessä ajassa useita vaarallisia aihioita Helena Unkurin maalille. Unkuri oli kuitenkin erinomaisessa torjuntavireessä ja selvitti tilanteet. YIlves sai lopulta purettua painetta ja pääsi yrittämään lisäosumaa hyvältä paikalta suorasta vapaapotkusta hieman jakson puolivälin jälkeen. Mia Pajusen jatkoveto paluupallosta kilahti vasempaan tolppaan. Emmi Rauhala pelattiin näyttävällä syöttökombinaatiolla avopaikkaan 34. minuutilla, mutta Jenni Niemelä tuli oikea-aikaisesti vastaan ja peitti maalintekoyrityksen. Peli muuttui loppua kohden rikkonaisemmaksi ja GFT:n virhetili täyttyi nopeasti. YIlves pyrki kuluttamaan aikaa kellosta GFT:n lentävän maalivahdin käyttöä odotellessa.

GFT lähtikin hakemaan kavennusta ylivoimalla aikalisän jälkeen nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Maria Mäntylä pääsi laukomaan kaarelta irtopalloon Sandra Lindin esityöstä 5-2 ajassa 38:05. Viimeiset minuutit YIlves puolusti johtoaan tiiviisti ja pääsi pariin otteeseen yrittämään lisäosumaa tyhjään maaliin, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa, joten täydet sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 5-2 (3-1).02:07  1 - 0 Elina Korsumäki (Esra Erden)
10:20  1 - 1 Jenni Talvela (Emilia Jokisalo)
13:51  2 - 1 Esra Erden (Elina Korsumäki)
15:31  3 - 1 Mia Pajunen (Esra Erden)
24:59  4 - 1 Senni Viren
25:06  5 - 1 Senni Viren
38:05  5 - 2 Maria Mäntylä (Sandra Lind)

YIlves: Helena Unkuri, Esra Erden, Elina Korsumäki, Emmi Rauhala, Mia Pajunen / Senni Viren, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

GFT: Jenni Niemelä, Sandra Lind, Jonna Kykkänen, Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä / Emmi Mäkinen, Jenni Talvela, Sani Isokivijärvi, Olivia Koskela, Hanna Posa

Parhaat pelaajat: YIlves: Elina Korsumäki / GFT: Maria Mäntylä


 20.2.2022

Ilves FS - YIlves

5 - 4 vm 1 - 0, ja. 4 - 4, 3 - 3  ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan Ilves FS:lle vieraskentällä voittomaalikilpailun jälkeen lukemilla 5-4 vm 1-0, ja. 4-4, 4-4 (2-1). YIlves aloitti ottelun terävästi ja Emmi Rauhala pelattiin avopaikkaan vain puolisen minuuttia alkuvihellyksestä. Sijoitus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Ilves FS otti aluksi pelin hallintaansa ja pyrki hyödyntämään YIlveksen hermostunutta ja epävarmaa pallollista pelaamista tavoitellen pitkillä avauksilla laitapelaajia erityisesti vasemmalta. Ilves FS iski YIlveksen löysään puolustuspelaamiseen kahdesti runsaan minuutin sisään. Ensin YIlves haparoi pelin avaamisessaan ja Ilona Mikkelä pääsi ohjaamaan Helena Unkurin torjunnasta kimmonneen pallon taka-alueelta sisään 1-0 ajassa 4:55. Hetkeä myöhemmin Eini Vesaniemi voitti pallontavoittelutilanteen keskialueella, nousi vasemmalta puolittaiselle karkumatkalle ja laukoi pallon ohi Helena Unkurin 2-0, kun peliä oli käyty 5:50.

Johtoasemassa Ilves FS vetäytyi alueelleen ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle. Vieraiden pallollinen pelaaminen oli kuitenkin huolimatonta ja isommalla kentällä tarvittavat liikkeet ja ajoitukset olivat pitkään hakusessa. YIlves kontrasi 2v1 -ylivoimahyökkäyksen 9. minuutilla, mutta ei onnistunut hyödyntämään hyvää aihiota ja Lilli Sandströmillä oli helppo työ napata voimaton viimeistely-yritys. YIlveksen maltti ei pallollisena riittänyt repimään Ilves FS:n muotoa rikki ja vähäisetkin maalintekoyritykset olivat lähinnä kaukolaukauksia. Avausjakso eteni viimeisille minuuteille saakka ilman lisäosumia, mutta lopulta ajassa 17:40 YIlves sai kuparisensa rikki Mia Pajusen ohjatessa Helena Unkurin nousunsa päätteeksi laukoman matalan pallon sisään 2-1. Lisää osumia ei jaksolla enää muutamasta aihiosta huolimatta syntynyt, joten 2-1 jäi myös taukotilanteeksi.

Ilves FS sai toisen jakson alkuun hieman painetta YIlveksen päätyyn, mutta vähitellen peliote siirtyi jälleen YIlvekselle, joka rakensi ensimmäisten minuuttien aikana useita hyvä tilaisuuksia tasoitusmaaliin. Viimeiset syötöt ja laukausyritykset olivat kuitenkin luokattomia ja tilanne toisensa perään kuivui kokoon osittain myös Ilves FS:n uhrautuvan blokkauspelin ansiosta. Vieraiden yritteliäisyys palkittiin lopulta ajassa 29:30, kun Emmi Rauhala ohjasi rajapotkun jälkitilanteessa Ella Lehtosen diagonaalisyötön takatolpalta sisään 2-2. YIlves sai tasoituksen myötä entistä vahvemman otteen ja pyöritti peliä Ilves FS:n alueella rakentaen useamman lupaavan tilanteen. Viimeistely oli kuitenkin edelleen pehmeää, eikä Lilli Sandström joutunut tositoimiin. Vähitellen myös kotijoukkue pääsi paremmin kiinni peliin ja sai muutaman hyökkäyspään erikoistilanteen jakson puolivälin jälkeen. YIlveksen löysä puolustaminen oli kostautua jälleen 33. minuutilla, kun Nella Hartikainen pääsi ohjaamaan pallon lähietäisyydeltä tolppaan kulmapotkutilanteessa.

YIlves haki johto-osumaa aktiivisesti ja sai useita laukauksia kohti maalia, mutta Lilli Sandström onnistui torjunnoissaan. 38. minuutilla YIlves sähläsi jälleen pelin avaamisessaan pahemman kerran ja Ilona Mikkelä oli vähällä survoa pallon sisään. YIlves-puolustus ehti kuitenkin viime hetkellä hätiin ja pallo ohjautui päätyrajasta yli. Seuranneesta kulmapotkusta Nella Hartikainen laukoi kuitenkin pallon taidokkaasti suoraan ilmasta ohi Helena Unkurin siirtäen kotijoukkueen uudelleen johtoon 3-2 ajassa 37:19. YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli pyörikin pienen alkukangertelun jälkeen mallikkaasti ja lopulta Senni Viren murtautui pallon kanssa keskelle ja Emmi Rauhala ohjasi irtopallon läheltä sisään 3-3 ajassa 38:50. Lisämaaleja ei viimeisillä minuuteilla nähty, joten molemmat joukkueet varmistivat yhden sarjapisteen ja siirsivät toisen sarjapisteeen ratkaisun 5 minuutin jatkoajalle.

Jatkoajalla YIlves rakensi tukuittain tilanteita Lilli Sandströmin maalille, mutta ei saanut palloa millään sisään. Jatkoajan viimeisillä sekunneilla Ilves FS sai hyväkseen kulmapotkun, jonka Tiina Pöyry laukoi suoraan YIlves-puolustuksen kautta sisään 4-3 ajassa 44:40. YIlves ei kuitenkaan antautunut, vaan otti jälleen käyttöön lentävän maalivahdin ja murtautui heti aloituksesta suoraviivaisesti kotijoukkueen maalille ja lopulta Rosa Sirén toimitti pallon sisään 4-4 vain 8 sekuntia ennen täyttä aikaa kellon näyttäessä 44:52. Kun jatkoaikakin päättyi tasan, ratkaistiin toisen sarjapisteen kohtalo voittomaalikilpailulla. Siinä YIlveksen Senni Viren kilautti pallon tolppaan toisessa parissa ja lopulta Lilli Sandström onnistui maalinteossa viidennessä vuoroparissa sinetöiden kotijoukkueelle 2 pisteen voiton tuloksella 5-4 vm. 1-0, ja 4-4, 3-3 (2-1).04:55  1 - 0 Ilona Mikkelä (Eini Vesaniemi)
05:50  2 - 0 Heta Huhtaniska (Tiina Pöyry)
17:40  2 - 1 Mia Pajunen (Helena Unkuri)
29:30  2 - 2 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
37:19  3 - 2 Nella Hartikainen (Tiina Pöyry)
38:50  3 - 3 Emmi Rauhala (Senni Viren)
44:40  4 - 3 OM
44:52  4 - 4 Rosa Sirén (Ella Lehtonen)

Ilves FS: Lilli Sandström, Tiina Pöyry, Sanna Rautio, Ilona Mikkelä, Nella Hartikainen / Sanni Ryhänen, Manta Räsänen, Heta Huhtaniska, Mira Teittinen, Eini Vesaniemi, Siri Rosendahl, Tanja Owens, Anni Alatalo, Heidi Tahvanainen

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Mia Pajunen / Senni Viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Sini Sutinen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Heidi Linjamaa / Ilves FS: Ilona Mikkelä


 17.2.2022

YIlves - FC Halikko

3 - 1  ( 2 - 0 )


Ylöjärven Ilves venytti voittoputkeaan kaatamalla kotisalissaan FC Halikon maalein 3-1 (2-0). Terävästi liikkunut ja suoraviivaisella hyökkäyspelillä aloittanut FC Halikko pani YIlveksen ahtaalle ottelun ensi hetkillä, vaikka vaarallisia tilanteita ei Helena Unkurin maalille asti syntynyt. YIlveksen pallollista pelaamista leimasi pieni huolimattomuus syöttöjen laadun kustannuksella. FC Halikko vetäytyi alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka pyrki löytämään tiloja vieraiden muodon sisältä. FC Halikko puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti ja uhrautuvasti pakottaen YIlveksen liikuttamaan palloa pääosin muodon ulkopuolella. Vieraat onnistuivat myös blokkaamaan YIlveksen laukausyrityksiä kovalla prosentilla ja Lotta Hiihtola hoiteli osaltaan harvat puolustuksen läpi ohjautuneet laukaukset. Ottelun ensimmäinen vaarallisempi maalintekotilanne avautui YIlvekselle vasta 9. minuutilla, kun Heidi Linjamaa leikkasi laidalta keskelle ja laukoi kaarelta tolpan kautta ohi.

Ottelu jatkui maalittomana tasaisena vääntönä aina avausjakson viimeiselle 5-minuuttiselle, jolloin YIlves sai useamman laadukkaan tilanteen jälkeen vihdoin kuparisensa rikki. Riia Seppälän pommi Elisa Ilotun rajapotkutarjoilusta suuntautui tarkasti takayläkulmaan ja hyvin pelannut Lotta Hiihtola joutui antautumaan ensimmäisen kerran 1-0 ajassa 16:46. YIlveksen vahva ote jatkui ja tilanteita rakentui FC Halikon maalille. Kertaalleen pallo kävi jo maalin sisälläkin, mutta ei kokonaisuudessaan ylittänyt viivaa. FC Halikolle tarjoutui kuitenkin vielä viimeisellä minuutilla erinomainen tilanne tasoitukseen, kun joukkue sai hyväkseen vapaapotkun keskialueelta. Aikalisän jälkeen toteutettu kuvio johti kuitenkin YIlveksen terävään vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Emmi Rauhala siirsi YIlveksen 2-0 -johtoon Ella Lehtosen ja Esra Erdenin laadukkaasta esityöstä, kun peliä oli käyty 19:25. Avausjaksolla ei nähty enää maaleja, joten 2-0 jäi myös taukotilanteeksi.

FC Halikko tuli tauolta vahvasti ja Annika Peippo käytti YIlves-puolustuksen pehmeän pelaamisen säälimättä hyväkseen ja survoi pallon ohi Helena Unkurin, kun kellossa oli vasta 20:35. Aikainen kavennusosuma antoi vieraille hetkeksi lisää virtaa ja painopiste siirtyi toviksi YIlveksen kenttäpuoliskolle. Vähitellen YIlves sai pallollista pelaamistaan parempaan kuosiin ja ajassa 22:51 Riia Seppälä osui jälleen laadukkaalla kaukolaukauksellaan tällä kertaa Rosa Sirénin tarjoilusta 3-1. Toinen jakso eteni yli puolivälin erittäin rikkonaisena FC Halikon pyrkiessä avaamaan pitkillä heitoilla ja avauspotkuilla ja kontrasi toisaalta pallonriistojen jälkeen terävästi vastaan. YIlves-puolustus selvitti kuitenkin uhkaavat tilanteet suurelta osin.

Ottelun loppua kohden FC Halikko joutui kasvattamaan riskitasojaan mikä tarjosi YIlvekselle useita laadukkaita tilaisuuksia lisätä johtoaan. Hyvään vireeseen päässyt Lotta Hiihtola teki kuitenkin useita huipputorjuntoja YIlveksen painavienkin laukausten eteen. Kun YIlveskin puolusti johtoaan tarkasti, joutuivat vieraat turvautumaan lopulta lentävän maalivahdin käyttöön nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa. FC Halikon ylivoimapelaaminen ei ollut riittävän huolellista ja YIlvekselle avautui useampikin tilaisuus ratkaista ottelu tyhjään maaliin. Maalintekoyritysten laatu ei kuitenkaan riittänyt, eikä palloa enää saatu sisään. Kun YIlves puolusti myös oman alueensa tarkasti loppuun saakka, jäivät sarjapisteet lopulta Ylöjärvelle tuloksella 3-1 (2-0).16:46  1 - 0 Riia Seppälä (Elisa Ilottu)
19:25  2 - 0 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
20:35  2 - 1 Annika Peippo
22:51  3 - 1 Riia Seppälä (Rosa Sirén)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Riia Seppälä / Senni Viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

FC Halikko: Lotta Hiihtola, Laura Lehtonen, Katariina Marttila, Nella Saukkio, Annika Peippo / Ronja Salmi, Olivia Simula, Emma Rinta-Paavola, Elli Laaksonen, Olivia Haapanen, Emma Rahko

Parhaat pelaajat: FC Halikko: Lotta Hiihtola / YIlves: Riia Seppälä


 12.2.2022

YIlves - HIFK FS

7 - 5  ( 3 - 2 )


Ylöjärven Ilves otti kautta aikain ensimmäisen voittonsa HIFK FS:stä kotisalissaan lukemin 7-5 (3-2). Ottelu sai kotijoukkueen kannalta pahimman mahdollisen alun, kun palloa kaivettin maalista vain 7 sekunnin jälkeen Hanna Halosen ohjattua Tuula Sirenin syötön Helena Unkurin torjunnan jälkesestä irtopallosta sisään 0-1. HIFK otti pelin hallintaansa terävällä liikkeellä nopealla ja suoraviivaisella syöttöpelillä, jossa pyrittiin tavoittamaan pivot Daniela Tjederiä YIlves-maalin tuntumasta. YIlves tokeni alun kovasta paineesta ja tammikuun kuukauden pelaajana palkittu Senni Viren pääsi Elisa Ilotun seinäsyöttöön HIFK-puolustuksen keskellä ja laukoi ohi Tytti Mikkolan tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty vasta 1:55.

Peli aaltoili vauhdilla päästä päähän ja tilanteita syntyi kummankin maalin edustalle. HIFK FS hassasi muutaman loistopaikan, ennen kuin karkasi uudemman kerran johtoon ennen jakson puoliväliä. Kulmapotkun jälkitilanteessa maalin eteen liikkunut Daniela Tjeder nosti Helena Unkurin torjunnasta kimmonneen irtopallon sisään Anna-Kaisa Hannukselan esityöstä ajassa 8:33. YIlveksen vastaus tuli nopeasti Emmi Rauhalan ohjatessa taidokkaasti Ella Lehtosen maukkaasta poikittaissyötöstä 2-2, kun kellossa oli 10:51. Kovatempoisessa pelissä otteet kovenivat vähitellen ja virhetilit alkoivat täyttyä. YIlves siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 14:30, kun Esra Erden upotti Tytti Mikkolan jalkatorjunnasta kimmonneen paluupallon taka-alueelta sisään 3-2. Molemmat joukkueet ottivat kertaalleen aikalisän, mutta pelin kuva pysyi ennallaan koko avausjakson ajan. YIlvekselle tarjottiin vielä tilaisuuksia johtonsa kasvattamiseen, mutta palloa ei saatu 7 ja 6 metrin vapaapotkuista tolppaa lähemmäs. Kun jakson lopulla ei lisämaaleja nähty, siirryttiin tauolle YIlveksen johtaessa maalein 3-2.

Myös toisen puoliajan alku oli YIlvekselle murheellinen. Helena Unkuri pudotti Tytti Mikkolan pitkän avauspotkun Daniela Tjederin ulottuville, jonka tarjoilusta Tuula Siren ohjasi pallon maalinedusruuhkasta sisään tuoden vieraat tasoihin 3-3, kun peliä oli käyty vain 20:45. Kotiyleisön riemuksi YIlves kuittasi tasoituksen saman tien, kun Emmi Rauhala tykitti illan toisen osumansa Esra Erdenin rajapotkusyötöstä heti aloituksen jälkeen 4-3 ajassa 20:59. HIFK:n terävä liike ja suoraviivainen ajoittain fyysinenkin pelitapa pitivät painopistettä pitkät tovit YIlveksen alueella. Tytti Mikkola pyrki toistuvasti nousemaan pallon kanssa ja toimittamaan pelivälinettä suoraan YIlveksen maalille. Helena Unkuri ja YIlves-puolustus pitivät kuitenkin puolensa ja lopulta Esra Erden siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle 5-3 Ella Lehtosen väkevästä esityöstä, kun kellossa oli 23:31. Vieraat kavensivat kuitenkin parisen minuuttia myöhemmin, kun Hanna Halonen pääsi kulmapotkutilanteessa laukomaan taka-alueelta Helena Unkurin torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 5-4 ajassa 25:13.

YIlves sinnitteli maalin johdossa yli jakson puolivälin, mutta iski muutaman läheltä-piti -tilanteen jälkeen 31. minuutilla nopeaan tahtiin kahdesti. Ensin Ella Lehtonen vei Senni Virenin esityöstä kotijoukkueen 6-4 -johtoon ajassa 30:46 ja Esra Erden kaatoi vieraiden niskaan lisää kylmää vettä vain 8 sekuntia myöhemmin viimeistelemällä Senni Virenin seinäsyötöstä lukemiksi jo 7-4. HIFK FS ei kuitenkaan hellittänyt, vaan jatkoi sinnikkäästi takaa-ajoaan ja piti YIlves-puolustusta ja Helena Unkuria jatkuvan paineen alla. Lopulta pallo vietiin 6m pilkulle rangaistusalueen sisällä tapahtuneen kontaktin seurauksena ja Anna-Kaisa Hannuksela laukoi pelivälineen varmasti tolpan kautta sisään kaventaen tilanteeksi 7-5, kun kellossa oli 35:06.

HIFK otti käyttöön lentävän maalivahdin viimeisten minuuttien aikana pyrkien hakemaan kavennusta ylivoimalla. Helena Unkuri piti kuitenkin maalinsa koskemattomana ja kun lisäosumia ei nähty, jäivät täydet kolme sarjapistettä lopulta Ylöjärvelle tuloksella 7-5 (3-2).00:07  0 - 1 Hanna Halonen (Tuula Siren)
01:55  1 - 1 Senni Viren
08:33  1 - 2 Daniela Tjeder (Anna-Kaisa Hannuksela)
10:51  2 - 2 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
14:30  3 - 2 Esra Erden (Elisa Ilottu)
20:45  3 - 3 Tuula Siren (Daniela Tjeder)
20:59  4 - 3 Emmi Rauhala (Esra Erden)
23:30  5 - 3 Esra Erden (Ella Lehtonen)
25:13  5 - 4 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)
30:46  6 - 4 Ella Lehtonen
30:54  7 - 4 Esra Erden (Senni Viren)
35:06  7 - 5 Anna-Kaisa Hannuksela (6m)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Senni Viren, Emilia Lindberg, Rosa Sirén, Elisa Mattila, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Riia Seppälä

HIFK FS: Tytti Mikkola, Anna-Kaisa Hannuksela, Hanna Halonen, Daniela Tjeder, Tuula Siren / Karoliina Kröger, Jasmine Stubbe, Iina Ahola, Hanna Putaala, Selja Laine, Selma Rantala, Saana Fält, Heidi Lindström, Minja Kolkka

Parhaat pelaajat: HIFK FS: Anna-Kaisa Hannuksela / YIlves: Esra Erden


 29.1.2022

YIlves - RaiFu

6 - 2  ( 3 - 0 )


Ylöjärven Ilves otti kauden toisen kotivoittonsa kaatamalla RaiFu:n selvin lukemin 6-2 (3-0). Ottelu käynnistyi kovatempoisena ja molemmat joukkueet pyrkivät prässäämään ylhäältä. RaiFu oli ensimmäisten minuuttien aikana hienokseltaan niskan päällä terävämmän liikkeensä ansiosta, mutta peli aaltoili kuitenkin päädystä päätyyn. Vieraiden virhetili täyttyi nopeaan tahtiin ja viides rikkomus vihellettiin hieman jakson puolivälin jälkeen. YIlves oli lähellä avata maalitilinsä hetkeä myöhemmin, kun ensin Esra Erden ja heti perään Emmi Rauhala pääsivät laukomaan palloa sisään aivan maalin edustalta. Eveliina Koskela sai kuitenkin molemmilla kerroilla kroppaansa eteen sen verran, että vieraiden maali varjeltui.

Asiantila korjautui kuitenkin heti seuraavasta rajapotkutilanteesta, kun Ella Lehtonen laukoi pallon Elina Korsumäen tarjoilusta tarkasti oikeaan yläkulmaan 1-0 ajassa 12:15. Raisiolaisille vihellettiin kuudes virhe pari minuuttia myöhemmin ja 10 metrin rangaistuspotkua päästiin antamaan rikkomuspaikasta aivan kaaren tuntumasta. Riia Seppälän kova ja tarkka laukaus ohitti Eveliina Koskelan ja YIlves siirtyi 2-0 -johtoon ajassa 14:31. Vieraiden niskaan kaadettiin kylmää vettä uudelleen vajaata minuuttia myöhemmin, kun Emmi Rauhala prässäsi pallon itselleen ja sijoitti tyhjiin tilanteeksi jo 3-0, kun peliä oli käyty 15:16. YIlves pääsi yrittämään lisäosumaa vielä kerran 10 metrin pilkulta, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui maalin ohi. Jakson viimeiset minuutit olivat pelillisesti melko rikkonaiset, eikä lisämaaleja syntynyt. Niinpä YIlveksen 3-0 -johto jäi myös taukotilanteeksi.

YIlves sai tauon jälkeen pelinsä hieman paremmin kontrolliin ja Senni Viren iski kahdesti minuutin sisään heti jakson alkupuolella. Ensin Viren aukoi suoran vapaapotkun tarkasti riman alle 4-0 ajassa 21:47 ja osui toistamiseen Rosa Sirénin tarjoilusta jo 5-0, kun kellossa oli 22:10. Tämän jälkeen kotijoukkueen ote herpaantui hetkeksi ja YIlveksen rangaistusalueen sisällä käydyn pienen pystypainin jälkeen palloa kiikutettiin 6 metrin pisteelle. Tiiu Lehtonen laukoi pallon ohi Helena Unkurin ja kavensi tilanteeksi 5-1, kun peliä oli käyty 22:42. Kavennusmaalin jålkeen RaiFu sai toviksi paremman otteen kenttätapahtumista ja rakensi muutaman maukkaan tilaisuuden kavennusmaaliin, mutta YIlves puolusti johtoaan riittävän hyvin ja Helena Unkuri onnistui torjunnoissaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin jakson puolivälin jälkeen, kun Riia Seppälän kaukolaukaus vastapalloon riman alle yllätti maaliltaan hieman ulkona olleen Eveliina Koskelan ja YIlves karkasi jo 6-1 -johtoon ajassa 31:39. Molempien joukkueiden virhetilit täyttyivät, mutta 10-metrisiä ei enää ottelussa nähty. Raisiolaiset onnistuivat maaliteossa vielä kertaalleen, kun Ella Mäki pääsi YIlves-puolustuksen purkupalloon ja laukoi paraatipaikalta lukemiksi 6-2, kun kellossa oli 35:31. Viimeisten minuuttien aikana peli oli jälleen melko rikkonaista, eikä lisämaaleja enää muutamasta lupaavasta aihiosta huolimatta nähty, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät lopulta Ylöjärvelle tuloksella 6-2 (3-0).12:15  1 - 0 Ella Lehtonen (Elina Korsumäki)
14:31  2 - 0 Riia Seppälä (10m)
15:16  3 - 0 Emmi Rauhala
21:47  4 - 0 Senni Viren
22:10  5 - 0 Senni Viren (Rosa Sirén)
22:42  5 - 1 Tiiu Lehtonen (rp)
31:39  6 - 1 Riia Seppälä
35:31  6 - 2 Ella Mäki

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Esra Erden, Emmi Rauhala / Senni Viren, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Mia Pajunen, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

RaiFu: Eveliina Koskela, Ella Mäki, Tiiu Lehtonen, Sara Hakanen, Stella Suojanen / Sanja Ketola, Iina Hämäläinen, Emmi Reinikainen, Jenna Osa, Emilii Ellilä, Elsa Leppälä

Parhaat pelaajat: RaiFu: Ella Mäki / YIlves: Riia Seppälä


 23.1.2022

KaDy - YIlves

2 - 5  ( 2 - 3 )


Ylöjärven Ilves avasi kevätkierroksen voittotilinsä kaatamalla vieraskentällä Kampuksen Dynamon lukemin 2-5 (2-3). Kotijoukkue sai otteluun erinomaisen alun, kun Kirsi Airikainen laukoi pallon voimalla alakulmaan suoraan Alina Niemisen rajapotkutarjoilusta 1-0 ajassa 1:42. KaDy vetäytyi johtomaalin jälkeen omalle alueelleen ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle keskittyen riistojen jälkeisiin nopeisiin suunnanmuutoksiin. YIlveksen kuittaus oli syntyä saman tien, kun Senni Virenin pommi hyökkäysalueen rajapotkutilanteesta kolahti ylärimaan. YIlves sai pitkäksi aikaa painetta KaDy:n alueelle ja Saara Viitanen kolisteli kaukolaukauksellaan tolppaa 4. peliminuutilla. KaDy kesti kuitenkin YIlveksen alkurynnistyksen ja Kia Linja-Ahon veto rajapotkutilanteessa kimmahti vastavuoroisesti YIlves-maalin tolppaan vain hetkeä myöhemmin.

Kampuksen Dynamo kasvatti johtoaan ajassa 5:27, kun lähtönopeuttaan toistuvasti väläytellyt Heidi Malkki hyödynsi YIlves-puolustuksen keskelle jääneen tyhjän tilan ja laukoi terävän nousunsa päätteeksi yläkulmaan ohi Saara Viitasen 2-0. YIlves pyöritti peliä KaDy:n kenttäpuoliskolla, mutta ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta löytänyt tiloja kunnollisiin maalintekoyrityksiin. Molemmat joukkueet pyrkivät prässäämään ylhäältä ja ottamaan toisiltaan tilaa ja aikaa pois. YIlves sai jakson puolivälin jälkeen vapaapotkun erinomaisesta paikasta noin 10 metriä maalista, mutta tilanne kuivui kokoon. YIlveksen yritteliäisyys palkittiin vihdoin ajassa 12:56, kun Ella Haunia pudotti Saara Viitasen pystyavauksen laitaan Rosa Sirénille, joka leikkasi keskelle ja laukoi alakulmaan ohi Maria Halla-Ahon 2-1. YIlveksen korkea prässi oli tuottaa tulosta 14. minuutilla, kun Ella Haunia voitti pallon ja Senni Viren pääsi vapaasti laukomaan 10 metristä. Veto suuntautui kuitenkin vieraiden harmiksi selvästi ohi maalin.

KaDy onnistui rakentamaan kulmapotkun jälkeen vaarallisen mylläkän YIlves-maalin edustalle, mutta Saara Viitanen selvitti lopulta tilanteen. YIlves puolusti aluettaan tarkasti ja pakotti KaDy:n hakemaan ratkaisuja kauempaa ja etenkin laidoilta. Ottelun kulminaatiopiste ajoittui 18. minuutille, kun Senni Viren prässäsi rohkeasti KaDy:n alinta pelaajaa, voitti pallon ja pääsi vapaasti ohittamaan Maria Halla-Ahoa. Ensimmäisellä kerralla peliväline päätyi Halla-Ahon hyppysiin, mutta Viren toisti temppunsa välittömästi uudelleen ja sijoitti tällä kertaa pallon sisään tasoittaen tilanteeksi 2-2 ajassa 17:25. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä vain puolisen minuuttia myöhemmin. Senni Virenin diagonaalisyöttö tavoitti maalin edustalta pivot Ella Haunian, joka viimeisteli ensimmäisen maalinsa YIlves-paidassa jatkamalla pallon taidokkaasti "takavasaralla" ohi Maria Halla-Ahon 2-3 ajassa 17:51. KaDy sai jakson lopulla vielä muutaman vaarallisen laukauksen kohti YIlveksen maalia, mutta Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana. Tauolle siirryttiin siten YIlveksen johtaessa lukemin 2-3.

YIlves sai heti toisen jakson alkuun painetta KaDy:n maalille, mutta pian pelin painopiste siirtyi vankasti YIlveksen päätyyn. Henni Parkkinen, Alina Nieminen ja Vilma Terävä pääsivät muutaman minuutin sisään laukomaan vaarallisesti kohti maalia, mutta Saara Viitanen piti YIlvestä pystyssä tärkeillä torjunnoillaan. YIlves nosti prässiään ja Maria Halla-Aho joutui venyttämään jalkatorjunnan Riia Seppälän kaukolaukauksen eteen 24. minuutilla. Torjunnasta pallo päätyi Emmi Rauhalalle, joka oli päästä tuikkaamaan kaarelta sisään, mutta Maria Halla-Aho selvitti lopulta tilanteen. Rosa Sirén pääsi laukomaan hyviltä paikoilta kahdesti, mutta vedot suuntautuivat ohi maalin. Joukkueiden rikkeet kumuloituivat nopeaan tahtiin ja 25. minuutilla KaDy sai hyväkseen vapaapotkun noin 12 metristä. Saara Viitanen onnistui kuitenkin torjunnassaan ja YIlveksen niukka johto kesti. YIlves sai hyväkseen vapaapotkun vastaavasta paikasta hetkeä myöhemmin, mutta ei myöskään onnistunut hyödyntämään tilaisuutta.

Paine YIlveksen alueella jatkui ja 26. minuutilla KaDy pääsi yrittämään tasoitusta vapaapotkusta noin 7 metristä. Saara Viitanen oli kuitenkin ohittamaton tälläkin kertaa. YIlveksen virhetili täyttyi 27. minuutilla ja Kampuksen Dynamolle avautui hyviä hyökkäyspään erikoistilanteita lyhyen ajan sisään. Kun kotijoukkue ei näitä kyennyt hyödyntämään, siirtyi peliote ennen jakson puoliväliä jälleen YIlvekselle, joka rakensi parin minuutin sisään muutaman lupaavan aihion, mutta ei saanut vielä palloa sisään. Lopulta Emmi Rauhalan kova kaukoveto suoraan Elisa Ilotun rajapotkutarjoilusta yllätti Maria Halla-Ahon ja YIlves kasvatti johtoaan 2-4:ään, kun pelikellossa oli 28:46. Esra Erden pääsi ulkona maaliltaan olleen Maria Halla-Ahon harhasyöttöön ja laukoi omalta alueeltaan kohti tyhjää maalia hieman ennen jakson puoliväliä, mutta YIlveksen harmiksi laukaus sujahti aavistuksen ohi maalin yläkulmasta.

Puolittaisia tilanteita avautui molempiin päätyihin, mutta lopulta Rosa Sirén leikkasi pallon kanssa keskemmälle ja ampui Maria Halla-Ahon torjunnan kautta lukemiksi 2-5 ajassa 32:40. KaDy jatkoi kuitenkin takaa-ajoaan ja Henni Parkkinen pelattiin nokikkain Saara Viitasen kanssa 34. minuutilla. YIlveksen onneksi Parkkisen sijoitus kolahti tolppaan, eikä tilastomerkintää syntynyt. Kampuksen Dynamo joutui nostamaan peliään mikä avasi YIlvekselle muutamia hyviä tilaisuuksia lisämaaleihin. Kotijoukkue turvautui lentävään maalivahtiin viimeisten kolmen minuutin aikana. YIlves puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti ja KaDy joutui tyytymään vain muutamaan puolittaiseen tilanteeseen. Ottelun loppuhetkien paras tilaisuus syntyi runsas minuutti ennen täyttä aikaa, kun YIlvekselle vihellettiin kuudes kumulatiivinen rikkomus ja pallo vietiin 10 metrin pisteelle. Laura Toivasen sijoitus kimmahti tolpasta takaisin kentälle ja kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, matkasivat täydet kolme sarjapistettä lopulta Ylöjärvelle tuloksella 2-5 (2-3).01:42  1 - 0 Kirsi Airikainen (Alina Nieminen)
05:27  2 - 0 Heidi Malkki (Kirsi Airikainen)
12:56  2 - 1 Rosa Sirén (Ella Haunia)
17:25  2 - 2 Senni Viren
17:51  2 - 3 Ella Haunia (Senni Viren)
28:46  2 - 4 Emmi Rauhala (Elisa Ilottu)
32:40  2 - 5 Rosa Sirén (Saara Viitanen)

KaDy: Maria Halla-Aho, Heidi Malkki, Alina Nieminen, Henni Parkkinen, Kirsi Airikainen / Saana Vestola, Vilma Terävä, Kia Linja-Aho, Laura Toivanen, Niina Talvensaari, Aliisa Terävä

YIlves: Saara Viitanen, Ella Lehtonen, Esra Erden, Emmi Rauhala, Riia Seppälä / Senni Viren, Emilia Lindberg, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Ella Haunia

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / KaDy: Kirsi Airikainen


 9.1.2022

FTK-Tornio - YIlves

2 - 1  ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kevätkierroksen avausottelussaan FTK-Torniolle niukasti lukemin 2-1 (2-1). Molemmat joukkueet aloittivat korkealla prässillä pyrkien vaikeuttamaan toistensa avauspelaamista. YIlves onnistui ensimmäisestä vaarallisemmasta tilanteestaan, kun Esra Erden toimitti pallon rajapotkun jälkeisestä maalinedusmylläkästä ohi Alisa Kakon 0-1 ajassa 2:53. Johtomaalin myötä ote siirtyi hienokseltaan YIlvekselle, joka sai toviksi hyvää painetta FTK:n maalille. Heidi Linjamaa pääsi pariin otteeseen jatkamaan poikittaissyöttöä maalin edestä, mutta Alisa Kakko onnistui peittämään.

8.minuutilla Helena Unkurin pitkä heittoavaus tavoitti FTK:n selustaan yksin unohtuneen Riia Seppälän, jolle avautui loistopaikka kasvattaa YIlveksen johtoa. Alisa Kakko tuli kuitenkin ulos alueeltaan ja onnistui peittämään laukauksen ylävartalollaan. FTK haki ratkaisuja pitkillä avauksilla ja riiston jälkeisillä suunnanmuutoksilla YIlveksen pyrkiessä rakentamaan peliä alhaalta asti. Kotijoukkueen ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui Jenna Frontille, joka sai laidalla täyteen vauhtiin pudotuksen Anna Keräseltä. Helena Unkuri onnistui kuitenkin torjunnassaan.

YIlveksen hyökkäysinto kostautui hieman ennen jakson puoliväliä, kun Tiia Juntikka vastaprässäsi pallon itselleen syvällä omalla alueellaan, kontrasi nopeasti vastaan vasemmalta ja laukoi pallon hieman onnekkaastikin YIlves-puolustuksen kimmokkeella sisään 1-1 ajassa 9:32. YIlveksen kuittaus oli lähellä välittömästi, kun Riia Seppälä pelattiin rajapotkutilanteessa avopaikkaan, mutta laukaus epäonnistui, eikä tilastomerkintää syntynyt. FTK pystyi toistuvasti hyödyntämään YIlveksen hyökkaysalueen pahoja pallonmenetyksiä ja kontrasi lyhyen ajan sisään muutaman kerran terävästi vastaan. Helena Unkuri piti kuitenkin torjunnoillaan YIlveksen pelissä mukana. Vähitellen kenttäpelin painopiste siirtyi YIlveksen puoliskolle ja pallo kävi jo kertaalleen ristikossakin ennen kuin Tuuli Alamikkotervon kova ja tarkka laukaus rajapotkutilanteessa painui riman alle 2-1 ajassa 13:16. Johtomaalin jälkeen FTK vetäytyi alueelleen ja YIlves pääsi helpommin pyörittämään peliä ja hakemaan tasoitusta. Vieraiden pallollinen pelaaminen oli kuitenkin liian verkkaista, eikä Alisa Kakko joutunut juurikaan torjuntatöihin. Niinpä tauolle siirryttiin FTK:n johdolla lukemissa 2-1.

YIlves tuli toiselle puoliajalle päättäväisemmin ja otti kenttätapahtumat hallintaansa. Riia Seppälä kilautti avopaikasta ristikkoon 24. minuutilla ja Mia Pajunen pääsi jatkamaan Esra Erdenin diagonaalisyöttöä aivan maalin edustalta 25. minuutilla, mutta viimeistely oli liian pehmeää, eikä tulostaululle tullut asiaa. Ella Lehtosen ja Esra Erdenin maalintekoyritykset kaarelta 26. minuutilla eivät tuottaneet myöskään tulosta, mutta YIlves jatkoi sinnikästä takaa-ajoaan pienellä vastaiskujen riskilläkin. Helena Unkuri oli hyvässä torjuntavireessä ja onnistui pitämään maalinsa koskemattomana FTK:lle avautuneista muutamista vastahyökkäyksistä ja läpiajoista.

YIlveksen paras tilaisuus tasoitukseen avautui 38. minuutilla, kun Senni Virenin kova laukaus rajapotkusta kimposi Alisa Kakon käsien kautta ylärimaan. Vaikka YIlves haki tasoitusta lopussa vielä lentävällä maalivahdilla, ei palloa enää saatu sisään ja täydet kolme sarjapistettä jäivät siten Tornioon avauspuoliajan tuloksella 2-1 (2-1).02:53  0 - 1 Esra Erden (Mia Pajunen)
09:32  1 - 1 Tiia Juntikka
13:16  2 - 1 Tuuli Alamikkotervo (Jenna Front)

FTK: Alisa Kakko, Tuuli Alamikkotervo, Anna Keränen, Tiia Juntikka, Jenna Front / Jenni Suhonen, Anna Kvist, Minda Ala-Aho, Charlotta Simonaho, Sanni Päkkilä, Iida Jaako, Mira Pannimaa

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Senni Viren, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Helena Unkuri / FTK: Jenni Suhonen


 11.12.2021

FC Sport-j - YIlves

0 - 8  ( 0 - 7 )


Ylöjärven Ilves kasvatti voittoputkeaan kaatamalla syyskierroksen päätösottelussaan FC Sport-j:n vieraskentällä selvin lukemin 0-8 (0-7). FC Sport-j vetäytyi heti alussa puolustusmuotoon omalle alueelleen ja luovutti pallonhallinnan YIlvekselle, joka lähtikin pyörittämään peliä. Tulostaululle tuli asiaa muutaman lupaavan aihion jälkeen jo ajassa 1:38, kun Rosa Sirén laukoi Riia Seppälän vahvan esityon jälkeen irtopallosta kauden avausosumansa 0-1. Kotijoukkue pyrki hyödyntämään pitkiä heittoavauksia ja nopeaa suunnanmuutospeliä, mutta YIlves puolusti orastavat tilanteet huolellisesti ja Helena Unkuri selvitti osaltaan blokkausten läpi päässeet laukaukset.

Seuraava osuma antoi odottaa itseään lähelle jakson puoliväliä, jolloin Helena Unkuri avasi oikeaan laitaan Ella Lehtoselle, joka eteni vapaata kaistaa pystyyn ja laukoi komeasti riman alle 0-2 ajassa 9:13. Heidi Linjamaa kolisteli tolppaa heti perään ja kolmisen minuuttia myöhemmin Riia Seppälän kaukoveto Rosa Sirénin rajapotkusta löysi tiensä ohi pelaajamassan taakse maskiin jääneen Teresa Delian 0-3, kun peliä oli käyty 12:51. YIlves hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti ja vieraiden korkea prässi tuotti tulosta ajassa 13:38, kun Emmi Rauhala voitti pallon ja tarjoili viereen Rosa Sirénille, jonka tarkka sijoitus painui sisään siirtäen vieraat jo 0-4 -johtoon.

Vaasalaisten avausjakson paras tilaisuus syntyi 15. minuutilla, kun joukkue sai vapaapotkun hieman kaaren ulkopuolelta. YIlves-puolustus Helena Unkurin johdolla selvitti kuitenkin tilanteen. YIlves sai jatkuvan paineen FC Sport-j:n päätyyn ja useiden peräkkäisten kulma- ja rajapotkujen jälkeen Emilia Lindberg katkaisi keskialueella Teresa Delian pitkän heittoavauksen, pudotti Emmi Rauhalalle, jonka poikittaissyötöstä Rosa Sirén täydensi hattutemppunsa 0-5 ajassa 18:13. Emilia Lindberg pääsi minuuttia myöhemmin vapaasti ohjaamaan Senni Virénin rajapotkua takatolpalta, mutta ohjaus sujahti hieman ohi. YIlves osui kuitenkin vielä kahdesti ennen taukoa. Senni Virén voitti pallon keskiympyrässä, käytti laidassa Heidi Linjamaalla ja laukoi keskeltä 0-6 ajassa 19:27. YIlves sai vielä hyväkseen epäsuoran vapaapotkun kaarelta maalivahdin ylitettyä kolmen sekunnin aikarajan. Riia Seppälä toimitti lopulta Teresa Delian torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään sinetöiden taukotilanteeksi 0-7 ajassa 19:50.

YIlveksen vahva ote jatkui toisella jaksolla ja vieraat loivat painetta FC Sport-j:n alueelle heti alkuvihellyksestä. Hyvistä tilanteista huolimatta tulostaululle tuli asiaa vasta ajassa 25:32, kun Mia Pajunen laukoi Ella Lehtosen puolenvaihdon jälkeen tilanteeksi jo 0-8. YIlves hallitsi peliä ja repi nopeilla syöttökombinaatioillaan kotijoukkueen puolustusmuotoa hajalle kerta toisensa jälkeen. Viimeistelystä oli kuitenkin paras terä jo tylsynyt, eikä palloa saatu enää avopaikoistakaan sisään. FC Sport-j heräsi vielä eloon muutamaksi hetkeksi viitisen minuuttia ennen loppusummeria ja sai pidettyä peliä YIlveksen puolustusalueella tavanomaista pidemmän tovin, mutta Helena Unkuri kesti paineen ja piti maalinsa koskemattomana. Kotijoukkueen paras tilanne avautui viimeisellä minuutilla, kun Anni Rintanen pääsi vielä ohjaamaan rajan tuntumasta annettua vapaapotkua takatolpalta, mutta veto suuntautui maalin ohi. Kun lisämaaleja ei nähty, lähtivät täydet kolme sarjapistettä tällä kertaa Ylöjärvelle lukemin 0-8 (0-7).01:38  0 - 1 Rosa Sirén (Riia Seppälä)
09:13  0 - 2 Ella Lehtonen (Helena Unkuri)
12:51  0 - 3 Riia Seppälä (Rosa Sirén)
13:38  0 - 4 Rosa Sirén (Emmi Rauhala)
18:12  0 - 5 Rosa Sirén (Emmi Rauhala)
19:27  0 - 6 Senni Viren (Heidi Linjamaa)
19:50  0 - 7 Riia Seppälä
25:32  0 - 8 Mia Pajunen (Ella Lehtonen)

FC Sport-j: Teresa Delia, Vilma Rosenström, Ella Grannabba, Enni Kortesniemi, Erica Niemi / Annika Leminen, Emma Hagberg, Roosa Ojala, Anni Rintanen, Erica Niemi,Lotta Rosenström

YIlves: Helena Unkuri, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Rosa Sirén, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / FC Sport-j: Vilma Rosenström


 5.12.2021

YIlves - Ilves FS

3 - 1  ( 3 - 0 )


Ylöjärven Ilves otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa kaatamalla Ilves FS:n ensimmäistä kertaa sarjamuotoisen liigan historiassa lukemin 3-1 (3-0). Molemmat joukkueet pitivät kovaa tempoa yllä alusta asti ja peli aaltoili päästä päähän. YIlves prässäsi koko kentän alueella ajoittain melko fyysisestikin mikä kasvatti nopeasti kotijoukkueen riketiliä. Ilves FS sai kuitenkin alkuun pidettyä pelin painopistettä hienokseltaan YIlveksen kenttäpuoliskolla ja Helena Unkuri joutui torjuntatöihin muutamaan otteeseen.

Myös YIlvekselle avautui muutama hyvä aihio, mutta Ida Ala-Kauhaluoma ei ollut yllätettävissä. Molemmat joukkueet puolustivat maalinsa edustaa tiiviisti pakottaen vastustajan laukomaan kaukaa. Ilves FS:n maali oli lähellä 13. minuutilla, kun Tanja Owens pääsi sijoittamaan kaarelta, mutta Helena Unkurin oikea-aikainen vastaantulo esti aikeet. Ottelun avausmaali syntyi jakson puolivälin jälkeen, kun Senni Viren voitti pallon keskialueella, eteni vahvasti oikealta ja laukoi kuljetuksensa päätteeksi pallon vasempaan takakulmaan 1-0 ajassa 12:50. Viren alusti myös YIlveksen toisen maalin hetkeä myöhemmin, kun Heidi Linjamaa ohjasi rajapotkutilanteessa Virenin kovan matalan laukauksen sisään aivan maalin edustalta 2-0, kun peliä oli käyty 14:12.

Maalien myötä peliote siirtyi YIlvekselle, jolle avautui muutamakin erinomainen tilaisuus lisätä johtoaan. Palloa ei kotiyleisön harmiksi kuitenkaan saatu sisään. Jakson loppupuolella Ilves FS sai pidettyä painetta YIlveksen kenttäpuoliskolla kavennusta hakien, mutta ei onnistunut yllättämään Helena Unkuria. YIlves iski kuitenkin vielä kertaalleen hieman ennen taukoa, kun Emmi Rauhala voitti Senni Virenin pitkän avauksen ja laukoi Ilves-puolustuksen estelyistä huolimatta taukotilanteeksi 3-0 ajassa 19:51.

YIlves aloitti toisen jakson korkealla prässillä pakottaen Ilves FS:n turvautumaan pääasiassa pitkiin avauksiin. YIlveksen neljäs maali oli lähellä 23. minuutilla, kun Senni Virenin veto rajapotkusta kilahti tolppaan. Lisäksi YIlvekselle avautui muutama lupaava tilaisuus maalitilin kasvattamiseen, mutta viimeistely ei ollut riittävän kliinistä. Seuraava maali merkittiinkin Ilves FS:lle, kun Sanna Raution matala kaukoveto keskialueen rajapotkutilanteesta yllätti maskin taakse jääneen Helena Unkurin 3-1 ajassa 28:41. YIlvekselle tarjottiin tilaisuutta nopeaan kuittaukseen palautuksen vuoksi tuomitun epäsuoran vapaapotkun muodossa vain minuuttia myöhemmin. Ilves-puolustus onnistui kuitenkin torjumaan Rosa Sirénin matalan vedon maaliviivalta ja jatkotilanteestakin Senni Virenin laukaus kimposi takatolpasta Ida Ala-Kauhaluoman ulottuville.

Jakson puolivälin jälkeen peli muuttui aiempaa rikkonaisemmaksi kummankin joukkueen turvautuessa usein suoraviivaisesti pitkiin heittoavauksiin. Ilves FS otti aikalisän 36. minuutilla ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla aina tilanteen salliessa. YIlves puolusti aluettaan tiiviisti, eikä Ilves FS saanut kovinkaan vaarallisia tilanteita Helena Unkurin vartioimalle maalille. YIlves sen sijaan oli vähällä ratkaista ottelun lopullisesti 38. minuutilla, kun ensin Emmi Rauhala ja heti perään Ella Lehtonen pääsivät yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Kun kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät täydet sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta lukemin 3-1 (3-0).12:50  1 - 0 Senni Viren
14:12  2 - 0 Heidi Linjamaa (Senni Viren)
19:51  3 - 0 Emmi Rauhala
28:41  3 - 1 Sanna Rautio (Heta Huhtaniska)

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Senni Viren, Emilia Lindberg, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Iida Koskinen, Saara Viitanen

Ilves FS: Ida Ala-Kauhaluoma, Tiina Pöyry, Sanna Rautio, Ilona Mikkelä, Tanja Owens / Sanni Ryhänen, Manta Räsänen, Heta Huhtaniska, Noora Renström, Mira Teittinen, Eini Vesaniemi, Jonna Uusipaasto, Nella Hartikainen, Lilli Sandström

Parhaat pelaajat: Ilves FS: Sanna Rautio / YIlves: Senni Viren


 4.12.2021

FC Nokia - YIlves

0 - 9  ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilves sivusi liigahistoriansa suurinumeroisinta voittoa kaatamalla FC Nokian vieraskentällä lukemin 0-9 (0-1). YIlves otti pelin hallinnan itselleen heti alkuvihellyksestä ja rakensi ensimmäisen maalintekotilanteen jo ensimmäisellä minuutilla. Peli pyöri pääasiassa FC Nokian päädyssä YIlveksen laukoessa hanakasti kohti Emmi Kortesmaan vartioimaa maalia. 3. minuutilla YIlves sai aikaan pienen mylläkän maalin edustalle ja pääsi useamman pelaajan voimin survomaan palloa sisään, mutta Emmi Kortesmaa selvitti lopulta kiperän tilanteen. 4. minuutilla Ella Lehtonen tarjoili poikittaissyötöllään Esra Erdenille avopaikan, mutta viimeistely oli pehmeää ja ohjaus suuntautui maalin ohi. Erden paikkasi kuitenkin tilanteen muutamaa minuuttia myöhemmin laukomalla pallon kulmapotkusta suoraan sisään 0-1 ajassa 6:22.

YIlveksen ote jatkui vahvana ja painopiste pysyi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. 9. minuutilla Elisa Ilottu pelattiin avopaikkaan, mutta jälleen kerran viimeistelyn laatu jätti toivomisen varaa, eikä tilastomerkintää syntynyt. Hetkeä myöhemmin Senni Viren pääsi ohjaamaan Riia Seppälän poikittaissyöttöä aivan maalin edustalta, mutta ei vieraiden harmiksi osunut palloon. Vaikka paine jatkui FC Nokian maalilla, pääsi kotijoukkuekin aika ajoin pitkien avausten kautta erikoistilanteisiin YIlveksen kenttäpuoliskolle. FC Nokian ensimmäinen vaarallisempi tilaisuus avautui 15. minuutilla, kun joukkue sai vapaapotkun noin 10 metristä. YIlves-puolustus selvitti kuitenkin tilanteen.

YIlveksen kolmas loistopaikka tarjoutui Emmi Rauhalalle, joka pääsi yrittämään maalintekoa 6 metrin kaarelta, mutta ei onnistunut ohittamaan Emmi Kortesmaata. YIlveksen avokätisen tuhlailun myötä FC Nokia roikkuikin sitkeästi pelissä mukana ja oli vähällä tasoittaa tilanteen vielä jakson viimeisellä minuutilla, kun selustaan täysin vapaaksi unohtunut Tilda Pyykkönen pääsi Emmi Kortesmaan pitkään heittoavaukseen ja nokikkain Helena Unkurin kanssa. YIlveksen onneksi laukaus suuntautui kuitenkin maalin ohi. Kun jaksolla ei syntynyt enää maaleja, siirryttiin tauolle YIlveksen niukassa 0-1 -johdossa.

Tauon jälkeen FC Nokia nosti prässiään, mutta YIlves tuli toiselle jaksolle hyvällä sykkeellä ja paketoi käytännössä ottelun iskemällä kolmesti runsaan viiden minuutin sisään. Maalitehtailun aloitti riiston jälkeisestä vastahyökkäyksestä Ella Lehtonen, joka toimitti pallon ohi Emmi Kortesmaan Emmi Rauhalan poikittaissyötöstä ajassa 20:59. Seuraavaksi maaliverkkoja heilutteli Riia Seppälä, joka ohjasi Senni Virenin painavan laukauksen sisään 0-3 ajassa 21:50. Muutaman hyvän tilanteen ja yhden hassatun avopaikan jälkeen YIlves kontrasi suoraviivaisesti vastaan ja Ella Lehtosen tarkka sijoitus Senni Virenin puolenvaihdon jälkeen muutti lukemiksi jo 0-4, kun peliä oli käyty 26:35.

Paine FC Nokian alueella jatkui aina jakson puoliväliin saakka, vaikka lisäosumia ei nähtykään. FC Nokia turvautui aikaisessa vaiheessa lentävään maalivahtiin ja lähti pyörittämään ylivoimaa hieman jakson puolivälin jälkeen. Helena Unkuri YIlves-maalissa joutui hetkeä myöhemmin venyttämään tärkeän torjunnan matalan kaukolaukauksen eteen, mutta pääsi samassa tilanteessa toimittamaan pallon tyhjiin 0-5 ajassa 31:50. Rosa Sirén murtautui läpiajoon puolisen minuuttia myöhemmin, mutta Emmi Kortesmaan oikea-aikainen vastaantulo riitti peittämään sijoituksen.

Emmi Rauhala pääsi katkoon kesken FC Nokian ylivoimapelin ja sijoitti tyhjiin lukemiksi jo 0-6, kun kellossa oli 32:45. Rosa Sirén pääsi riistonsa jälkeen nokikkain Emmi Kortesmaan kanssa hetkeä myöhemmin, mutta Kortesmaa veti tälläkin kertaa pitemmän korren. Kortesmaa joutui kuitenkin antautumaan ajassa 33:29, kun Elisa Ilottu laukoi irtopallosta voimalla yläkulmaan 0-7. FC Nokia sai jakson parhaat paikkansa vasta sen jälkeen, kun Ella Lehtonen oli sijoittanut Esra Erdenin tolppakimmokkeen sisään 0-8 ajassa 34:30. Tilda Pyykkönen pääsi YIlveksen pienen herpaantumisen seurauksena muutaman kerran nokikkain Helena Unkurin kanssa, mutta Unkuri onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. YIlves osui vielä kertaalleen, kun Senni Virenin veto Esra Erdenin rajapotkusta löysi tiensä verkkoon ajassa 39:11. Niinpä täydet kolme sarjapistettä lähtivät vieraiden matkaan selvin lukemin 0-9 (0-1).06:22  0 - 1 Esra Erden
20:59  0 - 2 Ella Lehtonen (Emmi Rauhala)
21:50  0 - 3 Riia Seppälä (Senni Viren)
26:35  0 - 4 Ella Lehtonen (Senni Viren)
31:50  0 - 5 Helena Unkuri
32:45  0 - 6 Emmi Rauhala
33:29  0 - 7 Elisa Ilottu (Emmi Rauhala)
34:30  0 - 8 Ella Lehtonen
39:11  0 - 9 Senni Viren (Esra Erden)

FC Nokia: Emmi Kortesmaa, Marika Ropanen, Sini Sulonen, Elli Koivula, Josefiina Järä / Ella Saranpää, Tilda Pyykkönen, Oosa Fjäder, Krista Hakala, Jonna Sulonen

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Senni Viren, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Iida Koskinen, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Esra Erden / FC Nokia: Elli Koivula


 26.11.2021

RaiFu - YIlves

Ja. 3 - 4, 3 - 3  ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves katkaisi tappioputkensa kaatamalla vieraskentällä RaiFu:n jatkoajan jälkeen lukemin Ja. 3-4, 3-3 (1-1). Ottelu alkoi vieraille jo turhankin tutuksi käyneeseen tapaan, kun pehmeähkön puolustuspelaamisen seurauksena palloa kaivettiin YIlveksen verkosta vain runsaan minuutin peliajan jälkeen Kia-Mari Muurisen ohjattua Jenna Osan diagonaalisyötön takatolpalta ohi Saara Viitasen ajassa 1:16. YIlveksen kuittaus oli kuitenkin lähellä heti perään, kun Mia Pajusen veto kulmapotkutilanteessa kilahti tolppaan.

YIlveksen pallollinen pelaaminen oli aluksi jossain määrin rauhatonta, vaikka RaiFu luovuttikin pallonhallinnan ja antoi vieraiden pyörittää peliä. RaiFu puolusti aluettaan tiiviisti, eikä YIlves saanut jakson puoliväliin mennessä kuin muutaman kerran painetta Eveliina Koskelan vartioiman maalin edustalle. YIlveksen laukausyrityksetkin lähtivät pääsääntöisesti melko kaukaa, eikä niiden tarkkuus ollut riittävällä tasolla. Saara Viitanen nousi useaan otteeseen pallon kanssa keskeltä helpottaen YIlveksen pelin rakentelua. RaiFu oli lähellä kasvattaa johtoaan 13. minuutilla, kun Tiiu Lehtonen pelattiin läpiajoon onnistuneen prässin purun jälkeen. Vieraiden onneksi pallo karkasi sen verran, että Saara Viitanen pystyi selvittämään tilanteen.

YIlves sai lopulta kuparisensa rikki muutaman hyvän aihion jälkeen nopealla kombinaatiolla, kun Rosa Sirén käänsi Senni Virenin noston poikittain etutolpalle, josta Heidi Linjamaa ohjasi yhdellä kosketuksella taidokkaasti lukemiksi 1-1 ajassa 15:47. Sama kaksikko oli vähällä onnistua vielä ennen taukoa, kun Rosa Sirén pääsi riistoon ja Heidi Linjamaan kääntölaukaus kimposi takatolpasta takaisin kentälle. Lisämaaleja ei avausjaksolla kuitenkaan nähty, joten taukotilanteeksi jäi 1-1.

Toinen puoliaika jatkui samalla käsikirjoituksella YIlveksen pyrkiessä pyörittämään peliä ja RaiFun kärkkyessä tilaisuuksia nopeisiin suunnanmuutoksiin. YIlves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 22:01, kun Heidi Linjamaa nousi laidalta, leikkasi pallon kanssa keskelle ja laukoi tarkasti alakulmaan 1-2. Rosa Sirén oli vähällä liukua Heidi Linjamaan diagonaalisyötön takatolpalta sisään vain puolisen minuuttia myöhemmin, mutta ei aivan ulottunut palloon. YIlveksen hallinnasta huolimatta RaiFu tuli uudelleen peliin mukaan halvalla tavalla ajassa 23:45, kun toisiinsa törmäillyt YIlves-puolustus sähläsi niin, että Kia-Mari Muurisen löysä nosto lirui ohi tilanteeseen syöksyneen Saara Viitasen ja edelleen maaliviivan yli 2-2.

YIlves käytti kuitenkin etsikkoaikansa tehokkaasti ja kuittasi raisiolaisten tasoitusmaalin välittömästi vain 18 sekuntia myöhemmin. Emmi Rauhala löysi vapaan kaistan vasemmasta laidasta, eteni pallon kanssa pystyyn ja tuikkasi kärkkärillä alakulmaan tilanteeksi 2-3, kun peliä oli käyty 24:03. Maalin jälkeen peli jatkui YIlveksen pallonhallinnan merkeissä, mutta RaiFukin joutui takaa-ajoasemassa nostamaan peliään ja sai hetkittäin pidettyä palloa YIlveksenkin alueella useiden peräkkäisten erikoistilanteiden avulla. Pallonhallinnasta huolimatta YIlveksen maltti ei riittänyt turhien riskien välttelyyn johtoasemassa ja karkea pallonmenetys syvällä hyökkäysalueella kostautui ajassa 28:50, kun Jenna Osa toimitti pallon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ohi Saara Viitasen tasoittaen tilanteeksi 3-3.

Kotijoukkue sai tasoituksesta uutta virtaa ja oli vähällä siirtyä johtoon hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Tiiu Lehtosen sijoitus kilahti tolppaan. Vähitellen YIlves sai rivinsä uudelleen ojennukseen ja 36. minuutilla korkean prässin tuloksena ensin Heidi Linjamaa ja heti perään Mia Pajunen pääsivät avopaikkoihin aivan maalin edessä, mutta kummallakaan kerralla ei palloa saatu sisään. Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa, jouduttiin toisen sarjapisteen kohtaloa ratkomaan jatkoajalla.

Jatkoaika eteni YIlveksen vahvassa otteessa ja Heidi Linjamaan sijoitus 42. minuutilla kimmahti jo takatolpasta maaliviivaa pitkin Eveliina Koskelan ulottuville. Lopulta Linjamaa täydensi hattutemppunsa ajassa 43:53 Esra Erdenin vahvasta esityöstä siirtäen YIlveksen kolmatta kertaa johtoon 3-4. Emmi Rauhala pelattiin vielä avopaikkaan 8 sekuntia ennen loppusummeria, mutta laukaus suuntautui maalin ohi, eikä jatkoajalla nähty enää osumia. Niinpä YIlves kuittasi matkaansa toisenkin sarjapisteen lopulta tuloksella Ja. 3-4, 3-3 (1-1).01:16  1 - 0 Kia-Mari Muurinen (Jenna Osa)
15:47  1 - 1 Heidi Linjamaa (Rosa Sirén)
22:01  1 - 2 Heidi Linjamaa (Mia Pajunen)
23:45  2 - 2 Kia-Mari Muurinen (Sara Hakanen)
24:03  2 - 3 Emmi Rauhala (Senni Viren)
28:50  3 - 3 Jenna Osa (Sanja Ketola)
43:53  3 - 4 Heidi Linjamaa (Esra Erden)

RaiFu: Eveliina Koskela, Iina Hämäläinen, Ella Mäki, Mirena Pihl, Tiiu Lehtonen / Sanja Ketola, Iina Markkanen, Emmi Reinikainen, Jenna Osa, Sara Hakanen, Emilii Ellilä, Kia-Mari Muurinen, Stella Suojanen, Elsa Leppälä

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Ella Lehtonen, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Iida Koskinen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Heidi Linjamaa / RaiFu: Kia-Mari Muurinen


 21.11.2021

GFT - YIlves

6 - 2  ( 3 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan hyvän taistelun jälkeen vieraspelissään GFT:lle lopulta lukemin 6-2 (3-0). Ottelun ensimmäiset minuutit sujuivat puolin ja toisin tunnustellen. GFT aloitti maalinteon ajassa 3:12, kun Maiju Hirvonen katkaisi Saara Viitasen pitkän heittoavauksen, pelasi edelleen Emilia Jokisalolle, joka laukoi pallon Elina Myllymäen seinäsyötöstä takakulmaan 1-0. Avausmaalin jälkeen peli eteni GFT:n lievässä komennosssa kuitenkin ilman pitkiä pallonhallintajaksoja. GFT:n terävä koko kentän prässi vaikeutti YIlveksen pallollista pelaamista, joka oli avausjaksolla muutenkin turhan verkkaista. Siitä huolimatta vieraat saivat hyväkseen useita hyökkäyspään erikoistilanteita, mutta GFT puolusti tilanteet kurinalaisesti, eikä Jenni Niemelä joutunut kovinkaan lujille.

Jakso eteni pitkälti yli puolivälin melko tasaisissa merkeissä ja seuraava maali nähtiin vasta ajassa 16:48, kun GFT pelasi YIlves-puolustuksen auki muutamalla seinäsyötöllä ja Maiju Hirvonen sijoitti lopulta Saara Viitasen torjunnasta kimmonneen paluupallon maaliin 2-0. YIlveksen hyökkäyspelaaminen oli melko vaatimatonta, kun pallolliset ratkaisut ja suunnanmuutokset kestivät järjestään liian kauan, jolloin GFT-puolustus ehti blokkaamaan vedot tai riistämään pallon. Kotijoukkue iski vielä kertaalleen ennen taukoa, kun Elina Myllymäki pyörähti karkuun vasemmasta laidasta ja laukoi taukotilanteeksi 3-0 ajassa 18:29.

YIlves aloitti toisen jakson kuin uudestisyntyneenä ja otti terävämmän prässin ja liikkeen kautta pelin hallintaansa. Vieraiden kavennusosuma oli lähellä jo 23. minuutilla, kun Emmi Rauhala murtautui keskeltä väkisin tekopaikalle ja pääsi pienen mylläkän jälkeen yrittämään jo tyhjään maaliin, mutta menetti tasapainonsa ratkaisevalla hetkellä. YIlves loi jatkuvaa painetta GFT:n maalille ja lopulta Mia Pajusen matala laukaus Ella Lehtosen kulmapotkutarjoilusta löysi tiensä tolpan juureen 3-1 ajassa 23:54. YIlves paransi otteitaan ja painoi pelin pitkäksi toviksi GFT-päätyyn. Samalla kotijoukkueen virhetili täyttyi nopeaan tahtiin. 26. minuutilla Emmi Rauhalan ohjaus Saara Viitasen pitkään avaukseen livahti hieman ohi ja hetkeä myöhemmin Senni Virenin kaukolaukaus rajapotkutilanteessa kimposi takatolpasta takaisin kentälle.

GFT tyytyi puolustamaan aluettaan, eikä Saara Viitanen joutunut juurikaan tositoimiin. YIlveksen hyvä pelihuumori palkittiin lopulta ajassa 27:17, kun Mia Pajunen pääsi Saara Viitasen pitkään avaukseen ja Heidi Linjamaa ohjasi pallon ohi Jenni Niemelän tuoden YIlveksen takaisin peliin jo maalin päähän. YIlvekselle avautui tilaisuus tasoitukseen hetimiten riiston jälkeisellä ylivoimahyökkäyksellä, mutta tällä kertaa palloa ei saatu sisään. GFT:n virhetili täyttyi ennen jakson puoliväliä ja YIlveksellä oli siten pitkä tovi aikaa hakea kotijoukkueelle kuudetta rikkomusta ja mahdollisuutta tasoitukseen 10-metrisestä. GFT pelasi kuitenkin huolellisesti virheitä vältellen, eikä YIlves onnistunut haastoillaan pakottamaan kotijoukkuetta useampiin rikkeisiin.

YIlveksen vahvasta otteesta huolimatta ottelun kulminaatiopiste nähtiin ajassa 36:14, kun Maiju Hirvonen otti Jenni Niemelän pitkän heittoavauksen taidokkaasti alas ja laukoi YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta ohi Saara Viitasen 4-2. YIlves reagoi tilanteeseen ottamalla aikalisän ja hakemalla lisämaaleja lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli oli tällä kertaa melko vaatimatonta ja GFT rankaisi YIlveksen varomattomista ratkaisuista viimeisten minuuttien aikana kahdesti. Ensin Elina Myllymäki katkaisi YIlveksen syötön omalla alueellaan ja puski pallon Sandra Lindille, joka laukoi tarkasti lukemiksi 5-2 ajassa 38:01 ja hieman myöhemmin Emilia Jokisalo kaunisteli syöttökatkon jälkeen loppulukemiksi 6-2, kun kellossa oli 38:40. Täydet sarjapisteet jäivät siten Espooseen tälläkin kertaa tuloksella 6-2 (3-0).03:12  1 - 0 Emilia Jokisalo (Elina Myllymäki)
16:48  2 - 0 Maiju Hirvonen (Sani Isokivijärvi)
18:29  3 - 0 Elina Myllymäki (Maria Mäntylä)
23:54  3 - 1 Mia Pajunen (Ella Lehtonen)
27:17  3 - 2 Heidi Linjamaa (Mia Pajunen)
36:14  4 - 2 Maiju Hirvonen (Jenni Niemelä)
38:01  5 - 2 Sandra Lind (Elina Myllymäki)
38:40  5 - 2 Emilia Jokisalo

GFT: Jenni Niemelä, Sandra Lind, Jenni Talvela, Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä / Emmi Mäkinen, Maiju Hirvonen, Sani Isokivijärvi, Olivia Koskela, Elina Myllymäki

YIlves: Saara Viitanen, Ella Lehtonen Rosa Sirén, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Elisa Ilottu, Ella Haunia, Riia Seppälä

Parhaat pelaajat: YIlves: Mia Pajunen / GFT: Maiju Hirvonen


 13.11.2021

YIlves - KaDy

2 - 3  ( 0 - 3 )


Ylöjärven Ilves joutui jälleen taipumaan kotisalissaan Kampuksen Dynamolle niukasti 2-3 (0-3). YIlves aloitti ottelun korkealla prässillä ja sai pelin hallintaansa ensimmäisten minuuttien ajaksi. Maria Halla-Aho KaDy-maalissa pääsikin nopeasti torjuntatöihin muutaman YIlveksen kaukolaukauksen eteen. YIlveksen avausmaali oli lähellä jo 3. minuutilla, kun Mia Pajusen matala laukaus kimmahti takatolpasta Maria Halla-Ahon ulottuville. Heti perään Henni Parkkinen karkasi läpiajoon YIlveksen varomattomasti pelatun kulmapotkutilanteen jälkeen, mutta Saara Viitaenen onnistui vastaantulollaan peittämään.

Peliä käytiin enimmäkseen KaDy:n kenttäpuoliskolla YIlveksen yrittäessä löytää tiloja vieraiden puolustusmuodon keskeltä. Myös KaDy nosti prässiään aina, kun YIlves rakensi peliä alhaalta. Maria Halla-Aho joutui venyttämään tärkeän jalkatorjunnan Heidi Linjamaan matalan alanurkkalaukausen eteen 5. minuutilla. YIlves sai lopulta pallon maaliin hetkeä myöhemmin, kun Rosa Sirén voitti Mia Pajusen korkean avauksen ja Emmi Rauhala jatkoi Sirénin blokatun laukauksen jälkeisen irtopallon etutolpan kautta sisään. Kotiyleisön pettymykseksi erotuomari ei kuitenkaan nähnyt pallon käyneen maalissa, vaan peliä jatkettiin, kun KaDy-puolustus siivosi pelivälineen takaisin kentän puolelle.

Toisessa päädyssä myös KaDy sai muutaman laukauksen kohti maalia ja Saara Viitanen joutui puuttumaan peliin torjunnoillaan. 7. minuutilla Heidi Linjamaa pelattiin pitkällä pystysyötöllä avopaikkaan kaarella, mutta Maria Halla-Aho oli sijoittunut oikein ja pystyi peittämään maalintekoyrityksen. YIlveksen hyvistä tilanteista huolimatta ottelun avausmaalin teki lopulta KaDy, kun Heidi Malkki pääsi YIlveksen varomattomaan pystyavaukseen keskellä ja Alina Nieminen liukui Saana Vestolan poikittaissyötön takatolpalta sisään 0-1 ajassa 9:38.

YIlves loi edelleenkin painetta KaDy-päätyyn laukomalla läheltä ja kaukaa, mutta ei saanut palloa sinnikkäistä yrityksistä huolimatta tiiviisti puolustaneen vierasjoukkueen maaliin. 18. minuutilla vieraat ottivat kulmapotkutilanteessa aikalisän, jonka jälkeen Vilma Terävän tarkka alanurkkalaukaus suoraan syötöstä painui sisään 0-2 ajassa 17:18. Kun lisämaaleja ei nähty, jäi 0-2 myös taukotilanteeksi.

Toinen puoliaika alkoi takaa-ajoasemassa olleen kotijoukkueen kannalta katastrofaalisesti, kun Henni Parkkisen keskiympyrästä lähtenyt kaukolaukaus yllätti Saara Viitasen vain 11 sekuntia alkupotkusta ja KaDy siirtyi jo 0-3 -johtoon ajassa 20:11. KaDy tyytyi tämän jälkeen puolustamaan johtoasemaansa pyrkien iskemään riiston jälkeisillä vastaiskuilla ja hyödyntämään hyökkäyspään erikoistilanteitaan. YIlves pyöritti peliä KaDy:n alueella, mutta vieraat pystyivät pienellä kentällä pitämään maalinsa edustan tukossa. Maria Halla-Aho oli lisäksi hyvässä torjuntavireessä ja ehti YIlveksen useamman kaukolaukauksen tielle, eikä palloa saatu muutamasta kimmokkeestakaan sisään.

Hieman jakson puolivälin jälkeen YIlves onnistui kontraamaan terävästi 2v1 -ylivoimahyökkäyksellä, mutta väärän valinnan seurauksena hyvä aihio kuivui kokoon ja Maria Halla-Aho onnistui peittämään laukauksen. YIlveksen sinnikäs yritys palkittiin lopulta ajassa 32:46, kun pivot Heidi Linjamaa otti Esra Erdenin korkean avauksen alas, kääntyi ja laukoi KaDy-puolustuksen estelyistä huolimatta kavennuksen 1-3. YIlves otti käyttöön lentävän maalivahdin muutama minuutti ennen täyttä aikaa ja pyöritti tilanteen salliessa ylivoimaa kavennusta hakien. Ylivoima tuottikin tulosta lopulta ajassa 37:32, kun Senni Viren leikkasi keskelle ja laukoi pallon voimalla alakulmaan 2-3. YIlves jatkoi tasoituksen hakemista lentävällä maalivahdilla loppuun saakka, mutta ei enää muutamasta lupaavasta tilanteesta huolimattakaan onnistunut yllättämään Maria Halla-Ahoa, joten KaDy kuittasi lopulta täydet sarjapisteet tuloksella 2-3 (0-2).09:38  0 - 1 Alina Nieminen (Saana Vestola)
17:18  0 - 2 Vilma Terävä (Saana Vestola)
20:11  0 - 3 Henni Parkkinen (Vilma Terävä)
32:46  1 - 3 Heidi Linjamaa (Esra Erden)
37:38  2 - 3 Senni Viren (Mia Pajunen)

YIlves: Saara Viitanen, Ella Lehtonen Rosa Sirén, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Elisa Ilottu, Esra Erden, Ella Haunia, Riia Seppälä, Helena Unkuri

KaDy: Maria Halla-Aho, Saana Vestola, Alina Nieminen, Henni Parkkinen, Vilma Terävä / Emilia Nurkkala, Heidi Malkki, Laura Toivanen, Niina Talvensaari, Kirsi Airikainen, Aliisa Terävä

Parhaat pelaajat: KaDy: Saana Vestola / YIlves: Heidi Linjamaa


 6.11.2021

HIFK - YIlves

Ja. 3 - 2,  2 - 2  ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui tyytymään yhteen pisteeseen häviämällä vieraskentällä niukasti HIFK:lle jatkoajan jälkeen lukemin Ja. 3-2, 2-2 (0-0). YIlves sai otteluun erinomaisen alun, kun joukkueelle avautui keskialueen riiston seurauksena peräti 3v1 -ylivoimahyökkäys vain 15 sekuntia aloituksesta. Ratkaisusyöttö oli kuitenkin luokaton ja hyvä aihio kuivui kasaan. HIFK otti vähitellen peliä hallintaansa, mutta YIlves puolusti aluettaan hyvin ja kontrasi katkojen ja riistojen jälkeen terävästi vastaan. Peli oli melko rikkonaista, eikä pitkiä pallohallintajaksoja juuri nähty ensimmäisten minuuttien aikana.

Ottelun vanhetessa YIlves sai pelijuonesta paremmin kiinni ja pääsi useammin hätyyttelemään Tytti Mikkolan vartioimaa HIFK-maalia. YIlveksen avausmaali oli erittäin lähellä 14. minuutilla, kun Ella Lehtosen laukaus vastahyökkäyksen päätteeksi kolahti tolppaan. Hetkeä myöhemmin Heidi Linjamaa pääsi laukomaan rajapotkutilanteen jälkeen erinomaisesta paikasta, mutta pallo sujahti hieman yläkulman ohi. HIFK:n paras tilanne avautui 17. minuutilla nopean vastahyökkäyksen seurauksena, kun Saara Viitanen joutui venyttämään tärkeän jalkatorjunnan Hanna Halosen kovan alanurkkalaukauksen tielle.

YIlvekselle tarjottiin tilaisuutta maalitilin avaamiseen 2v1 -ylivoimahyökkäyksillä vielä pariin otteeseen, mutta ensimmäisellä kerralla avaava syöttö oli jälleen luokaton ja toisella kerralla Tytti Mikkola onnistui torjumaan Riia Seppälän alanurkkalaukauksen 19. minuutilla. Jakson viimeisillä hetkillä myös HIFK sai rakennettua pientä mylläkkää YIlves-alueelle, mutta myös Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana ja tauolle siirryttiin siten maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi puolin ja toisin hieman avoimemman pelaamisen merkeissä ja muutama potentiaalinen tilanne nähtiinkin molemmissa päädyissä heti ensimmäisten minuuttien aikana. 24. minuutilla YIlvekselle avautui loistava tilaisuus avausosumaan, kun Rosa Sirén pääsi jatkamaan Senni Virenin kaukolaukauksesta kimmonnutta paluupalloa sisään. Karoliina Kröger ehti kuitenkin viime hetkellä liukua peittämään. HIFK pyri tilaisuuden tullen iskemään terävästi vastaan ja 28. minuutilla Karoliina Kröger oli päästä puskemaan Hanna Putaalan pitkää avauspotkua takatolpalta sisään, mutta pusku suuntautui YIlveksen onneksi maalin ohi. Vielä ennen jakson puoliväliä YIlves pääsi jälleen 2v1 -vastahyökkäykseen, mutta tälläkin kertaa viimeinen ratkaisu oli heikko, eikä tilannetta pystytty hyödyntämään.

Ottelun avausmaali syntyi lopulta ajassa 30:41, kun Ella Lehtonen ohjasi pallon takatolpalta sisään nopean rajapotkukuvion päätteeksi siirtäen vieraat 0-1 -johtoon. HIFK sisuuntui takaiskusta ja rakensi lyhyessä ajassa muutaman maukkaan tilanteen, mutta Saara Viitasen onnistui estää aikeet. Pallo saatiin kertaalleen pelattua poikittaissyötöllä YIlves-maalin edustallekin, mutta kun ratkaisijaa ei löytynyt, jatkui peli YIlveksen niukassa johtoasemassa. HIFK:n aikalisän jälkeen pelissä seurasi sekavampi vaihe, jonka päätteeksi Hilla Romppanen pääsi suoraan YIlveksen huolimattomaan keskikentälle pudonneeseen avaussyöttöön, pelasi seinän vasemmalle Selja Laineelle ja ohjasi maalin edestä lukemiksi 1-1 ajassa 34.59.

HIFK:n tasoitusmaalin jälkeen YIlveksen peli sekosi hetkeksi ja kotijoukkueelle avautui nopeassa tahdissa useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta lukemat pysyivät vieraiden onneksi ennallaan. YIlves sai kuitenkin rivinsä ojennukseen ja siirtyi uudelleen kuskin paikalle ajassa 37:44, kun Tytti Mikkola pudotti Saara Viitasen kovan kaukolaukauksen eteensä, josta Riia Seppälä laukoi irtopallon sisään 1-2. HIFK otti lentävän maalivahdin käyttöön heti avauksesta ja Selja Laine iski kuittauksen lähes välittömästi ajassa 37:59 tarkalla laukauksellaan takayläkulmaan 2-2. YIlveksen aikalisän jälkeen viimeiset minuutit mentiin suurimmalta osin HIFK:n komennossa, mutta kun lisämaaleja ei muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta nähty, varmistivat molemmat joukkueet ottelusta yhden pisteen ja lähtivät ratkomaan toisen pisteen kohtaloa jatkoajalle.

YIlves aloitti jatkoajan korkealla prässillä, mikä kostautui lähes välittömästi HIFK:n nopean suunnanmuutoksen kautta. YIlves-puolustus joutui rikkomaan hieman kaaren ulkopuolella ja seuranneesta vapaapotkusta Hanna Halonen laukoi Anna-Kaisa Hannukselan poikittaissyötöstä kotijoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon 3-2, kun kellossa oli 40:42. YIlveksen kuittaus oli tulla lähes välittömästi, kun Rosa Sirén pääsi ohjaamaan rajapotkukuvion jälkeen palloa sisään, mutta ei YIlveksen harmiksi ulottunut pelivälineeseen. YIlvekselle avautui vielä pari ylivoimahyökkäystä, mutta ratkaisuista puuttui edelleen laatu ja hyvät aihiot kuivuvat jälleen kerran kokoon. Vaikka YIlves haki lopussa tasoitusta vielä lentävällä maalivahdillakin, oli pallollinen liian huolimatonta, eikä mitään kovin vaarallista enää syntynyt. Kun kotijoukkuekaan ei saanut palloa tyhjiin, jäi toinen sarjapiste Helsinkiin tuloksella Ja. 3-2, 2-2 (0-0).30:41  0 - 1 Ella Lehtonen (Riia Seppälä)
34:59  1 - 1 Hilla Romppanen (selja Laine)
37:44  1 - 2 Riia Seppälä (Saara Viitanen)
37:59  2 - 2 Selja Laine (Emmy Nyström)
40:42  3 - 2 Hanna Halonen (Anna-Kaisa Hannuksela)

HIFK: Tytti Mikkola, Anna-Kaisa Hannuksela, Hanna Halonen, Daniela Tjedrer, Hilla Romppanen, / Karoliina Kröger, Emmy Nyström, Iina Ahola, Hanna Putaala, Selja Laine, Selma Rantala, Heidi Lindström, Minja Kolkka

YIlves: Saara Viitanen, Senni Viren, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa / Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Esra Erden, Emmi Rauhala, Ella Haunia, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Senni Viren / HIFK: Selja Laine


 30.10.2021

YIlves - MuSaFutsal

1 - 8  ( 0 - 3 )


Ylöjärven Ilveksen kolmen kotiottelun sarja päättyi tappioon hallitsevaa liigamestaria MuSaFutsalia vastaan tylyin lukemin 1-8 (0-3). Terävästi liikkunut MuSaFutsal otti ottelun ohjat heti alussa, kun YIlves vielä haki parasta pelituntumaa kahden viikon pelitauon jälkeen. Netta Hannula avasi vieraiden maalitilin ajassa 1:52 laukomalla kaarelta Elina Setälän syötöstä tarkasti takayläkulmaan 0-1. Porilaisten korkea prässi piti painopisteen YIlveksen päädyssä ensimmäisten minuuttien aikana ja Helena Unkuri joutui torjuntatöihin aika ajoin.

Vähitellen kotijoukkuekin sai pelinsä kulkemaan ja pääsi useaan otteeseen yrittämään tasoitusta hyviltäkin paikoilta. Kun YIlveksen viimeistely oli pehmeää, onnistuikin maalinteossa seuraavaksi MuSaFutsal, kun pallo pelattiin kulmapotkusta alas Siiri Liljalle, joka laukoi kaukaa tarkasti yläriman kautta sisään 0-2 ajassa 12:58.

YIlves ei takaiskusta lannistunut, vaan jatkoi kavennusosuman hakemista aktiivisesti. Hyvä takaa-ajo katkesi Jasmin Ylikrakan taidokkaaseen yksilösuoritukseen pari minuuttia myöhemmin, jolloin vieraat kasvattivat johtoaan jo 0-3:een. YIlvekselle tarjottiin vielä erinomaista tilaisuutta tulla peliin mukaan, kun MusaFutsalin virhetili täyttyi ja palloa vietiin 10 metrin pisteelle peräti kahdesti. Kun palloa ei saatu Siiri Liljan taakse kummallakaan kerralla, eikä muistakaan tilanteista, siirryttiin tauolle porilaisten johtaessa lukemin 0-3.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi. YIlveksen tuskaillessa viimeistelynsä tehottomuuden kanssa kasvatti MuSaFutsal johtoaan ajassa 25:49. Netta Hannula onnistui tökkäämään pallon sisään YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta Jasmin Ylikrakan käynnistämän vastahyökkäyksen päätteeksi 0-4. Porilaiset saivat luotua vielä muutaman vaarallisen tilanteen Helena Unkurin vartioimalle maalille ennen kuin YIlves sai vihdoin kuparisensa rikki ajassa 27:25. Senni Viren pudotti Helena Unkurin maaliheiton Esra Erdenille, jonka laukaus kaaren tuntumasta löysi lopulta tiensä ohi Siiri Liljan 1-4. Avausmaalin jälkeen YIlvekselle avautui lyhyessä ajassa useita erinomaisia tilaisuuksia lisämaaleihin, mutta viimeistelyn kliinisyys jätti edelleenkin toivomisen varaa.

YIlveksen orastava takaa-ajo katkesikin lopulta ajassa 29:50, kun Vera Mattila siirsi vieraat taidokkaalla laukauksellaan kulmapotkutilanteesta jo 1-5 -karkumatkalle. YIlves otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Pienen alkukangertelun jälkeen YIlveksen ylivoimapeli sujui melko mukavasti ja kavennusosumiin avautui useita tilaisuuksia. MuSaFutsal puolusti kuitenkin aluettaan riittävän hyvin ja rankaisi vielä kahdesti tyhjiin ja kertaalleen tasakentällisillä Jasmin Ylikrakan, Vera Mattilan ja Siiri Liljan toimesta. Niinpä täydet sarjapisteet matkasivat Poriin tuloksella 1-8 (0-3).01:52  0 - 1 Netta Hannula (Elina Setälä)
12:58  0 - 2 Siiri Lilja (Jasmin Ylikraka)
14:23  0 - 3 Jasmin Ylikraka (Elina Setälä)
25:49  0 - 4 Netta Hannula (Jasmin Ylikraka)
27:25  1 - 4 Esra Erden (Senni Viren)
29:50  1 - 5 Vera Mattila (Jasmin Ylikraka)
36:07  1 - 6 Jasmin Ylikraka
36:29  1 - 7 Vera Mattila (Netta Hannula)
38:28  1 - 8 Siiri Lilja

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Elina Korsumäki, Mia Pajunen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Ella Lehtonen, Elisa Mattila, Elisa Ilottu, Esra Erden, Saara Viitanen, Ella Haunia, Riia Seppälä, Saara Viitanen

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Anni-Elina Luotonen, Jasmin Ylikraka, Netta Hannula, Iina Heikkilä / Elina Setälä, Vera Mattila, Helmiina Luoma, Martta Perälä

Parhaat pelaajat: MuSaFutsal: Jasmin Ylikraka / YIlves: Rosa Sirén


 13.10.2021

YIlves - PJK

3 - 5  ( 2 - 0 )


Ylöjärven Ilves kärsi paikallisottelussaan selvän tappion PJK:lle lopputuloksella 3-5 (2-0). YIlves sai otteluun erinomaisen alun, kun Heidi Linjamaa survoi pallon sisään Senni Virenin esityöstä 1-0, kun peliä oli käyty vain 1:30. YIlveksellä oli avausmaalin jälkeen hyvä ote pelistä ja joukkue pystyi luomaan useaan otteseen uutta painetta PJK:n päätyyn. Vahva esitys tuottikin tulosta nopeasti, kun Riia Seppälä osui nopean syöttökombinaation päätteeksi Heidi Linjamaan tarjoilusta ajassa 6:16 siirtäen YIlveksen jo 2-0 -johtoon.

YIlves hallitsi avausjaksoa ja rakensi useita erinomaisia tilaisuuksia kasvattaa johtoaan. Viimeistely oli kuitenkin pehmeää ja Tiia Ropanen PJK-maalilla piti lisäksi joukkuetta pystyssä useilla huipputorjunnoillaan, eikä palloa saatu ylärimaa lähemmäs maalia. Toisessa päädyssä YIlves onnistui melko hyvin pitämään PJK:n poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta uhrautuvalla ja kurinalaisella puolustuspelaamisellaan. Kun YIlves ei pystynyt loistopaikoistaan huolimatta lopullisesti tappamaan peliä lisämaaleilla, siirryttiin tauolle kotijoukkuen johdolla tilanteessa 2-0.

PJK tuli tauolta hyvin latautuneena ja rankaisi YIlveksen pehmeästä oman pään pelaamisesta iskemällä Maria Ropasen kahdella nopealla maalilla pelin ensin tasoihin 2-2 ja siirtyi vain puolisen minuuttia myöhemmin ajassa 22:16 Annette Korinin osumalla ensimmäistä kertaa kuskin paikalle 2-3. Katastrofaalinen alku sai YIlveksen turvautumaan aikalisään tavoitteenaan palauttaa pelin hallinta kotijoukkueelle. Tämä tuottikin tulosta ja YIlves vyörytti painetta Tiia Ropaselle, joka kotiyleisön harmiksi jatkoi kuitenkin loistavaa iltapuhdettaan ja ehti estämään jo varmaltakin näyttäneitä maalipaikkoja.

Kotijoukkueen hyvät otteet palkittiin lopulta ajassa 27:22, kun Heidi Linjamaa iski pallon toistamiseen sisään tasoittaen tilanteeksi 3-3. PJK:n kuittaus tuli kuitenkin välittömästi, kun laitaan noussut Sanna Koskinen käänsi taidokkaasti Sini Lauermaan pystysyötön sisään vain 7 sekuntia aloituksesta 3-4, kun pelikellossa oli 27:29. YIlveksen takaa-ajo katkesi epäonnisesti pari minuuttia myöhemmin, kun Sanna Koskisen poikittaissyöttö ohjautui YIlveksen puolustuksesta sisään 3-5 ajassa 29:27.

Takaiskusta huolimatta YIlves jatkoi takaa-ajoa entiseen tapaan ja rakensi tukuittain erinomaisia maalipaikkoja, mutta kun palloa ei saatu avopaikoistakaan sisään, joutui kotijoukkue lopulta turvautumaan lentävään maalivahtiin viitisen minuuttia ennen loppusummeria. YIlveksen ylivoimapeli oli tällä kertaa varsin hermostunutta ja huolimatontakin, eikä joukkue malttanut riittävästi liikuttaa PJK:n tiivistä puolustuspakettia. Muutamaa puolittaista tilannetta lukuunottamatta YIlveksen viime hetkien takaa-ajo jäikin varsin ponnettomaksi ja täydet sarjapisteet matkasivat Pirkkalaan tuloksella 3-5 (2-0).01:30  1 - 0 Heidi Linjamaa
06:16  2 - 0 Riia Seppälä (Heidi Linjamaa)
20:41  2 - 1 Maria Ropanen
21:56  2 - 2 Maria Ropanen
22:16  2 - 3 Annette Korin (Anne Riekki)
27:22  3 - 3 Heidi Linjamaa
27:29  3 - 4 Sanna Koskinen (Sini Lauermaa)
29:27  3 - 5 OM

YIlves: Saara Viitanen, Elina Korsumäki, Mia Pajunen, Ella Lehtonen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Emilia Lindberg, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Esra Erden, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Iida Koskinen

PJK: Tiia Ropanen, Minna Kivelä, Maria Ropanen, Linnea Nuutila, Julia Jokiranta / Sanna Koskinen, Sini Lauermaa, Eevi Hyttinen, Annette Korin, Anne Riekki, Anniina Myötyri, Iina Nieminen, Heini Lehtipuu

Parhaat pelaajat: PJK: Tiia Ropanen / YIlves: Heidi Linjamaa


 9.10.2021

YIlves - FTK

0 - 3  ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotiavauksessaan FTK-Torniolle lukemin 0-3 (0-1). Ottelu käynnistyi kovalla sykkeellä ja aggressiivisella prässipelillä molemmin puolin. Peli aaltoili päästä päähän ja keskialueella käytiin ajoittain melko fyysistäkin kamppailua pallosta. Ensimmäinen maalintekotilanne avautui 4. minuutilla FTK:lle, kun Iida Jaako pääsi sijoittamaan YIlves-puolustukselta lipsahtanutta irtopalloa sisään, mutta kotijoukkueen onneksi veto suuntautui maalin ohi.

Jakso eteni tarkan puolustuspelaamisen merkeissä yli puolivälin ilman vaarallisempia maalintekotilanteita, kun joukkueet blokkasivat vetoja uhrautuvasti. 11. minuutilla Iida Jaako pääsi kuitenkin katkaisemaan YIlves-puolustuksen poikittaissyötön ja tarjoili kaarelle viereen Sanni Päkkilälle, joka pääsi laukomaan vapaasti. Saara Viitanen liukui kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja pallo ohjautui YIlves-maalin ohi. Hetkeä myöhemmin YIlvekselle tarjoutui erinomainen maalipaikka, kun Senni Vireniä rikottiin aivan kaaren tuntumassa. Viren laukoi suoran vapaapotkun itse, mutta veto kilpistyi FTK:n muuriin, eikä palloa saatu jatkotilanteestakaan sisään.

Pallonhallinta siirtyi vähitellen hienokseltaan YIlvekselle, joka yritti murtautua FTK:n tiiviin puolustusmuodon sisään. Jakso eteni kuitenkin maalittomana aina viimeiselle minuutille saakka. YIlveksen avausmaali oli lähellä, kun Rosa Sirénin kova laukaus kimposi Senja Keisun torjunnasta yläriman kautta takaisin kentälle. Purkupallo päätyi Saara Viitaselle, jonka heittoavaukseen iski Tiia Juntikka vapauttaen pystysyötöllään Anna Keräsen maalintekoon 0-1 vain hieman ennen taukoa ajassa 19:27.

Toinen jakso jatkui pitkälti ensimmäisen kaltaisena. YIlves haki ensimmäisten minuuttien aikana tasoitusta vimmatusti ja pääsi laukomaan kohti Senja Keisun vartioimaa maalia, mutta ei onnistunut maalinteossa. 28. minuutilla YIlves pääsi murtautumaan hyvällä kombinaatiolla FTK:n selustaan, mutta Senni Virenin sijoitus pienestä kulmasta sujahti kotiyleison harmiksi takatolpan ohi. 29. minuutilla Senja Keisu venytti paraatitorjunnan Esra Erdenin kovan kaukolaukauksen eteen ja piti edelleen maalinsa koskemattomana.

YIlveksen takaa-ajo katkesi kuitenkin tylysti jakson puolivälissä, kun Tiia Juntikka pääsi keskialueella YIlveksen harhasyöttöön ja vapautti keskeltä Anna Keräsen läpiajoon. Keräsen tarkka ohjaus aivan tolpan juureen ohitti Saara Viitasen ja siirsi FTK:n jo 0-2 -johtoon ajassa 30:00. YIlveksen vastaus oli tulla hetimiten, kun Ella Lehtosen diagonaalisyöttö löysi FTK:n selustaan liikkuneen Emmi Rauhalan, joka pääsi jatkamaan kohti maalia. Pallo jäi Senja Keisun torjunnasta vielä pyörimään maalin edustalle, mutta FTK-puolustus onnistui lopulta selvittämään tilanteen. Hetkeä myöhemmin Esra Erden liukui palloon takatolpalta, mutta kurotus jäi hieman liian lyhyeksi, eikä tilastomerkintää syntynyt.

YIlves otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapeli pyörikin melko mukavasti, mutta FTK puolusti aluettaan tiiviisti, eikä palloa saatu Senni Virenin takatolppalaukausta lähemmäs maalia. FTK sen sijaan osui vielä kertaalleen, kun FTK:n purkupallo ohjautui YIlves-puolustajan jalan kautta tyhjään maaliin 0-3 ajassa 39:40. Näin täydet sarjapisteet matkasivat tällä kertaa Tornioon tuloksella 0-3 (0-1).19:27  0 - 1 Anna Keränen (Tiia Juntikka)
30:00  0 - 2 Anna Keränen (Tiia Juntikka)
39:40  0 - 3 OM

YIlves: Saara Viitanen, Elina Korsumäki, Mia Pajunen, Ella Lehtonen, Emmi Rauhala / Senni Viren, Emilia Lindberg, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Esra Erden, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

FTK: Senja Keisu, Tuuli Alamikkotervo, Tiia Juntikka, Anna Keränen, Jenna Front / Jenni Suhonen, Minda Ala-Aho, Charlotta Simonaho, Sanni Päkkilä, Iida Jaako, Alisa Kakko

Parhaat pelaajat: FTK: Anna Keränen / YIlves: Saara Viitanen


 2.10.2021

FC Halikko - YIlves

0 - 6  ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves aloitti liigakautensa 2021-2022 voitokkaasti kaatamalla vieraskentällä FC Halikon selvin lukemin 0-6 (0-2). Puolin ja toisin hieman hermostuneen ja tunnustelevan alun jälkeen YIlves avasi kauden maalitilinsä ajassa 3:39 ja siirtyi kulmapotkutilanteesta 0-1 -johtoon Emmi Rauhalan sijoituksella Esra Erdenin tarjoilusta. FC Halikko prässäsi aluksi melko korkealta ja pystyi häiritsemään YIlveksen pelin avaamista. Vähitellen YIlveskin sai prässipeliään kulkemaan paremmin ja Ella Lehtonen pääsi keskialueella riistoon ja laukoi vierasjoukkueen 0-2 -johtoon, kun peliä oli käyty 5:07.

Maalin jälkeen ote siirtyi hienokseltaan YIlvekselle FC Halikon panostaessa nopeaan suunnanmuutospeliin ja kaukolaukauksiin. Avausjakson vanhetessa peli muuttui rikkonaiseksi, eikä pitkiä pallonhallintajaksoja nähty kummaltakaan. YIlveksen pallonmenetykset keskialueella ja hyökkäyksen kärjessä tarjosivat kotijoukkueelle tilaisuuksia vastaiskuihin. YIlveksen varomaton ja hetkittäisesti huolimatonkin pelaaminen siirsi viime minuuteilla edelleen momentumia FC Halikolle, mutta muutamasta hyvästä aihiosta huolimatta Saara Viitanen piti YIlves-maalin koskemattomana ja tauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-2.

FC Halikko tuli tauolta terävästi ja loi heti painetta YIlves-maalille. Maalinteossa onnistui kuitenkin vierasjoukkue, kun Emmi Rauhala haastoi oikealla laidalla ja syötti poikittain maalin eteen, josta Mia Pajunen ohjasi lukemiksi 0-3 ajassa 21:17. FC Halikko jatkoi terävää prässipeliään ja kun pelin tempo laski, muuttui YIlveksen pallollinen peli vaikeammaksi. Vieraiden helpohkot pallonmenetykset avasivat FC Halikolle aika ajoin mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta YIlves-puolustus ehti blokkaamaan laukausyritykset.

Kotijoukkueen paras tilanne syntyi jakson puolivälin jälkeen, kun Saara Viitanen joutui venyttämään paraatitorjunnan Olivia Haapasen matalan alanurkkalaukauksen eteen. Hetkeä myöhemmin Esra Erden pääsi laukomaan vapaasti laidalta, mutta Lotta Hiihtola onnistui jalkatorjunnassaan. Jakson loppupuolella peli muuttui jälleen rikkonaisemmaksi ja kotijoukkue turvautui tappioasemassa lentävän maalivahdin käyttöön kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa. YIlvekselle avautui vastahyökkäyksistä muutama erinomainen maalintekotilaisuus ja lopulta Emmi Rauhala pääsi riistoon ja toimitti pallon tyhjiin 0-4 ajassa 35:50.

FC Halikko jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä, mutta ei onnistunut läpäisemään YIlveksen tiivistä puolustusmuotoa. YIlves sen sijaan hyödynsi paikkansa, kun ensin Saara Viitanen laukoi tyhjiin lukemiksi 0-5 ajassa 37:58 ja Esra Erden viimeisteli loppulukemiksi Emmi Rauhalan keskialueen riiston jälkeen 0-6, kun kellossa oli 39:40. Näin kauden avausottelun täysi pistepotti matkasi Ylöjärvelle tuloksella 0-6 (0-2).03:40  0 - 1 Emmi Rauhala (Esra Erden)
05:07  0 - 2 Ella Lehtonen
21:17  0 - 3 Mia Pajunen (Emmi Rauhala)
35:50  0 - 4 Emmi Rauhala
37:58  0 - 5 Saara Viitanen
39:40  0 - 6 Esra Erden (Emmi Rauhala)

FC Halikko: Lotta Hiihtola, Olivia Simula, Elli Laaksonen, Nella Saukkio, Annika Peippo / Ronja Salmi, Fanny Hellgren, Emma Rinta-Paavola, Stiina Peltonen, Olivia Haapanen, Laura Lehtonen, Katariina Marttila, Emma Rahko

YIlves: Saara Viitanen, Elina Korsumäki, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Senni Viren, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Ella Haunia, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Esra Erden / FC Halikko: Annika Peippo<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: