Naisten Futsal-liigan otteluraportit 2020-2021
 27.3.2021

ACE - YIlves

4 - 1  ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves päätti taipaleensa naisten futsal-liigassa selvään 4-1 (2-1) vierastappioon AC Estudiantesille. ACE sai otteluun hyvän alun, kun joukkue sai jo ensimmäisellä minuutilla hyväkseen suoran vapaapotkun aivan kaaren ulkopuolelta. Saara Viitanen onnistui torjunnassaan ja piti lukemat ennallaan. YIlvekselle avautui loistopaikka vain hetkeä myöhemmin, kun Ella Lehtonen pääsi ohjaamaan Rosa Sirénin diagonaalisyöttöä tyhjiin, mutta ei vieraiden harmiksi osunut palloon. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa lähes välittömästi, kun Esra Erdenin laukaus muutti suuntaa ACE-puolustuksesta ja yllätti Tiia Ropasen siirtäen YIlveksen 0-1 -johtoon ajassa 1:42.

ACE:n tasoitukseen tarjoutui erinomainen tilaisuus puolisen minuttia myöhemmin, kun joukkue sai jo toisen suoran vapaapotkunsa 6 metrin tienoilta. Saara Viitanen veti kuitenkin pitemmän korren tälläkin kertaa. Elina Korsumäki prässäsi pallon ACE:n pelinavauksesta ja pääsi laukomaan läheltä, mutta Tiia Ropanen onnistui torjunnassaan. Rosa Sirénin kova ja matala veto sujahti vain hieman takatolpan ohi 6. minuutilla, mutta muuten peliä käytiin enimmäkseen keskialueella. YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan, kun Eve Reponen pääsi etenemään vasemmalta, mutta Tiia Ropanen tuli oikea-aikaisesti vastaan ja onnistui peittämään.

YIlveksen pallonmenetys hyökkäysalueella kostautui vielä ennen jakson puoliväliä, kun Anne Riekki pääsi katkoon, karkasi oikealta laidalta läpi ja sijoitti pienestä kulmasta ohi Saara Viitasen tilanteeksi 1-1, kun peliä oli käyty 9:26. Kenttäpeli jatkui melko tasaisissa merkeissä, mutta pari minuuttia myöhemmin Sanna Koskinen nousi oikealta laidalta ja Annette Korin sijoitti poikittaissyötöstä taka-alueelta lukemiksi 2-1 ajassa 11:45. Johtoasemaan päästyään ACE alensi riskitasoaan ja keskittyi puolustamaan johtoaan pyrkien hyödyntämään YIlveksen selustan tyhjiä tiloja nopeilla tilanteenvaihdoilla. YIlveksen pallollinen peli hidastui, eikä ACE:n liikkuvaa prässiä siksi päästy tarpeeksi hyvin purkamaan. Useita hyviä aihioita katkesi myös epätarkkoihin syöttöihin ja huolimattomiin haltuunottoihin. YIlveksen paras tilaisuus tasoitukseen syntyi 15. minuutilla, kun Eve Reponen karkasi vasemmalta läpi, mutta Tiia Ropanen veti tälläkin kertaa pitemmän korren. Vaikka molemmilla joukkueilla oli jakson lopulla vielä erinäisiä tilaisuuksia lisäosumaan, siirryttiin tauolle kotijoukkueen 2-1 -johdossa.

YIlves aloitti toisen jakson vahvasti hakien tasoitusta. Rosa Sirén sai jalkansa vapaaksi keskellä ja laukoi, mutta Tiia Ropanen onnistui torjunnassaan. Peliä käytiin jakson ensimmäisten minuuttien aikana YIlveksen lievässä hallinnassa, mutta ACE puolusti aluettaan tiiviisti ja blokkasi YIlveksen laukauksia uhrautuvasti. Sini Sutinen pelattiin keskeltä karkumatkalle 27. minuutilla, mutta Tiia Ropanen oli jälleen kerran ohittamaton. Hetkeä myöhemmin ACE:n Anne Riekki pääsi yrittämään maalintekoa, mutta Saara Viitanen peitti laukauksen. YIlveksen paras tasoitustilanne kehkeytyi 29. minuutilla, kun ensin Mia Pajunen ja heti perään Emmi Rauhala pääsivät yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Tiia Ropanen onnistui pitämään maalinsa koskemattomana.

Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 29:06, kun Maria Ropanen iski YIlveksen varomattomaan pelinavaukseen, pelasi seinän Annette Korinin kanssa ja toimitti pallon takatolpan kautta sisään 3-1. ACE:n neljäskin maali oli lähellä jakson puolivälissä, kun Essi Salonen pääsi laukomaan läheltä YIlveksen puolustuksen pahan haparoinnin seurauksena, mutta vieraiden onneksi suoraan päin Saara Viitasta. YIlves yritti löytää tiloja ACE:n puolustusmuodon sisältä, mutta joutui turvautumaan kaukolaukauksiin. Kun tasoitusta ei syntynyt tasakentällisillä, turvautui YIlves aikaisessa vaiheessa lentävään maalivahtiin ja alkoi pyörittää ylivoimapeliä 8 minuuttia ennen täyttä aikaa. Pallon liikuttelu oli kuitenkin liian hidasta ja Maria Ropanen pääsi lopulta riistoon ja sijoitti kaukaa tyhiin tilanteeksi 4-1. Vaikka YIlves jatkoi ylivoimalla suurimman osan jäljellä olevasta peliajasta, ei joukkue saanut rakennettua yhtään vaarallisempaa maalipaikkaa ja niinpä täydet kolme sarjapistettä ja viimeinen pudotuspelipaikka jäivät ansaitusti Tampereelle tuloksella 4-1 (2-1).01:42  0 - 1 Esra Erden (Ella Lehtonen)
09:26  1 - 1 Anne Riekki
11:46  2 - 1 Annette Korin (Sanna Koskinen)
29:06  3 - 1 Maria Ropanen (Annette Korin)
33:09  4 - 1 Maria Ropanen

ACE: Tiia Ropanen, Minna Kivelä, Julia Jokiranta, Annette Korin, Anne Riekki / Sanna Koskinen, Maria Ropanen, Jonna Kykkänen, Essi Salonen, Anniina Myötyri, Heini Lehtipuu

YIlves: Saara Viitanen, Rosa Sirén, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala / Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén/ ACE: Tiia Ropanen


 20.3.2021

YIlves - FTK

Rp. 2 - 1, jo. 1 - 1, 1 - 1  ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves päätti runkosarjan viimeisen kotiottelunsa 2 pisteen voittoon FTK-Torniosta voittomaalikilpailun jälkeen tuloksella Rp. 2-1, jo. 1-1, 1-1 (1-0). Molemmat joukkueet aloittivat ottelun melko korkealla prässillä pyrkien vaikeuttamaan toistensa pelin avaamista. Ensimmäinen maalipaikka avautui 3. minuutilla YIlvekselle, kun Eve Reponen haastoi oikella ja laukoi ohi Senja Keisun, mutta Sanna Rautio onnistui pysäyttämään kohti maalia menossa olleen pallon. Hetkeä myöhemmin YIlveksen hyökkäysalueen pallonmenetys oli kostautua, kun Iida Mäki-Iso pääsi riiston jälkeen 2v1 -vastahyökkäykseen, mutta Helena Unkuri onnistui vastaantulollaan peittämään laukauksen.

Ote siirtyi hienokseltaan vieraille, jotka pelasivat palloa usein pivot-pelaajan kautta. YIlves puolusti kuitenkin uhrautuvasti peittäen suuren osan laukausyrityksistä. FTK:lle tarjoutui 7. minuutilla erinomainen tilaisuus avausmaaliin palautuksesta seuranneen epäsuoran vapaapotkun muodossa. YIlves selvitti kuitenkin tilanteen Helena Unkurin johdolla ja lukemat säilyivät vielä ennallaan. Kotijoukkue avasi maalitilinsä minuuttia myöhemmin, kun Emmi Rauhalan matala laukaus Esra Erdenin rajapotkutarjoilusta löysi tiensä vasempaan alanurkkaan 1-0 ajassa 7:40.

Maalin jälkeen ote siirtyi YIlvekselle, joka rakensi ennen jakson puoliväliä lyhyessä ajassa tukun erinomaisia maalipaikkoja. Ensin Rosa Sirén laukoi kaarelta ohi, sitten Eve Reposen veto 10 metristä kolahti tolppaan, Senja Keisu venytti viime hetkellä jalkatorjunnan Emmi Rauhalan kohti takakulmaa suuntautuneen laukauksen eteen´ja Mia Pajunen laukoi pallon ylärimaan. Emma Heikkilä nousi minuuttia myöhemmin vasemmalta ja laukoi ohi Helena Unkurin takatolppaan. YIlveksen tiivis ja uhrautuva puolustuspelaaminen pakotti FTK:n laukomaan kauempaa. Helena Unkuri piti kuitenkin maalinsa koskemattomana ja torjunnoista silloin tällöin kimmonneet paluupallot siivottiin onnistuneesti pois vaara-alueelta.

YIlveksen korkea prässi puri 13. minuutilla ja Esra Erden pääsi riiston jälkeen laukomaan kaaren tuntumasta. Sanna Rautio ehti kuitenkin viime hetkellä blokkaamaan vetoa. YIlveksen hyvä vaihe jatkui ja Elina Korsumäki pääsi yrittämään lisäosumaa 16. minuutilla, mutta laukaus ohjautui yli poikkiriman. 18. minuutilla YIlves sai rajapotkun jälkeen FTK-maalin edustalle pientä mylläkkää, jonka aikana Eve Reponen ja Emmi Rauhala yrittivät tuloksetta ohittaa Senja Keisua. Lisäosumia ei avausjaksolla kuitenkaan nähty ja tauolle siirryttiin YIlveksen 1-0 -johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä. Esra Erden pääsi 22. minuutilla riiston jälkeen 2v1 -vastahyökkäykseen ja pakotti tarkalla laukauksellaan Senja Keisun näyttämään parasta torjuntaosaamistaan. YIlves oli vähällä kasvattaa johtoaan hetkeä myöhemmin, kun Rosa Sirén ohjasi Ella Lehtosen poikittaissyötön kaarelta vain hieman takatolpan ohi. 26. minuutilla FTK:n Anna Keränen pääsi kääntymään vasemmalla ja sai jalkaansa auki, mutta veto jäi voimattomaksi ja Helena Unkuri onnistui torjunnassaan. FTK sai kuparisensa rikki ajassa 26:52, kun Iida Mäki-Iso nosti Emma Heikkilän kovan laukauksen jälkeisen paluupallon yli Helena Unkurin 1-1.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi hienokseltaan FTK:lle ja Anna Keränen pääsi laukomaan vasemmalta, mutta Helena Unkurin oikea-aikainen vastaantulo esti aikeet. Toisessa päädyssä Rosa Sirén laukoi hieman ennen jakson puoliväliä vihaisesti kohti etutolppaa, mutta Senja Keisu sai kätensä väliin. FTK yksinkertaisti vähitellen peliään ja pyrki toimittamaan palloa suoraviivaisemmin YIlves-maalille. Helena Unkuri kesti kuitenkin paineen. YIlveksen johtomaali oli lähellä 34. minuutilla, kun Ella Lehtonen pääsi ohjaamaan Esra Erdenin diagonaalisyöttöä takatolpalta sisään. Lehtonen ei kuitenkaan osunut palloon kunnolla ja tilanne kuivui kokoon. Hetkeä myöhemmin Erden tavoitteli poikittaissyötöllään takatolpalta Emmi Rauhalaa, mutta Rauhala ei aivan ulottunut palloon.

FTK:n tilanteet olivat harvemmassa, mutta 36. minuutilla Sanna Raution painava kaukolaukaus suuntautui kulmapotkutilanteessa kohti etuyläkulmaa. Helena Unkuri sai kuitenkin kätensä väliin. Hetkeä myöhemmin Emma Heikkilän keskialueen vapaapotku löysi tiensä aina YIlveksen maaliviivalle asti, mutta Elina Korsumäki onnistui purkamaan tilanteen. Viimeisten minuuttien muutamista puolittaisista tilanteistakaan ei syntynyt lisämaaleja, joten varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 1-1 ja toisen sarjapisteen kohtaloa lähdettiin ratkomaan 5 minuutin jatko-ottelulla. Kun molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä jatko-ottelukaan tarjonnut maaleja, siirtyi ratkaisu voittomaalikilpailuun.

FTK:n kolmas laukoja Anna Keränen onnistui maalinteossa ensimmäisenä siirtäen vieraat 1-2 -johtoon. Kun viimeisissä pareissa YIlveksen Saara Viitanen ja Sini Sutinen osuivat omilla vuoroillaan FTK:n jäädessä ilman lisämaaleja, päättyi ottelu lopulta YIlveksen 2 pisteen voittoon lukemilla Rp. 2-1, jo. 1-1, 1-1 (1-0).07:40  1 - 0 Emmi Rauhala (Esra Erden)
26:52  1 - 1 Iida Mäki-Iso (Emma Heikkilä)

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Esra Erden, Emmi Rauhala / Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Sini Sutinen, Saara Viitanen

FTK: Senja Keisu, Charlotta Simonaho, Sanna Rautio, Emma Heikkilä, Iida Jaako / Maria Lehto, Iida Mäki-Iso, Anna Keränen, Alisa Kakko

Parhaat pelaajat: FTK: Emma Heikkilä / YIlves: Esra Erden


 14.3.2021

YIlves - GFT

3 - 8   ( 1 - 6 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotisalissaan GFT:lle selvin lukemin 3-8 (1-6). GFT aloitti ottelun vahvasti ja loi välittömästi kovaa painetta Helena Unkurin vartioimalle maalille. Tulostaululle tulikin asiaa nopeasti, kun Pirta Hiukka löysi vierestään Emilia Jokisalon, jonka laukaus pomppi Helena Unkurin puolittaisen torjunnan kautta maaliin YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta 0-1 ajassa 2:36. Vieraiden vahva ote jatkui, kun Emilia Jokisalo eteni pallon kanssa omalta alueeltaan ja Kiia Laine ohjasi Helena Unkurin torjunnasta kimmonneen paluupallon maalin edestä sisään 0-2, kun peliä oli käyty 3:15.

Vaikka YIlvekselläkin oli muutama lupaava aihio, onnistui GFT maalinteossa jälleen hetkeä myöhemmin. Jenni Talvela ohjasi maaliviivalta Daniela Tjederin vahvasta esityöstä tilanteeksi jo 0-3, kun kellossa oli 5:52. YIlves otti aikalisän ja yritti löytää keinoja päästä peliin paremmin mukaan. Kenttätapahtumat tasoittuivatkin jakson puoliväliin mennessä jossain määrin, mutta YIlves ei juurikaan pystynyt hätyyttelemään Jenni Niemelän vartioimaa vierasmaalia. Espoolaiset kasvattivat johtoaan ajassa 11:22, kun Daniela Tjeder nosti paluupallon YIlves-puolustuksen keskeltä yli Helena Unkurin 0-4. YIlveksen iltapäivä synkkeni edelleen, kun Maria Mäntylä pääsi puskemaan Emilia Jokisalon pitkän avauspotkun kaaren sisältä ohi Helena Unkurin 0-5, kun peliä oli käyty 13:19.

Turvallisessa johtoasemassa GFT nosti jalkaa kaasulta ja vetäytyi puolustamaan johtoaan, jolloin YIlves pääsi hetkittäin pyörittämään peliä enemmän GFT:n alueella. Ensin Eve Reposen kaukolaukaus kilahti ristikkoon 15. minuutilla ja lopulta Rosa Sirén ampui YIlveksen 1-5 -kavennuksen Heidi Linjamaan esityöstä ajassa 16:12. GFT iski kuitenkin vielä kertaalleen ennen taukoa, kun Emilia Jokisalo voitti pallon keskialueella ja laukoi nopean syöttökombinaation päätteeksi takakulmaan tilanteeksi 1-6 ajassa 17:49. YIlveksellä oli vielä muutama erinomainen tilaisuus kavennukseen, mutta Jenni Niemelä tuli rohkeasti vastaan peittämään laukauksia, eikä palloa saatu sisään myöskään 10 metrin rankkarista. Niinpä tauolle siirryttiin GFT:n tukevassa 1-6 -johdossa.

YIlves paransi liikkumistaan toiselle jaksolle ja Ella Lehtonen onnistui aivan jakson alkuhetkillä jo ohittamaan Jenni Niemelän, mutta GFT-puolustus ehti blokkaamaan sijoituksen aivan maalin edestä. Tilanne korjautui kuitenkin seuraavassa hetkessä, kun Lehtonen pääsi GFT:n avausheittoon, pelasi Esra Erdenin kautta seinän Heidi Linjamaalle, joka laukoi 10 metristä 2-6 ajassa 20:38. YIlveksen terävämpi liikkuminen palkittiin ajassa 25:01, kun Heidi Linjamaa kuljetti pallon GFT-puolustuksen keskeltä ja survoi lähietäisyydeltä kavennuksen 3-6, kun kellossa oli 25:01.

YIlveksen neljäs osuma oli lähellä heti aloituksen jälkeen, kun Esra Erden murtautui keskeltä läpi, mutta Jenni Niemelä tuli kaarelle vastaan ja pallo ohjautui päätyrajasta yli. YIlveksen hyvä vaihe jatkui ja Eve Reponen pääsi ohjaamaan Helena Unkurin pitkää avausheittoa ohi Jenni Niemelän, mutta GFT-puolustus onnistui siivoamaan pallon aivan maalin edestä. Daniela Tjederille avautui toisessa päädyssä erinomainen tilanne, mutta ohjaus sujahti hieman ohi. YIlveksen lupaavasti alkanut takaa-ajo katkesi hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Daniela Tjeder puski takatolpalta Emilia Jokisalon kulmapotkun suoraan sisään 3-7 ajassa 30:08.

YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla kuutisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Pienen alkukangertelun jälkeen ylivoimapeli pyörikin ajoittain mallikkaasti, mutta GFT puolusti aluettaan tiiviisti ja kurinalaisesti. Tasakentällisillä vieraat olivat vielä pariin otteeseen vähällä kasvattaa johtoaan, mutta Helena Unkuri onnistui estämään aikeet. Lopulta Pirta Hiukka pääsi katkoon ja toimitti pallon tyhjään YIlves-maaliin 3-8 ajassa 37:55. Viimeisten minuuttien aikana molemmilla joukkueilla oli tilaisuus maalintekoon, mutta lisäosumia ei nähty ja täydet sarjapisteet matkasivat siten Espooseen lukemilla 3-8 (1-6).02:36  0 - 1 Emilia Jokisalo (Pirta Hiukka)
03:15  0 - 2 Kiia Laine (Emilia Jokisalo)
05:52  0 - 3 Jenni Talvela (Daniela Tjeder)
11:22  0 - 4 Daniela Tjeder (Pirta Hiukka)
13:19  0 - 5 Maria Mäntylä (Emilia Jokisalo)
16:12  1 - 5 Rosa Sirén (Heidi Linjamaa)
17:49  1 - 6 Emilia Jokisalo (Kiia Laine)
20:38  2 - 6 Heidi Linjamaa (Esra Erden)
25:01  3 - 6 Heidi Linjamaa Eveliina Reponen)
30:08  3 - 7 Daniela Tjeder (Emilia Jokisalo)
37:55  3 - 8 Pirta Hiukka

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Esra Erden, Heidi Linjamaa / Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Emmi Rauhala, Sini Sutinen, Saara Viitanen

GFT: Jenni Niemelä, Daniela Tjeder, Johanna Vasara, Jenni Talvela, Pirta Hiukka / Maria Mäntylä, Emilia Jokisalo, Kiia Laine, Heidi Tahvanainen

Parhaat pelaajat: GFT: Emilia Jokisalo / YIlves: Heidi Linjamaa


 6.3.2021

FC Halikko - YIlves

Jo. 3 - 5,  3 - 3  ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves haki kahden pisteen voiton vierasottelustaan FC Halikkoa vastaan lukemin Jo. 3-5, 3-3 (1-0). Ottelu alkoi molemmin puolin tunnustelevasti ja virheitä vältellen, eikä vaarallisempia tilanteita syntynyt ensimmäisten minuuttien aikana. Peliä käytiin vieraiden lievässä hallinnassa ja ensimmäinen kunnollinen maalipaikka avautuikin YIlvekselle 6. minuutilla. Emmi Rauhala pääsi vapaasti laukomaan kaarelta Rosa Sirénin poikittaissyöttöön, mutta sijoitus ohjautui tolpan väärälle puolelle. Muutamaa sekuntia myöhemmin FC Halikko siirtyi 1-0 -johtoon, kun YIlveksen puolustuksen pienen haparoinnin seurauksena Annika Peippo pääsi sijoittamaan Saara Viitasen torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään ajassa 5:34.

Avausjakso jatkui melko rikkonaisena FC Halikon avatessa enimmäkseen pitkillä heitoilla kohti pivot-pelaajaa ja YIlveksen yrittäessä tuloksetta läpäistä kotijoukkueen puolustusmuotoa. FC Halikko puolusti kuitenkin aluettaan tiiviisti ja kun YIlveksen pallollinen pelaaminen oli lisäksi paikoin huolimatonta, ei palloa saatu kunnolla maalintekosektorille. FC Halikon suoraviivaiset vastahyökkäykset ja tarkat kaukolaukaukset tuottivat puolestaan jonkin verran päänvaivaa YIlves-puolustukselle, mutta viimeisenä lukkona Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana. Jakson loppua kohti YIlves sai pelinsä kulkemaan paremmin ja pystyi luomaan kovempaa painetta Lotta Hiihtolan vartioimalle maalille. Viimeistely oli kuitenkin vielä pehmeää, eikä palloa saatu tolppaa lähemmäs maalia, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdolla 1-0 -lukemissa.

YIlves tuli toiselle jaksolle terävästi ja oli lähellä tasoittaa ensimmäisten sekuntien aikana, kun pallo kävi ensin kertaalleen tolpassa ja heti perään Rosa Sirénin sijoitus lähietäisyydeltä sujahti ohi. Vastaavasti FC Halikko pyrki hyödyntämään hyökkäyspään erikoistilanteitaan ja oli pariin otteeseen vähällä onnistua takatolpalta, mutta YIlveksen onneksi ohjaukset suuntautuivat maalikehikoiden ulkopuolelle. YIlveksen pallollinen pelaaminen parani huomattavasti ja Heidi Linjamaa pääsi 24. minuutilla jatkamaan Lotta Hiihtolan torjunnasta kimmonnutta paluupalloa lähietäisyydeltä sisään, mutta osumatarkkuus jätti tälläkin kerralla toivomisen varaa. Kummallakin joukkueella oli vielä puolittaiset maalintekotilanteet ennen kuin Esra Erden voitti pallon keskialueella ja laukoi kaukaa kärkkärillä 1-1 -tasoituksen ylänurkkaan ajassa 25:45.

Tulostaululle tuli asiaa uudelleen hetkeä myöhemmin, kun Emmi Rauhala laukoi vieraat ensimmäistä kertaa johtoon 1-2 vapaapotkun jälkitilanteesta ajassa 28:15. Johtomaalin jälkeen momentum siirtyi vahvasti YIlvekselle, jolle avautui lyhyessä ajassa useita erinomaisia tilaisuuksia kasvattaa johtoaan, mutta palloa ei millään saatu Lotta Hiihtolan ohi. YIlveksen vahvan otteen katkesi hieman jakson puolivälin jälkeen käynnistynyt FC Halikon terävä 2v1 -vastahyökkäys, joka oli vähällä johtaa tasoitukseen. YIlveksen onneksi tilanne kuivui kuitenkin kasaan. Kotijoukkue rankaisi kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun Olivia Simula onnistui taidokkaasti jatkamaan Laura Lehtosen pitkän ja tarkan pystysyötön ohi Saara Viitasen 2-2 ajassa 33:07.

YIlveksen kuittaus oli onnistua hetkeä myöemmin, mutta Lotta Hiihtola venytti paraatitorjunnan Rosa Sirénin kaarelta lähteneen laukauksen eteen. Parin hukatun tilanteen jälkeen YIlves onnistui kuitenkin siirtymään uudelleen johtoon, kun Rosa Sirén murtautui nopean kuvion jälkeen pallon kanssa keskelle ja upotti kaarelta sisään 2-3 ajassa 37:12. FC Halikko otti aikalisän ja lähti pyörittämään peliä lentävällä maalivahdilla. YIlveksen puolustusmuoto pysyi alkuun hyvin kasassa, mutta lopulta Laura Lehtosen diagonaalisyöttö löysi takaa-alueelta Olivia Simulan, joka ohjasi tilanteeksi 3-3 ajassa 38:15. YIlveksellä oli vielä viimeisellä minuutilla tilaisuus voitto-osumaan, mutta Lotta Hiihtola onnistui tärkeässä torjunnassaan. Niinpä varsinainen peliaika päättyi tasatilanteeseen 3-3 ja ratkaisu siirtyi jatko-otteluun.

YIlves rakensi ensimmäisen paikkansa heti alkuun, mutta Lotta Hiihtola venytti jalkatorjunnan. FC Halikko turvautui jälleen lentävään maalivahtiin jatko-ottelun puolivälin tienoilla. YIlves pääsi kertaalleen riistoon ja yrittämään osumaa tyhjiin, mutta kotijoukkueen puolustus ehti ajoissa blokkaamaan vedon. Tasakentällisillä YIlves pyöritti peliä FC Halikon päädyssä ja lopulta Esra Erden laukoi suoraan Rosa Sirénin syötöstä kulmapotkutilanteessa päivän toisen osumansa siirtäen YIlveksen jälleen johtoon 3-4 ajassa 43:59. FC Halikko haki luonnollisesti tasoitusta vielä lentävällä maalivahdilla, mutta Mia Pajunen pääsi katkoon ja sijoitti kaukaa tyhjiin tilanteeksi 3-5, kun peliä oli käyty 44:54. Viimeiset sekunnit pelattiin kellosta ja kaksi sarjapistettä lähti Ylöjärvelle lopulta tuloksella Jo. 3-5, 3-3 (1-0).05:34  1 - 0 Annika Peippo (Olivia Simula)
25:45  1 - 1 Esra Erden
28:15  1 - 2 Emmi Rauhala (Rosa Sirén)
33:07  2 - 2 Olivia Haapanen (Laura Lehtonen)
37:12  2 - 3 Rosa Sirén (Emmi Rauhala)
38:18  3 - 3 Olivia Simula (Laura Lehtonen)
43:59  3 - 4 Esra Erden (Rosa Sirén)
44:54  3 - 5 Mia Pajunen

FC Halikko: Lotta Hiihtola, Olivia Simula, Elli Laaksonen, Nella Saukkio, Annika Peippo / Ronja Salmi, Iina Tapio, Stiina Peltonen, Karoliina Becker, Olivia Haapanen, Laura Lehtonen, Katariina Marttila, Emilia Kaiser, Emma Rahko

YIlves: Saara Viitanen, Rosa Sirén, Mia Pajunen, Esra Erden, Heidi Linjamaa / Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Emmi Rauhala, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Saara Viitanen / FC Halikko: Olivia Haapanen


 20.2.2021

YIlves - KaDy

0 - 2   ( 0 - 1 )


Ylöjärven Ilves kärsi niukan tappion kotonaan Kampuksen Dynamolle lukemin 0-2 (0-1). Ottelu käynnistyi puolin ja toisin aktiivisella koko kentän prässillä molempien joukkueiden puolustaessa omaa aluettaan tarkasti. KaDy vetäytyi puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka pyörittikin peliä suurelta osin vieraiden päädyssä KaDy:n yrittäessä iskeä suoraviivaisemmin pitkillä heittoavauksilla pivotille. Ensimmäinen todellinen maalintekotilanne avautui vasta hieman ennen jakson puoliväliä YIlvekselle, kun Rosa Sirén pääsi vapaasti laukomaan kaaren sisältä, mutta ei onnistunut yllättämään Maria Halla-Ahoa.

Vähitellen KaDykin nosti peliään ja testasi Saara Viitasen torjuntataitoja muutamalla terävällä kaukolaukauksella. YIlveksen johto-osuma oli lähellä 11. minuutilla, kun Emilia Lindbergin rajapotku kilahti Maria Halla-Ahon jalkatorjunnasta takatolppaan. Peliote oli vahvasti YIlveksellä, joka yritti murtaa KaDy:n tiivistä puolustuspakettia. 13. minuutilla Saara Viitanen venytti tärkeän jalkatorjunnan Laura Toivasen kohti alakulmaa laukoman keskialueen vapaapotkun tielle. Muuten YIlves-puolustus blokkasi onnistuneesti KaDy:n laukausyritykset. Vieraat onnistuivat kuitenkin maalinteossa, kun Laura Toivanen liikkui keskialueen rajapotkutilanteessa YIlveksen puolustuksen selustaan ja puski merkkausvirheen seurauksena täysin vapaasti Manta Räsäsen tarjoileman rajapotkun ohi Saara Viitasen 0-1 ajassa 16:04.

Toivaselle avautui hyvä tilanne hetkeä myöhemmin YIlveksen keskialueen pallonmenetyksen jälkeen, mutta Saara Viitanen peitti laukauksen onnistuneesti. YIlves jatkoi sinnikkäästi yritystään KaDy:n tiiviin puolustuspaketin läpäisemiseen, mutta ei enää viimeisillä minuuteilla pystynyt hätyyttelemään vieraiden maalia. Niinpä tauolle siirryttiin KaDy:n niukassa 0-1 -johtoasemassa.

KaDy aloitti toisen jakson aktiivisemmin ja sai ensimmäisten minuuttien aikana muutaman vaarallisen kaukolaukauksen kohti maalia, mutta Saara Viitasen jalkatorjunnat pitivät lukemat ennallaan. YIlves terävöitti prässiään ja sai jälleen otetta pelistä. Korkea prässi tuotti tulosta ja Rosa Siréniä rikottiin aivan kaaren tuntumassa vapaapotkun arvoisesti. Laukaus kimposi kuitenkin maaliviivalla seisoneen KaDy-pelaajan ylävartalosta ja käsistä takaisin kentälle, eikä palloa saatu jatkotilanteestakaan sisään. KaDy hyödynsi hyökkäyspään erikoistilanteitaan pyrkimällä laukomaan kauempaa ja Saara Viitanen joutui 24. minuutilla venyttämään tärkeän torjunnan Iita Pienimäen painavan kaukovedon eteen.

Hetkeä myöhemmin Esra Erden pääsi yrittämään tasoitusta kaarelta YIlveksen onnistuneen prässipelaamisen tuloksena, mutta Maria Halla-Aho sai jalkansa väliin. Peli jatkui varsin rikkonaisena, kun molempien joukkueiden koko kentän prässi vei mahdollisuudet pitempiin pallonhallintajaksoihin. Heidi Linjamaa iski KaDy:n varomattomaan pelinavaukseen 26. minuutilla ja prässäsi pallon itselleen aivan maalin edustalla, mutta ei ahdistettuna saanut survottua pelivälinettä sisään, vaan pallo kävi tolpassa kahteenkin kertaan. Hetkeä myöhemmin YIlves sai 2v1 -ylivoimahyökkäyksen, mutta väärän valinnan myötä hyvä aihio kuivui kokoon. YIlveksen vahva jakso jatkui ja Eve Reposta rikottiin kaaren ulkopuolella vapaapotkun arvoisesti. Rosa Sirénin vapaapotku kimposi takatolpalta maaliviivalle ja edelleen kentän puolelle, josta Heidi Linjamaa yritti vielä survoa palloa sisään, mutta osui kotijoukkueen harmiksi suoraan päin maassa makaavaa Maria Halla-Ahoa.

KaDy:lle avautui vapaapotkun muodossa vastaava tilaisuus lisäosumaan hetkeä myöhemmin, mutta Maiju Horkan veto kuvion päätteeksi sujahti hieman YIlves-maalin yläkulman ohi. Rosa Sirénin alanurkkalaukaus 10 metristä löysi tiensä KaDy-puolustuksen läpi, mutta Maria Halla-Aho sai jälleen jalkansa tielle. Toisen jakson puoliväliä kohti kenttätapahtumat tasoittuivat ja peli oli melko rikkonaista keskialueen vääntöä ilman varsinaisia maalintekotilanteita kummassakaan päässä kenttää. YIlveksen virhetili täyttyi noin 8 minuuttia ennen täyttä aikaa. Heidi Linjamaa pääsi keskialueen riiston jälkeen laukomaan kohti takakulmaa 35. minuutilla, mutta Maria Halla-Aho ei ollut yllätettävissä ja tilanne säilyi sitkeästi ennallaan.

Heidi Linjamaata rikottiin aivan rangaistuspilkun tuntumassa ja YIlves sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta vielä pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Rosa Sirénin kova veto osui suoraan Maria Halla-Ahon kasvoihin ja hän tuupertui hetkeksi kentän pintaan. Pienen neuvottelun jälkeen Halla-Aho pystyi kuitenkin ilman varamaalivahtia matkassa olleen KaDy:n onneksi jatkamaan peliä, vaikka oli jo menossa vaihtoon. YIlves otti tilanteen jälkeen käyttöön lentävän maalivahdin viimeisten kahden minuutin ajaksi ja haki tasoitusosumaa ylivoimapelin kautta. Kotijoukkueen maltti ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt ja hyökkäysalueen turhan pallonmenetyksen jälkeen Kirsi Airikainen laukoi pallon kaukaa tyhjään YIlves-maaliin 0-2 ajassa 39:08. Kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, joten sarjapisteet lähtivät Jyväskylään lopulta tuloksella 0-2 (0-1).16:44  0 - 1 Laura Toivanen (Manta Räsänen)
39:08  0 - 2 Kirsi Airikainen

YIlves: Saara Viitanen, Rosa Sirén, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa / Emilia Lindberg, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Helena Unkuri

KaDy: Maria Halla-Aho, Alina Nieminen, Henni Parkkinen, Maiju Horkka, Kirsi Airikainen / Saana Vestola, Manta Räsänen, Moona Korhonen, Hanna-Mari Pietilä. Laura Toivanen

Parhaat pelaajat: KaDy: Maria Halla-Aho / YIlves: Saara Viitanen


 13.2.2021

YIlves - MuSaFutsal

4 - 7   ( 1 - 4 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotonaan MuSaFutsalille lukemin 4-7 (1-4). Ottelu sai YIlveksen kannalta pahimman mahdollisen alun, kun Milla Ljungman pääsi ohjaamaan Elina Setälän rajapotkun sisään 0-1 vain 37 sekunnin pelin jälkeen. Kotijoukkue ei kuitenkaan häkeltynyt aikaisesta takaiskusta, vaan peli jatkui tasaisena, nopeatempoisena ja melko fyysisenä kamppailuna, jota MuSaFutsal hallitsi hienokseltaan. Ensimmäisten minuuttien aikana ei kummassakaan päädyssä kuitenkaan nähty vaarallisempia tilanteita. Heidi ohjasi 5. minuutilla kulmapotkun suoraan ilmasta, mutta pallo suuntautui takatolpan väärälle puolelle. Netta Hannula pääsi puolestaan yrittämään lisäosumaa YIlveksen keskialueen pallonmenetyksen jälkeen 6. minuutilla, mutta Helena Unkuri onnistui peittämään.

YIlveksen tasoitus oli lähellä heti perään, kun Mia Pajunen laukoi Rosa Sirénin suorasta vapaapotkusta kimmonnutta paluupalloa, mutta Martta Perälä sai näppejään sen verran väliin, että pallo ohjautui yli maalin. 8. minuutilla Heidi Linjamaan suora jatko Helena Unkurin pitkästä heittoavauksesta suuntautui takatolpan ohi, eikä tilastomerkintää vieläkään syntynyt. Minuuttia myöhemmin Netta Hannula karkasi keskeltä luvattoman helposti läpiajoon, mutta Helena Unkurin oikea-aikainen vastaantulo piti lukemat ennallaan.

Jakso ehti edetä yli puolivälin, kun YIlves onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa. Rosa Sirénin pomppiva kaukolaukaus keskiympyrän yläkaarelta yllätti Eve Reposen tekemän maskin taakse jääneen Martta Perälän 1-1 ajassa 10:14. YIlveksen riemu jäi lyhytaikaiseksi, sillä Anni-Elina Luotonen iski YIlveksen varomattomaan pelinavaukseen ja laukoi riiston jälkeen MuSaFutsalin uudelleen johtoon 1-2, kun kellossa oli 11:04. YIlveksen kuittaus oli lähellä heti aloituksen jälkeen, kun Rosa Sirén laukaus kaarelta kimposi Martta Perälän torjunnasta takatolpalle, josta Heidi Linjamaan pusku sujahti vain niukasti ohi yläkulmasta. YIlvekselle tarjottiin erinomaista tilaisuutta tasoitukseen suoran vapaapotkun muodossa, mutta Sini Sutisen pommi ohjautui vasemmalta ohi maalin.

Kun YIlves ei saanut palloa sisään, rokottivat porilaiset nopeaan tahtiin vielä kahdesti. Ensin hieman kyseenalaisen kaksinkamppailutilanteen jälkeen Milla Ljugman ohjasi maalin edustalta Netta Hannulan diagonaalisyötöstä tilanteeksi 1-3 ajassa 12:33 ja YIlveksen parin hukatun maalipaikan jälkeen Netta Hannula Anni-Elina Luotosen esityöstä YIlves-puolustuksen estelyistä huolimatta tilanteeksi jo 1-4, kun peliä oli käyty 14:01. YIlvekselle tarjottiin jakson viimeisillä minuuteilla kuitenkin vielä erinomaisia tilaisuuksia kavennukseen ja tasoitukseen, kun MuSaFutsalin virhetili täyttyi ja pallo vietiin 10 metrin pilkulle peräti kahdesti. Kotijoukkue ei kuitenkaan osunut näistä tolppaa lähemmäs, eikä onnistunut loppuhetkien hyvistä tilanteistaan ohittamaan hyvässä tojuntavireessä ollutta Martta Perälää. Tauolle siirryttiin siten paikoistaan tehokkaammin viimeistelleen MuSaFutsalin johdolla lukemissa 1-4.

Myös toinen jakso alkoi YIlveksen kannalta murheellisissa merkeissä, kun MuSaFutsal karkasi alkuhetkillä jo 1-5 -johtoon Netta Hannulan kulmapotkutilanteen maalilla ajassa 21:28. Vieraiden kuudes maali oli lähellä minuuttia myöhemmin, kun Jasmin Ylikraka pääsi keskellä riistoon ja vapautti 2v1 -ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Anni-Elina Luotosen maalintekoon. Helena Unkuri venytti kuitenkin tärkeän torjunnan. Ylikraka onnistui prässäämään pallon itselleen YIlveksen pohjapelaajalta hetkeä myöhemmin ja pääsi itse nokikkain Helena Unkurin kanssa, mutta Unkuri veti tälläkin kertaa pitemmän korren.

Alkuminuuttien vaikean vaiheen jälkeen YIlves sai vähitellen paremmin kiinni kenttätapahtumista. Ensin Rosa Sirén pääsi laukomaan 10 metristä kohti alakulmaa, mutta Martta Perälä sai vielä kätensä pallon tielle. Takaa-ajon käynnisti hetkeä myöhemmin Heidi Linjamaa, joka nosti Mia Pajusen kaukolaukausesta kimmonneen paluupallon lähietäisyydeltä yli Martta Perälän 2-5 ajassa 25:49. YIlveksen hyvät otteet jatkuivat ja Eveliina Reponen laukoi hieman ennen jakson puoliväliä kauden avausosumansa etuyläkulmaan kaventaen tilanteeksi 3-5 ajassa 29:16. YIlves nosti maalin jälkeen selvästi prässiään ja sai lisää painetta porilaisten päätyyn. Huolimattomasti puolustettu oman alueen rajapotkutilanne oli kuitenkin kostautua, kun Elina Setälä pääsi laukomaan kaaren sisältä, mutta YIlveksen onneksi veto kilahti Helena Unkurin torjunnan kautta tolppaan.

Kenttätapahtumat tasoittuivat joksikin aikaa ja peliä käytiin pitkälti keskialueen kaksinkamppailun merkeissä molempien joukkueiden virhetilin täyttyessä samalla lähes avausjakson tahtiin. YIlves otti aikalisän viitisen minuuttia ennen loppusummeria ja aloitti loppukirin lentävällä maalivahdilla. Uhkapeli tuottikin pian tulosta, kun palloa kaivettiin lyhyen ylivoimapyörityksen jälkeen MuSaFutsalin maalista ja YIlves nousi jo maalin päähän tilanteeseen 4-5 ajassa 35:22. Kotijoukkueen ilta synkkeni kuitenkin lähes välittömästi, kun Anni-Elina Luotonen laukoi virhetilin täyttymisen seurauksena annetun 10 metrin rankkarin tarkasti sisään 4-6 vain 6 sekuntia myöhemmin. YIlves jatkoi ylivoimapyöritystään ja rakensi muutaman erinomaisen aihion, mutta ei enää onnistunut yllättämään Martta Perälää. MuSaFutsal sen sijaan kaunisteli lukemia vielä yhdellä 10 metrin rankkarilla, jonka Anni-Elina Luotonen upotti varmasti ajassa 39:01. Niinpä sarjapisteet matkasivat lopulta Poriin tuloksella 4-7 (1-4).00:37  0 - 1 Milla Ljungman (Elina Setälä)
10:14  1 - 1 Rosa Sirén (Sini Sutinen)
11:04  1 - 2 Anni-Elina Luotonen
12:33  1 - 3 Milla Ljungman (Netta Hannula)
14:01  1 - 4 Netta Hannula (Anni-Elina Luotonen)
21:28  1 - 5 Netta Hannula (Anni-Elina Luotonen)
25:49  2 - 5 Heidi Linjamaa (Mia Pajunen)
29:16  3 - 5 Eveliina Reponen (Sini Sutinen)
35:22  4 - 5 OM
35:22  4 - 6 Anni-Elina Luotonen (10m)
39:01  4 - 6 Anni-Elina Luotonen (10m)

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa / Ella Lehtonen, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Saara Viitanen

MuSaFutsal: Martta Perälä, Anni-Elina Luotonen, Elina Setälä, Milla Ljungman, Netta Hannula / Jasmin Ylikraka, Helmiina Luoma, Elli Helander, Iina Heikkilä, Siiri Lilja, Nea Siren

Parhaat pelaajat: MuSaFutsal: Martta Perälä / YIlves: Helena Unkuri


 6.2.2021

KP-V - YIlves

2 - 4   ( 0 - 3 )


Ylöjärven Ilves haki täydet sarjapisteet vieraspelistään Kaustisen Pohjan-Veikkoja vastaan lukemin 2-4 (0-3). YIlves sai otteluun vauhdikkaan alun, kun Emmi Rauhala pääsi testaamaan Teresa Delian torjuntataitoja jo heti ensimmäisellä minuutilla, mutta kotijoukkueen maali varjeltui toistaiseksi. KP-V:n fyysinen koko kentän prässipeli toimi tehokkaasti ja vain kahdella vaihtopelaajalla matkassa olleen YIlveksen pallollista pelaamista leimasi vastaavasti lievä hermostuneisuus ja huolimattomuus, vaikka vieraat hienokseltaan kenttätapahtumia hallitsivatkin.

YIlvekselle tarjottiin avausosumaa pariinkin otteeseen ennen jakson puoliväliä, mutta viimeistely oli pehmeää, eikä palloa saatu toimitettua tyhjään maaliinkaan. Lopulta Rosa Sirén siirsi YIlveksen 0-1 -johtoon sijoittamalla Sini Sutisen kaukolaukauksesta kimmonneen paluupallon ohi Teresa Delian ajassa 10:16. Hetkeä myöhemmin Emmi Rauhala pelattiin karkumatkalle, mutta Teresa Delia tuli vastaan ja peitti tilanteen. KP-V pyrki iskemään riiston jälkeen nopeasti ja pelasi palloa suoraviivaisesti myös Helena Unkurin vartioiman YIlves-maalin edustalle. YIlves otti aikalisän kuutisen minuuttia ennen taukoa ja muutti hieman taktisia kuvioitaan.

Aikalisä tuottikin tulosta ja YIlves kasvatti johtoaan ajassa 15:21, kun Rosa Sirén voitti pallon keskialueella, haastoi vasemmassa laidassa ja laukoi alakulmaan 0-2. Kotijoukkueen niskaan kaadettiin lisää kylmää vettä muutamaa sekuntia myöhemmin, kun Emmi Rauhala haastoi vahvasti oikeassa laidassa ja syötti takaviistoon maalin edustalle, josta Rosa Sirén täydensi hattutemppunsa 0-3 ajassa 15:46. Toisesta maalista ehti kulua vain alle minuutti, kun YIlvekselle avautui tilaisuus pelin tappamiseen. Heidi Linjamaa pääsi ohjaamaan irtopalloa tyhjiin, mutta laukoi kuitenkin vierasjoukkueen harmiksi yli maalin. KP-V:n paras tilanne syntyi 18. minuutilla, kun Emilia Nurkkala laukoi pivotin pudotuksesta kaarelta, mutta Helena Unkuri teki tärkeän torjunnan ja tauolle siirryttiin YIlveksen selvässä 0-3 -johdossa.

KP-V terävöitti tauon jälkeen prässiään ja Emilia Nurkkala pelattiin 22. minuutilla puolittain läpi. Helena Unkuri onnistui kuitenkin peittämään laukauksen. Toisessa päässä kenttää Heidi Linjamaa otti välittömästi mittaa Teresa Delisasta, mutta tämäkin kaksinkamppailu päättyi maalivahdin eduksi. KP-V joutui takaa-ajoasemassa nostamaan peliään ja YIlvekselle avautui aiempaa useammin tilaisuuksia ja tilaa vastahyökkäyksiin. Hyvätkin aihiot päättyivät kuitenkin tuloksettomina joko väärään valintaan tai epätarkkaan viimeistelyyn. YIlveksen oman puolustusalueen pehmeä pelaaminen kostautui ajassa 24:38, kun Emilia Nurkkala voitti pallon YIlves-puolustukselta ja laukoi ohi Helena Unkurin 1-3.

Kavennusmaali antoi kotijoukkueen tekemiseen uutta uskoa ja virtaa ja YIlveksen huolimaton avauspelaaminen siirsi painopistettä entistä enemmän vieraiden päätyyn. KP-V:n yritteliäisyys palkittiin hieman ennen jakson puoliväliä, kun Vera Mattilan keskialueen rajapotku ohjautui YIlves-puolustuksesta omaan maaliin 2-3 ajassa 28:18. YIlveksen vastaus oli tulla välittömästi, kun Eveliina Reponen laukoi pallon tolppaan pian aloituksen jälkeen. YIlves sai pelinsä paremmin kasaan ja rakensi jakson puolivälin jälkeen muutamia erinomaisia maalitilanteita, mutta ei onnistunut yllättämään hyvää ottelua pelannutta Teresa Deliaa. KP-V:lläkin oli hetkensä, kun keskialueen vapaapotku hipaisi YIlves-maalin ylärimaa.

YIlves kasvatti lopulta johtoaan ajassa 34:32, kun Sini Sutisen kova ja matala laukaus kulmapotkutilanteessa muutti suuntaa KP-V:n pelaajasta ja painui sisään 2-4. Puolisen minuuttia myöhemmin Rosa Sirén täräytti pallon tolppaan niin ikään kulmapotkutilanteessa, mutta lisäosuma jäi tällä kertaa haaveeksi. KP-V otti aikalisän viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja haki kavennusta lentävällä maalivahdilla. YIlves onnistui kuitenkin rikkomaan ylivoimapyöritystä ja pääsi yrittämään ratkaisua muutamaan kertaan tyhjään maaliin, mutta ei osunut enää tolppaa lähemmäs. KP-V pääsi vielä yrittämään kavennusta pariin kertaan lähietäisyydeltä, mutta Helena Unkuri teki tärkeät torjunnat. YIlves otti loppuhetkillä aikalisän ja rauhoitti pelaamistaan sen verran, että täydet sarjapisteet lähtivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 2-4 (0-3).10:16  0 - 1 Rosa Sirén
15:21  0 - 2 Rosa Sirén
15:46  0 - 3 Rosa Sirén (Emmi Rauhala)
24:38  1 - 3 Emilia Nurkkala
28:18  2 - 3 OM
34:32  2 - 4 OM

KP-V: Teresa Delia, Erica Niemi, Vera Mattila, Taru Paavola, Emilia Nurkkala / Julia Järvelä, Jenny Le-Östman, Laura Koskinen, Essi Rahkonen, Emma Hagberg

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Eveliina Reponen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala / Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / KP-V: Vera Mattila


 31.1.2021

YIlves - HIFK FS

4 - 9   ( 2 - 4 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotipelissään HIFK FS:lle selvin lukemin 4-9 (2-4). Otteluun levänneenä päässyt HIFK FS otti tilanteesta kaiken hyödyn irti ja painoi heti alussa kaasun pohjaan vahvalla liikkeellä ja korkealla prässillä. YIlves pystyi kuitenkin vastaamaan HIFK:n alkurynnistykseen hyvin ja peli aaltoili päädystä päätyyn. Ensimmäinen vaarallisempi tilanne avautui Rosa Sirénille, joka pääsi jatkamaan Elisa Ilotun diagonaalisyöttöä takatolpalta 4. minuutilla, mutta Tytti Mikkola ehti liukua peittämään. Hetkeä myöhemmin Rosa Sirén vapautti Ella Lehtosen keskeltä läpi, mutta Tytti Mikkola veti jälleen pitemmän korren. Vieraat pyrkivät aluksi hyödyntämään Mikkolan pitkiä heittoavauksia kulmiin ja kohti pivot-pelaajaa. YIlves taas liikutti palloa nopeasti lyhyillä syötöillä ja pystyi purkamaan HIFK:n korkean prässin.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 8:01, kun Tuula Siren voitti pienen painiottelun laidassa, eteni ja laukoi takakulmaan 0-1. YIlveksen tasoitus oli lähellä jakson puolivälissä, kun Elisa Ilottu pääsi jatkamaan Saara Viitasen pitkää heittoavausta kaaren sisältä. Tytti Mikkola sai kuitenkin ohjattua pallon takaisin kentälle. Hetkeä myöhemmin Hanna Halonen prässäsi pallon itselleen YIlveksen pelinavauksesta ja laukoi ohi Saara Viitasen 0-2 ajassa 10:06. YIlveksen kuittaus tuli tällä kertaa nopeasti, kun Elisa Ilottu pyörähti laidassa vapaaksi, eteni kohti maalia ja sijoitti etukulmaan 1-2 ajassa 10:18. YIlveksen tasoitus oli låhellä vajaata minuuttia myöhemmin, kun ensin Rosa Sirén ja heti perään Emmi Rauhala pääsivät vapaasti laukomaan kaarelta, mutta Tytti Mikkolan jalkatorjunnat pitivät lukemat ennallaan. Kolmas loistopaikka minuutin sisään avautui Rosa Sirénille, joka pääsi vapaasti laukomaan Emmi Rauhalan diagonaalisyötön vapauttamana, mutta veto suuntautui takatolpan ohi.

YIlveksen hyvistä tilanteista huolimatta seuraavasta maalista vastasi HIFK FS. Tuula Sirenin keskialueen pystysyöttö vapautti vasemmalta Hanna Halosen, jonka poikittaissyötön Karoliina Kröger ohjasi taka-alueelta sisään 1-3 ajassa 11:35. Esra Erden ja Heidi Linjamaa pääsivät heti perään yrittämään kavennusta lähietäisyydeltä pienen mylläkän keskeltä, mutta jälleen Tytti Mikkola onnistui kauhomaan pallon itselleen. HIFK FS kontrasi nopeasti vastaan ja Iina Ahola pääsi jo sijoittamaan Hanna Halosen poikttaissyötöstä, mutta Saara Viitasen reaktiotorjunta esti aikeet. HIFK kasvatti johtoaan ajassa 13:36, kun maaliltaan noussut Tytti Mikkola laukoi kaukaa ja Hanna Halonen sijoitti Saara Viitasen torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 1-4.

YIlves ei lannistunut takaiskuista, vaan vyörytti hyökkäyksiä kohti HIFK:n maalia. Palloa ei kuitenkaan saatu millään Tytti Mikkolan ohi. YIlves joutui takaa-ajoasemassa avaamaan peliään mikä tarjosi HIFK:lle muutamia hyviä tilaisuuksia lisäosumiin vastahyökkäyksistä. Kotijoukkueen sinnikkyys palkittiin lopulta ajassa 17:30, kun Rosa Sirén jatkoi taidokkaasti Elisa Ilotun diagonaalisyötön taka-alueelta suoraan ilmasta ohi Tytti Mikkolan 2-4. Elisa Ilottu laukoi vielä ennen taukoa kärkkärillä terävästi kohti etuyläkulmaa, mutta Tytti Mikkolan reaktiotorjunta piti lukemat ennallaan. Kun kumpikaan joukkue ei enaa saanut palloa maaliin, siirryttiin tauolle HIFK FS:n johtaessa lukemin 2-4.

Tauon jälkeen HIFK vetäytyi enemmän omalle alueelleen puolustamaan johtoaan YIlveksen jatkaessa takaa-ajoaan ja yrittäessä murtaa helsinkiläisten puolustusmuotoa. Vieraat pudottivat hyökkäyspelaamisensa riskitasoa ja pelasivat aluksi palloa suoraviivaisesti kaukaa YIlves-maalin edustalle, jonne syntyikin ajoittain pientä mylläkkää. Vähitellen edellisen päivän peli alkoi kuitenkin painaa YIlveksen jaloissa ja peliote siirtyi paremmin liikkuvalle ja hyvävoimaiselle HIFK:lle. Karoliina Kröger kasvatti HIFK FS:n johtoa jatkamalla Tytti Mikkolan pitkän heittoavauksen ohi Saara Viitasen 2-5 ajassa 25:32. Heti aloituksesta Hanna Halonen iski prässin YIlveksen puolustukseen ja Tuula Siren laukoi irtopallon sisään 2-6, kun peliä oli käyty 25:46. YIlveksen musta pariminuuttinen sai jatkoa ajassa 27:22, kun Hilla Romppanen leikkasi laidasta YIlves-puolustuksen keskelle ja laukoi takakulmaan 2-7.

YIlves otti maalin jälkeen aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Pienten alkuhankaluuksien jälkeen YIlveksen ylivoimapeli pyöri melko mallikkaasti, mutta HIFK FS:n muoto pysyi hyvin koossa, eikä palloa saatu hyville laukaisusektorielle. HIFK:n Hanna Halonen pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoa tyhjiin, mutta YIlveksen onneksi veto suuntatui maalin ohi. Ylivoimapeli tuotti lopulta tulosta ajassa 32:46, kun Sini Sutisen pommi löysi tiensä verkon perukoille 3-7. Kotijoukkueen takaa-ajo katkesi kuitenkin pian, kun Hanna Halonen pääsi poikittaissyöttöön ja sijoitti tyhjiin 3-8 ajassa 33:22. YIlveksen kuittaus tuli ajassa 35:08, kun Esra Erden puski Rosa Sirénin diagonaalisyötön taka-alueelta sisään 4-8. YIlves jatkoi kavennusmaalien hakua aktiivisesti vielä viimeisten minuuttien aikana ja loikin useita potentiaalisia maalipaikkoja, mutta HIFK:n puolustus Tytti Mikkola viimeisenä lukkonaan onnistui estämään takaiskut. HIFK FS sen sijaan osui vielä kertaalleen 6 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun Jasmine Stubbe ohjasi näyttävän seinäsyöttökombinaation päätteeksi tilanteeksi jo 4-9. Täydet sarjapisteet matkasivat siten Helsinkiin lopulta tuloksella 4-9 (2-4).08:01  0 - 1 Tuula Siren (Hanna Putaala)
10:06  0 - 2 Hanna Halonen
10:18  1 - 2 Elisa Ilottu (Mia Pajunen)
11:35  1 - 3 Karoliina Kröger (Hanna Halonen)
13:26  1 - 4 Hanna Halonen (Tytti Mikkola)
17:30  2 - 4 Rosa Sirén (Elisa Ilottu)
25:32  2 - 5 Karoliina Kröger (Tytti Mikkola)
25:42  2 - 6 Tuula Siren
27:22  2 - 7 Hilla Romppanen (Anna-Kaisa Hannuksela)
32:36  3 - 7 Sini Sutinen
33:22  3 - 8 Hanna Halonen
35:06  4 - 8 Esra Erden (Rosa Sirén)
39:54  4 - 9 Jasmine Stubbe (Karoliina Kröger)

YIlves: Saara Viitanen, Rosa Sirén, Elisa Ilottu, Sini Sutinen, Emmi Rauhala/ Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Esra Erden, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

HIFK FS: Tytti Mikkola, Anna-Kaisa Hannuksela, Jasmine Stubbe, Iina Ahola, Noora Rehnström / Karoliina Kröger, Emmy Nyström, Hanna Halonen, Hilla Romppanen, Anette Stubbe, Hanna Putaala, Tuula Siren, Selma Rantala

Parhaat pelaajat: HIFK FS: Hanna Halonen / YIlves: Elisa Ilottu


 30.1.2021

YIlves - FC OPA

7 - 3   ( 5 - 2 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla kotisalissaan FC OPA:n lukemin 7-3 (5-2). Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti kummankin joukkueen koko kentän prässillä ja terävällä liikkeellä. YIlves sai heti alkuun painetta FC OPA:n maalille, mutta Anna-Liisa Honkimaa selvitti tukalat paikat. Maalinteossa onnistuivat kuitenkin vieraat heti ensimmäisestä tilanteestaan, kun Lotta Iivonen sai pallon oikeaan laitaan takakierron jälkeen ja laukoi tarkasti pienestä kulmasta ohi osittain maskin taakse jääneen Helena Unkurin 0-1 ajassa 2:33.

YIlveksen vastaus tuli kuitenkin nopeasti. Emmi Rauhala katkaisi FC OPA:n maalipotkun, kuljetti keskiympyrään ja syötti vasempaan laitaan nousseelle Sini Sutiselle, jonka kova pommi painui sisään 1-1 ajassa 3:42. YIlves otti pelin hallintaansa ja piti palloa FC OPA:n puolustaessa aluettaan tiiviisti syvällä. Heidi Linjamaa oli vähällä hyödyntää vieraiden huolimattoman oman pään pelinavauksen, mutta Anna-Liisa Honkimaa ehti viime hetkessä peittämään. Tulostaululle tuli asiaa hetimiten, kun Mia Pajusen matala kaukolaukaus Emilia Lindbergin rajapotkutarjoilusta yllätti Anna-Liisa Honkimaan ja siirsi YIlveksen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 2-1 ajassa 5:08.

YIlves kasvatti johtoaan pari minuuttia myöhemmin, kun Sini Sutinen voitti pallon omalla alueellaan ja vapautti Rosa Sirénin kontraamaan suoraviivaisesti vastaan. Sirén kuljetti koko kentän läpi ja laukoi kaarelta 3-1, kun kellossa oli 7:11. Sutinen oli arkkitehtinä myös puolisen minuuttia myöhemmin syöttämällä kulmapotkutilanteesta kaarelle Emilia Lindbergille, joka jatkoi pelivälineen ohi Anna-Liisa Honkimaan 4-1 ajassa 7:48. FC OPA iski kuitenkin heti aloituksesta 4-1 -kavennuksen Sanna Tikkasen saatua jalkansa väliin Helena Unkurin purkupalloon, kun peliä oli käyty 7:55.

Avausjakso eteni edelleen YIlveksen hallinnassa FC OPA:n pyrkiessä tilanteen tullen prässäämään ylhäältä ja hyödyntämään hyökkäyspään erikoistilanteita. Kotijoukkueella oli jakson puolivälin jälkeen muutamia maukkaita tilaisuuksia lisäosumiin, mutta FC OPA:n puolustus pelasi uhrautuvasti ja Anna-Liisa Honkimaa hoiteli loput tilanteet. 15. minuutilla YIlves sai hyväkseen epäsuoran vapaapotkun FC OPA:n kaarelta, mutta Emmi Rauhalan sijoitus sujahti hieman takatolpan ohitse. YIlveksen kärsivällisyys palkittiin vielä ennen taukoa, kun Heidi Linjamaa prässäsi pallon itselleen keskialueella FC OPA:n rajapotkutilanteesta ja vapautti Rosa Sirénin nousemaan keskeltä. Sirén veivasi jalkansa auki ja sijoitti vasempaan alakulmaan taukolukemiksi 5-2 ajassa 17:58.

YIlves tuli tauolta terävästi ja loi kovaa painetta ja pari huippupaikkaa aivan jakson ensimmäisillä minuuteilla. Anna-Liisa Honkimaa piti kuitenkin joukkuettaan pystyssä oikea-aikaisilla vastaantuloillaan ja torjunnoillaan. Puoliajan ensimmäisestä maalista vastasi jälleen FC OPA. Terhi Jokela prässäsi sääntöjen rajoilla pallon itselleen keskiympyrässä ja laukoi kaukaa kohti Helena Unkuria, jonka torjunnasta kimmonneen paluupallon Minda Ala-Aho toimitti sisään 5-3 ajassa 23:19. Maalin jälkeenkin pelin painopiste oli suurimmalta osin vieraiden alueella, missä YIlves yritti löytää tilaa FC OPA:n tiiviin muodon sisältä. Lopulta Eveliina Reposen pitkä kaaripallo löysi FC OPA:n selustasta Heidi Linjamaan, joka ohjasi pallon taidokkaasti pienestä kulmasta ohi Anna-Liisa Honkimaan 6-3, kun kellossa oli 27:24.

Toinen puoliaika eteni yli puoliväln pitkälti samoissa merkeissä ilman lisämaaleja. FC OPA otti aikalisän 8 minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti pyörittämään ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla aina tilanteen salliessa. YIlves puolusti kuitenkin johtoaan tiiviisti ja kurinalaisesti ja pääsi pariin kertaan yrittämään ratkaisua tyhjään maaliinkin. FC OPA:n ylivoimapeli jäi melko vaatimattomaksi ja YIlves iski vielä kertaalleen tasakentällisillä. Emmi Rauhala ja Emilia Lindberg pelasivat maukkaan syöttökombinaation, jolla FC OPA:n puolustusmuoto aukesi. Kuvion päätteeksi Rauhala sijoitti lähietäisyydeltä tilanteeksi jo 7-3 ajassa 38:41. Kun viimeisten minuuttien aikana kumpikaan joukkue ei enää onnistunut maalinteossa, jäivät sarjapisteet Ylöjärvelle lopulta tuloksella 7-3 (5-2).02:33  0 - 1 Lotta Iivonen (Sanna Tikkanen)
03:42  1 - 1 Sini Sutinen (Emmi Rauhala)
05:08  2 - 1 Mia Pajunen (Emilia Lindberg)
07:11  3 - 1 Rosa Sirén (Sini Sutinen)
07:48  4 - 1 Emilia Lindberg (Sini Sutinen)
07:55  4 - 2 Sanna Tikkanen
17:58  5 - 2 Rosa Sirén (Ella Lehtonen)
23:19  5 - 3 Minda Ala-Aho (Terhi Jokela)
27:24  6 - 3 Heidi Linjamaa (Eveliina Reponen)
38:41  7 - 3 Emmi Rauhala (Emilia Lindberg)

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala/ Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Elisa Ilottu, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

FC OPA: Anna-Liisa Honkimaa, Lotta Iivonen, Sanni Päkkilä, Sanna Tikkanen, Riikka Kannisto / Ella Frantti, Elli Jaatinen, Minda Ala-Aho, Jessica Karjalainen

Parhaat pelaajat: FC OPA: Sanna Tikkanen / YIlves: Sini Sutinen


 24.1.2021

Ilves FS - YIlves

2 - 1   ( 2 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan vieraspelissään sarjakärki Ilves FS:lle niukasti lukemin 2-1 (2-0). Ilves FS aloitti ottelun terävästi ja oli hyödyntää kulmapotkutilanteensa heti ensimmäisellä peliminuutilla. Tiia Juntikan ohjaus lähietäisyydeltä suuntautui kuitenkin maalin yli. Kotijoukkue pyrki tukkimaan keskialuetta ja onnistuikin siinä muutamaa YIlveksen kulmapotkutilannetta lukuun ottamatta. 8. minuutilla Emmi Rauhala pääsi riiston jälkeiseen nopeaan vastahyökkäykseen, mutta Ilves FS-puolustus ehti hätiin ja onnistui häiritsemään laukausta sen verran, että Emiilia Syväsellä oli helppo työ vangita peliväline. Tulostaululle tuli asiaa hetkeä myöhemmin, kun Tiina Pöyryn diagonaalisyöttö löysi tiensä YIlves-puolustuksen läpi takatolpalle, josta Mira Teittinen ohjasi pallon ohi Saara Viitasen 1-0 ajassa 7:29.

Ilves FS:n lisäosuma oli lähellä harppuunahyökkäyksen päätteeksi heti aloituksen jälkeen, mutta Saara Viitanen onnistui torjunnassaan. Kenttäpeli pyöri suurimmalta osaltaan keskialueella, eivätkä maalivahdit joutuneet useinkaan puuttumaan pelin kulkuun. Kotijoukkue kasvatti johtoaan hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Jenna Oksanen liikkui kulmapotkutilanteessa YIlveksen muodon sisään ja ohjasi suoraan Anni Karelehdon tarjoilusta tilanteeksi 2-0 ajassa 10:35. Maalin jälkeen Ilves FS nosti prässiään ja kontrolloi hienokseltaan kenttätapahtumia. Vähitellen YIlves alkoi saada painopistettä enemmän kotijoukkueen alueelle ja sai muutaman laukauksen kohti Emiilia Syväsen vartioimaa maalia, mutta Ilves FS:n puolustus blokkasi maalinedustan tehokkaasti.

Jakson loppupuolella YIlves sai hyväkseen useita kulmapotkutilanteita, mutta ei kyennyt Ilves FS:n tiiviin ja kurinalaisen puolustamisen takia kunnolla hyödyntämään niistä yhtäkään. Kun avauspuoliajalla ei lisämaaleja nähty, siirryttiin tauolle Ilves FS:n johdolla lukemissa 2-0.

YIlves tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja Ilves-puolustuksen selustaan vapaaksi unohtunut Rosa Sirén pelattiin nokikkain Emiilia Syväsen kanssa noin minuutin jälkeen, mutta Syvänen tuli vastaan oikea-aikaisesti ja onnistui peittämään maalintekoyrityksen. Ottelu jatkui melko tasaisena vääntönä, eikä hyviä maalintekotilanteita juurikaan avautunut kummallekaan. YIlves pyrki rakentamaan alhaalta tai heitoilla keskikentälle Ilves FS:n yrittäessä tilaisuuden tullen hyödyntää pitkiä avauspotkuja tai -heittoja YIlveksen selustaan. Kotijoukkue sai hetkeksi pientä hämminkiä YIlves-maalille ja oli kasvattaa maalitiliään 28. minuutilla, kun Mira Teittinen pääsi laukomaan kaarelta pivot Tiia Juntikan pudotuksesta, mutta Saara Viitanen piti maalinsa koskemattomana.

YIlveksen pallollista peliä vaivasi lievä huolimattomuus ja hitaus pallon liikuttelussa mikä mahdollisti Ilves FS:n nopean vastaprässin monissa tilanteenvaihdoissa ja katkaisi orastavat vastahyökkäysaihiot. Hieman ennen jakson puoliväliä vieraille avautui kuitenkin loistopaikka kavennusosumaan, kun Heidi Linjamaa pääsi jatkamaan Rosa Sirénin diagonaalisyöttöä kaaren sisältä, mutta Emiilia Syvänen veti vastaantulollaan tälläkin kertaa pitemmän korren. Jakso eteni maalittomana ja pelillisesti jossain määrin rikkonaisena aina viimeisille minuuteille saakka, jolloin YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusmaalia lentävän maalivahdin turvin.

YIlves pääsikin pian laukomaan kohti kotijoukkueen maalia, mutta ei onnistunyt yllättämään Emiilia Syvästä. YIlveksen ylivoimapeli pyöri kuitenkin muutamaa katkosta lukuun ottamatta erinomaisesti ja lopulta Rosa Sirén pääsi ohjaamaan Sini Sutisen laukauksesta kimmonneen irtopallon sisään 2-1, kun peliä oli käyty 39:30. Ilves FS otti maalin jälkeen aikalisän ja pystyi viimeisten sekuntien ajan pitämään palloa niin, ettei vieraille enää tarjoutunut tilaisuutta ylivoimapeliin. Niinpä täydet sarjapisteet jäivät tälläkin kertaa Tampereelle tuloksella 2-1 (2-0).07:29  1 - 0 Mira Teittinen (Tiina Pöyry)
10:35  2 - 0 Jenna Oksanen (Anni Karelehto)
39:30  2 - 1 Rosa Sirén (Sini Sutinen)

Ilves FS: Emiilia Syvänen, Tiina Pöyry, Tiia Juntikka, Mira Teittinen, Tanja Owens / Sanni Ryhänen, Anni Karelehto, Heta Huhtaniska, Matilda Herranen, Jonna Uusipaasto, Jenna Oksanen, Roosa viitanen, Ida Ala-Kauhaluoma, Nella Hartikainen

YIlves: Saara Viitanen, Rosa Sirén, Esra Erden, Sini Sutinen, Heidi Linjamaa / Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Elisa Ilottu, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Emmi Rauhala, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Rosa Sirén / Ilves FS: Emiilia Syvänen


 16.1.2021

YIlves - FC Sport-j

6 - 3   ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves kasvatti pistesaldoaan voittamalla kotiottelussaan FC Sport-j:n maalein 6-3 (2-1). YIlves painoi kaasun pohjaan heti alkuvihellyksestä ja sai otteluun vahvan alun, kun palloa kaivettiin vaasalaisten verkosta jo runsaan minuutin pelin jälkeen. Rosa Sirén pääsi Emmi Rauhalan keskialueen prässin jälkeen irtopalloon, eteni päätyyn ja sijoitti pienestä kulmasta tarkasti takanurkkaan ohi Lotta Rosenströmin 1-0 ajassa 1:07. YIlveksen korkea prässi pakotti FC Sportin alueelleen puolustusmuotoon ja Lotta Rosenström joutui torjuntatöihin ensimmäisten minuuttien aikana selvästi useammin kuin YIlves-maalia vartioinut Helena Unkuri. Vieraat pyrkivät hyödyntämään pitkiä heittoavauksia pivotille sekä teräviä kaukolaukauksia kotijoukkueen pelatessa palloa aktiivisemmin FC Sportin muodon sisään.

FC Sport onnistui maalinteossa seuraavaksi, kun Anni Rintala voitti pallon keskialueella ja laukoi etenemisensä päätteeksi takakulmaan ohi Helena Unkurin 1-1 ajassa 8:31. YIlveksen vastaus tuli kuitenkin nopeasti Sini Sutisen laukoessa palautuksesta tuomitun epäsuoran vapaapotkun Heidi Linjamaan syötöstä riman alle 2-1 ajassa 9:18. Avausjakso jatkui nopeatempoisena keskialueen vääntönä, jota YIlves hienokseltaan hallitsi. Paras maalintekotilanne avautuikin kotijoukkueelle runsas minuutti ennen taukoa, kun Emmi Rauhala oli päästä ohjaamaan Eve Reposen diagonaalisyötön takatolpalta sisään. Lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan nähty, joten tauolle siirryttiin YIlveksen niukassa 2-1 -johdossa.

YIlves tuli tauolta väkevästi ja iski parissa minuutissa peräti kolmesti. Ensin Emmi Rauhala jatkoi suoraan Esra Erdenin rajapotkusta tilanteeksi 3-1 ajassa 20:42, sitten Heidi Linjamaa ohjasi keskialueen pallonriiston jälkeen Emilia Lindbergin esityöstä 4-1 ajassa 21:44 ja laukoi Mia Pajusen diagonaalisyötöstä toistamiseen jo 5-1, kun pelikello oli edennyt aikaan 22:12. Toinen jakso eteni tämän jälkeen melko fyysisenä keskikentän taisteluna, jossa kumpikin joukkue puolusti aluettaan tarkasti. Muutamaa yksittäistä tilannetta lukuun ottamatta ei kummassakaan päädyssä nähty jakson puoliväliin mennessä erityisen vaarallisia tilanteita. Vähitellen pienellä ringillä liikkeellä olleen FC Sportin jalka alkoi painaa ja YIlves löysi enemmän tilaa vaasalaisten kenttäpuoliskolla. Lotta Rosenström piti kuitenkin maalinsa koskemattomana.

Selvässä tappioasemassa FC Sport otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla runsaat kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa. Vieraiden ylivoimapeli pyörikin rutiinilla, eikä YIlves saanut aluksi rikottua vaasalaisten pallorallia kunnolla. Vilma Rosenström pääsi lopulta laukomaan taka-alueelta 5-2 -kavennuksen Anni Rintasen poikittaissyötöstä, kun kellossa oli 32:55. FC Sport jatkoi ylivoimapeliään ja runsasta minuuttia myöhemmin Pipsa Lahtisen tarkka kaukolaukaus yllätti Helena Unkurin 5-3 ajassa 34:04.

YIlves otti maalin jälkeen aikalisän ja onnistui tilkkimään puolustusmuotonsa aiempaa paremmin. Vaikka FC Sport pyöritti edelleenkin peliä lentävällä maalivahdilla, ei YIlveksen muodon sisään syntynyt enää tiloja ja kotijoukkue blokkasi myös kaukolaukausyritykset tehokkaasti. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin vajaat kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Heidi Linjamaa pääsi FC Sportin poikittaissyöttöön keskiympyrässä ja täydensi hattutemppunsa ohjaamalla pallon tyhjiin 6-3 ajassa 37:15. Tiialeena Hakala pääsi vielä kertaalleen nokikkain Helena Unkurin kanssa, mutta kun kumpikaan joukkue ei enää saanut palloa sisään, jäivät täydet kolme sarjapistettä Ylöjärvelle lopulta tuloksella 6-3 (2-1).01:07  1 - 0 Rosa Sirén
08:31  1 - 1 Anni Rintanen
09:18  2 - 1 Sini Sutinen (Heidi Linjamaa)
20:42  3 - 1 Emmi Rauhala (Esra Erden)
21:44  4 - 1 Heidi Linjamaa (Emilia Lindberg)
22:12  5 - 1 Heidi Linjamaa (Mia Pajunen)
32:55  5 - 2 Vilma Rosenström (Anni Rintanen)
34:04  5 - 3 Pipsa Lahtinen (Maiju Kuivila)
37:15  6 - 3 Heidi Linjamaa

YIlves: Helena Unkuri, Rosa Sirén, Esra Erden, Sini Sutinen, Emmi Rauhala/ Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

FC Sport-j: Lotta Rosenström, Maarit Vitikka, Pipsa Lahtinen, Anni Rintanen, Tiialeena Hakala / Emma Pettissalo, Vilma Rosenström, Maiju Kuivila

Parhaat pelaajat: FC Sport-j: Anni Rintanen / YIlves: Heidi Linjamaa


 9.1.2021

YIlves - KP-V

7 - 4   ( 4 - 3 )


Ylöjärven Ilves avasi futsal-vuotensa 2021 voitokkaasti kaatamalla kotonaan KP-V:n selvin lukemin 7-4 (4-3). Ottelu käynnistyi kovalla tempolla ja YIlves loi välittömäsi painetta kohti Teresa Delian vartioimaa vierasmaalia. YIlveksen hyvistä yrityksistä huolimatta ensimmäinen maali kirjattiin KP-V:lle keskialueen riiston jälkeen ajassa 1:19, kun Essi Rahkonen ohjasi Julia Järvelän diagonaalisyötön takatolpalta sisään 0-1. Vieraat saivat heti maalin jälkeen muutaman vaarallisen laukauksen kohti YIlves-maalia, mutta Saara Viitanen onnistui torjunnoissaan. YIlves sai pienen paineen jälkeen rivinsä kuntoon ja kuittasi 1-1 -tasoituksen Sini Sutisen keskialueen vapaapotkun painuessa ylänurkkaan ajassa 2:34.

Pelin painopiste siirtyi KP-V:n alueelle, jossa YIlves tulitti lyhyessä ajassa useita kertoja kohti maalia läheltä ja kaukaa, mutta ei onnistunut ohittamaan Teresa Deliaa. Kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa kuskin paikalle, kun Rosa Sirén laukoi kulmapotkutilanteessa kauden avausmaalinsa Mia Pajusen syötöstä 2-1 ajassa 4:13. Peliote säilyi vahvasti YIlveksen hallinnassa ja maalintekoa päästiin yrittämään lyhyessä ajassa useampaan kertaan, mutta vieraiden puolustus pelasi uhrautuvasti ja onnistui siivoamaan pallon kertaalleen jopa maaliviivalta.

Paine KP-V:n päädyssä jatkui yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta pitkään Teresa Delian pitäessä joukkuettaan pystyssä puolustuksen viimeisenä lukkona huipputorjunnoillaan. Kun YIlves ei useista loistopaikoistakaan saanut palloa sisään, käyttivät vieraat vähät tilanteensa kovalla prosentilla ja tulivat jakson puolivälin tienoilla ensin rinnalle ja sitten ohi. Ensin Vera Mattilan keskialueen vapaapotku putosi tarkasti riman alle hieman maaliltaan ulkona olleen Saara Viitasen taakse 2-2 ajassa 9:10 ja YIlveksen useamman maalipaikan tuhlailun jälkeen Emilia Nurkkala siirsi KP-V:n toistamiseen johtoon sijoittamalla tyhjäksi jääneeseen YIlves-maaliin omalta alueeltaan 2-3, kun pelikellossa oli 11:46.

YIlves iski kuitenkin vielä kahdesti. Ensin Rosa Sirén nosti Teresa Delian torjunnasta kimmonneen paluupallon sisään 3-3 ajassa 14:07 ja Heidi Linjamaa jatkoi taidokkaasti Sini Sutisen pitkän diagonaalisyötön yläkulmaan 4-3 ajassa 18:14. Jakson viimeiset minuutit olivat puolin ja toisin tarkempaa pelaamista, eikä lisäosumia nähty, joten 4-3 jäi myös taukotilanteeksi.

Pian tauon jälkeen Heidi Linjamaa viimeisteli illan toisen osumansa takatolpalta Rosa Sirénin tarjoilusta ja kasvatti YIlveksen johdon 5-3:een, kun kellossa oli 21:20. YIlves pyrki löytämään tiloja KP-V:n tiiviin puolustusmuodon sisältä vieraiden yrittäessä hyökätä suoraviivaisemmin pitkillä avauksilla ja erikoistilanteita hyödyntämällä. Rosa Sirén täydensi hattutemppunsa takatolpalta nopean syöttökombinaation päätteeksi pari minuuttia myöhemmin siirtäen kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 6-3 -johtoon ajassa 24:15. KP-V kuittasi kuitenkin osuman lähes välittömästi, kun Vera Mattila osui toistamiseen Jenny Len syötöstä kellon näyttäessä aikaa 24:39.

KP-V avasi peliään ja hyödynsi Teresa Delian nousuja pelin rakentelussaan ja onnistuikin kertaalleen saamaan pallon YIlves-maalin ylärimaan. Delian rohkeat nousut avasivat toisaalta YIlvekselle tilaa vastahyökkäyksiin, mutta tilaisuuksia ei pystytty hyödyntämääm. YIlves sai useasti hyvää painetta KP-V:n maalin edustalle, mutta lukuisista hyvistä tilanteista huolimatta palloa ei saatu millään Teresa Delian ohi. Hieman jakson puoliväliln jälkeen Esra Erden voitti pallon keskialueella ja löysi takatolpalta Heidi Linjamaan, joka iski hattutemppunsa täydennykseksi YIlvekselle jo seitsemännen osuman ja siirsi kotiijoukkueen tukevan tuntuiseen 7-4 -johtoon ajassa 30:34.

YIlveksen kahdeksas maali oli erittäin lähellä hetkeä myöhemmin, kun KP-V -puolustus onnistui pelastamaan Ella Lehtosen noston vasta aivan maaliviivalta. KP-V otti aikalisän 9 minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. YIlves puolusti kuitenkin aluettaan tarkasti ja aggressiivisesti ja pääsi muutamaan otteeseen yrittämään lisäosumia tyhjään maaliinkin, mutta ei osunut enää tolppaa lähemmäs. Peli muuttui loppua kohden selvästi fyysisemmäksi ja molempien joukkueiden virhetilit täyttyivät nopeaan tahtiin. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan enää onnistunut maalinteossa, joten täydet sarjapisteet jäivät Ylöjärvelle lopulta tuloksella 7-4 (4-3).01:19  0 - 1 Essi Rahkonen (Julia Järvelä)
02:34  1 - 1 Sini Sutinen
04:13  2 - 1 Rosa Sirén (Mia Pajunen)
09:10  2 - 2 Vera Mattila
11:46  2 - 3 Emilia Nurkkala (Vera Mattila)
14:07  3 - 3 Rosa Sirén (Sini Sutinen)
18:14  4 - 3 Heidi Linjamaa (Sini Sutinen)
21:20  5 - 3 Heidi Linjamaa (Rosa Sirén)
24:15  6 - 3 Rosa Sirén (Mia Pajunen)
24:39  6 - 4 Vera Mattila (Jenny Le)
30:34  7 - 4 Heidi Linjamaa (Esra Erden)

YIlves: Saara Viitanen, Emmi Rauhala, Esra Erden, Sini Sutinen, Rosa Sirén / Emilia Lindberg, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Eveliina Reponen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

KP-V: Teresa Delia, Julia Järvelä, Laura Koskinen, Essi Rahkonen, Taru Paavola / Erica Niemi, Ann Svartsjö, Jenny Le, Vera Mattila, Salla Lillsund, Emilia Nurkkala

Parhaat pelaajat: KP-V: Teresa Delia / YIlves: Rosa Sirén


 19.12.2020

KaDy- YIlves

5 - 4   ( 2 - 2 )


Ylöjärven Ilves kärsi neljännen peräkkäisen tappion vieraskentällä Kampuksen Dynamolle tiukan väännön jälkeen lukemin 5-4 (2-2). KaDy lähti alusta saakka korkealla ja aggressiivisella prässipelillä ja sai otteen kenttätapahtumista. Tulostaululle tuli asiaa ensimmäisen kerran jo ajassa 3:44, kun Laura Toivasen laukaus oikealta laidalta painui YIlves-maalin vasempaan takakulmaan 1-0. YIlves nosti prässiään ja Sini Sutinen pääsi hetkeä myöhemmin riistoon ja syötti viereen Emmi Rauhalalle, joka tasoitti tilanteeksi 1-1 ajassa 5:28. KaDy:n vastaus oli tulla heti perään, kun kotijoukkue sai luotua pienen mylläkän Helena Unkurin vartioiman maalin edustalle. Avausjakso eteni tämän jälkeen tasaisemmissa merkeissä, mutta KaDy sai hyviä tilanteita joko YIlveksen oman alueen harhasyötöistä tai terävistä vastahyökkäyksistä. Helena Unkuri piti kuitenkin vieraita pelissä mukana viimeisenä lukkona.

Hieman jakson puolivälin jälkeen YIlvekselle avautui tilaisuus johto-osumaan, mutta palloa ei maalinedusruuhkasta saatu Maria Halla-Ahon ohi. KaDy:n korkea prässi ja hyvä liike toimivat tehokkaasti ja YIlveksellä oli suuria vaikeuksia päästä prässin alta pois. Kenttätapahtumien vastaisestikin maalinteossa onnistui kuitenkin seuraavaksi YIlves, joka kontrasi riiston jälkeen nopeasti vastaan KaDy:n kulmapotkutilanteessa. Emmi Rauhala syötti poikittain Sini Sutiselle, jonka laukaus ohjautui KaDy:n omasta pelaajasta maaliin 1-2 ajassa 16:29. Kotijoukkue pääsi yrittämään tasoitusta lähes välittömästi YIlveksen oman alueen karkean harhasyötön seurauksena, mutta Helena Unkuri venytti tärkeän torjunnan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä kotijoukkue käytti hetimiten hyväkseen YIlveksen pahan nukahduksen ja merkkausvirheen keskialueella. Laura Toivanen lähetti pitkän rajapotkun KaDy:n oman alueen kulmasta YIlveksen selustaan nousseelle Alina Niemiselle, jonka laukaus pienestä kulmasta painui verkkoon 2-2, kun peliä oli käyty 17:27. Jakson viimeiset minuutit kuluivat KaDy:n hallinnassa, mutta lisämaaleja ei syntynyt ja tauolle siirryttiin siten tasalukemissa 2-2.

KaDy tuli tauolta kovalla sykkeellä ja loi välittömästi kovaa painetta Helena Unkurille. YIlves pääsi kuitenkin pian hyökkäämään kontrolloidusti ja siirtyi uudelleen johtoon, kun Ella Lehtonen katkaisi keskellä KaDy:n oman alueen rajapotkun ja laukoi pallon ohi Maria Halla-Ahon 2-3 ajassa 20:37. Maalin jälkeen KaDy sai jälleen kovaa painetta YIlves-päätyyn ja oli vähällä tasoittaa, kun Helena Unkuri menetti rajapotkutilanteessa pallon Maiju Horkalle, joka pääsi yrittämään läheltä, mutta horjahti YIlveksen onneksi tilanteessa sen verran, että laukaus suuntautui päin Unkuria. KaDy pyöritti peliä YIlveksen alueella, eikä vierasjoukkueen puolustuspelaaminen ollut riittävän uhrautuvaa, vaan laukauksia sateli turhankin vapaasti kohti Helena Unkuria.

YIlves rakensi 36. minuutilla erinomaisen maalintekotilanteen rajapotkun jälkeen, mutta Sini Sutisen osuma palloon jäi heikoksi ja ohjaus suuntautui ohi maalin. Toisessa päädyssä KaDy:n Laura Toivanen pääsi hetkeä myöhemmin katkaisemaan Helena Unkurin avausheiton, ja Heidi Malkki ohjasi poikittaissyötön sisään 3-3 ajassa 27:36. YIlveksen kuittaus tuli kuitenkin välittömästi. Eveliina Reposen rajapotku tavoitti oikeasta laidasta Esra Erdenin, jonka unelmalaukaus KaDy-maalin vasempaan yläkulmaan siirsi YIlveksen jälleen johtoon 3-4, kun kellossa oli 27:48. YIlveksen riemu jäi kuitenkin lyhyeksi, kun hyvällä kuviolla YIlves-puolustuksen keskelle vapaaksi pelattu Maiju Horkka laukoi ohi Helana Unkurin 4-4 ajassa 28:11.

Kotijoukkue sai tasoitusosumasta lisää virtaa ja loi muutamia vaarallisia tilanteita YIlves-maalille, mutta vähitellen YIlves sai peliä hallintaansa ja haki voitto-osumaa pitemmillä hyökkäyksillä. Hyökkäysalueen pallonmenetys oli kostautua 34. minuutilla, kun Saana Vestola pääsi laukomaan vapaasti vasemmalta vain hieman takatolpan ohi. YIlveksen paras tilanne syntyi 38. minuutilla, kun Heidi Linjamaa pääsi ohjaamaan Ella Lehtosen poikittaissyöttöä aivan maalin edustalta ja Sini Sutinen yrittämään vielä uudemman kerran, mutta palloa ei saatu sisään. Ottelun ratkaisu nähtiin vain 17 sekuntia ennen täyttä aikaa, kun Henni Parkkinen katkaisi YIlveksen diagonaalisyötön keskialueella ja KaDy kontrasi 3v2-ylivoimalla vastaan. Maiju Horkan poikittaissyöttö löysi takatolpalta Manta Räsäsen, joka sijoitti loppulukemiksi 5-4 ohi Helena Unkurin.03:46  1 - 0 Laura Toivanen
05:28  1 - 1 Emmi Rauhala (Sini Sutinen)
16:29  1 - 2 OM
17:27  2 - 2 Alina Nieminen (Laura Toivanen)
20:37  2 - 3 Ella Lehtonen
27:36  3 - 3 Heidi Malkki (Laura Toivanen)
27:48  3 - 4 Esra Erden (Eveliina Reponen)
28:11  4 - 4 Maiju Horkka (Manta Räsänen)
29:43  5 - 4 Manta Räsänen (Maiju Horkka)

KaDy: Maria Halla-Aho, Saana Vestola, Alina Nieminen, Laura Toivanen, Kirsi Airikainen / Manta Räsänen, Moona Korhonen, Heidi Malkki, Henni Parkkinen, Vilma Terävä, Hanna-Mari Pietilä, Iita Pienimäki, Maiju Horkka, Aliisa Terävä

YIlves: Helena Unkuri, Ella Lehtonen, Emmi Rauhala, Sini Sutinen, Rosa Sirén / Emilia Lindberg, Elisa Ilottu, Elina Korsumäki, Mia Pajunen, Esra Erden, Eveliina Reponen, Heidi Linjamaa

Parhaat pelaajat: YIlves: Helena Unkuri / KaDy: Alina Nieminen


 13.12.2020

FC Sport-j - YIlves

Rp. 1 - 0, jo. 2 - 2,  2 - 2  ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves haki yhden sarjapisteen FC Sport-j:n vieraana pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailun jälkeen tuloksella Rp. 1-0, jo. 2-2, 2-2 (1-0). Lokakuulta siirtyneeseen rästiotteluun levänneenä päässyt FC Sport-j otti pelin komennon heti alusta saakka pitäen yllä terävää liikettä ja kovaa koko kentän prässiä. YIlveksen jaloissa painoi pahasti edellisen päivän peli Espoossa sekä pitkä matkustaminen, eikä vieraiden pallollinen pelaaminen ottanut onnistuakseen. Kotijoukkue hyödynsikin paremman juoksuvoimansa ja haki laukaisupaikkoja monipuolisesti niin pitkillä avauksilla, riistojen jälkeisillä suunnanmuutoksilla kuin pivotin kauttakin. YIlveksen onneksi vaasalaisten sihti oli kuitenkin epätarkka. Lisäksi Helena Unkuri onnistui torjumaan muutaman vaarallisemman lähitilanteen sekä tukun kovia kaukolaukauksia.

YIlves pääsi vierailemaan FC Sport-j:n alueella vain satunnaisesti, eikä saanut avausjaksolla muutamaa laukausta enempää kohti kotijoukkueen maalia. Paras tilanne aukesi Emmi Rauhalalle, joka pääsi 16. minuutilla ohjaamaan poikittaissyöttöä, mutta Lotta Rosenström nappasi pelivälineen syliinsä. Jakson loppua kohti paine YIlveksen päädyssä kasvoi tasaisesti ja FC Sport-j sai hyväkseen jatkuvasti erikoistilanteita YIlveksen tyytyessä lähinnä purkamaan palloa rajoista yli. Lopulta paine kasvoi liian suureksi ja Maarit Vitikka laukoi pallon Pipsa Lahtisen pudotuksesta ohi Helena Unkurin 1-0 ajassa 18:23. YIlves sai vielä tilaisuuden tasoitusosumaan, mutta Ella Lehtonen suti kulmapotkutilanteessa harmillisesti ohi pallosta ja niinpä taukotilanteeksi jäi kotijoukkueen niukka 1-0 -johto.

Toisella jaksolla YIlves nosti hieman prässiään ja pääsi siten paremmin peliin mukaan. Vieraiden tasoitus oli ensimmäisten minuuttien aikana lähellä pariinkin kertaan, mutta palloa ei millään saatu vaasalaisten maaliin. FC Sport-j sen sijaan onnistui kasvattamaan johtoaan rajapotkutilanteesta, kun Emma Pettissalo leikkasi keskemmälle ja laukoi tolpan kautta 2-0 ajassa 25:15. YIlveksen kuitti oli tulla lähes välittömästi Esra Erdenin päästyä laukomaan pariinkin kertaan 2v1 -ylivoimahyökkäyksestä, mutta Lotta Rosenström venytti huipputorjunnat ja sai edelleen pidettyä maalinsa koskemattomana.

Peli muuttui vähitellen rikkonaiseksi keskialueen väännöksi, jota FC Sport-j dominoi tuoreempien jalkojensa ansiosta. Kotijoukkue saikin hyväkseen useita peräkkäisiä kulma- ja rajapotkuja hyökkäysalueellaan, mutta ei onnistunut viimeistelyssään. Hieman ennen jakson puoliväliä kaukaa lähtenyt laukaus kävi jo tolpassa, mutta YIlveksen maali varjeltui uusilta takaiskuilta. Tasakentällisillä YIlves ei päässyt useinkaan kontrolloidusti keskialueen yli, mutta Elina Korsumäki pelattiin kertaalleen hyvään maalipaikkaan keskelle. Lotta Rosenström poimi kuitenkin pallon jälleen syliinsä.

YIlves otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla jo kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Emmi Rauhala pääsikin pian yrittämään maalintekoa läheltä, mutta osuma palloon jätti toivomisen varaa. Ylivoimapelin pyörittäminen takkuili alkuun pahasti, kun väsyneille pelaajille tuli karkeita huolimattomuusvirheitä. YIlveksen oman alueen paha harhasyöttö oli myös kostautua, mutta laukaus osui vieraiden onneksi tolppaan. Vähitellen ylivoimakuviot lähtivät pyörimään varmemmin ja lopulta YIlves sai kuparisensa rikki ajassa 36:18, kun Elina Korsumäki ohjasi Ella Lehtosen poikittaissyötön taka-alueelta sisään 2-1. YIlves jatkoi lentävän maalivahdin käyttöä aina tilanteen tullen ja oli jo lähellä tasoitusta pienen maalinedusmylläkän myötä pari minuuttia myöhemmin.

YIlves haki lisämaalia kärsivällisesti ja lopulta Elisa Ilottu leikkasi laidasta keskemmälle ja laukoi tasoituksen 2-2 vain 11 sekuntia ennen loppusummeria ajassa 39:49. Varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja enää syntynyt, joten toisen sarjapisteen kohtaloa lähdettiin ratkomaan 5 minuutin jatko-ottelulla. Siinä YIlves otti kuskin paikan ja jatkoi pelin pyöritystä ylivoimalla. Kotijoukkue puolusti aluettaan tiiviisti, eikä YIlves löytänyt enää tiloja laukauksille. Esra Erden pääsi kuitenkin yrittämään ratkaisua kertaalleen ja FC Sport-j:lle tarjoutui tilaisuus osua tyhjiin YIlveksen pallonmenetyksen jälkeen, mutta kun jatko-ottelukin päättyi tasatulokseen, siirtyi ratkaisu voittomaalikilpailuun. Siinä kotijoukkue onnistui maalinteossa kertaalleen YIlveksen osuessa lähimmillään tolppaan, mikä riitti vaasalaisille toiseenkin sarjapisteeseen loppulukemilla Rp. 1-0, jo. 2-2, 2-2 (1-0).18:23  1 - 0 Maarit Vitikka (Pipsa Lahtinen)
25:15  2 - 0 Emma Pettissalo (Tiialeena Hakala)
36:18  2 - 1 Elina Korsumäki (Ella Lehtonen)
39:49  2 - 2 Elisa Ilottu (Sini Sutinen)

FC Sport-j: Lotta Rosenström, Emma Pettissalo, Maarit Vitikka, Vilma Rosenström, Tiialeena Hakala / Emmi Välimäki, Niina Kiviniemi, Pipsa Lahtinen, Maiju Kuivila, Anni Rintanen

YIlves: Helena Unkuri, Emmi Rauhala, Elina Korsumäki, Mia Pajunen, Sini Sutinen / Elisa Ilottu, Ella Lehtonen, Esra Erden, Eveliina Reponen, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Elina Korsumäki / FC SPort-j: Anni Rintanen


 12.12.2020

GFT - YIlves

4 - 1   ( 1 - 1 )


Koronapandemian vuoksi vain kolmella vaihtopelaajalla Espooseen uskaltautunut Ylöjärven Ilves joutui taipumaan GFT:lle lukemin 4-1 (1-1). Ottelu käynnistyi puolin ja toisin tunnustelevissa merkeissä kummankin joukkueen pyrkiessä välttelemään virheitä. Vähitellen YIlves pyrki vaikeuttamaan GFT:n pelin rakentelua prässäämällä ylhäältä, kun kotijoukkue taas vetäytyi pallottomana helposti puolustusmuotoonsa kyttäämään YIlveksen pallonmenetyksiä. YIlves pelasi vajaalukuisenakin ennakkoluulottomasti ja ensimmäinen maalintekotilanne syntyi Emmi Rauhalalle, joka pääsi runsaan minuutin peliajan jälkeen laukomaan lähietäisyydeltä. Heidi Tahvanainen onnistui kuitenkin torjunnassaan. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 3:31, kun Sandra Lind pääsi kääntymään keskellä ja syötti YIlves-maalin edustalle, josta syntyneen pienen mylläkän päätteeksi Emilia Jokisalo onnistui tökkäämään pallon ohi Saara Viitasen 1-0.

Maalin jälkeen pallonhallinta siirtyi ehkä hieman yllättäenkin YIlvekselle, joka pyöritti peliä keskialueella GFT:n muodon ulkopuolella ja alkoi vähitellen myös saada laukauksia perille. Kumpikin joukkue säästeli voimiaan tuplapeliviikonlopun vuoksi ja pelitempo pysyikin varsin rauhallisena. YIlves hyödynsi avauspelaamisessaan ajoittain Saara Viitasen nousuja ja pääsi helpohkosti GFT:n alueelle. Laadukkaalla prässipelaamisellaan vieraat onnistuivat myös viemään terää GFT:n pallollisesta pelaamisesta, eikä YIlves-maalille syntynyt jakson alkupuolella enää juurikaan tilanteita. YIlves turvautui lentävään maalivahtiin jo aikaisessa vaiheessa ja ylivoimapeli olikin tuottaa tulosta hieman jakson puolivälin jälkeen, kun Emmi Rauhala pelattiin vapaaksi espoolaisten maalin edustalle. Heidi Tahvanainen veti kuitenkin tilanteessa pitemmän korren.

YIlvekselle siunaantui vielä muutama erinomainen tilanne, mutta palloa ei saatu sisään millään. Lopulta YIlveksen keskialueen terävä prässipelaaminen tuotti tulosta ja Esra Erden iski tasoitusmaalin 1-1 riiston jälkeisen vastahyökkäyksen päätteeksi. Avausjaksolla ei lisäosumia nähty, joten tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Tauon jälkeen GFT nosti hieman prässiään ja sai pelin painopistettä aiempaa enemmän YIlveksen päätyyn. Jakson ensimmäinen vaarallisempi tilanne syntyi kuitenkin YIlveksen nopeasta 2v1 -vastahyökkäyksestä, mutta poikittaissyötön sijaan Emmi Rauhala laukoi suoraan Heidi Tahvanaista kohti, eikä tulostaululle tullut asiaa. Hetkeä myöhemmin YIlveksen oman alueen harhasyöttö oli kostautua, mutta Saara Viitanen peitti vastaantulollaan kaaren sisältä tulleen maalintekoyrityksen. Kotijoukkueen parantuneet otteet palkittiin ajassa 24:55, kun Kiia Laine toimitti Saara Viitasen torjunnasta kimmonneen paluupallon verkkoon 2-1.

Laine oli asialla pian toistamiseen ampumalla Pirta Hiukan rajapotkutarjoilusta kaukaa voimalla alakulmaan 3-1, kun kellossa oli 25:58. YIlves turvautui jälleen lentävään maalivahtiin ja pyöritti ylivoimapeliä GFT:n alueella minuuttikaupalla. 27. minuutilla Ella Lehtonen pelattiin vapaaksi maalin edustalle ja 32. minuutilla Elina Korsumäki pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta YIlveksen viimeistely oli liian suurpiirteistä, eikä palloa saatu sisään. GFT sen sijaan käytti vähät paikkansa hyvällä prosentilla ja Emilia Jokisalo onnistui ohjaamaan Jenni Talvelan poikittaissyötön maaliin 4-1 ajassa 34:02. YIlves jatkoi kavennusmaalin hakemista lentävällä maalivahdilla suurimman osan loppuaikaa, mutta ei muutamasta erinomaisestakaan paikasta saanut vetoja suuntautumaan kohti maalia. Niinpä täydet kolme sarjapistettä jäivät jo kovin tutuksi käyneeseen tapaan Espooseen lukemilla 4-1 (1-1).03:31  1 - 0 Emilia Jokisalo (Sandra Lind)
18:21  1 - 1 Esra Erden (Emmi Rauhala)
24:55  2 - 1 Kiia Laine (Daniela Tjeder)
25:58  3 - 1 Kiia Laine (Pirta Hiukka)
34:02  4 - 1 Emilia Jokisalo (Jenni Talvela)

GFT: Heidi Tahvanainen, Siiri Perälä, Daniela Tjeder, Pirta Hiukka, Kiia Laine / Sandra Lind, Jenni Talvela, Emilia Jokisalo, Maria Mäntylä, Jenni Niemelä, Johanna Vasara, Maria Mäntylä

YIlves: Saara Viitanen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Esra Erden / Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Emmi Rauhala / GFT: Kiia Laine


 28.11.2020

YIlves - Ilves FS

0 - 2   ( 0 - 2 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotisalissaan Ilves FS:lle lukemin 0-2 (0-2). Ottelu pyörähti käyntiin terävästi kummankin joukkueen prässätessä ylhäältä. Ensimmäisten minuuttien aikana peliä käytiin enimmäkseen keskialueella, mutta Helena Unkuri YIlves-maalilla joutui puuttumaan peliin, kun Jonna Uusipaasto oli karata keskeltä maalintekoon. Hetkeä myöhemmin Heidi Linjamaa pääsi vapaasti laukomaan kulmapotkutilanteessa vierasjoukkueen kaarelta, mutta veto suuntautui metritolkulla maalin ohi. Emmi Rauhala pääsi laukomaan kuljetuksensa päätteeksi keskeltä, mutta Lilli Sandström onnistui torjunnassaan.

Peli aaltoili jakson alkupuolella vauhdikkaasti päädystä toiseen. YIlveksen ylihyökkääminen oli kostautua, kun Ilves FS kontrasi katkon jälkeen 3v1, mutta Helena Unkurin jalkatorjunta piti lukemat ennallaan. Jakson puoliväliin mennessä peliote oli hienokseltaan siirtynyt Ilves FS:lle, mutta YIlves puolusti omaa aluettaan tiiviisti ja blokkasi vierasjoukkkueen laukausyritykset. Toisessa päädyssä YIlves pääsi laukomaan kaukaa muutamaankin kertaan, mutta yritykset olivat ponnettomia tai suuntautuivat maalin ohi. Ilves FS testasi Helena Unkurin torjuntataitoja heittämällä pitkiä avauksia pivotille maalin edustalle. Unkuri veti kuitenkin pitemmän korren kaikilla kerroilla.

Ilves FS onnistui rakentamaan hyvän paikan, kun Tiina Pöyry pujahti kulmapotkutilanteen jälkeen YIlves-puolustuksen selustaan, mutta Helena Unkuri luki tilanteen hyvin ja peitti laukauksen. 12. minuutilla Esra Erden eteni keskeltä pystyyn ja laukoi 10 metristä kohti vasenta yläkulmaa, mutta kotijoukkueen harmiksi hitusen maalin ohi. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 11:41, kun YIlveksen nopea vastahyökkäys katkesi Ilves FS:n keskialueen miinaan, josta seuranneen 3v1 -kontrauksen jälkeen Tiina Pöyry toimitti Helena Unkurin jalkatorjunnasta kimmonneen paluupallon verkkoon 0-1.

YIlves haki tasoitusta aktiivisesti ja kotijoukkueelle avautuikin muutama vähintään kohtalainen tilaisuus tasoitukseen, mutta laukaukset suuntautuivat joko ohi tai yli maalin tai sitten Lilli Sandström onnistui torjunnoissaan. Tiia Juntikka pääsi yrittämään ratkaisua vasemmalta, mutta Helena Unkurin vastaantulon myötä Juntikan sijoitus suuntautui kohti kulmaa. Hetkeä myöhemmin Ella Lehtosen tuikkaus ahdistettuna keskeltä päätyi Lilli Sandströmille. Ilves FS:n toinen maali oli lähellä, kun YIlveksen korkea prässi petti ja Tiia Juntikka pääsi nousemaan keskeltä vapaasti. Mira Teittisen laukaus vasemmalta suuntautui kuitenkin hieman takatolpan ohi.

Tulostaululle tulikin asiaa vielä ennen taukoa, kun Tiina Pöyry laukoi YIlves-puolustuksesta kimmonneen paluupallon hieman onnekkaastikin maskissa olleen Helena Unkurin jalkatorjunnan kautta sisään 0-2 ajassa 18:45. Tiia Juntikka teki maaliin merkittävän esityön hakemalla pallon peliin lähes sivurajan ulkopuolelta. Lisämaaleja ei nähty, joten tauolle siirryttiin Ilves FS:n johdolla lukemissa 0-2.

YIlves aloitti toisen puoliajan terävästi ja Ella Lehtonen pääsi jatkamaan Esra Erdenin diagonaalisyöttöä kaarelta välittömästi aloituksen jälkeen, mutta ohjaus suuntautui selvästi takatolpan ohi. Minuutin kuluttua Emmi Rauhala luuti kaarella pallosta ohi Sini Sutisen maukkaasta diagonaalisyötöstä. Helena Unkuri sai kätensä väliin, kun Matilda Herranen laukoi keskiympyrästä kohti yläkulmaa. 24. minuutilla Mia Pajunen pääsi katkoon keskiympyrässä ja laukoi terävästi kohti maalia. Pallo muutti suuntaa Ilves-puolustuksesta, mutta ohjautui harmillisesti hieman pystypuun väärälle puolelle. Seuranneista erikoistilanteista YIlves pääsi laukomaan hyviltä sektoreilta, mutta joka kerralla maalin ohi. Pelin painopiste oli jakson alussa Ilves-päädyssä, mutta vierasjoukkueen puolustus pelasi uhrautuvasti ja onnistui joko häiritsemään tai blokkaamaan vetoja, eikä kuparista saatu rikki millään.

Jakson alkupuoliskolla YIlves jatkoi vimmattua takaa-ajoaan ja hätyytteli useasti Lilli Sandströmin vartioimaa maalia. Emmi Rauhala pääsi kääntymään ja laukomaan kaarelta kohti alakulmaa, mutta Lilli Sandströmin erinomainen jalkatorjunta piti lukemat ennallaan. Ilves FS:n paras tilaisuus syntyi jakson puolivälissä, kun Lilli Sandströmin pitkä avaus löysi YIlveksen kaarelta vapaaksi unohtuneen Mira Teittisen, mutta Helena Unkuri luki heiton hyvin ja voitti pallontavoittelutilanteen. Toinen puoliaika eteni YIlveksen lievässä hallinnassa ja Emmi Rauhala eteni 33. minuutilla pallon kanssa keskeltä kaarelle, mutta jälleen kerran laukaus suuntautui ohi maalista.

Hetkeä myöhemmin Tiia Juntikka murtautui YIlves-puolustuksen keskeltä ja Helena Unkurin jalkatorjunta ohjasi pallon hieman takatolpan ohi. Kulmapotkua seuranneen vastahyökkäyksen päätteeksi ensin Elina Korsumäki ja heti perään Eveliina Reponen pääsivät ohjaamaan Emmi Rauhalan poikittaissyöttöä sisään, mutta YIlveksen heikko viimeistely jatkui ja pallo ohjautui tälläkin kertaa kohti salin päätyseinää. Yhtenä toisen jakson harvoista paikoistaan Tiina Pöyry pääsi leikkaamaan pallon kanssa YIlveksen neliön keskelle pakottaen Helena Unkurin venyttämään vielä yhden tärkeän jalkatorjunnan.

YIlves otti aikalisän kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa ja lähti hakemaan tulosta lentävällä maalivahdilla. YIlveksen ylivoimapeli pyörikin mallikkaasti ja palloa saatiin muutamaan kertaan pelattua Ilves FS:n muodon sisään, mutta ratkaisuyritykset päättyivät sutaisuksi ohi pallosta. YIlvekselle tarjottiin vielä viimeisellä minuutilla loistopaikkaa suoralla vapaapotkulla 10 metristä, mutta Sini Sutisen painava laukaus kilpistyi maaliviivalla Ilves-puolustukseen, eikä kuparista saatu vieläkään rikki. Emmi Rauhala pääsi ohjaamaan takatolpalta vielä puoli minuuttia ennen loppusummeria, mutta päivän teema toistui jälleen, kun pallo suuntautui maalin sijasta päätyseinään. Maaleja ei ottelun viimeisillä sekunneilla nähty, joten kotijoukkueen heikon viimeistelyn myötä täydet sarjapisteet matkasivat Tampereelle lopulta avausjakson maaleilla lukemin 0-2 (0-2).11:41  0 - 1 Tiina Pöyry (Tiia Juntikka)
18:45  0 - 2 Tiina Pöyry

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Esra Erden / Emilia Lindberg, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Riia Seppälä, Saara Viitanen

Ilves FS: Lilli Sandström, Tiina Pöyry, Tiia Juntikka, Mira Teittinen, Tanja Owens / Sanni Ryhänen, Anni Karelehto, Matilda Herranen, Jonna Uusipaasto, Jenna Oksanen, Roosa Viitanen, Kiia Laine

Parhaat pelaajat: Ilves FS: Tiina Pöyry / YIlves: Mia Pajunen


 22.11.2020

FC OPA - YIlves

1 - 6   ( 1 - 3 )


Ylöjärven Ilves päätti tuplapeliviikonloppunsa voitokkaasti kaatamalla vieraspelissään FC OPA:n selvin lukemin 1-6 (1-3). Vieraat aloittivat ottelun korkealla prässillä ja ottivat kenttätapahtumat selvästi hallintaansa. Peliä käytiin ensimmäisten minuuttien aikana enimmäkseen FC OPA:n kenttäalueella ja YIlves pääsi muutaman kerran kokeilemaan oululaisten maalivahdin Anna-Liisa Honkimaan torjuntataitoja. Kotijoukkue pyrki pelaamaan palloa kulmien kautta poikittaissyötöillä maalin edustalle ja onnistuikin yrityksissään muutamaan kertaan, vaikka jatkajaa ei takatolpalta löytynytkään.

YIlves haki kärsivällisesti tiloja FC OPA:n muodon sisältä, mutta kotijoukkue puolusti riittävän hyvin ja pystyi blokkaamaan laukauksia. YIlveksen hyvä pelivire palkittiin rajapotkutilanteessa ajassa 6:39, kun Sini Sutisen pommi keskiympyrästä löysi tiensä Anna-Liisa Honkimaan käsien kautta yläkulmaan 0-1. Maalin jälkeen FC OPA nosti hieman prässiään ja pääsikin melko pian yrittämään kuittausta nopealla vastaiskulla, mutta YIlveksen onneksi Emma Hanhinevan laukaus suuntautui maalin ohi. YIlveksen hyvä ote jatkui ja joukkue sai hyväkseen useita hyökkäysalueen erikoistilanteita. Jakson puolivälin jälkeen Emmi Rauhala pelattiin keskeltä läpiajoon, mutta Anna-Liisa Honkimaa onnistui vastaantulollaan peittämään tilanteen.

YIlves kasvatti johtoaan ajassa 17:59, kun Emmi Rauhala sijoitti nopean hyökkäyksen päätteeksi Anna-Liisa Honkimaan torjunnasta kimmonneen paluupallon maaliin 0-2. FC OPA:n kuittaus tuli kuitenkin välittömästi aloituksesta, kun Minda Ala-Aho karkasi oikelta läpi ja kavensi Saara Viitasen estelyistä huolimatta tilanteeksi 1-2 ajassa 18:04. FC OPA:lle avautui vielä hyvä tilaisuus tasoitukseen, kun Iida Raninin taka-alueelta tullut ohjaus sujahti hieman maalin ohi. YIlves sai vielä hieman ennen taukoa rajapotkun hyökkäysalueeltaan ja aikalisän jälkeen Elina Korsumäki laukoi Esra Erdenin tarjoilusta taukolukemiksi 1-3 ajassa 19:18.

Toinen puoliaika eteni pitkälti samoissa merkeissä YIlveksen kontrolloidessa kenttätapahtumia. Edellisen päivän ottelut alkoivat kuitenkin painaa kummankin joukkueen jaloissa ja peli muuttui vähitellen rikkonaiseksi. YIlves pääsi yrittämään maalintekoa jakson puoliväliin mennessä useita kertoja, mutta Anna-Liisa Honkimaa piti joukkuettaan pystyssä erinomaisilla vastaantuloillaan ja torjunnoillaan. FC OPA:n vierailut YIlveksen päädyssä olivat melko harvalukuisia, mutta joitakin yksittäisiä laukauksia päätyi aina Saara Viitaselle asti.

Ottelun kulminaatiopiste sijoittui aikaan 33:09, kun Heidi Linjamaa katkaisi Anna-Liisa Honkimaan avausheiton aivan kaaren tuntumassa ja laukoi pallon verkkoon 1-4. FC OPA reagoi maaliin ottamalla aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta aikaisella lentävällä maalivahdilla. Kotijoukkue saikin ylivoimapelinsä pyörimään, mutta YIlves puolusti hyvin ja pääsi useamman kerran yrittämään ratkaisua tyhjään maaliin. Saara Viitanen oli lähimpänä osumaa, mutta pitkä avauspotku osui vieraiden harmiksi tolppaan.

Lopulta Esra Erden pääsi katkoon ja laukoi tyhjiin 1-5 ajassa 37:10. FC OPA jatkoi takaiskusta huolimatta ylivoimaansa tuloksetta. Vajaata minuuttia myöhemmin Mia Pajunen pääsi keskialueella riistoon ja syötti eteenpäin Heidi Linjamaalle, joka sijoitti kaukaa lukemiksi jo 1-6 ajassa 38:00. YIlves puolusti johtoaan tarkasti jäljellä olevat peliminuutit, eikä ottelussa nähty enää lisämaaleja. Niinpä täysi kolmen pisteen potti lähti Ylöjärven Ilveksen matkaan lopulta lukemin 1-6 (1-3).06:39  0 - 1 Sini Sutinen (Esra Erden)
17:59  0 - 2 Emmi Rauhala (Emilia Lindberg)
18:04  1 - 2 Minda Ala-Aho (Iida Ranin)
19:18  1 - 3 Elina Korsumäki (Esra Erden)
33:09  1 - 4 Heidi Linjamaa
37:10  1 - 5 Esra Erden
38:00  1 - 6 Heidi Linjamaa (Mia Pajunen)

FC OPA: Anna-Liisa Honkimaa, Lotta Iivonen, Minda Ala-Aho, Iida Ranin, Roosalotta Hilli / Ella Frantti, Elli Jaatinen, Terhi Jokela, Sanni Päkkilä, Niina-Kaisa Sarjosalo, Emmi Hanhineva, Sanna Tikkanen, Ida Lohtander, Riikka Kannisto

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Esra Erden / Emilia Lindberg, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Elina Korsumäki / FC OPA: Minda Ala-Aho


 21.11.2020

FTK - YIlves

2 - 3   ( 2 - 1 )


Ylöjärven Ilves palasi voittokantaan kaatamalla vieraskentällä FTK-Tornion lukemin 2-3 (2-1). FTK vetäytyi heti alkuvihellyksen jälkeen omalle alueelleen puolustusmuotoon ja jäi kärkkymään YIlveksen pallonmenetyksiä ja tilaisuuksia nopeisiin vastahyökkäyksiin. YIlveksen pallollinen peli oli alussa jossain määrin hermostunutta ja syötöt karkailivat välillä paineettomissakin tilanteissa. YIlvekselle avautui ensimmäinen vaarallisempi tilanne 4. minuutilla, kun Esra Erden pääsi yrittämään maalitilin avaamista puolittaisen läpiajonsa päätteeksi, mutta Senja Keisu onnistui torjunnassaan. Tulostaululle tuli kuitenkin asiaa hetkeä myöhemmin, kun Esra Erdenin syöttö tavoitti maalin edustalle nousseen Ella Lehtosen, joka siirsi YIlveksen 0-1 -johtoon ajassa 4:39.

Vierasjoukkueen ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, kun FTK kontrasi nopeasti vastaan YIlveksen hyökkäysalueen syötönkatkosta ja lopulta Maria Ollilan laukaus vasemmalta painui Helena Unkurin torjunnan kautta sisään 1-1, kun peliä oli käyty 4:51. Maalien jälkeen pelin kuva säilyi ennallaan YIlveksen pitäessä palloa ja yrittäessä murtaa FTK:n tiivistä puolustusmuotoa. YIlveksen pallonmenetyksistä käynnistyi kotijoukkueelle useampia teräviä vastahyökkäyksiä ja painetta YIlves-maalille syntyi ajoittain myös FTK:lle tyypillisistä pitkistä heittoavauksista kohti pivot-pelaajaa. FTK:n johtomaali oli lähellä jakson puolivälin jälkeen YIlveksen menetettyä pallon laidalla. Helena Unkuri onnistui kuitenkin peittämään poikittaissyötön jälkeisen laukauksen.

15. minuutilla Emmi Rauhala pääsi ohjaamaan maalin edustalta Sini Sutisen rajapotkua ja hetkeä myöhemin Ella Lehtonen nousi keskeltä puolittain läpi, mutta kummallakaan kerralla palloa ei saatu sisään. Myös FTK pääsi kertaalleen tuloksetta nokikkain Helen Unkurin kanssa. Lopulta YIlveksen karkea oman alueen harhasyöttö kostautui ja FTK:n Maria Ollilan laukaus kaaren takaa muutti vieraiden epäonneksi suuntaa YIlves-puolustajan jalasta ja yllätti Helena Unkurin toistamiseen 2-1 ajassa 17:07. YIlvekselle tarjoutui vielä tilaisuus tasoitukseen ennen taukoa, mutta Emmi Rauhalan laukaus suuntautui FTK-maalin yli. Niinpä tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdolla lukemissa 2-1.

YIlves tuli toiselle jaksolle terävästi ja löysi uusilla kuvioilla paremmat keinot FTK:n muodon avaamiseen. Jakso ehti vanheta vain 28 sekuntia, kun Emmi Rauhala laukoi pallon 10 metristä vasempaan alanurkkaan Ella Lehtosen rajapotkutarjoilusta 2-2. Korkealla prässillä YIlves sai hyvää painetta FTK:n päätyyn ja ajassa 23:21 Mia Pajunen ohjasi Elisa Ilotun oikealta lähteneen poikittaissyötön sisään 2-3. Johtomaalin seurauksena FTK joutui nostamaan peliään mikä tarjosi YIlvekselle enemmän tilaa selustaan. YIlves olikin vähällä kasvattaa johtoaan 34. minuutilla, kun Ella Lehtonen pelattiin vapaaksi FTK-maalin edustalle. Senja Keisu piti kuitenkin lukemat ennallaan. Hetkeä myöhemmin FTK kontrasi iski nopeasti vastaan ja Helena Unkuri joutui venyttämään paraatitorjunnan estääkseen tasoituksen.

FTK otti aikalisän nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa ja yritti viimeisten minuuttien aikana saada ylivoimapeliään pyörimään lentävällä maalivahdilla, mutta YIlveksen hyvä prässipelaaminen söi takaa-ajolta parhaan terän. Vieraat pääsivät kertaalleen yrittämään ratkaisua tyhjiin, mutta laukaus suuntautui hieman maalin ohi. Kun kumpikaan joukkue ei onnistunut maalinteossa, matkasivat täyden kolme sarjapistettä ensimmäistä kertaa naisten futsal-liigan historiassa Ylöjärvelle lukemin 2-3 (2-1).04:39  0 - 1 Ella Lehtonen (Esra Erden)
04:51  1 - 1 Maria Ollila (Sanna Rautio)
17:07  2 - 1 Maria Ollila
20:28  2 - 2 Emmi Rauhala (Ella Lehtonen)
23:21  2 - 3 Mia Pajunen (Elisa Ilottu)

FTK: Senja Keisu, Sanna Rautio, Maria Ollila, Iida Jaako, Anna Keränen / Charlotta Simonaho, Iida Mäki-Iso, Tiia Lipponen, Jenni Suhonen, Alisa Kakko

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Esra Erden / Emilia Lindberg, Elina Korsumäki, Elisa Ilottu, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Ella Lehtonen / FTK: Maria Ollila


 14.11.2020

HIFK FS - YIlves

2 - 1   ( 1 - 0 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan vieraspelissään HIFK FS:lle lukemin 2-1 (1-0). Ottelun ensimmäisillä minuuteilla HIFK FS vetäytyi alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon ja luovutti pallon hallinnan YIlvekselle, joka vastaavasti pyrki prässäämään ylhäältä. Vähitellen myös HIFK FS nosti pelilään ja sai palloa YIlveksen kenttäpuoliskolle. Ensimmäinen vaarallisempi tilanne syntyikin kotijoukkueelle, kun kaukolaukaus puolen kentän tuntumasta kimmahti YIlves-maalin ylärimaan 6. peliminuutilla. YIlveksellä oli vaikeuksia edetä maalintekosektoreille, eivätkä vieraat saaneet juurikaan laukauksia kohti Tytti Mikkolan vartioimaa maalia.

Jakson puoliväliä kohti HIFK FS sai yhä paremmin otetta pelistä ja onnistui koko kentän prässillään voittamaan kaksinkamppailuita. Kotijoukkue pyrki hyödyntämään YIlves-puolustuksen selustan tyhjää tilaa pitkillä avauksillaan, joita Helena Unkuri joutui katkomaan useamman kerran. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 10:07, kun Jasmine Stubbe laukoi HIFK FS:n kulmapotkun jälkeen sivurajan tuntumasta tarkasti YIlves-maalin takakulmaan 1-0. Johtomaali antoi kotijoukkueelle lisää energiaa ja peliote siirtyikin vahvasti helsinkiläisille.

YIlveksen oman alueen karkea pallonmenetys oli kostautua runsasta minuuttia myöhemmin, mutta Helena Unkuri onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. YIlveksen pallollinen pelaaminen oli pahasti sekaisin ja paremmin ja terävämmin liikkunut kotijoukkue pystyi rikkomaan YIlveksen pelinrakentelua koko alueella. Vasta aivan jakson viimeisillä minuuteilla YIlves sai jälleen pelin juonesta kiinni ja rakensi pari erinomaista tilannetta tasoitusmaaliin, mutta ei onnistunut yllättämään Tytti Mikkolaa, joten tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 -johdossa.

YIlves terävöitti prässiään toisen jakson alussa ja sai hyvän paineen HIFK FS:n päätyyn, mutta ei onnistunut useista peräkkäisisitä erikoistilanteista huolimattakaan rikkomaan kuparista. Hyvä alun jälkeen YIlveksen peli passivoitui uudelleen ja liikkumistaan lisännyt kotijoukkue pääsi jälleen rikkomaan YIlveksen pallollista peliä. Hieman ennen jakson puoliväliä YIlves onnistui kuitenkin murtautumaan kertaalleen HIFK:n muodon sisään, mutta Tytti Mikkola peitti laukauksen, eikä tulostaululle tullut vieläkään asiaa. Hetkeä myöhemmin HIFK FS:lle puolestaan avautui muutamakin erinomainen tilanne, kun selustaan vapaaksi jääneet pelaajat pääsivät yrittämään lisäosumia. Helena Unkuri teki kuitenkin tukun tärkeitä torjuntoja ja piti maalinsa koskemattomana myös muutaman kaukaa lähteneen kovan laukauksen osalta.

Toisen jakson puolivälin tienoilla peliote siirtyi vähitellen paremmin liikkuneelle kotijoukkueelle ja YIlveksen pelinrakentelu katkesi toistuvasti vain parin syötön jälkeen. Vaikeasta vaiheesta huolimatta YIlves sai lopulta kuparisensa rikki, kun Emmi Rauhala pääsi riistoon pelin aikana turhankin harvoin nähdyn onnistuneen kollektiivisen prässin jälkeen ja tarjoili Ella Lehtoselle, joka ohjasi maalin edustalta tilanteeksi 1-1 ajassa 32:28. YIlveksen tasoitusmaalin jälkeen HIFK FS nosti prässiään ja lisäsi painetta YIlveksen puolustusalueelle. Lopulta jatkuva paine oli liikaa ja Hanna Halosen kova ja matala laukaus 10 metristä löysi tiensä YIlves-maalin oikeaan alakulmaan 2-1 ajassa 38:16. YIlves ei onnistunut maalinteossa enää viimeisten minuuttien aikana edes lentävällä maalivahdilla, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät Helsinkiin tuloksella 2-1 (1-0).10:07  1 - 0 Jasmine Stubbe (Tuula Siren)
32:28  1 - 1 Ella Lehtonen (Emmi Rauhala)
38:16  2 - 1 Hanna Halonen

HIFK FS: Tytti Mikkola, Anna-Kaisa Hannuksela, Jasmine Stubbe, Tuula Siren, Dali Meller / Karoliina Kröger, Hanna Halonen, Noora Rehnström, Hilla Romppanen, Anette Stubbe, Hanna Putaala, Ilona Mikkelä, Selma Rantala, Maija Huupponen

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Elina Korsumäki / Emilia Lindberg, Esra Erden, Mia Pajunen, Eveliina Reponen, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

Parhaat pelaajat: YIlves: Helena Unkuri / HIFK FS: Hanna Putaala


 8.11.2020

MuSaFutsal - YIlves

8 - 0   ( 7 - 0 )


Ylöjärven Ilves kärsi toisen peräkkäisen tappionsa MuSaFutsalin vieraana Porissa tylyin lukemin 8-0 (7-0). Kolmen viikon pelaamattomuus näkyi selvästi YIlveksen otteissa ja MuSaFutsal ottikin pelin komennon heti alkuvihellyksestä luoden painetta YIlveksen kenttäpäätyyn. Ottelun avausmaali syntyi ajassa 2:12, kun Netta Hannulan matala laukaus vasemmalta yllätti Saara Viitasen 1-0. Avausmaalin jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat hetkeksi jonkin verran ja YIlvekselle avautui 4. minuutilla oivallinen tilaisuus tasoitukseen aivan porilaisten maalin edustalta, mutta viimeistely oli pehmeää, eikä tilastomerkintää syntynyt.

Kotijoukkue sen sijaan viimeisteli kliinisesti. Ensin Netta Hannula ohjasi Iina Heikkilän pitkän pystysyötön aivan Saara Viitasen edestä maaliin 2-0 ajassa 8:17 ja täydensi hattutemppunsa heti perään Elina Setälän pitkän avauksen jälkeen jo 3-0, kun pelikellossa oli 8:50. Nopeat maalit katkaisivat YIlveksen selkärangan ja peliote siirtyi täysin MuSaFutsalille, joka rankaisi armotta YIlveksen luokattomasta puolustuspelaamisesta. Elina Setälä pääsi riistoon omalla alueellaan ja laukoi kuljetuksensa päätteeksi 10 metristä ohi Saara Viitasen 4-0 ajassa 12:08. Hetkeä myöhemmin Netta Hannula ohjasi Jasmin Ylikrakan rajapotkun takavasaralla YIlves-puolustuksen keskeltä jo 5-0, kun pelikellossa oli 12:41.

Vierasjoukkueen nöyryytys jatkui ajassa 15:41, kun Netta Hannula voitti pallon YIlveksen alueella ja laukoi puolustuksen keskeltä 6-0. Vain puolisen minuuttia myöhemmin Jasmin Ylikraka jatkoi Netta Hannulan pitkän pystysyötön ohi Saara Viitasen 7-0 ajassa 16:08. Avausjaksolla ei lisämaaleja nähty, joten 7-0 jäi myös taukotilanteeksi.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi ja tulostaululle tuli asiaa seuraavan kerran ajassa 23:01, kun Milla Ljungman ohjasi Elina Setålän diagonaalisyötön takatolpalta sisään 8-0. Huomattavasti paremmin ja terävämmin liikkunut kotijoukkue piti pelin täydellisesti hallinnassaan ja pääsi useamman kerran yrittämään lisämaalia. Ottelun ratkettua MuSaFutsal nosti vähitellen jalkaa kaasulta, jolloin YIlveskin pääsi näennäisesti peliin mukaan. Vieraiden maalintekoyritykset olivat kuitenkin harvassa, eikä YIlves saanut juurikaan laukauksia kohti maalia edes pelatessaan viimeiset kolme minuuttia lentävällä maalivahdilla. Lisämaaleja ei nähty, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät ansaitusti Poriin selvin lukemin 8-0 (7-0).02:12  1 - 0 Netta Hannula (Anni-Elina Luotonen)
08:17  2 - 0 Netta Hannula (Iina Heikkilä)
08:50  3 - 0 Netta Hannula (Elina Setälä)
12:08  4 - 0 Elina Setälä
12:41  5 - 0 Netta Hannula (Jasmin Ylikraka)
15:41  6 - 0 Netta Hannula
16:08  7 - 0 Jasmin Ylikraka (Netta Hannula)
23:01  8 - 0 Milla Ljungman (Elina Setälä)

MuSaFutsal: Martta Perälä, Jasmin Ylikraka, Elina Setälä, Netta Hannula, Milla Ljungman / Anni-Elina Luotonen, Iina Heikkilä, Nea Siren

YIlves: Saara Viitanen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Mia Pajunen, Esra Erden / Emilia Lindberg, Elina Korsumäki, Eveliina Reponen, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

Parhaat pelaajat: YIlves: Ella Lehtonen / MuSaFutsal: Netta Hannula


 17.10.2020

YIlves - ACE

1 - 5   ( 1 - 5 )


Ylöjärven Ilves joutui taipumaan kotiottelussaan AC Estudiantesille maalein 1-5 (1-5). YIlveksen kannalta ottelu sai katastrofaalisen alun, kun ACE:n kärkipelaaja Annette Korin prässäsi pallon itselleen YIlveksen pelinavauksesta ja toimitti pelivälineen terävästi Saara Viitasen ohi 0-1, kun peliä oli käyty vain 39 sekuntia. YIlves kuittasi tilanteen tasoihin vain minuuttia myöhemmin Heidi Linjamaan ohjatessa Mia Pajusen diagonaalisyötön takatolpalta sisään 1-1 ajassa 1:38.

ACE vetäytyi alueelleen tiiviiseen puolustusmuotoon mikä antoi YIlvekselle mahdollisuuden pyörittää peliä vieraiden kenttäpuoliskolla. YIlves saikin hyvää painetta Tiia Ropasen maalille, mutta ACE-puolustus blokkasi tuttuun tapaan YIlveksen vetoja uhrautuvasti, eikä palloa saatu Tiia Ropasen taakse hyvistä aihioista huolimatta. ACE sen sijaan hyödynsi oman hetkensä saatuaan pallon pitkästä aikaa YIlveksen kenttäpuoliskolle. Maria Ropasen kova ja matala alanurkkalaukaus Sini Lauermaan rajapotkutarjoilusta yllätti Saara Viitasen 1-2 ajassa 4:00.

Maalin jälkeen ACE nosti prässiään, mutta YIlves pystyi edelleen pyörittämään peliä tamperelaisten alueella. Tasoitusosumakin oli pariin otteeseen lähellä, mutta Tiia Ropanen oli hyvällä pelipäällä ja onnistui torjunnoissaan ja Maria Ropanen siivosi pallon kertaalleen aivan maaliviivaltakin. ACE:n tehokkuus sen sijaan jatkui käytännössä joukkueen ensimmäisessä kontrolloidummassa hyökkäyksessä useampaan minuuttiin, kun Sini Lauermaa katkaisi YIlveksn syötön keskialueella, eteni päätyyn ja löysi maalin edustalta Maria Ropasen, joka onnistui survomaan pallon maaliin YIlves-puolustuksen keskeltä 1-3 ajassa 6:22.

ACE:n kolmas maali käänsi pelin momentumin vieraille, jotka korkean prässinsä avulla vaikeuttivat YIlveksen pelin avaamista ja kavennusmaalin hakua. Palloa pelattiin suoraviivaisesti pystyyn YIlves-maalin edustalle, jonne nopeat kärkipelaajat toivat ajoittain kovaakin painetta. YIlves otti aikalisän hieman ennen jakson puoliväliä pyrkimyksenään löytää keinot prässin purkuun. Kenttätapahtumat tasoittuivatkin jonkin verran, mutta YIlves ei päässyt maalintekosektoreille kuin hetkittän, eikä silloinkaan onnistunut yllättämään hyvin pelannutta Tiia Ropasta.

Ottelun kulminaatiopisteeksi tuli YIlveksen hyökkäyspään rajapotku, josta seuranneen pallonmenetyksen päätteeksi Jonna Kykkänen karkasi puolittaiseen läpiajoon ja laukoi tarkasti alakulmaan ohi vastaan tulleen Saara Viitasen jo 1-4, kun peliä oli käyty 16:21. Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaadettiin vain 20 sekuntia myöhemmin, kun Julia Jokiranta ohjasi Maria Ropasen poikttaissyötön sisään 1-5 nopean ja suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi ajassa 16:41. Tämän jälkeen ei avausjaksolla enää nähty maaleja, joten taukotilanteeksi jäi 1-5.

Toisella puoliajalla YIlves jatkoi vimmattua takaa-ajoaan ja sai heti jakson alkupuolella pallon jo kertaalleen tolppaankin. Jakson edetessä kotijoukkue laukoi läheltä ja kaukaa, mutta ei saanut palloa Tiia Ropasen taakse sen paremmin suoraan kuin torjunnoista kimmonneista paluupalloistakaan. ACE keskittyi pääasiassa turvaamaan tukevaa johtoasemaansa ja puolusti omaa aluettaan totutun tarkasti ja kurinalaisesti. Muutamat vieraiden vastahyökkäykset ja erikoistilanteet YIlves-päädyssä Saara Viitanen hoiteli puolestaan eleettömästi, eikä osumia nähty kummassakaan päädyssä.

YIlves otti aikalisän jälkeen käyttöön lentävän maalivahdin noin 7 minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta ei onnistunut siltikään löytämään riittäviä aukkoja ACE-puolustuksen keskeltä. Toisaalta ACE:kaan ei enää onnistunut maalinteossa, joten täydet sarjapisteet matkasivat lopulta Tampereelle ensimmäisen puoliajan tuloksella 1-5 (1-5).00:39  0 - 1 Annette Korin
01:38  1 - 1 Heidi Linjamaa (Mia Pajunen)
04:00  1 - 2 Maria Tetri (Sini Lauermaa)
06:22  1 - 3 Maria Tetri (Sini Lauermaa)
16:21  1 - 4 Jonna Kykkänen (Anne Riekki)
16:41  1 - 5 Julia Jokiranta (Maria Ropanen)

YIlves: Saara Viitanen, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Elisa Ilottu / Emilia Lindberg, Elina Korsumäki, Suvi Sutinen, Eveliina Reponen, Mia Pajunen, Esra Erden, Heidi Linjamaa, Helena Unkuri

ACE: Tiia Ropanen, Minna Kivelä, Sini Lauermaa, Maria Ropanen, Annette Korin / Sanna Koskinen, Jonna Kykkänen, Julia Jokiranta, Leena Lepikonmäki, Anne Riekki, Heini Lehtipuu

Parhaat pelaajat: ACE: Annette Korin / YIlves: Mia Pajunen


 10.10.2020

YIlves - FC Halikko

8 - 4   ( 4 - 3 )


Ylöjärven Ilves avasi naisten futsal-liigakautensa 2020-2021 voitokkaasti kaatamalla kotisalissaan sarjanousija FC Halikon lukemin 8-4 (4-3). FC Halikko osoitti valmistautuneensa hyvin pääsarjatasolle ja aloitti ottelun ennakkoluulottomasti fyysisellä asenteella ja terävällä liikkeellä. YIlves hallitsi hienokseltaan ensimmäisten minuuttien kenttätapahtumia onnistumatta kuitenkaan uhata Lotta Hiihtolan vartioimaa vierasmaalia. Ottelun avausmaalista vastasi FC Halikko, kun Team Vanpassa liigakokemusta hankkinut Olivia Simula ohjasi taidokkaasti Laura Lehtosen painavan keskialueen vapaapotkun lähietäisyydeltä ohi Helena Unkurin 0-1 ajassa 2:47.

FC Halikko nosti prässiään ja onnistui vaikeuttamaan YIlveksen pelinrakentelua. Erityisesti Annika Peippo onnistui pariin otteeseen viemään prässinsä kiinni syvällä YIlveksen alueella ja pelin painopiste siirtyikin vähitellen kohti kotijoukkueen päätyä. FC Halikon hyvät otteet palkittiin ajassa 5:30, kun Stiina Peltosen tarkka kaukolaukaus yllätti hieman maalitaan ulkona olleen Helena Unkurin ja siirsi vieraat jo 0-2 -johtoon. FC Halikko sai maalin myötä vahvan otteen ja painoi pelin YIlveksen alueelle. Muutamasta erinomaisesta erikoistilanteesta huolimatta Helena Unkuri ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. YIlves otti jakson puolivälissä aikalisän ja lähti kääntämään peliä.

YIlveksen aikalisä tuottikin tulosta, kun Emmi Rauhala karkasi ensin laidaltaan läpi ja laukoi vasempaan alakulmaan kavennuksen 1-2 ajassa 12:04 ja vain 19 sekuntia myöhemmin Heidi Linjamaa tasoitti 2-2 Elina Korsumäen rajapotkutarjoilusta, kun pelikellossa oli 12:23. Kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa kuskin paikalle runsas minuutti edellisestä Elina Korsumäen tarkalla sijoituksella taka-alakulmaan Heidi Linjamaan esityöstä 3-2 ajassa 13:35.

YIlves painoi vuorostaan pelin FC Halikon päätyyn ja loi lyhyessä ajassa tukun erinomaisia maalintekotilanteita, mutta Lotta Hiihtola piti joukkuettaan pystyssä useilla paraatitorjunnoillaan. FC Halikko reagoi paineeseen ottamalla aikalisän ja onnistuikin sen jälkeen pääsemään uudelleen peliin mukaan. Vieraiden tasoitus olikin lähellä Laura Lehtosen kovan ja tarkan kaukolaukauksen kimmotessa YIlves-maalin yläriman kautta takaisin kentälle. YIlvekselle tarjottiin puolestaan mahdollisuutta lisämaaliin epäsuoralla vapaapotkulla 6 metrin kaarelta, mutta Karoliina Becker sai olkavartensa väliin maaliviivalla ja onnistui peittämään Sini Sutisen laukauksen.

Sutisen kuittaus tuli heti tilannetta seuranneesta kulmapotkusta, kun laidalta lähtenyt laukaus muutti suuntaa FC Halikon puolustajasta ja painui etukulmasta sisään 4-2 ajassa 18:45. Tulostaululle tuli asiaa ennen taukoa vielä kertaalleen, kun Annika Peipon hyvä prässipelaaminen palkittiin ja FC Halikko kavensi taukotilanteeksi 4-3 Helena Unkurin pienen epäonnen avustuksella.

YIlves tuli tauolta hyvin latautuneena ja iski heti kovan paineen Lotta Hiihtolan vartioimalle maalille. Vahvat otteet tuottivatkin tulosta, kun YIlves karkasi ratkaisevan tuntuisesti vain runsaan parin minuutin aikana. Ensin Esra Erden ohjasi lähietäisyydeltä Heidi Linjamaan esityöstä 5-3 ajassa 21:51. Vain 27 sekuntia myöhemmin Heidi Linjamaa puski huikeana taidonnäytteenään Esra Erdenin pitkän diagonaaliavauksen takayläkulmaan ja vei YIlveksen jo 6-3 -johtoon, kun peliä oli käyty 22:18. FC Halikko jatkoi takaa-ajoa ja pyrki hyödyntämään nopeita suunnanmuutoksia ja hyökkäysalueen erikoistilanteitaan, mutta Helena Unkuri piti maalinsa koskemattomana.

Kotijoukkue oli rutinoituneempi ja rokotti kahdella nopealla osumalla lyhyessä ajassa. Ensin Heidi Linjamaa täydensi hattutemppunsa nopean ja suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi tarkalla sijoituksellaan 7-3 ajassa 24:53 ja 21 sekuntia myöhemmin Elisa Ilottu survoi kauden avausmaalinsa sisään röyhkeän maalineduspelaamisensa palkintona 8-3, kun peliä oli käyty 25:14. FC Halikko joutui avaamaan peliään, mikä tarjosi YIlvekselle maukkaita tilaisuuksia muutamaankin lisäosumaan, mutta Lotta Hiihtola onnistui estämään kotijoukkueen aikeet.

Toisen jakson puolivälin jälkeen FC Halikko otti aikalisän ja lähti hakemaan kavennusta lentävällä maalivahdilla. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen vieraiden ylivoimapeli pyörikin mallikkaasti ja tuotti tulosta ajassa 31:32, kun Annika Peippo viimeisteli toisen osumansa ohjaamalla Laura Lehtosen diagonaalisyötön takatolpalta sisään 8-4. Ottelun viimeiset minuutit olivat melko rikkonaista pelailua, jota FC Halikko pyöritti suurimmalta osin ylivoimalla. Vieraiden ylivoimapelaaminen oli sen verran laadukasta, että YIlves sai vain muutaman tilaisuuden yrittää maalintekoa tyhjiin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten täydet kolme sarjapistettä jäivät Ylöjärvelle tuloksella 8-4 (4-3).02:47  0 - 1 Olivia Simula (Laura Lehtonen)
05:30  0 - 2 Stiina Peltonen (Olivia Haapanen)
12:04  1 - 2 Emmi Rauhala (Helena Unkuri)
12:23  2 - 2 Heidi Linjamaa (Elina Korsumäki)
13:35  3 - 2 Elina Korsumäki (Heidi Linjamaa)
18:45  4 - 2 Sini Sutinen (Ella Lehtonen)
19:30  4 - 3 Annika Peippo
21:51  5 - 3 Sini Sutinen (Ella Lehtonen)
22:18  6 - 3 Heidi Linjamaa (Esra Erden)
24:53  7 - 3 Heidi Linjamaa (Ella LEhtonen)
25:14  8 - 3 Elisa Ilottu
31:28  8 - 4 Annika Peippo (Laura Lehtonen)

YIlves: Helena Unkuri, Sini Sutinen, Emmi Rauhala, Ella Lehtonen, Elisa Ilottu, Emilia Lindberg, Elina Korsumäki / Suvi Sutinen, Mia Pajunen, Esra Erden, Heidi Linjamaa, Saara Viitanen

FC Halikko: Lotta Hiihtola, Elli Laaksonen, Karoliina Becker, Emilia Kaiser, Annika Peippo / Ronja Salmi, Olivia Simula, Iina Tapio, Stiina Peltonen, Olivia Haapanen, Laura Lehtonen, Katariina Marttila, Nella Saukkio, Emma Rahko

Parhaat pelaajat: FC Halikko: Elli Laaksonen / YIlves: Heidi Linjamaa<< Edellinen

YIlveksen naisten vauhdissa mukana: