Naisten Futsal-liigan otteluraportit 2019-2020
 7.3.2020

YIlves - GFT

1 - 5   ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotisalissaan GFT:lle lukemin 1-5 (0-1). GFT aloitti ottelun kovalla koko kentän prässillä ja sai heti hyvän otteen pelistä. Ensimmäiset minuutit olivat puolin ja toisin melko rikkonaista pelailua, mutta GFT sai painetta Helena Unkurin vartioimalle YIlves-maalille jo ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui kuitenkin YIlvekselle 4. minuutilla, kun hyvän pystyjuoksun tehnyt Emmi Rauhala pääsi jatkamaan Elisa Mattilan seinäsyöttöä kohti takakulmaa. Kotiyleisön harmiksi ohjaus suuntautui kuitenkin hieman ohi takatolpasta. Hetkeä myöhemmin Rauhala pääsi laukomaan kaarelta Sini Sutisen tarjoilusta, mutta jälleen pallo sujahti ohi maalin.

Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran toisessa päässä kenttää, kun Daniela Tjederin matala laukaus rajapotkun jälkeen löysi tiensä sisään Maiju Hirvosen tekemän maskin läpi 0-1 ajassa 4:34. Välittömästi GFT:n avausmaalin jälkeen YIlveksellä oli muutama erinomainen suoraviivainen hyökkäys, jotka Heidi Tahvanainen onnistui kuitenkin selvittämään oikea-aikaisilla vastaantuloillaan. YIlveksen tasoitusmaali oli jo lähellä, kun Mia Pajunen laukoi kulmapotkutilanteessa tolppaan. Jakson puolivälin tienoilla peliote siirtyi hienokseltaan GFT:lle, mutta YIlves puolusti aluettaan tiiviisti ja blokkasi espoolaisten laukauksia. Kertaalleen pallo pomppi yläriman kautta takaisin maalin edustalle mistä Helena Unkuri vangitsi pelivälineen.

13. minuutilla Kiia Laineen kohti yläkulmaa suuntautunut kaukolaukaus oli yllättää maskin taakse jääneen Helena Unkurin, jonka onnistunut reaktiotorjunta piti kuitenkin lukemat ennallaan. Jakson loppua kohti YIlveksen hyökkäykset harvenivat GFT:n tukkiessa tehokkaasti kentän keskialueen. Vastaavasti YIlves onnistui pitämään GFT:n poissa vaarallisilta paikoilta, joten tauolle siirryttiin espoolaisten johdolla lukemissa 0-1.

Toisen puoliajan alussa YIlves suoraviivaisti hyökkäyspelaamistaan ja saikin pari maukasta tilaisuutta avausmaaliin. Heidi Tahvanainen onnistui kuitenkin torjunnoissaan. GFT pyrki pelaamaan palloa YIlves-maalin edustalle ja saikin ajoittain painetta Helena Unkurin maalille erityisesti keskialueen nopeilla suunnanmuutoksilla. GFT kasvatti johtoaan, kun Maiju Hirvonen kurotti onnistuneesti Pirta Hiukan syöttöön YIlves-puolustuksen keskeltä ja ohjasi pallon ohi Helna Unkurin 2-0 ajassa 25:53. Maalin jälkeen GFT vetäytyi alueelleen ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka saikin siirrettyä pelin painopisteen espoolaisten päätyyn.

YIlves sai useita hyökkäyspään erikoistilanteita, mutta laukaukset suuntautuivat ohi maalin tai jäivät GFT:n puolustuksen blokkaamiksi. Lopulta Emmi Rauhala sai jalkansa auki ja laukoi pallon pelaajamassan läpi vasempaan alakulmaan kaventaen tilanteeksi 1-2 ajassa 28:06. Kavennusosuman jälkeen GFT nosti jälleen peliään ja rakensi muutaman aihion kotijoukkueen päätyyn. Jakson puolivälin tienoilla Elina Korsumäki prässäsi pallon itselleen ja karkasi nokikkain Heidi Tahvanaisen kanssa. Tahvanainen onnistui vastaantulollaan peittämään sen verran, että pallo ajautui päätyrajasta yli. YIlves pääsi kertaalleen myös riiston jälkeiseen nopeaan vastahyökkäykseen, mutta laukausten laatu jätti edelleenkin toivomisen varaa, mikä helpotti Heidi Tahvanaisen torjuntatyöskentelyä.

Ottelun käännepisteeeksi muodostui YIlveksen hyökkäyspään pallonmenetys, josta seuranneen vastahyökkäyksen päätteeksi Johanna Vasara sijoitti tarkasti takatolpan kautta sisään lukemiksi 1-3 ajassa 31:49. YIlvekselle avautui tilaisuus nopeaan kuittaukseen alhaalta asti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi, mutta viimeistely oli edelleenkin liian suurpiirteistä. Daniela Tjeder sen sijaan hyödynsi YIlveksen pienen nukahduksen ja puski Pirta Hiukan rajapotkutarjoilusta pallon tarkasti yläkulmaan 1-4, kun peliä oli käyty 33:07. YIlves otti samalla aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla.

YIlveksen ylivoimapeli pyöri ajoittain mallikkaasti ja noin minuutin kuluttua Emmi Rauhala pääsi sijoittamaan Ella Lehtosen diagonaalisyöttöä takatolpalta sisään. Laukaus suuntautui kuitenkin maalin yli, eikä tilastomerkintää syntynyt. Hetkeä myöhemmin Ella Lehtonen laukoi kaarelta tolppaan ja minuutti edellisestä Sini Sutisen pystysyöttö tavoitti GFT:n selustaan vapaaksi unohtuneen Heidi Linjamaan, joka pääsi nokikkain Heidi Tahvanaisen kanssa. Tahvanainen onnistui vastaantulollaan ohjaamaan laukauksen ohi maalin.

Kun YIlveksen kavennusyritykset eivät tuottaneet tulosta, sai GFT:kin tilaisuutensa. Siiri Perälä pelattiin nopealla kombinaatiolla puolittain läpi, mutta Helena Unkurin oikea-aikainen vastaantulo piti lukemat ennallaan. Lopulta YIlveksen oman pään harhasyöttö päätyi suoraan Pirta Hiukalle, joka laukoi tyhjään maaliin lukemiksi 1-5 ajassa 39:39. Viimeisillä sekunneilla GFT oli vielä osua kertaalleen, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty ja täydet kolme sarjapistettä matkasivat Espooseen tuloksella 1-5 (0-1).04:34  0 - 1 Daniela Tjeder (Pirta Hiukka)
25:53  0 - 2 Maiju Hirvonen (Pirta Hiukka)
28:06  1 - 2 Emmi Rauhala
31:49  1 - 3 Johanna Vasara (Maria Mäntylä)
33:07  1 - 4 Daniela Tjeder (Pirta Hiukka)
39:39  1 - 5 Pirta Hiukka

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Elisa Mattila, Elina Korsumäki, Emilia Lindberg, Tintti Kurtti, Esra Erden, Mia Pajunen, Riia Seppälä, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

GFT: Heidi Tahvanainen, Maiju Hirvonen, Siiri Perälä, Daniela Tjeder, Pirta Hiukka, Henni Malinen, Johanna Vasara, Maria Mäntylä. Kiia Laine

Parhaat pelaajat: GFT: Maiju Hirvonen / YIlves: Helena Unkuri


 29.2.2020

FC OPA - YIlves

7 - 3   ( 4 - 0 )


Ylöjärven Ilves kärsi suurinumeroisen 7-3 (4-0) -tappion vieraspelissään FC OPA:lle. YIlves aloitti ottelun terävästi ja Emmi Rauhala pääsi jo runsaan minuutin pelin jälkeen ohjaamaan Ella Lehtosen poikittaissyöttöä aivan maalin edustalta. Anna-Liisa Honkimaa sai kuitenkin pienellä tuurillakin jalkansa vedon tielle sen verran, että pallo ei mennyt maaliin. YIlves rakenteli peliään enimmäkseen alhaalta saakka FC OPA:n pyrkiessä tukkimaan keskialuetta ja iskemään suoraviivaisesti vastaan. Kotijoukkue hyödynsi myös pitkiä heittoavauksia pivotille ja saikin muutamaan kertaan painetta Saara Viitasen maalin edustalle. Pelin hallinta oli hienokseltaan YIlveksellä, mutta FC OPA puolusti aluettaan tiiviisti ja kurinalaisesti pakottaen YIlveksen laukomaan kauempaa. Ella Lehtonen pääsi kuitenkin ennen jakson puoliväliä yrittämään ratkaisua pomppivaan irtopalloon, mutta kaarelta lähtenyt laukaus suuntautui karkeasti maalin yli.

FC OPA nosti prässiään ja pakotti YIlves-puolustuksen ensin suoran vapaapotkun arvoiseen rikkeeseen ja heti perään palautukseen omalle maalivahdille, josta tuomittiin epäsuora vapaapotku 6 metristä. Kumpikaan erikoistilanteista ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Hetkeä myöhemmin YIlves-puolustus joutui rikkomaan pitkän heittoavauksen osittain vapauttamaa Iida Raninia ja FC OPA hyödynsi vapaapotkun täydellisesti, kun Hanna Putaala laukoi Niina-Kaisa Sarjosalon syötöstä pallon ohi Saara Viitasen 1-0 ajassa 9:12. YIlveksen kuittaus oli lähellä heti aloituksen jälkeen, kun Elina Korsumäki pääsi ohjaamaan oikealta tullutta poikittaissyöttöä sisään. FC OPA:n puolustus onnistui kuitenkin häiritsemään sen verran, että pallo suuntautui tolpan väärälle puolelle.

FC OPA:n toinen maali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Hanna Putaala prässäsi pallon itselleen vasemmalla ja laukoi 2v1 -ylivoimahyökkäyksen päätteeksi pallon yläriman kautta kentälle. Jatkotilanteesta YIlves-puolustus oli vielä sählätä pallon omiin, mutta tilastomerkintää ei kuitenkaan tästä syntynyt. YIlves nosti prässiään ja sai pelin painopisteen FC OPA:n päätyyn. Vieraat laukoivat hanakasti läheltä ja kaukaa, mutta Anna-Liisa Honkimaa onnistui torjunnoissaan. YIlveksen hyökkäysalueen pallonmenetykset johtivat kuitenkin toistuvasti FC OPA:n nopeisiin vastaiskuihin. Seuraavasta maalista vastasikin kotijoukkue, kun Sanna Tikkanen prässäsi pallon itselleen YIlveksen puolustusalueella ja laukoi ohi Saara Viitasen 2-0 ajassa 13:07.

YIlveksen pehmeä puolustuspelaaminen kostautui pari minuuttia myöhemmin, kun Riikka Kannisto ohitti YIlves-puolustuksen laidasta ja tarjoili poikittaissyötön maalin edustalle. Tilanteeseen noussut Hanna Putaala survoi pelivälineen verkkoon YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta 3-0, kun peliä oli käyty 15:07. YIlves jatkoi luonnollisesti kavennusmaalin hakemista ja olikin vähällä osua kulmapotkutilanteessa, mutta Anna-Liisa Honkimaa onnistui jälleen jalkatorjunnassaan. Fyysisesti kovaa pelanneen FC OPA:n virhetili täyttyi ja YIlves pääsi laukomaan 10 metrin rangaistuspotkua, mutta sekään ei tuottanut tulosta. FC OPA sen sijaan kaunisteli vielä lukemia, kun Riikka Kannisto pyöräytti jälleen itsensä oikealta vapaaksi, tarjoili Niina-Kaisa Sarjosalolle maukkaan poikittaissyötön ja puttasi pallon itse sisään maaliviivalta 4-0 ajassa 19:49. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Toisella jaksolla YIlves jatkoi avausmaalinsa hakemista ja Ella Lehtonen pääsi heti alussa vapaasti laukomaan kaaren ulkopuolelta, mutta veto suuntautui vieraiden harmiksi maalin ohi. YIlves alkoi hyödyntää Saara Viitasen nousuja FC OPA:n prässin purkamisessa ja sai hyvä otteen pelistä. Muutaman minuutin ajan YIlves pyöritti peliä tasakentällisillä FC OPA:n puoliskolla, mutta ei löytänyt kunnolla tiloja kotijoukkueen tiiviin puolustusmuodon sisältä. YIlves sai lopulta kuparisensa rikki, kun Emmi Rauhala voitti irtopallon omalla alueellaan, kuljetti päättäväisesti koko kentän läpi ja laukoi ohi Anna-Liisa Honkimaan 4-1 ajassa 24:20. FC OPA kuittasi kuitenkin lähes välittömästi nopealla ja suoraviivaisella vastahyökkäyksellään Saara Viitasen pitkän heittoavauksen päätteeksi. Lopulta Riikka Kanniston laukaus pomppi maaliviivan yli YIlves-puolustuksen torjuntayrityksistä huolimatta 4-1, kun pelikellossa oli 24:44.

YIlves iski kuitenkin toistamiseen heti perään, kun Sini Sutinen voitti pallon keskialueella, ja Esra Erden laukoi Heidi Linjamaan syötön vapauttamana tilanteeksi 5-2 ajassa 25:10. Maalin myötä YIlves sai paremman otteen pelistä ja sai rakennettua tilanteita FC OPA:n maalille. Lähimpänä lisäosumaa oli Ella Lehtonen, joka pääsi vapaasti ohjaamaan Emmi Rauhalan poikittaissyöttöä takatolpalta. Anna-Liisa Honkimaa teki kuitenkin paraatipelastuksen liukumalla viime hetkellä pallon eteen. Lähes välittömästi Emmi Rauhala pääsi ohjaamaan torjunnasta kimmonnutta paluupalloa sisään, mutta veto nousi maalin yli. Lisäksi YIlveksellä oli tukku muitakin hyviä aihioita, mutta viimeistely oli liian suurpiirteistä. YIlveksen yritteliäisyys palkittiin kuitenkin lopulta Sini Sutisen tarkalla ylänurkkalaukauksella 10 metristä 5-3 ajassa 30:10.

Hetkeä myöhemmin YIlveksen Heidi Linjamaata tultiin keskialueella rumasti takaapäin jaloille, mutta rike jätettiin viheltämättä. Tilanteesta seuranneen sananvaihdon lopputuloksena YIlveksen valmentaja poistettiin katsomoon. Kalabaliikki sekoitti YIlveksen pasmoja sen verran, että Lotta Iivonen pääsi kuin varkain kuittaamaan pienestä kulmasta tilanteeksi 6-3 ajassa 31:07. YIlves otti käyttöön lentävän maalivahdin ja pyöritti ylivoimapeliä aina tilaisuuden tullen. Pelaaminen oli kuitenkin huolimatonta, eikä vähiäkään paikkoja kyetty hyödyntämään. FC OPA sai sen sijaan pallon kertaalleen tyhjän YIlves-maalin tolppaan ja lopulta vielä kertaalleen sisäänkin Sanni Päkkilän noustua pivot Iida Raninin tarjoilemana nokikkain Saara Viitasen kanssa 7-3 ajassa 37:39. Viimeisten minuuttien aikana ei lisämaaleja nähty, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät Ouluun tuloksella 7-3 (4-0).09:12  1 - 0 Hanna Putaala (Niina-Kaisa Sarjosalo)
13:07  2 - 0 Sanna Tikkanen
15:07  3 - 0 Hanna Putaala (Riikka Kannisto)
19:49  4 - 0 Riikka Kannisto (Niina-Kaisa Sarjosalo)
24:20  4 - 1 Emmi Rauhala
24:44  5 - 1 Hanna Putaala
25:10  5 - 2 Esra Erden (Heidi Linjamaa)
30:10  5 - 3 Sini Sutinen (Esra Erden)
31:07  6 - 3 Lotta Iivonen (Roosalotta Hilli)
37:39  7 - 3 Sanni Päkkilä (Iida Ranin)

FC OPA: Anna-Liisa Honkimaa, Iida Ranin, Roosalotta Hilli, Lotta Iivonen, Sanni Päkkilä, Niina-Kaisa Sarjosalo, Elena Andreou, Sanna Tikkanen, Riikka Kannisto, Hanna Putaala

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Elisa Ilottu, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Esra Erden, Riia Seppälä, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Sini Sutinen / FC OPA: Hanna Putaala


 22.2.2020

FC Sport-j - YIlves

4 - 5   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä FC Sport-j:n lukemin 4-5 (0-2). Ottelu käynnistyi kovalla sykkeellä kummankin joukkueen prässätessä vahvasti koko kentän alueella. Ensimmäisten minuuttien aikana kenttäpeli muuttuikin prässin johdosta melko rikkonaiseksi, eikä kumpikaan maalivahti joutunut torjuntatöihin. Ensimmäinen maalintekopaikka avautui FC Sport-j:lle noin 5 minuutin kohdalla, kun Vilma Rosenström pelattiin vapaaksi YIlves-maalin edustalle. Syötön vastaanotto epäonnistui kuitenkin sen verran, että Helena Unkuri ehti peittämään.

YIlveksen ensimmäinen tilanne syntyi hetkeä myöhemmin, kun Sini Sutinen pääsi vapaasti tykittämään kaarelta. Karoliina Muurimäki luki kuitenkin tilanteen erinomaisesti ja ehti liukua peittämään vedon. Peliote siirtyi vähitellen kotijoukkueelle, joka pyöritti peliä enimmäkseen YIlveksen kenttäpuoliskolla. Vaasalaisten pallonhallintajaksot jäivät kuitenkin lyhyiksi YIlveksen tiivistä puolustusmuotoa vastaan. Avausjakson puoliväliin mennessä YIlveskin sai oman pallollisen pelinsä kulkemaan ja pelin painopiste siirtyi keskialueelle. Esra Erden pääsi yrittämään ratkaisua Ella Lehtosen diagonaalisyöttöön, mutta Karoliina Muurimäki liukui oikea-aikaisesti takatolpalle ja onnistui peittämään maalintekoyrityksen.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 13:01, kun Elina Korsumäen pitkä luuppi tavoitti vasemmalta Elisa Ilotun, joka otti pallon taidokkaasti alas, leikkasi keskemmälle ja laukoi kaarelta ohi Karoliina Muurimäen 0-1. Vaasalaisten kuittaus oli lähellä, kun YIlveksen hyökkäystä tukemaan noussut Helena Unkuri menetti pallon ja FC Sport-j pääsi yrittämään tasoitusta tyhjään maaliin. YIlveksen onneksi laukaus suuntautui hieman ohi maalista. Kotijoukkue sai tilanteesta uutta virtaa peliinsä ja onnistui rakentamaan 3v2 -ylivoimahyökkäyksen, josta avautui kaksi peräkkäistä avopaikkaa. Helena Unkuri onnistui kuitenkin pitämään maalinsa koskemattomana.

FC Sport-j:lle tarjottiin vielä ennen taukoa erinomaista tilaisuutta tasoitusmaaliin epäsuoralla vapaapotkulla 6 metrin kaarelta. Helena Unkuri tuli kuitenkin oikea-aikaisesti vastaan ja peitti laukauksen. YIlves sai vielä rajapotkun vaasalaisten kenttäpuoliskolta. Sini Sutinen laukoi voimalla maalille ja Heidi Linjamaa ohjasi taidokkaasti "takavasaralla" lukemiksi 0-2 ajassa 19:14. Lisäosumia ei syntynyt, joten 0-2 jäi myös taukotilanteeksi.

FC Sport-j aloitti toisen jakson aggressiivisella ja korkealla prässillä, mutta YIlves onnistui purkamaan prässin ja rakensi alhaalta asti nopean hyökkäyksen, jonka päätteeksi Ella Lehtonen laukoi oikealta tarkasti takakulmaan 0-3, kun peliä oli käyty 20:49. Kolmen maalin johdossa YIlves vetäytyi alueelleen puolustusmuotoon ja luovutti pallonhallinnan FC Sport-j:lle. Ottelu ehti vanheta vain pari minuuttia, kun Pipsa Lahtisen laukaus kulmapotkutilanteessa osui YIlves-puolustajan olkapäähän ja pallo vietiin käsivirheen seurauksena 6 metrin pilkulle. Pipsa Lahtinen onnistui rankkarissaan ja FC Sport-j kavensi tilanteeksi 1-3 ajassa 22:33.

Lähes vastaava käsivirhe tuomittiin pari minuuttia myöhemmin toisessa päässä kenttää, mutta tällä kertaa kaaren ulkopuolelta. Riia Seppälän tarkka vapaapotku sujahti kuitenkin vaasalaisten maalin takatolpan juureen ja YIlves kasvatti johtoaan 1-4:een, kun peliä oli käyty 23:54. FC Sport-j joutui nostamaan ja avaamaan peliään mikä avasi YIlvekselle tukun maukkaita tilaisuuksia lisämaalehin. Karoliina Muurimäki onnistui kuitenkin selvittämään tilanteet. Toisen jakson puolivälissä FC Sport-j painoi pelin YIlveksen päätyyn, mutta vieraat puolustivat aluettaan organisoidusti ja kurinalaisesti, eikä Helena Unkurin vartioima maali ollut kovinkaan pahasti uhattuna.

Lopulta jatkuva paine kävi kuitenkin liian suureksi ja Sandra Lind pääsi puttaamaan Helena Unkurin torjunnasta kimmonneen paluupallon maaliin kaventaen tilanteeksi 2-4 ajassa 33:06. Vaasalaisten riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Ella Lehtonen rakensi alhaalta asti nopean hyökkäyksen ja tarjoili pallon toiseen laitaan Elisa Ilotulle, joka veivasi jalkansa vapaaksi ja laukoi tarkasti 2-5, kun pelikellossa oli 34:00. Kotijoukkue otti samalla aikalisän ja lähti pyörittämään ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla. YIlves pääsi pariinkin otteeseen yrittämään lisäosumaa tyhjään maaliin, mutta laukaukset suuntautuivat maalin ohi.

Vaasalaisten mallikkaasti pyörinyt ylivoimapeli tuotti lopulta tulosta ajassa 36:11, kun "reikäpaita" Maarit Vitikka ohjasi kaaren ulkopuolelta tilanteeksi 3-5. Vierasjoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä tasakentällisin vain hetkeä myöhemmin, kun Pipsa Lahtisen matala laukaus vasemmalta yllätti Helena Unkurin tuoden kotijoukkueen jo maalin päähän 4-5 ajassa 36:46. Maalin jälkeen YIlves pyrki pitämään palloa ja kuluttamaan aikaa kellosta. Tiialeena Hakala oli kuitenkin vähällä onnistua päästyään vapaasti laukomaan kaaren ulkopuolelta, mutta Helena Unkurin paraatitorjunta piti lukemat ennallaan.

FC Sport-j jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä aina tilanteen salliessa. Puolisen minuuttia ennen täyttä aikaa pääsi Sandra Lind yrittämään tasoitusta takatolpalta Pipsa Lahtisen diagonaalisyötöstä, mutta jälleen Helena Unkuri veti pitemmän korren. Hetkeä myöhemmin YIlveksen virhetili tuli täyteen ja pallo vietiin vielä 10 metrin pilkulle. Helena Unkuri onnistui kuitenkin jälleen torjunnassaan ja kun lisämaaleja ei nähty, matkasivat täydet kolme sarjapistettä Ylöjärvelle tuloksella 4-5 (0-2).13:01  0 - 1 Elisa Ilottu (Elina Korsumäki)
19:14  0 - 2 Heidi Linjamaa (Sini Sutinen)
20:49  0 - 3 Ella Lehtonen (Elisa Ilottu)
22:33  1 - 3 Pipsa Lahtinen (6m)
23:54  1 - 4 Riia Seppälä
33:06  2 - 4 Sandra Lind (Maarit Vitikka)
34:00  2 - 5 Elisa Ilottu (Ella Lehtonen)
36:11  3 - 5 Maarit Vitikka (Pipsa Lahtinen)
36:46  4 - 5 Pipsa Lahtinen (Sandra Lind)

FC Sport-j: Karoliina Muurimäki, Tiina Takala, Sandra Lind, Tiialeena Hakala, Maarit Vitikka, Pipsa Lahtinen, Vilma Rosenström, Anni Rintanen, Annika Leminen, Niina Kiviniemi, Wilma Teirfolk

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Elina Korsumäki, Elisa Mattila, Esra Erden, Verna Kalliomäki, Riia Seppälä, Heidi Linjamaa

Parhaat pelaajat: YIlves: Elisa Ilottu / FC Sport-j: Sandra Lind


 9.2.2020

ACE - YIlves

2 - 0   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan AC Estudiantesille vieraspelissään maalein 2-0 (0-0). Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle molempien joukkueiden aktiivisella prässillä. YIlves sai pelin hallintaansa ensimmäisten minuuttien ajaksi ja peli pyöri suurelta osin ACÈ:n kenttäpuoliskolla. Ensimmäinen hyvä maalitilanne avautuikin vieraille Sini Sutisen suoran vapaapotkun pysähtyessä viime hetkellä harmillisesti YIlveksen omaaan maskipelaajaan. Vastaavasti toisessa kenttäpäädyssä ACE:n oma maskipelaaja pysäytti hetkeä myöhemmin Minna Kivelän kovan kaukolaukausen aivan Saara Viitasen edestä.

Jakson puoliväliin mennessä ACE:kin sai pelinsä kulkemaan ja pyrki muutamaan otteeseen hyödyntämään nopeita laitanousuja ja pitkiä pystysyöttöjä YIlveksen selustaan. YIlveksen puolustus Saara Viitasen johdolla onnistui kuitenkin selvittämään tilanteet. YIlves sai muutaman peräkkäisen kulmapotkun ja Heidi Linjamaa pääsi kertaalleen laukomaan kaarelta, mutta Heini Lehtipuu venytti tärkeän jalkatorjunnan ja lukemat pysyivät ennallaan. Hetken kuluttua Elisa Ilottu pääsi irtopalloon kaaren sisällä, mutta Heini Lehtipuu veti jälleen pitemmän korren. Lähes välittömästi Ilottu sai kulmapotkutilanteessa jalkansa vapaaksi kaaren sisällä ja laukoi läheltä, mutta laukaus suuntautui suoraan päin Heini Lehtipuuta, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa.

14. minuutilla YIlves-päädyssä tapahtui pitkästä aikaa, kun Oona Jaatinen haastoi vasemmalta ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Veto suuntautui kuitenkin hienoisesti takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin Jonna Kykkänen pääsi ohjaamaan Anne Riekin kovaa ja matalaa kaukolaukausta tolpalta, mutta Saara Viitanen onnistui peittämään yrityksen kulmapotkuksi. Heidi Linjamaa laukoi vapaasti kaarelta YIlveksen kulmapotkutilanteessa, mutta veto jäi voimattomaksi ja Heini Lehtipuu poimi pallon helposti käsiinsä. Jonna Arolle avautui lähes vastaava tilanne toisessa päässä kenttää, kun YIlves ei saanut tilannetta purettua kunnolla, vaan irtopallo jäi pelattavaksi kaarelle. YIlveksen onneksi Saara Viitanen sai ohjattua pallon maalin ohi.

ACE:n paras tilanne syntyi parisen minuuttia ennen taukovihellystä, kun YIlveksen merkkauspeli petti kulmapotkutilanteessa pahemman kerran ja muodon sisään vapaasti liikkunut Anne Riekki pääsi kenenkään estelemättä yrittämään maalintekoa pariinkin otteeseen. Saara Viitanen oli kuitenkin vierasjoukkueen onneksi hereillä ja esti molemmat yritykset. ACE pääsi vielä kertaalleen riiston jälkeen 2v1 -ylivoimahyökkäykseen, mutta YIlves-puolustus pystyi häritsemään sen verran, että laukaus jäi piippuun, joten tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

ACE aloitti toisen puoliajan vahvasti, kun Oona Jaatinen laukoi Sini Lauermaan poikittaissyötöstä terävän vastahyökkäyksen päätteeksi torjunnan kautta kulmaksi. Seuranneessa kulmapotkutilanteessa Jaatisen suora ohjaus kaaren ulkopuolelta kimmahteli maaliviivaa pitkin kahden tolpan kautta takaisin kentän puolelle ja Saara Viitasen haltuun. Peli siirtyi terävämmän prässin ansiosta aluksi hienokseltaan ACE:n hallintaan. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 22:56, kun YIlveksen puolustusmuoto hetkeksi hajaantui ACE:n nopeasti antaman keskialueen vapaapotkun jälkeen. Anne Riekki pääsi leikkaamaan keskelle, sai jalkansa auki ja laukoi 10 metristä tarkasti vasemman tolpan viereen 1-0.

YIlveksen kuittaus oli lähellä lähes välittömästi, sillä Esra Erden karkasi puolittaiseen läpiajoon oikealta, mutta ampui hienoisesti ohi takatolpan. Toinen puoliaika eteni maalin jälkeen pitkälle melko tasaisena keskialueen vääntönä, jossa hyvät maalitilanteet olivat harvassa. YIlves haki luonnollisesti aktiivisemmin tasoitusta mikä puolestaan tarjosi ACE:lle tilaisuuksia vastaiskuihin. Molemmat joukkueet puolustivat kuitenkin uhrautuvasti, eivätkä maalivahdit joutuneet sanottavammin torjuntatöihin. YIlveksen paras tilanne avautui 36. minuutilla, kun Ella Lehtonen pääsi laukomaan puolittaisen läpiajonsa päätteeksi. Pallo kimposi Heini Lehtipuun torjunnasta yläriman kautta takaisin kentälle, eikä palloa saatu jatkotilanteestakaan sisään.

YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla puolisentoista minuuttia ennen täyttä aikaa. Ylivoiman pyöritys oli kuitenkin malttamatonta ja ACE pääsi YIlveksen hätiköidyn ratkaisun jälkeen iskemään nopeasti vastaan. Sini Lauermaan haasto vasemmalta tuotti tulosta ja Oona Jaatinen liukui poikittaissyötön maaliin 2-0 ajassa 38:49. YIlves ei luovuttanut, vaan jatkoi ylivoimalla ja Heini Lehtipuu joutui venyttämään todellisen paraatitorjunnan Sini Sutisen painavan ja matalan alanurkkalaukausen tielle pian aloituksen jälkeen. Sinnikkäästä yrittämisestä huolimatta ei lisäosumia syntynyt, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät Tampereelle tuloksella 2-0 (0-0).22:56  1 - 0 Anne Riekki (Sanna Koskinen)
38:49  2 - 0 Oona Jaatinen (Sini Lauermaa)

ACE: Heini Lehtipuu, Minna Kivelä, Sini Lauermaa, Jonna Aro, Oona Jaatinen, Linnea Nuutila, Sanna Koskinen, Jonna Kykkänen, Essi Salonen, Marika Oksanen, Leena Lepikonmäki, Anne Riekki, Heidi Rannikko, Anniina Myötyri

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Verna Kalliomäki, Elisa Mattila, Mia Pajunen, Esra Erden, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Elisa Ilottu / ACE: Anne Riekki


 1.2.2020

YIlves - KaDy

2 - 1   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves jatkoi voittoputkeaan kukistamalla kotikentällään Kampuksen Dynamon niukoin lukemin 2-1 (1-0). Molemmat joukkueet aloittivat korkealla prässillä pyrkien hyökkäysalueen riistoihin. Ensimmäisten minuuttien aikana peli oli prässistä huolimatta jokseenkin tunnustelevaa keskialueen vääntöä. Ottelun ensimmäinen maalintekotilanne aukesi 4. minuutilla KaDylle, kun YIlves-maalin edustalle vapaaksi unohtunut Alina Nieminen oli päästä ohjaamaan Kirsi Airikaisen kovaa ja matalaa keskialueelta lähtenyttä laukausta sisään. YIlveksen onneksi Nieminen luuti kuitenkin niukasti ohi pallosta.

Vastaava tilanne nähtiin lähes välittömästi toisessa päässä kenttää, kun Elisa Ilottu oli vähällä ohjata Emmi Rauhalan kovan maannuoliaisen takatolpalta sisään. Lukemat pysyivät kuitenkin ennallaan. Kuin jatkona edelliselle pääsi takatolpalle täysin vapaaksi unohtunut Maiju Horkka ohjaamaan Henni Parkkisen poikittaissyöttöä, mutta YIlves-maali varjeltui toistamiseen, kun ohjaus suuntautui hienoisesti ohi. Vähitellen peliote siirtyi YIlvekselle KaDyn vetäytyessä puolustusmuotoon omalle alueelleen. YIlves sai useita peräkkäisiä hyökkäyspään erikoistilanteita, mutta ei onnistunut yllättämään jyväskyläläisten maalia vartoinutta Martta Perälää. Heidi Linjamaa pääsi yrittämään kuparisen rikkomista aivan lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta jälleen Martta Perälä onnistui peittämään yrityksen.

Vaikka peliä käytiin pitkät tovit YIlveksen komennossa, puolusti KaDy aluettaan uhrautuvasti ja pakotti YIlveksen laukomaan kauempaa. Vedot olivat joko heikkolaatuisia tai epätarkkoja ja Martta Perälä piti maalinsa koskemattomana. Ajoittain KaDy iski terävästi vastaan YIlveksen pallonmenetysten jälkeen, mutta myös Saara Viitanen YIlves-maalin suulla onnistui torjunnoissaan. Avausjakson puolivälin jälkeen paine jyväskyläläisten maalilla jatkui ja Emmi Rauhala pääsi ohjaamaan ensin Elisa Ilotun diagonaalisyöttöä kaaren sisältä ja heti perään Ella Lehtosen syöttöä takatolpalta, mutta Martta Perälä piti joukkuettaan pelissä mukana erinomaisilla jalkatorjunnoillaan.

Hetkeä myöhemmin Alina Nieminen pääsi vapaasti laukomaan kaaren tuntumasta KaDy:n kulmapotkutilanteen päätteeksi. YIlves-puolustus onnistui kuitenkin viime hetkellä peittämään vedon. Paine YIlves-päädyssä jatkui tovin, kun vieraat saivat useita peräkkäisiä kulmapotkutilanteita. Maalin teossa onnistui kuitenkin lopulta YIlves pelaamalla maukkaan syöttökuvion, jonka päätteeksi Emmi Rauhala puski Elisa Ilotun korkean poikittaissyötön takatolpalta sisään 1-0 ajassa 17:08. Pian aloituksen jälkeen oli YIlveksen toinen maali erittäin lähellä, kun Martta Perälä onnistui vain vaivoin kauhomaan Ella Lehtosen ohjauksen aivan maaliviivalta. Vaikka YIlves haki toista osumaa hanakasti, ei viimeisillä minuuteilla enää nähty maaleja, joten tauolle siirryttin tilanteessa 1-0.

Toiselle puoliajalle KaDy nosti selvästi peliään ja pyrki pelaamaan palloa suoraviivaisesti pivot Maiju Horkalle. Tämä tuottikin tulosta nopeasti, kun Iita Pienimäen kaukolaukaus puolesta kentästä yllätti Horkan tekemän maskin taakse jääneen Saara Viitasen 1-1 ajassa 21:21. Tasoitusmaali antoi KaDylle rutkasti uutta virtaa, kun taas YIlveksen pallollinen peli meni hyväksi toviksi sekaisin. KaDy sai muutaman vaarallisen tilanteen YIlves-maalille, mutta Saara Viitanen onnistui estämään jyväskyläläisten aikeet. Peli muuttui rikkonaisemmaksi, eikä pitempiä pallonhallintajaksoja juuri nähty. KaDy pommitti useasti kohti Saara Viitasen maalia, jonka edustalla maskipelaajat olivat vuorotellen aiheuttamassa sekaannusta.

Toisen jakson puoliväliä kohti YIlveskin sai uudelleen pelistä kiinni ja parantuneen liikkumisensa myötä pystyi siirtämään pelin painopistettä jälleen jyväskyläläisten päätyyn. Parantuneet otteet palkittiin lopulta, kun YIlveksen pitemmän syöttöketjun päätteeksi Sini Sutinen laukoi kaukaa ja Heidi Linjamaa ohjasi puolustuksesta kimmonneen paluupallon ohi Martta Perälän 2-1 ajassa 28:21. Johtomaali vapautti YIlveksen peliä ja pallo ja pelaajat liikkuivat aiempaa paremmin ja nopeammin. Pelin painopiste pysyi entistä vahvemmin KaDy-päädyssä, jossa YIlves laukoi jatkuvasti kohti maalia. Kertaalleen pallo pyöri jälleen maaliviivalla, mutta Martta Perälä onnistui pitämään maalinsa koskemattomana.

KaDy turvautui lentävään maalivahtiin aikalisän jälkeen vajaat kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa. YIlves kesti kuitenkin ensimmäisen ylivoimapelin ja sai sen jälkeen pallon hallinnan itselleen pitkäksi aikaa onnistuen syömään minuutteja kellosta merkittävästi. KaDy:lle avautui kuitenkin vielä tilaisuus tasoistukseen aivan loppuhetkillä, kun pallo ajautui korkean prässin seurauksena Maiju Horkalle, joka pääsi laukomaan kaaren ulkopuolelta. YIlveksen onneksi Saara Viitanen onnistui kuitenkin jalkatorjunnassaan. Koska kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät täydet kolme sarjapistettä lopulta Ylöjärvelle tuloksella 2-1 (1-0).17:08  1 - 0 Emmi Rauhala (Elisa Ilottu)
21:21  1 - 1 Iita Pienimäki (Manta Räsänen)
28:21  2 - 1 Heidi Linjamaa (Sini Sutinen)

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Verna Kalliomäki, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Elisa Mattila, Mia Pajunen, Esra Erden, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

KaDy: Martta Perälä, Manta Räsänen, Henni Parkkinen, Iita Pienimäki, Maiju Horkka, Saana Vestola, Moona Korhonen, Alina Nieminen, Aada Vähäkangas, Kirsi Airikainen, Leena Rajakangas

Parhaat pelaajat: KaDy: Martta Perälä / YIlves: Emmi Rauhala


 19.1.2020

YIlves - MuSaFutsal

7 - 4   ( 1 - 2 )


Ylöjärven Ilves otti kevätkierroksen toisen voittonsa kaatamalla kotisalissaan sarjakärki MuSaFutsalin lukemin 7-4 (1-2). Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti ja kovalla tempolla molempien joukkueiden prässätessä koko kentän alueella. Aluksi ote oli hienokseltaan vierailla, mutta YIlveskin sai hyökkäyspelinsä pian kulkemaan. Emmi Rauhala pääsi laukomaan kaarelta, mutta Siiri Lilja onnistui torjunnassaan. MuSa avasi maalitilinsä ajassa 4:21, kun Jenna Oksanen pääsi ohjaamaan Anni-Elina Luotosen kovan ja matalan kulmapotkun sisään YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta.

YIlves ei häkeltynyt vieraiden aikaisesta maalista, vaan jatkoi rohkeaa ja suoraviivaista hyökkäyspelaamistaan. Yritys tuottikin tulosta pari minuuttia myöhemmin, kun Elina Korsumäki laukoi Esra Erdenin rajapotkusta oikeaan alanurkkaan 1-1 ajassa 6:23. Tasoitusmaalin jälkeen peliote siirtyi vähitellen YIlvekselle, joka pysäytti MuSaFutsalin hyökkäykset tehokkaasti viimeistään puolen kentän jälkeen ja kontrasi terävästi vastaan. Kumpikin joukkue blokkasi laukauksia uhrautuvasti, joten maalivahdit eivät joutuneet mainittavasti töihin. 14. minuutilla Siiri Liljan pitkä avauspotku tavoitti kuitenkin YIlveksen selustaan pystyjuoksun tehneen Elina Setälän, jonka jatkon Saara Viitanen onnistui torjumaan.Peli muuttui vähitellen yhä fyysisemmäksi ja molempien joukkueiden virhetilit täyttyivät nopeasti.

Hetkeä myöhemmin YIlvekselle avautui tilaisuus johto-osumaan vieraiden maalivahdin ylitettyä neljän sekunnin aikarajan. Elisa Ilotun vapaapotku 6 metrin kaarelta kilpistyi kuitenkin porilaispuolustukseen. Jakson viimeisillä minuuteilla MuSaFutsal sai pariin otteeseen pientä mylläkkää YIlves-maalille ja vastaavasti YIlves kertaalleen porilaisten maalille, mutta maalivahdit onnistuivat torjunnoissaan. MuSaFutsal osui kuitenkin vielä hieman ennen taukoa, kun YIlveksen oman alueen rajapotku pelattiin varomattomasti ja Milla Ljungman pääsi riiston jälkeen laukomaan tyhjiin johtolukemat 1-2 ajassa 18:44. Muutamasta hyvästä tilanteesta huolimatta lisää maaleja ei viimeisellä minuutilla nähty, joten tauolle siirryttiin porilaisten johdolla lukemissa 1-2.

MuSaFutsal tuli toiselle puoliajalle väkevästi ja loi heti painetta YIlveksen päätyyn. Elina Setälä veivasi jalkansa auki ja laukoi kaarelta, mutta Saara Viitasen reaktiotorjunta piti lukemat ennallaan. Paine jatkui vahvana pari ensimmäistä minuuttia, kunnes YIlves sai jälleen pelinsä kulkemaan. Seuraavasta maalista vastasikin YIlves nopean alhaalta asti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. Mia Pajunen löysi takatolpalta vapaaksi unohtuneen Emmi Rauhalan, joka jatkoi suoraan syötöstä tilanteeksi 2-2, kun peliä oli käyty 23:54. Maalin jälkeen MuSaFutsal nosti prässiään ja painoi pelin YIlveksen päätyyn. YIlves sai kuitenkin purettua paineen, kun pivot Heidi Linjamaa voitti Saara Viitasen pitkän avauksen ja pääsi lopulta laukomaan irtopallon ohi Siiri Liljan siirtäen YIlveksen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 3-2 ajassa 25:15.

Linjamaa oli vähällä osua lähes välittömästi uudelleen kulmapotkutilanteessa, mutta ohjus suuntautui hieman ohi. Jakson puolivälin tienoilla molemmat joukkueet prässäsivät voimakkaasti korkealta pyrkien vaikeuttamaan toistensa pelin rakentelua. Muutamia puolittaisia maalipaikkoja avautui kummallekin ja lisäksi nähtiin joitakin vaarallisia kaukolaukauksia. Maalivahdit pitivät kuitenkin maalinsa koskemattomina. YIlves kasvatti johtoaan ajassa 31:04, kun Elisa Ilotun antama kulmapotku ohjautui MuSa-puolustuksen kautta suoraan sisään 4-2.

YIlveksen lisäosuman jälkeen MuSaFutsal joutui avaamaan peliään, mikä tarjosi kotijoukkueelle muutamaan maukkaan tilaisuuden lisämaaliin. Takaa-ajoasemassa porilaiset turvautuivat lentävään maalivahtiin jo 33. minuutilla ja pääsivät ajoittain pyörittämään ylivoimapeliä. YIlvekselle avautui tällöin muutama tilaisuus laukoa pallo tyhjään maaliin, mutta osumatarkkuus ei ollut riittävä. Porilaisten ylivoima tuotti lopulta tulosta ajassa 36:03, kun maalin edustalle liikkunut Netta Hannula pääsi ohjaamaan Mira Laurilan poikittaissyötön ohi Saara Viitasen 4-3.

Maalin jälkeen YIlves sai purettua ylivoimapelin hetkeksi ja pääsi nostamaan peliä MuSaFutsalin alueelle. Kotijoukkue lisäsi uudelleen johtoaan, kun Heidi Linjamaa ohjasi Sini Sutisen syötön kulmapotkutilanteessa maaliin 5-3 ajassa 37:39. Aikalisän ja aloituksen jälkeen MuSaFutsal jatkoi jälleen ylivoimapyöritystä ja sai pallon kertaalleen jo maaliviivalle, vaan ei sisään. Hetkeä myöhemmin Emmi Rauhala pääsi porilaisten pohjapelaajan pudottamaan paluupalloon ja nosti keskiympyrästä tyhjään maaliin tilanteeksi jo 6-3 ajassa 38:35. Porilaisten kuittaus tuli kuitenkin saman tien, kun Elina Setälän laukaus 10 metristä löysi tiensä pelaajamassan läpi yläkulmaan 6-4, kun pelikellossa oli 38:50.

MuSaFutsal jatkoi luonnollisesti takaa-ajoa ylivoimalla, mutta pallo kimposi maalin edustalta Emmi Rauhalalle, joka täydensi hattutemppunsa sijoittamalla tarkasti tyhjään porilaismaaliin 7-4 ajassa 39:32. Ottelun viimeisillä hetkillä ei lisämaaleja syntynyt, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät tällä kertaa Ylöjärvelle tuloksella 7-4 (1-2).04:21  0 - 1 Jenna Oksanen (Anni-Elina Luotonen)
06:23  1 - 1 Elina Korsumäki (Esra Erden)
18:44  1 - 2 Milla Ljungman
23:54  2 - 2 Emmi Rauhala (Mia Pajunen)
25:15  3 - 2 Heidi Linjamaa
31:04  4 - 2 Elisa Ilottu
36:09  4 - 3 Netta Hannula (Mira Laurila)
37:39  5 - 3 Heidi Linjamaa (Sini Sutinen)
38:35  6 - 3 Emmi Rauhala
38:50  6 - 4 Elina Setälä (Jenna Oksanen)
39:32  7 - 4 Emmi Rauhala

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Emmi Rauhala, Elina Korsumäki, Emilia Lindberg, Maija Veteläsuo, Elisa Mattila, Mia Pajunen, Esra Erden, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Elina Setälä, Alina Virtala, Milla Ljungman, Netta Hannula, Jasmin Ylikraka, Ella Kuuri-Riutta, Mira Laurila, Jenna Oksanen

Parhaat pelaajat: MuSaFutsal: Elina Setälä / YIlves: Heidi Linjamaa


 19.1.2020

Team Vanpa - YIlves

1 - 2   ( 1 - 1 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä Team Vanpan lukemin 1-2 (1-1). Ottelu sai YIlveksen kannalta katastrofaalisen alun, kun oman alueen rajapotku syötettiin huolimattomasti aivan suoraan Team Vanpan kärkiprässääjä Anette Stubbelle, jolla oli helppo työ sijoittaa pallon tyhjään YIlves-maaliin 1-0, kun peliä oli käyty 2:16. YIlveksen kuittaus tuli onneksi nopeasti, kun Sini Sutinen pääsi keskikentällä riistoon ja laukoi 10 metristä tarkasti alakulmaan 1-1 ajassa 3:12. Molemmat joukkueet prässäsivät ylhäältä ja käyttivät maalivahtejaan aktiivisesti pelin rakentelun apuna. Vantaalaiset pyörittivät hetken jopa ylivoimaa, jonka päätteeksi pallo kimmahti jo YIlves-maalin tolppaankin.

Jakson puolivälin tienoilla peli aaltoili vielä päädystä toiseen, mutta kumpikin joukkue joutui laukomaan malko kaukaa. 12. minuutilla Team Vanpan kaukolaukaus osui jälleen YIlves-maalin tolppaan. Peliote siirtyi hienokseltaan Team Vanpalle, joka terävämmän prässipelaamisensa ansiosta pystyi rikkomaan YIlveksen pelinrakentelua. YIlveksen pallollista pelaamista leimasi pelirohkeuden puute minkä johdosta hyökkäykset jäivät varsin vaisuiksi. Jakson loppupuolella peli oli lisäksi ajoittain melko rikkonaista, kun molempien joukkueiden pitkät heittoavaukset karkasivat yli rajoista. Lisämaaleja ei nähty, joten 1-1 jäi myös taukotilanteeksi.

Toinen puoliaika alkoi pitkälti samoissa merkeissä YIlveksen yrittäessä itsepintaisesti avata peliä timantilla, johon Team Vanpan prässi puri tehokkaasti puolen kentän tienoilla. YIlveksen pelinrakentelun hyytyessä sai kotijoukkue yhä paremman otteen pelistä ja pääsi pyörittämään omaa pallonhallintapeliään YIlveksen alueelle. Lisäksi maalivahti Tytti Mikkola osallistui koko ajan ennakkoluulottomasti vantaalaisten hyökkäysten rakenteluun. Mikkolan nousut avasivat toisaalta YIlvekselle muutamankin hyvän tilaisuuden toimittaa palloa tyhjään maaliin, mutta Saara Viitasen osumatarkkuus ei ollut aivan kohdallaan ja numerot pysyivät sitkeästi tasalukemissa.

Team Vanpan hallinnasta huolimatta YIlves puolusti aluettaan hyvin, eikä vieraiden maali ollut vakavasti uhattuna monestikaan. Jakson puoliväliin mennessä YIlveksen hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin tyrehtynyt huolimattomaan ja mielikuvituksettomaan pelin avaamiseen. Vasta kun joukkue nosti ja terävöitti omaa prässipelaamistaan, alkoi tilanteita syntyä vähitellen myös kotijoukkueen maalille. 34. minuutilla YIlvekselle tarjottiin loistavaa tilaisuutta johto-osumaan, kun Team Vanpa joutui korkean prässin seurauksena palauttamaan pallon omalle maalivahdilleen. Epäsuora vapaapotku 6 metristä kilpistyi kuitenkin turhaan hidasteluun Tytti Mikkolan ehdittyä hyvään vastaantuloon ja peittoon.

Hetkeä myöhemmin YIlves onnistui rakentamaan yhden harvoista kontrolloiduista hyökkäyksistään toisella puoliajalla. Elina Korsumäki prässäsi pallon keskiympyrässä ja vapautti syötöllään Elisa Ilotun puolittain läpi. Ilotun laukaus kimposi vielä Tytti Mikkolan torjunnasta maalin edustalle nousseelle Korsumäelle, joka ei vieraiden harmiksi saanut jatkettua pelivälinettä sisään. YIlveksen parantunut liike tuotti kuitenkin lopulta tulosta, kun Ella Lehtonen prässäsi pallon itselleen Team Vanpan puolustusalueella ja laukoi ohi Tytti Mikkolan 1-2 ajassa 37:02.

Kotijoukkue turvautui lentävään maalivahtiin pian aikalisän jälkeen puolisentoista minuuttia ennen täyttä aikaa. YIlves onnistui kuitenkin rikkomaan peliä ja puolustamaan johtoaan tiiviisti, eikä ottelussa nähty enää lisämaaleja. Niinpä täydet kolme sarjapistettä matkasivat lopulta Ylöjärvelle tuloksella 1-2 (1-1).02:16  1 - 0 Anette Stubbe
03:12  1 - 1 Sini Sutinen
37:02  1 - 2 Ella Lehtonen

Team Vanpa: Tytti Mikkola, Anna-Kaisa Hannuksela, Natalia Kusmin, Selja Laine, Noora Rehnström, Olivia Simula, Anette Stubbe, Saana Fält, Jenna Front, Jasmine Stubbe, Minja Ylärakkola

YIlves: Saara Viitanen, Elina Korsumäki, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa, Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Emilia Lindberg, Esra Erden, Maija Veteläsuo, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Elina Korsumäki / Team Vanpa: Tytti Mikkola


 6.1.2020

YIlves - FTK

3 - 4   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kevätkierroksen kotiavauksessaan FTK:lle lukemin 3-4 (1-0). YIlves aloitti ottelun terävästi ja Emmi Rauhala pelattiin avopaikkaan heti alkupotkun jälkeen, mutta Senja Keisu venytti tärkeän jalkatorjunnan. FTK vetäytyi alueelleen YIlveksen pyrkiessä pelaamaan palloa muodon sisään. Emmi Rauhala pääsi laukomaan kaarelta noin 5 minuutin kohdalla, mutta ohjaus livahti hieman ohi takatolpasta. Tämän jälkeen FTK nosti prässiään, eikä YIlves enää päässyt kontrolloidusti puolen kentän yli ja pelin painopiste siirtyi vähitellen YIlveksen päätyyn.

Avausjakson puolivälin jälkeen YIlves pääsi uudelleen peliin mukaan ja onnistui muutamaan otteeseen laukomaan kaukaa. Vedot olivat kuitenkin sen verran epätarkkoja, että Senja Keisu ei joutunut torjuntatöihin. Paras tilanne avautui jälleen Emmi Rauhalalle, joka pääsi ohjaamaan Ella Lehtosen poikittaissyöttöä kaarelta, mutta osuma oli heikko ja pallo suuntautui suoraan päin Senja Keisua. FTK kontrasi nopeasti ja suoraviivaisesti vastaan aina tilaisuuden saatuaan, mutta ei onnistunut yllättämään Helena Unkuria.

Jakson viiden viimeisen minuutin aikana peli aaltoili päästä päähän, kun molemmat joukkueet pyrkivät nopeisiin suunnanmuutoksiin. Anna Keränen karkasi vasemmalta puolittain läpi, mutta laukaus suuntautui takatolpan väärälle puolelle. Emmi Rauhala pääsi yrittämään maalintekoa toisessa päässä kenttää, mutta laukaus 10 metristä suuntautui niin ikään hienoisesti takatolpan ohi. Hetkeä myöhemmin Ella Lehtonen ohjasi Sini Sutisen pitkän pysytyötön kaaren sisältä etutolppaan. YIlveksellä oli vahva ote pelistä ja Sini Sutisen kova ja matala veto keskiympyrästä oli yllättää Senja Keisun, joka venytti jalkatorjunnan aivan alakulmasta. Pallo kimposi torjunnasta maalin eteen Tintti Kurtille, mutta FTK-puolustus ehti estämään maalintekoyrityksen.

YIlveksen hyvä ote palkittiin lopulta vain hieman ennen taukovihellystä. Helena Unkuri avasi vasemmalle Esra Erdenille, joka pelasi nopeasti pystyyn Elisa Ilotulle ja nousi itse viimeistelemään Ilotun poikittaisyötöstä lukemiksi 1-0, kun peliä oli käyty 19:49. Tämä jäi myös taukotulokseksi.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti, kun molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen nokikkain maalivahtien kanssa parin ensimmäisen minuutin aikana. Tuuli Alamikkotervon kova ja matala laukaus keskiympyrästä oli hetkeä myöhemmin yllättää hieman maskin taakse jääneen Helena Unkurin, joka sai kuitenkin ajoissa jalkansa eteen. FTK puolusti jälleen aluettaan luovuttaen pallon hallinnan YIlvekselle. YIlves hyödynsi pelin rakentelussaan ajoittain onnistuneesti Helena Unkurin nousuja, mutta huolimattomuus kostautui, kun Iida Mäki-Iso pääsi YIlveksen hyökkäysalueen harhasyötön jälkeen laukomaan kaukaa tyhjään YIlves-maaliin 1-1 ajassa 25:24.

Halpa tasoitusmaali sekoitti YIlveksen pasmat välittömästi ja vastaavasti FTK sai rutkasti uutta virtaa peliinsä luoden nopeaan tahtiin useita potentiaalisia maalintekotilanteita. Jakson puolivälin paikkeilla YIlves nosti selvästi prässiään ja sai jälleen painettua pelin painopisteen FTK:n päätyyn. Vieraat puolustivat kuitenkin aluettaan tiiviisti ja YIlveksen kaukolaukauksetkin suuntautuivat enimmäkseen maalin yli tai ohi. FTK sai muutamia vaarallisia erikoistilanteita YIlveksen alueelta. Ensin Jenni Suhosen kova veto rajapotkun jälkeen jäi pyörimään YIlveksen maaliviivalle ja hetkeä myöhemmin Anna Keränen ohjasi kulmapotkutilanteessa Tuuli Alamikkotervon poikittaissyötön aivan maalin edustalta sisään 1-2 ajassa 32:12.

YIlves haki tasoitusosumaa ja painoi pelin jälleen FTK-päätyyn. Elisa Ilottu ja Sini Sutinen pääsivät vuorollaan yrittämään ratkaisua lähietäisyydeltä, mutta Senja Keisu peitti laukaukset vastaantuloillaan. YIlveksen huolimaton syöttötyöskentely avasi kuitenkin FTK:lle tilaisuuksia teräviin vastaiskuihin. Lopulta Maria Ollila karkasi YIlveksen harhasyötön päätteeksi oikealta läpi ja laukoi ohi Helena Unkurin 1-3 ajassa 35:43. YIlves turvautui lentävän maalivahdin käyttöön viimeisten minuuttien aikana ja saikin ylivoimapelinsä pyörimään mallikkaasti. Elisa Ilottu laukoi keskiympyrästä 2-3 -kavennuksen Sini Sutisen tarjoilusta pelikellon näyttäessä 38:35.

Kotijoukkueen riemu jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä vain puoli minuuttia myöhemmin YIlveksen huolimattomuus kostautui jälleen, kun Anna Keränen pääsi omalla alueellaan riistoon ja laukomaan tyhjään maaliin 4-2 ajassa 39:00. FTK oli osua vielä toistamiseenkin hetkeä myöhemmin, mutta lentävän maalivahdin roolissa ollut Ella Lehtonen piti torjunnoillaan YIlveksen pelissä mukana. YIlveksen ylivoimapeli jatkui edelleen ja lopulta Elina Korsumäki laukoi Sini Sutisen syötöstä alakulmaan 3-4 ajassa 39:51. Viimeisillä sekunneilla ei lisämaaleja nähty, joten täydet kolme sarjapistettä matkasivat Tornioon tuloksella 3-4 (1-0).19:49  1 - 0 Esra Erden (Elisa Ilottu)
25:24  1 - 1 Iida Mäki-Iso
32:12  1 - 2 Anna Keränen (Tuuli Alamikkotervo)
35:43  1 - 3 Maria Ollila
38:35  2 - 3 Elisa Ilottu (Sini Sutinen)
39:00  3 - 4 Anna Keränen
39:51  3 - 4 Elina Korsumäki (Sini Sutinen)

YIlves: Helena Unkuri, Elina Korsumäki, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Emilia Lindberg, Esra Erden, Mia Pajunen, Maija Veteläsuo, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

FTK: Senja Keisu, Tuuli Alamikkotervo, Maria Ollila, Anna Keränen, Jenni Suhonen, Tea Helminen, Charlotta Simonaho, Iida Mäki-Iso, Tiia Lipponen, Veera Ollila, Maria Lehto

Parhaat pelaajat: FTK: Maria Ollila / YIlves: Emmi Rauhala


 14.12.2019

FTK - YIlves

3-4 (vm. 1-2), ja. 3-3, 3-3 (1-3)


Ylöjärven Ilves haki liigahistoriansa ensimmäisen voiton Torniosta kaatamalla FTK:n jatkoajan ja voittomaalikilpailun jälkeen tuloksella 3-4 (vm. 1-2) ja. 3-3, 3-3 (1-3). Ottelu alkoi YIlveksen kannalta ikävissä merkeissä, kun Sini Sutinen telottiin holtittomalla ja epäpuhtaalla taklauksella pitkäksi aikaa vaihtopenkille heti alkuvihellyksen jälkeen ilman että tilanteesta annettiin edes kumulatiivista virhettä. FTK vetäytyi pian omalle alueelleen ja luovutti aluksi pallon hallinnan YIlvekselle. Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti prässäämään toisiltaan tilaa ja aikaa pois.

Ensimmäinen potentiaalinen maalintekotilanne avautui FTK:n Anna Keräselle, joka pääsi laukomaan vasemmalta. Veto suuntautui kuitenkin takatolpan ohi. Tulostaululle tuli asiaa hetkeä myöhemmin, kun Riia Seppälän pitkä luuppi omalta alueeltaan tavoitti FTK-maalin eteen liikkuneen Esra Erdenin, joka jatkoi noston päällään ohi Senja Keisun 0-1 ajassa 2:35. Pelin kuva pysyi ennallaan YIlveksen hallitessa kenttätapahtumia hienokseltaan ja FTK:n hakiessa pääasiassa nopeita ja teräviä vastahyökkäyksiä. Peliä käytiin suurelta osin tiukkana keskialueen vääntönä, ja laukauksia kohti maalia avautui kummallekin vain harvakseltaan.

Kotijoukkueen kovat otteet jatkuivat, kun Emmi Rauhalakin loukkaantui hyökkäysalueella ruman takaapäin tulleen taklauksen seurauksena ja joutui sivuun ottelusta. YIlvekseltä oli siten loukkaantumisten takia muutaman minuutin ajan poissa kokoonpanosta kaksi avauskokoonpanon pelaajaa ennen kuin Sini Sutinen pystyi palaamaan kentälle puolikuntoisena 12. peliminuutilla. FTK:n kavennus oli onnistua hetkeä myöhemmin poikittaissyötön ohjautuessa YIlves-pelaajasta kohti omaa maalia. Helena Unkuri onnistui kuitenkin reaktiotorjunnallaan estämään maalin syntymisen.

YIlveksen kolmaskin paha loukkaantuminen oli lähellä 13. minuutilla, kun Esra Erdenin jaloille tultiin vaarallisesti takaapäin, mutta tälläkään kertaa rikettä ei vihelletty. YIlveksen onneksi Erden pystyi kuitenkin vielä jatkamaan peliä. Liikuntahallin pelikello lakkasi toimimasta 14. minuutilla ja avausjakson loppuaika pelattiin käsiajanotolla. YIlveksen toinen maali näki päivänvalon ajassa 14:20, kun Ella Lehtosen diagonaalisyöttö löysi vasemmalta Heidi Linjamaan, joka onnistui tuikkaamaan pallon ohi Senja Keisun 0-2. Vierasjoukkue kasvatti johtoaan pari minuuttia myöhemmin Mia Pajusen laukoessa Maija Veteläsuon antamasta kulmapotkusta lukemiksi jo 0-3, kun pelikellossa oli 16:00. Tällä kertaa FTK:n kuittaus tuli kuitenkin lähes välittömästi. Sanna Rautio karkasi vasemmasta laidasta läpi ja laukoi tarkasti YIlves-maalin oikeaan takakulmaan 1-3 ajassa 17:07. Lisämaaleja ei avausjaksolla syntynyt, joten tauolle siirryttiin YIlveksen johdolla lukemissa 1-3.

YIlves sai toisen puoliajan alkuun hyvän otteen ja peliä käytiin jakson puoliväliin saakka enimmäkseen FTK:n kenttäpuoliskolla. FTK puolusti aluettaan kuitenkin tiiviisti, vaikka ei toisaalta päässyt vierailemaan YIlveksen päädyssä kuin satunnaisesti. FTK:n puolustusmuoto pakotti YIlveksen laukomaan kaukaa, eikä Senja Keisu joutunut juurikaan tositoimiin. Kotijoukkue nosti vähitellen prässiään ja pääsi kontrolloidummin YIlveksen alueelle. Sanna Raution laukaus kulmapotkutilanteessa kimmahtikin ylärimasta takaisin kentälle, kun peliä oli käyty 33 minuuttia.

Hetkeä myöhemmin Maria Ollila pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta, mutta Helena Unkuri onnistui peittämään laukauksen. FTK:n korkeampi prässi avasi toisaalta YIlvekselle aiempaa enemmän tilaa selustaan ja Maija Veteläsuolle ja Heidi Linjamaalle avautuikin hyvät maalintekotilanteet, mutta Senja Keisu piti edelleen maalinsa koskemattomana. FTK otti aikalisän 37. minuutilla ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Ylivoimapyöritys tuottikin tulosta lähes välittömästi, kun Maria Ollila pääsi jatkamaan Iida Jaakon poikittaissyötön sisään aivan maalin edustalta 3-2 ajassa 36:50.

Maalin jälkeen YIlves sai jälleen pelin haltuunsa ja piti palloa pitkän tovin, kunnes otti aikalisän puolisentoista minuuttia ennen täyttä aikaa. Pian aikalisän jälkeen Maria Ollila iski YIlveksen pelinavaukseen, pääsi riistoon ja laukoi tasoituksen 3-3 ajassa 38:51. Maalin jälkeen YIlves haki voitto-osumaa vielä pienellä riskilläkin ja Heidi Linjamaa pääsi ohjaamaan Sini Sutisen matalaa laukausta aivan maalin edustalta vain muutamaa sekuntia ennen päätössummeria, mutta Senja Keisu onnistui jalkatorjunnallaan pitämään lukemat ennallaan. Niinpä varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 3-3, ja seuraavaksi ratkaisua haettiin 5 minuutin jatkoajalla. Jatkoajalla FTK:lla oli aluksi muutama hyvä tilanne, mutta lähimmäksi ratkaisua pääsi kuitenkin YIlves Sini Sutisen tolppalaukauksella noin minuutti ennen täyttä aikaa. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja ratkaisu siirtyi siten voittomaalikilpailuun. Siinä YIlves veti pitemmän korren Sini Sutisen ja Heidi Linjamaan osumilla 1-2, joten kaksi sarjapistettä matkasivat Ylöjärvelle lopulta tuloksella 3-4 (vm. 1-2), ja. 3-3, 3-3 (1-3).02:35  0 - 1 Esra Erden (Riia Seppälä)
14:20  0 - 2 Heidi Linjamaa (Ella Lehtonen)
16:00  0 - 3 Mia Pajunen (Maija Veteläsuo)
17:07  1 - 3 Sanna Rautio (Anna Keränen)
36:50  2 - 3 Maria Ollila (Iida Jaako)
38:51  3 - 3 Maria Ollila

FTK: Senja Keisu, Tuuli Alamikkotervo, Sanna Rautio, Maria Ollila, Anna Keränen, Jenni Suhonen, Tea Helminen, Emmi Niemi, Charlotta Simonaho, Iida Mäki-Iso, Piia-Peppi Juntunen, Iida Jaako, Alisa Kakko Veera Ollila

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elisa Mattila, Ella Lehtonen, Verna Kalliomäki, Esra Erden, Mia Pajunen, Maija Veteläsuo, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Heidi Linjamaa / FTK: Iida Mäki-Iso


 7.12.2019

YIlves - Ilves FS

0 - 3   ( 0 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotonaan Ilves FS:lle tiukan taistelun jälkeen lukemin 0-3 (0-0). Molemmat joukkueet olivat latautuneet paikalliskamppailuun hyvin ja peli käynnistyi korkealla intensiteetillä. Kumpikin joukkue puolusti uhrautuvasti ja pyrki kääntämään peliä riistojen jälkeen. Peli aaltoili päästä päähän, mutta maalintekoyritykset jäivät vaisuiksi. Ilves FS:lle tarjoutui hyvä tilaisuus avausosumaan YIlveksen palautettua pallon omalle maalivahdilleen, kun peliä oli käyty kuutisen minuuttia. Epäsuora vapaapotku kaarelta ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Hieman ennen jakson puoliväliä Tiia Juntikka pääsi jatkamaan päällään Emiilia Syväsen pitkää heittoavausta kaarelta, mutta Saara Viitanen venytti erinomaisen reaktiotorjunnan ja piti maalinsa koskemattomana. Seuranneesta kulmapotkutilanteesta pallo kävi YIlves-maalin ristikossa, tosin Saara Viitanenkin oli tilanteessa hyvin mukana. Myös YIlves pääsi muutaman kerran vaarallisesti hätyyttelemään Emiilia Syväsen vartioimaa Ilves-maalia, mutta Syvänen onnistui torjunnoissaan. Avausjakson loppupuolella Tiia Juntikka pääsi vielä ohjaamaan Tiina Pöyryn nostoa YIlves-puolustuksen selustassa, mutta Saara Viitanen onnistui vastaantulollaan peittämään laukauksen. YIlveksen ehkäpä paras maalintekotilanne avautui viimeisellä minuutilla Emmi Rauhalalle, joka sai jalkansa auki ja laukoi vihaisesti 10 metristä. Veto suuntautui kuitenkin suoraan kohti Emiilia Syvästä. Avausjakso päättyi siten maalittomana.

YIlves aloitti toisen jakson terävästi ja sai siirrettyä pelin painopistettä Ilves FS:n päätyyn. Parin minuutin kuluttua YIlves sai neljä peräkkäistä kulmapotkutilannetta, joista Tintti Kurtti oli kahdesti vähällä ohjata poikittaissyötön takatolpalta sisään. Tulostaululle tuli asiaa kuitenkin vasta hetkeä myöhemmin toisessa päässä kenttää, kun Eini Vesaniemi pääsi merkkausvirheen takia kulmapotkutilanteessa laukomaan pallon vapaasti kaarelta ohi Saara Viitasen 0-1 ajassa 25:15.

Ilves FS vetäytyi vähitellen omalle alueelleen puolustusmuotoonsa, jolloin YIlves sai pyörittää peliä aiempaa enemmän vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. Ilves FS puolusti kuitenkin tiivisti ja uhrautuvasti, eikä YIlves päässyt kovinkaan usein vaarallisiin maalintekotilanteisiin. Emmi Rauhala pääsi kuitenkin jakson puolivälin jälkeen kertaalleen kääntymään ja laukomaan kaarelta, mutta veto suuntautui liiaksi kohti Emiilia Syvästä ja lukemat pysyivät sitkeästi ennallaan.

YIlves lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Ylivoimapelistä puuttui kuitenkin kärsivällisyys ja liigatasolle pitkän tauon jälkeen palannut Mira Teittinen kiitti harhasyötöstä ja sijoitti pallon tyhjiin 0-2 ajassa 38:00. YIlves jatkoi ylivoimapeliään, mutta ei onnistunut rikkomaan kuparista. Liigatasolle niin ikään pitkän tauon jälkeen palannut Tanja Owens sinetöi tyhjään maaliin loppulukemiksi 0-3, kun pelikellossa oli 39:27. Lisämaaleja ei nähty, joten Ilves FS vei täydet sarjapisteet mukanaan Tampereelle tuloksella 0-3 (0-0).25:15  0 - 1 Eini Vesaniemi (Mira Teittinen)
38:00  0 - 2 Mira Teittinen
39:27  0 - 3 Tanja Owens

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elisa Ilottu, Elina Korsumäki, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Elisa Mattila, Esra Erden, Maija Veteläsuo, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Ilves FS: Emiilia Syvänen, Tiina Pöyry, Satu Pesonen, Tiia Juntikka, Matilda Herranen, Nina Rantala, Mira Teittinen, Roosa Viitanen, Tanja Owens, Sanni Ryhänen, Lilli Sandström

Parhaat pelaajat: Ilves FS: Mira Teittinen / YIlves: Sini Sutinen


 30.11.2019

GFT - YIlves

4 - 0   ( 2 - 0 )


Ylöjärven Ilves kärsi jo tutuksi tulleeseen tapaan selvän 4-0 (2-0) -tappion vieraskentällä GFT:lle. YIlves aloitti ottelun varsin hermostuneesti ja peliote siirtyikin nopeasti kotijoukkueelle. GFT pyrki aluksi hyödyntämään vahvuuksiaan nopeilla suunnanmuutoksilla ja 1v1 -haastoilla ja pääsikin 2v1 -ylivoimahyökkäykseen jo kolmannella minuutilla, mutta Saara Viitanen onnistui pitämään nollan. Alun paineen jälkeen YIlveskin pääsi muutamaan otteeseen hyökkäysalueelleen ja pallo kävi parin maukkaan tilanteen jälkeen 5. minuutilla jo tolpassakin, mutta lukemat pysyivät ennallaan.

Jakson edetessä GFT paransi liikkumistaan ja painopiste siirtyi yhä selvemmin YIlveksen puolustusalueelle, jossa GFT sai edukseen useita erikoistilanteita. YIlveksen pelinrakentelu katkesi nopeasti joko huonoon syöttöön, haltuunottoon tai puutteelliseen suojaukseen, eikä joukkueen muotokaan pysynyt kasassa. GFT alkoi vähitellen hakea suoraviivaisempia ratkaisuja pitkillä avauksilla pivot Daniela Tjederille, joka pääsikin lopulta karkumatkalle hieman ennen jakson puoliväliä. Saara Viitanen onnistui kuitenkin peittämään maalintekoyrityksen.

YIlveksen peli meni entistä enemmän sekaisin ja huolimattomuus ja pehmeys alkoivat tuottaa GFT:lle yhä vaarallisempia tilanteita. Pallo kävi 14. minuutilla kertaalleen tolpassa ja ottelun avausmaali syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Siiri Perälä nousi vahvasti vasemmalta ja laukoi kotijoukkueen 1-0 -johtoon ajassa 17:03. GFT osui vielä toistamiseen ennen taukoa kulmapotkun jälkitilanteesta, kun YIlveksen purkupallo putosi Siiri Perälälle, jonka tarjoilusta Henni Malinen pääsi laukomaan 10 metristä yläkulmaan 2-0 ajassa 19:35. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

Toiselle jaksolle YIlveksen pelaaminen parani hieman ja Emmi Rauhala pääsi yrittämään kavennusta kaarelta, mutta pallo kimposi takatolpasta kentän puolelle, eikä mennyt jatkotilanteestakaan sisään. Tilanteesta käynnistyneen GFT:n vastahyökkäyksen päätteeksi Hanna Posa ohjasi takatolpalta kotijoukkueen nopean syöttökombinaation jälkeen jo 3-0 -johtoon, kun peliä oli käyty 22:26. GFT:n hyvä ote jatkui ja joukkue kasvatti johtoaan 4-0:aan vain pari minuuttia edellisestä. Daniela Tjeder otti alas Jenni Niemelän pitkän heittoavauksen ja tarjoili vasemmalle täyteen vauhtiin Henni Maliselle, joka laukoi pallon ohi Saara Viitasen ajassa 24:01.

GFT terävöitti maalin jälkeen prässipeliään, eikä YIlves saanut rakennettua montakaan kontrolloitua hyökkäystä. Toisen jakson puolivälin jälkeen vieraat alkoivat hakea avausmaalia lentävällä maalivahdilla, mutta pallon liikuttelu oli liian hidasta ja GFT:n terävä prässi rikkoi useimmat ylivoimapyöritykset alkuunsa. Kotijoukkueelle tarjoutui vielä pari tilaisuutta numeroiden kaunisteluun vapaapotkuista, mutta ylärimaa lähemmäs ei GFT palloa enää saanut. YIlves ei missään vaiheessa kyennyt kunnolla haastamaan hyvin liikkunutta GFT:tä, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät tälläkin kertaa Espooseen tuloksella 4-0 (2-0).17:03  1 - 0 Siiri Perälä (Jenni Niemelä)
19:35  2 - 0 Henni Malinen (Siiri Perälä)
22:26  3 - 0 Hanna Posa (Tuula Siren)
24:01  4 - 0 Henni Malinen (Daniela Tjeder)

GFT: Jenni Niemelä, Daniela Tjeder, Karoliina Kröger, Henni Malinen, Siiri Perälä, Jenni Talvela, Tuula Siren, Hanna Posa

YIlves: Saara Viitanen, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elina Korsumäki, Ella Lehtonen, Esra Erden, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Heidi Linjamaa / GFT: Jenni Niemelä


 23.11.2019

YIlves - FC OPA

5 - 0   ( 4 - 0 )


Ylöjärven Ilves jatkoi pisteputkeaan kukistamalla kotisalissaan FC OPA:n varsinaisella peliajalla maalein 5-0 (4-0). YIlves sai peliin erinomaisen alun, kun Sini Sutinen upotti ottelun avausosuman maukkaan syöttökombinaation päätteeksi lähietäisyydeltä 1-0, kun peliä oli käyty vasta 1:54. Molemmat joukkueet prässäsivät hanakasti ja pyrkivät nopeisiin tilanteenvaihtoihin. YIlveksen Riia Seppälälle ja FC OPA:n Hanna Putaalalle avautuikin perä perää riiston jälkeinen läpiajo, mutta molemmat maalivahdit selvittivät tilanteet.

Muutaman maukkaan paikan jälkeen YIlves kasvatti johtoaan 2-0:aan ajassa 3:17 Riia Seppälän matalalla laukauksella hyökkäysalueen rajapotkun jälkeen. YIlves vetäytyi johtoasemassa omalle alueelleen ja pääsi seuraavien minuuttien aikana useamman kerran iskemään vastaan. Viimeistely oli kuitenkin pehmeätä ja Anna-Liisa Honkimaa venytti tukun tärkeitä torjuntoja. Lopulta pitkän loukkantumisen jälkeen paluun liigakentille tehnyt Elisa Ilottu iski pallon sisään OPA-puolustuksen pahan harhasyötön jälkeen 3-0, kun kellossa oli 7:10.

FC OPA nosti prässiään ja sai siirretyksi pelin painopisteen pitkiksi toveiksi YIlveksen päätyyn, jossa oululaiset saivat useita kulmapotkutilanteita. Jakson puoliväliin mennessä YIlveksen vierailut hyökkäysalueellaan harvenivat, mutta olivat joka kerta vaarallisia. Lähimmäksi osumaa pääsi Emmi Rauhala, jonka veto kaaren ulkopuolelta kilahti tolppaan. Anna-Liisa Honkimaa nousi rohkeasti tukemaan oululaisten hyökkäyksiä mikä avasi YIlvekselle muutaman tilaisuuden osua tyhjään maaliin. Viimeistely oli kuitenkin suurpiirteistä ja numerot pysyivät ennallaan.

Muutaman hukatun 2v1 -ylivoimahyökkäyksen jälkeen YIlves onnistui lopulta maalinteossa jälleen hyökkäypään erikoistilanteesta. Sini Sutinen pelasi rajapotkun pivot Heidi Linjamaalle, joka tarjoilun Sutinen itse pommitti sisään kaaren sisältä 4-0 ajassa 15:26. Maalin jälkeen YIlvekselle avautui nopeaan tahtiin muutama loistava tilaisuus pelin tappamiseen, mutta palloa ei saatu millään ohi Anna-Liisa Honkimaan. FC OPAn paras tilanne syntyi jakson viimeisellä minuutilla Sanni Päkkilän onnistuttua ohittamaan jo Helena Unkurin, mutta kotijoukkueen onneksi Elina Korsumäki siivosi pallon vielä maaliviivalta. Koska lisäosumia ei nähty, siirryttiin tauolle YIlveksen johdolla lukemissa 4-0.

YIlves aloitti toisen jakson terävästi ja oli lähellä viidettä osumaansa ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun Tintti Kurtti pääsi ohjaamaan Elina Korsumäen diagonaalisyöttöä aivan maalin edustalta. Kurtti työnnettiin kuitenkin ennen osumaa rangaistusalueella selästä nurin, mutta jostakin syystä erotuomari ei regoinut tapahtumaan mitenkään. YIlves hallitsi jakson ensimmäisiä minuutteja, joskin peli oli aiempaa rikkonaisempaa. 26. minuutilla Maija Veteläsuo oli vähällä liukua Heidi Linjamaan diagonaalisyötön takatolpalta sisään, mutta ei aivan ulottunut palloon.

Vähitelleen FC OPA terävöitti prässipeliään ja nosti maalivahtiaan mukaan hyökkäyksiin. Helena Unkurille avautui muutama tilaisuus yrittää lisäosumaa tyhjään maaliin, mutta kotiyleisön harmiksi tuloksetta. Pelin painopiste siirtyi kuitenkin YIlves-päätyyn ja ylivoimapelin seurauksena Hanna Putaala pääsi jo laukomaan ylärimaan hieman ennen jakson puoliväliä. FC OPAn terävämpi prässipelaaminen muutti kenttäpelin erittäin rikkonaiseksi, eikä kumpikaan joukkue pystynyt rakentamaan pitempiä pallonhallintajaksoja. FC OPA:n kavennusmaali oli lähellä jälleen 34. minuutilla, kun YIlves-puolustuksen purkuyritykset maalin edustalla kimpoilivat pelaajasta toiseen ja pallo oli vähällä ohjautua omaan maaliin.

FC OPA:n rohkea lentävän maalivahdin käyttö avasi YIlvekselle muutamia erinomaisia vastahyökkäyksiä, mutta palloa ei saatu hyvistäkään paikoista sisään. Lopulta Helena Unkuri iski ottelun lopullisen niitin toimittamalla pallon torjuntansa jälkeen tyhjiin 5-0 ajassa 36:02. FC OPA jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä aina tilanteen salliessa, mutta oululaisten ylivoimapyöritys oli tehotonta ja YIlveksen kuudes, seitsemäs ja kahdeksaskin maali olivat lopussa lähempänä kuin FC OPA:n avausosuma. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja YIlves nappasi ottelusta täydet kolme sarjapistettä lukemin 5-0 (4-0).01:54  1 - 0 Sini Sutinen (Heidi Linjamaa)
03:17  2 - 0 Riia Seppälä (Ella Lehtonen)
07:10  3 - 0 Elisa Ilottu
15:26  4 - 0 Sini Sutinen (Heidi Linjamaa)
36:02  5 - 0 Helena Unkuri

YIlves: Helena Unkuri, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elina Korsumäki, Verna Kalliomäki, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Elisa Ilottu, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

FC OPA: Anna-Liisa Honkimaa, Ella Frantti, Hanna Putaala, Mia Laakso, Roosalotta Hilli, Annukka Jurva, Lotta Iivonen, Terhi Jokela, Elena Andreou, Ida Lohtander

Parhaat pelaajat: FC OPA: Ida Lohtander / YIlves: Helena Unkuri


 16.11.2019

YIlves - FC Sport-j

6 - 3   ( 3 - 2 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla kotisalissaan FC Sport-j:n selvin lukemin 6-3 (3-2). Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja peli aaltoili ensi minuuttien aikana päästä päähän. Tintti Kurtti pääsi ohjaamaan Sini Sutisen kovaa ja matalaa laukausta aivan vaasalaisten maalin edustalta, mutta Heini Sohlberg onnistui torjunnassaan. Pelin hallinta siirtyi hienokseltaan YIlvekselle ja Elina Korsumäen alanurkkaan suuntautunut kaukolaukaus oli yllättää Sohlbergin, kun peliä oli käyty runsaat 3 minuuttia. Maalinteossa onnistui kuitenkin ensin FC Sport-j kulmapotkutilanteesta, kun Maiju Kuivila pääsi ohjaamaan Pipsa Lahtisen laukauksen takatolpalta sisään 0-1 ajassa 3:59.

Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä hetkeä myöhemmin, kun Vilma Rosenströmin purkupallo FC Sport-j:n maalin edustalta yllätti ulkona maaliltaan olleen Saara Viitasen 0-2 ajassa 5:05. FC Sport-j vetäytyi alueelleen tiiviseen puolustusmuotoon luovuttaen pallon hallinnan YIlvekselle ja hakien tilaisuuksia teräviin vastahyökkäyksiin. Lyhyen sekavan vaiheen jälkeen YIlves sai vähitellen oman pallollisen pelinsä kulkemaan paremmin. Elina Korsumäkeä rikottiin keskialueella vapaapotkun arvoisesti. Sini Sutinen asettui pallon taakse ja laukoi 15 metristä ohi Heini Sohlbergin kaventaen tilanteeksi 1-2, kun pelikellossa oli 8:00.

Maalin jälkeen FC Sport-j nosti prässiään ja sai pelin painopisteen siirtymään jakson puolivälin tienoilla jälleen YIlveksen kenttäpuoliskolle. Peli muuttui vähitellen myös entistä fyysisemmäksi ja rikkeitä vihellettiin puolin ja toisin. Vaasalaisten koko kentän prässi vaikeutti YIlveksen pelin rakentelua ja kotijoukkueen hyökkäykset pysähtyivät usein pian keskialueen ylityksen jälkeen. YIlves onnistui lopulta maalinteossa, kun Sini Sutinen leikkasi rajapotkutilanteen jälkeen pallon kanssa keskelle ja pommitti tarkasti alakulmaan 2-2 ajassa 14:41.

YIlveksen tasoitusmaalin jälkeen peli muuttui avoimemmaksi kummankin joukkueen kontratessa riistojen jälkeen suoraviivaisesti. Maalivahdit onnistuivat kuitenkin torjunnoissaan. YIlves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa kuskin paikalle ajassa 16:33, kun Sini Sutinen täydensi hattutemppunsa laukomalla keskiympyrästä voimalla lukemiksi 3-2. FC Sport-j rakensi nopeasti muutaman vaarallisen tilanteen Saara Viitasen vartioiman maalin edustalle, mutta YIlves-puolustus kesti. Viimeisten hetkien lukuisista erikoistilanteista huolimatta lisämaaleja ei syntynyt, joten tauolle siirryttiin YIlveksen johdolla lukemissa 3-2.

YIlves tuli toiselle jaksolle vahvasti korkealla prässillä ja sai heti aluksi hyvän otteen pelistä. Sini Sutinen pääsi palloon keskiympyrässä, haastoi vasemmalta, leikkasi keskelle ja ampui illan neljännen osumansa riman alle 4-3 ajassa 22:02. Kotijoukkueen hyvä vire jatkui ja vain runsas minuutti edellisestä Riia Seppälän veto Ella Lehtosen rajapotkusta löysi tiensä verkon perukoille 5-2, kun pelikellossa oli 23:14. Jatkoa seurasi lähes välittömästi, kun Ella Lehtonen ohjasi Saara Viitasen heittoavauksen maaliin 6-2 ajassa 23:40.

Toisen jakson puoliväliin mennessä peli muuttui suoraviivaisemmaksi ja tilanteita syntyi molempiin päihin kenttää. FC Sport-j turvautui lentävän maalivahdin käyttöön jo 32. minuutilla ja alkoi pyörittää ylivoimapeliä. YIlvekselle avautui ylivoiman aikana 3-4 erinomaista tilaisuutta lisätä johtoaan tyhjään maaliin, mutta viimeistely ei ollut riittävän tarkkaa. Paine YIlves-maalilla kasvoi vähitellen ja pallo kävi 36. minuutilla kertaalleen jo ylärimassakin, mutta Saara Viitanen piti sitkeästi maalinsa koskemattomana. Vähitellen tunteet FC Sport-j:n vaihtopenkillä kuumenivat ja lopulta vaasalaisten valmentaja poistettiin katsomoon. Pian tämän jälkeen FC Sport-j onnistui maalinteossa, kun Maarit Vitikan laukaus sujahti taka-alakulmaan 6-3 ajassa 37:36. YIlves kesti kuitenkin viimeisten minuuttien ylivoimapyörityksen ja kuittasi lopulta täydet kolme sarjapistettä lukemin 6-3 (3-2).03:59  0 - 1 Maiju Kuivila (Pipsa Lahtinen)
05:05  0 - 2 Vilma Rosenström
08:00  1 - 2 Sini Sutinen
14:41  2 - 2 Sini Sutinen (Ella Lehtonen)
16:33  3 - 2 Sini Sutinen (Tintti Kurtti)
22:02  4 - 2 Sini Sutinen (Elisa Mattila)
23:14  5 - 2 Riia Seppälä (Ella Lehtonen)
23:40  6 - 2 Ella Lehtonen (Saara Viitanen)
37:36  6 - 3 Maarit Vitikka (Tiialeena Hakala)

YIlves: Saara Viitanen, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elina Korsumäki, Emilia Lindberg, Verna Kalliomäki, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

FC Sport-j: Heini Sohlberg, Sandra Lind, Maarit Vitikka, Maiju Kuivila, Tiialeena Hakala, Emmi Välimäki, Pipsa Lahtinen, Vilma Rosenström, Jenni Blomberg, Anni Rintanen, Wilma Teirfolk

Parhaat pelaajat: FC Sport-j: Anni Rintanen / YIlves: Sini Sutinen


 10.11.2019

YIlves - ACE

2 - 4 ja. 1 - 1 ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui joutui taipumaan 2 pisteen tappioon kotisalissaan AC Estudiantesille jatkoajan jälkeen lukemin 2-4 ja. 1-1 (1-0). Juuri ennen alkuvihellystä ilmeni odottamatonta hämminkiä ACE:n pelaajaluettelon suhteen, kun tuomarin päätöksellä vieraitten kokoonpanoon tuotiin uusi kenttäpelaaja YIlveksen protestoinnista huolimatta. Peli saatiin kuitenkin pienen viivästyksen jälkeen käyntiin ja YIlves aloitti ennakkoluulottomasti aggressiivisella koko kentän prässillä. Sini Sutinen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä lähes välittömästi, mutta Heini Lehtipuu onnistui torjunnassaan.

Peli aaltoili aluksi tasaisesti päästä päähän ja parin minuutin kohdalla Saara Viitanen joutui torjuntatöihin ACE:n Oona Jaatisen vasemmalta laidalta tulleen laukauksen vuoksi. Hetkeä myöhemmin tamperelaisten maalin edustalle täysin vapaaksi jäänyt Heidi Linjamaa pääsi jatkamaan Heini Lehtipuun torjunnasta kimmonnutta paluupalloa sisään, mutta ei saanut kuparista rikki. Ensimmäisen 5-minuuttisen aikana YIlves pommitti lähietäisyydeltä useita kertoja vaarallisesti kohti ACE:n maalia, kun taas ACE ajautui YIlves-päädyssä melko pieniin kulmiin.

Jakson puolivälin jälkeen peliote siirtyi hienokseltaan YIlvekselle ja ottelun avausmaali oli lähellä 14. minuutilla, kun Emmi Rauhala pääsi vapaasti laukomaan kaaren sisältä Elina Korsumäen syötöstä. Kotiyleisön harmiksi pallo kimposi kuitenkin takatolpasta etutolpan kautta takaisin kentälle, eikä tulostaululle tullut asiaa Sini Sutisenkaan jatkoyrityksellä. 17. minuutilla Heidi Linjamaa pääsi laukomaan kaarelta ja toistamiseen vielä kimmokkeesta, mutta ACE-maali pysyi sitkeästi koskemattomana. Pari minuuttia myöhemmin Riia Seppälä pääsi riistoon ja laukoi kaarelta vihaisesti kohti alakulmaa, mutta Heini Lehtipuu venytti näyttävän jalkatorjunnan. Aivan jakson lopulla YIlves sai rajapotkun ACE:n puolustusalueelta. Tilanteen päätteeksi Heidi Linjamaata rikottiin kaaren ulkopuolella vapaapotkun arvoisesti. Sini Sutinen asettui pallon taakse ja ampui ajassa 19:46 voimalla yläkulmaan lukemiksi 1-0. Tämä jäi myös taukotilanteeksi.

ACE nosti toiselle puoliajalle pelitempoa huomattavasti ja sai heti alkuun useamman vaarallisen mylläkän YIlves-maalin edustalle. Saara Viitanen kesti kuitenkin paineen ja piti maalinsa koskemtattomana. Parin minuutin jälkeen Oona Jaatinen pääsi kurottamaan Jonna Kykkäsen diagonaalisyöttöön takatolpalta, mutta ei YIlveksen onneksi aivan ulottunut palloon. ACE:n kovin rynnistys laantui viiden ensimmäisen minuutin jälkeen, jolloin YIlveskin sai pelin painopistettä enemmän kohti vieraiden päätyä. Jakson puoliväliä kohti peli muuttui vähitellen rikkonaisemmaksi, eikä tilanteita enää syntynyt kumpaankaan päätyyn. 31. minuutilla Oona Jaatinen pääsi jatkamaan Jonna Kykkäsen poikittaissyöttöä kaarelta, mutta Saara Viitanen onnistui torjunnassaan.

YIlveksen peli passivoitui samaan aikaan, kun ACE nosti prässiään. Niinpä paine Saara Viitasen maalilla kasvoi jälleen ja muutaman kovan laukauksen jälkeen ACE sai vihdoin kuparisensa rikki, kun Jonna Aron taka-alueelle antama kulmapotku tavoitti Sini Lauermaan, joka leikkasi keskemmälle ja ampui pelaajamassan läpi taka-alakulmaan 1-1 ajassa 32:53. Maalin jälkeen YIlves pääsi jälleen hetkeksi paremmin peliin mukaan, mutta ACE:n johto-osuma oli lähellä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi 35. minuutilla, kun Riia Seppälä pelasti Saara Viitasen torjunnasta kimmonneen kaaripallon aivan maaliviivalta. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla kumpikin joukkue haki ratkaisua pelaamalla palloa melko suoraviivaisesti maalin edustalle. Muutamasta puolittaisesta paikasta huolimatta ei lisäosumia nähty, joten molemmat joukkueet kuittasivat pisteen tuloksella 1-1 (0-1) ja voittajaa lähdettiin ratkomaan 5 minuutin jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla kumpikin pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta maalivahdit onnistuivat torjunnoissaan. Hetkeä myöhemmin Sini Sutisen matala laukaus lipui ACE:n maaliviivaa pitkin, mutta ei mennyt sisään. Heti perään Ella Lehtonen laukoi pallon 6 metristä yläriman kautta takaisin kentälle. Lopulta Riia Seppälä katkaisi ACE:n hyökkäyksen ja kontrasi terävästi vastaan. Emmi Rauhala sijoitti Heini Lehtipuun torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 2-1 ajassa 43:23.

ACE otti käyttöön lentävän maalivahdin ja alkoi pyörittää ylivoimaa YIlveksen puolustaessa johtoaan. Ylivoimaa oli pelattu runsas puoli minuuttia, kun Sini Lauermaa ehti ensimmäisenä irtopalloon kaarella ja laukoi voimalla 2-2 ajassa 44:07. YIlveksen ilta synkkeni hetkeä myöhemmin, kun ylhäältä prässännyttä Susanna Savijokea rikottiin kaaren tuntumassa. Rike oli YIlveksen kuudes, ja 10 metrin rangaistuspotku annettiin rikkomuspaikasta. Jonna Kykkäsen kova ja matala laukaus löysi lopulta tiensä YIlves-maaliin 2-3, kun peliä oli käyty 44:32. YIlves turvautui nyt puolestaan lentävään maalivahtiin, mutta menetti pallon helpohkosti ja lopulta Jonna Aro siirsi pallon tyhjiin Sini Lauermaan esityöstä 2-4 ajassa 44:51. Niinpä ACE vei toisen sarjapisteen tampereelle lopputuloksella 2-4 ja. 1-1 (1-0).19:46  1 - 0 Sini Sutinen
32:53  1 - 1 Sini Lauermaa (Jonna Aro)
43:23  2 - 1 Emmi Rauhala (Riia Seppälä)
44:07  2 - 2 Sini Lauermaa
44:32  2 - 3 Jonna Kykkänen (10m)
44:51  2 - 4 Jonna Aro (Sini Lauermaa)

YIlves: Saara Viitanen, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Elina Korsumäki, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Verna Kalliomäki, Maija Veteläsuo, Miisa Lehtinen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

ACE: Heini Lehtipuu, Minna Kivelä, Sini Lauermaa, Susanna Savijoki, Heidi Rannikko, Sanna Koskinen, Jonna Aro, Emilia Keski-Korpela, Oona Jaatinen, Anne Riekki, Anniina Myötyri, Jonna Kykkänen, Leena Lepikonmäki

Parhaat pelaajat: ACE: Sini Lauermaa / YIlves: Elina Korsumäki


 3.11.2019

KaDy - YIlves

3 - 4 (vm. 0-1), ja. 3-3, 3-3 (0-2)


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä Kampuksen Dynamon voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3 - 4, 3 - 3 (0 - 2). KaDy aloitti ottelun intensiivisellä koko kentän prässillä ja hallitsi sen myötä kenttätapahtumia ensimmäisten minuuttien aikana. YIlves sai otteluun kuitenkin erinomaisen alun, kun Ella Lehtonen katkaisi KaDy:n puolustusalueen poikittaissyötön ja laukoi tarkasti riman alle siirtäen vierasjoukkueen 0-1 -johtoon, kun peliä oli käyty vain 3:54.

KaDy oli vähällä kuitata tilanteen tasoihin lähes välittömästi, kun Aada Vähäkangas pelattiin nokikkain Helena Unkurin kanssa. Unkuri onnistui kuitenkin torjunnassaan ja peliä jatkettiin YIlveksen johtoasemassa. Myös YIlves nosti vähitellen prässiään ja sai siirrettyä pelin painopistettä lähemmäs kotijoukkueen päätyä. Ella Lehtoselle avautui ennen jakson puoliväliä Sini Sutisen pitkän avauksen myötä erinomainen maalintekotilaisuus, mutta Martta Perälän oikea-aikainen vastaantulo piti lukemat ennallaan. Hetkeä myöhemmin Maiju Horkan matala laukaus kimposi YIlves-maalin takatolpasta Helena Unkurille.

Avausjakson puolivälin jälkeen peliote siirtyi jälleen KaDy:lle, joka pyrki yllättämään Helena Unkuria erityisesti kovilla ja tarkoilla kaukolaukauksillaan. Molempien joukkueiden prässipelaaminen teki pelistä erittäin rikkonaista, kun pallo oli pelissä vain muutamia sekunteja kerrallaan. YIlveksen toinen maali oli jälleen lähellä vajaan 15 minuutin kohdalla, kun Sini Sutisen kova laukaus pelaajamassan läpi kilahti takatolpppaan. Sutinen paikkasi tilanteen seuraavassa hetkessä voitettuaan pallon omalla puolustusalueellaan ja viimeisteltyään kuljetuksensa päätteeksi pienestä kulmasta YIlveksen 0-2 -johtomaalin ajassa 15:06.

YIlves sai jakson viimeisten minuuttien ajaksi hyvän otteen pelistä ja KaDy:n selustaan täysin vapaaksi unohtunut Ella Lehtonen pääsi yrittämään lisämaalia, mutta Martta Perälä veti jälleen pitemmän korren. Hetkeä myöhemmin Riia Seppälän veto rajapotkutilanteesta osui KaDy-maalin ristikkoon ja Sini Sutisen kova laukaus kaarelta kilpistyi Martta Perälän huipputorjuntaan. Viimeisellä minuutilla Heidi Linjamaa pääsi vielä ohjaamaan Ella Lehtosen matalaa laukausta avopaikasta, mutta luuti YIlveksen harmiksi ohi pallosta. Hyvistä paikoista huolimatta ei tulostaululle tullut asiaa, joten tauolle siirryttiin YIlveksen 0-2 -johtolukemissa.

YIlveksen hyvä ote jatkui tauon jälkeen ja Heidi Linjamaa pääsi syöttökatkon jälkeen vapaasti laukomaan 6 metristä, mutta Martta Perälä piti jälleen maalinsa koskemattomana. YIlveksen korkea prässi oli tuottaa tulosta hetkeä myöhemmin, kun Emmi Rauhala pääsi riiston jälkeen tuloksetta yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä. Jakson ensimmäisten 5 minuutin aikana peliä käytiin enimmäkseen KaDy:n kenttäpuoliskolla. YIlveksen parantunutta kenttäpeliä ei kuitenkaan palkittu, vaan seuraavasta maalista vastasi KaDy. Iita Pienimäen kaukolaukaus keskiympyrän kaarelta yllätti maalinedusmaskin taakse jääneen Helena Unkurin 1-2 ajassa 26:38.

Kenttätapahtumat tasoittuivat hieman maalin jälkeen ja KaDy pommitti useita kaukolaukauksia kohti YIlves-maalia, mutta Helena Unkuri ehti maskista huolimatta pallon tielle. Lopulta ajassa 29:59 Iita Pienimäen tarkka kaukolaukaus upposi sisään aivan riman alle ja KaDy tasoitti tilanteeksi 2-2. YIlveksen kuittaus tuli kuitenkin lähes välittömästi. Sini Sutinen laukoi Elisa Mattilan kulmapotkusta kohti takatolppaa, josta Mia Pajunen ohjasi pelivälineen sisään 2-3 ajassa 30:32.

Maalin jälkeen peli muuttui entistä avoimemmaksi, mutta kummankaan maalin edustalle ei syntynyt vaarallisempia tilanteita. KaDy sai kuitenkin hetkeksi painetta YIlves-päätyyn muutaman peräkkäisen kulmapotkutilanteen muodossa ja lopulta Henni Parkkinen ohjasi kaaren sisältä Kirsi Airikaisen kulmapotkun ohi Helena Unkurin 3-3 ajassa 35:23. Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla kumpikin joukkue puolusti tarkasti, eikä potentiaalisia maalipaikkoja enää auennut YIlves-maalin edustalle syntynyttä pienehköä mylläkkää lukuunottamatta. Niinpä molemmat joukkueet varmistivat ottelusta vähintään yhden pisteen ja siirtyivät ratkomaan toisen pisteen kohtaloa 5 minuutin jatkoajalle.

Jatkoaika oli puolin ja toisin tarkkaa pelailua, eikä lisämaaleja syntynyt. Koska jatkoaika jäi maalittomaksi, jaettiin toinen sarjapiste lopulta voittomaalikilpailulla. Siinä YIlves veti pitemmän korren Riia Seppälän ainoaksi jääneellä osumalla ja Helena Unkurin kolmella torjunnalla, joten 2 sarjapistettä matkasivat tällä kertaa Ylöjärvelle.03:54  0 - 1 Ella Lehtonen
15:06  0 - 2 Sini Sutinen
26:38  1 - 2 Iita Pienimäki (Saana Vestola)
29:58  2 - 2 Iita Pienimäki (Saana Vestola)
31:32  2 - 3 Mia Pajunen (Sini Sutinen)
35:23  3 - 3 Henni Parkkinen (Kirsi Airikainen)

KaDy: Martta Perälä, Henni Parkkinen, Aada Vähäkangas, Maiju Horkka, Kirsi Airikainen, Maria Halla-Aho, Iita Pienimäki, Saana Vestola, Manta Räsänen, Leena Rajakangas, Moona Korhonen

YIlves: Helena Unkuri, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Emilia Lindberg, Verna Kalliomäki, Maija Veteläsuo, Miisa Lehtinen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Ella Lehtonen / KaDy: Iita Pienimäki


 27.10.2019

MuSaFutsal - YIlves

4 - 3   ( 3 - 1 )


Ylöjärven Ilveksen naiset joutuivat taipumaan vierasottelussaan MuSaFutsalille maalein 4-3 (3-1). YIlves sai pelin alla jobinpostia, kun maajoukkueleirillä loukkaantunut kapteeni Sini Sutinen joutui jäämään penkille. Tämä näkyi YIlveksen pelaamisessa etenkin pelin alkupuoliskolla. Kotijoukkue aloittikin ottelun hyvällä liikkeellä ja aktiivisella koko kentän prässillä ja sai pelin nopeasti hallintaansa. Ensimmäisten minuuttien aikana YIlveksellä oli suuria vaikeuksia pallollisessa pelaamisessaan, mutta vähitellen tilanteita alkoi syntyä myös MuSaFutsalin kenttäpäätyyn. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 5:27, kun nopea Jasmin Ylikraka haastoi vasemmalta laidalta ja tarjoili kovan diagonaalisyötön takatolpalle, josta Anni-Elina Luotonen ohjasi pallon ohi Saara Viitasen 1-0.

MuSaFutsalin toinen maali oli lähellä hetkeä myöhemmin, kun Anni-Elina Luotonen pääsi laukomaan keskeltä, mutta tällä kertaa Saara Viitanen veti pidemmän korren. Kotijoukkue liikutti palloa nopeasti ja pyrki toisaalta pelaamaan pitkiä syöttöjä YIlveksen selustaan. YIlves yritti rakentaa alhaalta, mutta joutui korkean prässin takia turvautumaan pitkiin heittoavauksiin tavallista useammin. Vähitellen YIlveskin pääsi mukaan peliin ja rakensi hieman ennen jakson puoliväliä hyvän mylläkän porilaisten maalin edustalle. Ensin Emmi Rauhala pääsi yrittämään maalintekoa kaarelta ja lopulta Elina Korsumäki laukoi Siiri Liljan torjunnasta kimmonneen paluupallon verkkoon tasoittaen tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 9:02.

Kotijoukkue lisäsi vauhtia peliinsä ja voitti kaksinkamppailutilanteita kovalla prosentilla. Vähitellen paine YIlves-päädyssä kasvoi ja pari minuuttia myöhemmin MuSaFutsal siirtyi uudelleen johtoon. Netta Hannula haastoi tällä kertaa oikealla laidalla ja laukoi kohti taka-alakulmaa. Saara Viitasen jalkatorjunnasta pallo kimposi Alina Virtalalle, joka ohjasi lähietäisyydeltä tilanteeksi 2-1 pelikellon näyttäessä 12:34.

MuSaFutsalin johtomaali sekoitti YIlveksen pallollista peliä entisestään, eikä Siiri Liljan vartioima maali ollut jakson lopulla juurikaan uhattuna. YIlvekselle kaadettiin sen sijaan kylmää vettä niskaan vielä kertaalleen, kun MuSaFutsalin kulmapotku pelattiin alas Siiri Liljalle, jonka kaukolaukauksen YIlves-maalin edustalle täysin vapaaksi unohtunut Jasmin Ylikraka ohjasi läheltä sisään 3-1 ajassa 16:49. Kotijoukkueen ote jatkui vahvana aina jakson loppuun, mutta lisämaaleja ei nähty ja taukoa siirryttiin viettämään MuSaFutsalin 3-1 - johtolukemissa.

Toiselle puoliajalle YIlves paransi prässipeliään ja sai oman pelinsä kulkemaan paremmin. Parantunut peliesitys palkittiin ajassa 25:45, kun Riia Seppälä löysi vasemmasta laidasta Emmi Rauhalan, joka leikkasi keskemmälle ja laukoi kaaren tuntumasta porilaispuolustuksen keskeltä tilanteeksi 3-2. Maali vapautti YIlveksen pallollista pelaamista jonkin verran ja pelin painopiste siirtyi hienokseltaan porilaisten päätyyn. YIlves sai lyhyen ajan sisään muutaman kulmapotkutilanteen, joista viimeisin tuotti lopulta tulosta, kun Heidi Linjamaa ohjasi etutolpalta Elisa Mattilan kovan ja matalan kulmurin sisään tasoittaen tilanteeksi 3-3, kun peliä oli käyty 28:36.

YIlveksen hyvä ote jatkui ja Emmi Rauhalalle avautui pari minuuttia myöhemmin läpiajon myötä erinomainen tilaisuus johto-osumaan. Siiri Lilja piti kuitenkin maalinsa koskemattomana. Ottelun ratkaisu nähtiin viitisen minuuttia ennen päätössummeria, kun Netta Hannula katkaisi YIlveksen hyökkäysalueen syötön ja kontrasi nopeasti vastaan. Alina Virtalan tarkka laukaus 2v1 -vastahyökkäyksen päätteeksi yllätti Saara Viitasen YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta ja kotijoukkue siirtyi 4-3 -johtoon ajassa 35:08. Mira Laurila pääsi yrittämään lisäosumaa hetkeä myöhemmin, mutta Saara Viitanen onnistui torjunnassaan.

YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan tasoitusta lentävällä maalivahdilla viimeisten kolmen minuutin aikana. Ylivoimapeli pyörikin pienen alkukangertelun jälkeen mallikkaasti ja paras tilaisuus tasoitukseen avautui Emmi Rauhalalle, joka pääsi ohjaamaan Ella Lehtosen poikittaissyöttöä takatolpalta vain puolisen minuuttia ennen päätössummeria. Porilaispuolustus oli kuitenkin terävänä paikalla ja onnistui blokkaamaan vedon päätyrajasta yli. Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten täydet sarjapisteet jäivät tällä kertaa Poriin lukemin 4-3 (3-1).05:27  1 - 0 Anni-Elina Luotonen (Jasmin Ylikraka)
09:02  1 - 1 Elina Korsumäki (Emmi Rauhala)
12:34  2 - 1 Alina Virtala (Netta Hannula)
16:49  3 - 1 Jasmin Ylikraka (Siiri Lilja)
25:45  3 - 2 Emmi Rauhala (Riia Seppälä)
28:36  3 - 3 Heidi Linjamaa (Elisa Mattila)
35:08  4 - 3 Alina Virtala (Netta Hannula)

MuSaFutsal: Siiri Lilja, Milla Ljungman, Netta Hannula, Jenna Oksanen, Alina Virtala, Elli Helander, Ella Kuuri-Riutta, Mira Laurila, Anni-Elina Luotonen, Minna Rajamäki, Jasmin Ylikraka

YIlves: Saara Viitanen, Elina Korsumäki, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Miisa Lehtinen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Elina Korsumäki / MuSaFutsal: Alina Virtala


 12.10.2019

YIlves - Team Vanpa

6 - 3   ( 2 - 2 )


Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue aloitti futsal-liigakautensa 2019-2020 voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan Team Vanpan maalein 6-3 (2-2). YIlves otti komennon kentällä heti alkuvihellyksen jälkeen ja painoi pelin vantaalaisten kenttäpäätyyn. Muutaman YIlveksen rakentaman maukkaan maalintekotilanteen jälkeen pääsi Team Vanpa omalla alueellaan riiston jälkeiseen vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Ronja Salmi viimeisteli ottelun avausosuman Anette Stubben tarjoilusta 0-1 ajassa 5:23.

Maalin jälkeen Team Vanpa pääsi peliin paremmin mukaan ja kenttätapahtumat tasoittuivat toviksi. YIlveksen tasoitus oli lähellä pari minuuttia myöhemmin, kun Riia Seppälä pääsi yrittämään ratkaisua kaarelta, mutta Minja Ylärakkola onnistui jalkatorjunnassaan. YIlves sai kuitenkin kuparisensa rikki lähes välittömästi, kun Elina Korsumäki prässäsi pallon hyökkäysalueella Elisa Mattilalle, jonka poikittaissyötöstä Emmi Rauhala iski illan ensimmäisen osumansa 1-1, kun peliä oli käyty 7:47.

Kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon hieman jakson puolivälin jälkeen Emmi Rauhalan upealla laukauksella 10 metristä Ella Lehtosen poikittaissyötöstä ajassa 10:17. Maalin myötä YIlves sai jälleen hyvän otteen pelistä ja laukoi hanakasti kohti Minja Ylärakkolan vartioimaa maalia. Pallo kävi jo kertaalleen tolpassakin, mutta tilastomerkintöjä ei syntynyt. Vielä jakson viimeisellä minuutilla Tintti Kurtti pääsi ohjaamaan Sini Sutisen poikittaissyötösä aivan maalin edustalta, mutta pallo sujahti YIlveksen harmiksi takatolpan ohi. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin kuitenkin kylmää vettä vielä ennen taukoa, sillä Olivia Simulan matala kaukolaukaus kimmahti Saara Viitasen torjunnasta takatolpalla päivystäneelle Taika Hiltuselle, joka tasoitti taukotilanteeksi 2-2 ajassa 19:48.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti ja Sini Sutinen oli vähällä siirtää YIlveksen uudelleen johtoon, mutta laukaus kimposi tolpasta takaisin kentälle, eikä Elisa Mattilakaan onnistunut kurottamaan paluupalloa takatolpalta sisään. Maalinteossa kunnostautuikin seuraavaksi vierasjoukkue prässättyään pallon itselleen keskialueella. Rosa Riihinen tarjoili tarkan diagonaalisyötön takatolpalle vapaaksi unohtuneelle Olivia Simulalle, joka siirsi pallon maaliin 2-3 ajassa 22:42. YIlveksen kuittaus tuli kuitenkin välittömästi, kun Ella Lehtonen laukoi pallon heti aloituksen jälkeen aivan vasemman tolpan juureen 3-3 pelikellon näyttäessä 22:51.

YIlves terävöitti peliään ja iski kaksi lisämaalia minuutin välein. Ensin Sini Sutinen sijoitti maukkaan kuvion päätteeksi Emmi Rauhalan tarjoilusta yläkulmaan 4-3 ajassa 23:51 ja heti perään Elina Korsumäki avasi maalitilinsä YIlves-paidassa matalalla kaukolaukauksellaan 5-3 Riia Seppälän syötöstä pysäyttäen kellon aikaan 24:45. Onnistumisten myötä YIlves sai jälleen pelin hallinnan itselleen ja palloa pelattiin pitkät tovit enimmäkseen Team Vanpan päädyssä. Jakson puolivälin tienoilla Ella Lehtosen ohjaus suoraan ilmasta kilahti tolppaan, mutta muuten numerot pysyivät muuttumattomina.

Vantaalaiset nostivat vähitellen prässiään mikä toisaalta avasi YIlvekselle paikkoja lisämaaleihin. Minja Ylärakkola venytti kuitenkin tukun tärkeitä torjuntoja. Team Vanpa lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla viitisen minuuttia ennen loppusummeria ja sai painettua peliä YIlveksen alueelle. Kotijoukkue puolusti kuitenkin tiiviisti ja Saara viitanen selvitti muutamat tilanteenpoikaset kunnialla. YIlves iski otteluun lopullisen niitin ajassa 37:18, kun Emmi Rauhala katkaisi Team Vanpan kulmapotkun ja toimitti pelivälineen tyhjään maaliin 6-3 täydentäen samalla hattutemppunsa avausottelussa. Lisämaaleja ei nähty, joten täydet sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 6-3 (2-2).05:23  0 - 1 Ronja Salmi (Anette Stubbe)
07:47  1 - 1 Emmi Rauhala (Elisa Mattila)
10:17  2 - 1 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
19:48  2 - 2 Taika Hiltunen (Olivia Simula)
22:42  2 - 3 Olivia Simula (Rosa Riihinen)
22:51  3 - 3 Ella Lehtonen
23:51  4 - 3 Sini Sutinen (Emmi Rauhala)
24:45  5 - 3 Elina Korsumäki (Riia Seppälä)
37:18  6 - 3 Emmi Rauhala

YIlves: Saara Viitanen, Elina Korsumäki, Elisa Mattila, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Tintti Kurtti, Maija Veteläsuo, Miisa Lehtinen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Helena Unkuri

Team Vanpa: Minja Ylärakkola, Jasmine Stubbe, Selja Laine, Anette Stubbe, Linnea Mäkinen, Rosa Riihinen, Ronja Salmi, Olivia Simula, Taika Hiltunen, Saana Fält, Noora Rehnström

Parhaat pelaajat: Team Vanpa: Olivia Simula / YIlves: Emmi Rauhala<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: